Evet arastirmalara gore soy kizdan devam ediyormus. Onca yil yalnis bilmissiz. Ne dusunuyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılbilim adamları uzay da başka canlılar da arıyor en önemliside bizim gezegenimiz gibi başka gezegenlerinde olduğunu düşünüyorlar ve ıspat etmeye çalışıyorlar öyleki adamlar nasıl bir gerizekaya sahipse artık uzayda bir üs kurmuşlar evrenin nerdeyse büyük bir bölümüne sinyal gönderiyorlarmış ve bekliyorlar bir cevap gelecekmi diye DOLAYISIYLA bilim adamları sanıldığı gibi zeki değil aksine hepten kafayı yemiş gerizekalılardan oluşuyorlar tabi bütün bunlarda doğru dine mensup olmamalarınında etkisi var ilk yaratılan erkek erkekten yaratılan kız dolayısıyla soy erkek ten geliyor ha illaki soy bizim işimiz demiyorum bilimseli bu yani ok mi umarım genel kültürüne epey katkı yapmışımdır cinim ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılcok sacma bir HIKAYE .. ben kanitlanmis bir seyden bahsediyorum varsayimlardan degil
- +1 yıl
peki sen inanmaya devam et
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Soy sadece yahudirlerde kadından yürür saçma bilgiler verme istersen.. Soy babadan yürür çocuğun cinsiyetinide babanın kromozomları belirler.. Yıllarca yanlış bilenen kadının erkek doğurdu doğuramadı polemiğiydi sonra tıp açıkladıki bunu erkek belirler
312 Yorumla
Soran+1 yılbence daha fazla bos konusma simdi ki dna arastirmalar bunu gosteriyor soy kizdan devam ediyor hatta ve hatta cocuk her ne olursa olsun annen kulturunu ve dinini seciyor bunun ornekleri cok soyun yurumesinin dinle hic bir alakasi yok bu tibbi bir mesele
- +1 yıl
Düzeltme yapayım:
Kültür açısından soy yahudilerde anneden gelir ama sadece onlarda değil değişiK toplumlarda da bu düşünce görülmüştür.
Tıbbi açıdan ise soyun yürümesi diye bişey yoktur. Bazılarında anne üstün gelir bazılarında baba
Soran+1 yılbende sana diyorum ki soyu devam ettiren kadindir .. erkek degil . hatta bunu din adamlari bile kabul etmistir hatta hocanin biri peygamberimizin belki de bu yuzden cok kizi vardi demistir .. ornek olarak mehdi peygamberimizin soyundan ama peygamberimizin oglu yoktu sadece kizlari vardi :) yani bu durum da mehdi nasil onun soyundan olabilir?
Soran+1 yılyani
- +1 yıl
Yinede sen okumaya devam et bu güzel ama herşeyede inanma, okurken kendi benliğinide unutma.. Yahudi lobisinin yazılardada çok büyük hileleri var bunlarda kanıtlanmış şeyler.. İş kültüre gelince biz kültürümüzü anneden aldık bu doğru annelerimizde bize baba ceddir atadır direktir diye öğretti büyük ihtimal senin annende öyle öğretmiştir.. Günün güzel olsun
- +1 yıl
babanın belirleme belirlememesinin nedeni akıl ve zekadan geçiyor. Zeka geni x kromozomuyla verilir. Baba x ya da y genine sahip olduğuna göre annedende sadece x geldiğine göre x ve x hem babadan hemde anneden geldiğinde kız çocuğu oluyor. Böylece baba akıl ve zeka genini yani mirasını aktarmış oluyor. Bunuda sadece kız çocuğuyla yapabilir
+1 yılBiyolojik olarak cocugun genetiginde anne baba esit paya sahiptir.bazi ozellikleri belirleyen genlerde anne ya da baba dominant olabilir.ornegin siyah renk geni dominanttir anne kahverengi baba mavi gozluyse cocuk buyuk ihtimalle kahverengi goz rengiyle dogacaktir.ayni sey baba icin de gecerli.
63 Yorumla- +1 yıl
Bu tezede katıldım Annemler 5 kardeş babaları mavi anneleri kahve gözlü annem dahil olmak üzere 3 kardeş yeşil gözlü 2 kardeş kahve.. Burda mavi genin yeşile dönüşü tartışılır ama torunların hiç birinde renkli göz yok.. Soyun belirleyicisi çocuktan çocuğa değiştiği gibi nesillerdede değişiklik gösterebilir..
- +1 yıl
Ben duyduma göre cocuklar babadan genelde gözlerini alir ..
+1 yılKimi hastalıklarda babadan değilde annenin genlerinden geçmekte.. Örneğin kolesterol, romatizma.. Ve daha birçok hastalık yine aynı şekilde annenin genlerinden geçmekte.. Babanın ise yine birtakım genler ve soyadını vermekten başka görevi yok bu anlamda..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
35Cevap
benim
bildiğim, kız çocuklarının, erkek çocuklarından daha fazla babasının
gen özellklerini taşıdğıdır. bilimsel olarak kanıtlanmıştır. ayrıca
kadın, erkeğe ihtiyaç duymadan hamile kalabilir. ama sadece kız çocugu
doğurabılır. çünki kadının dna sında sadece X kromozomları vardır. X kadını simgeler, Y erkeği.
erkeğin dna sında ise hem X hem Y kromozomları vardır.15 Yorumla
Soran+1 yılhayir o olay senin dedigin gibi degil iste her cocuk 50% annesinin ve 50% babasinin genlerini alir .. kanitlanmis olan seyler bunlar
- +1 yıl
ilk defa duyuyorum bunları emin misin
- +1 yıl
2011 yılında cıkmıştı bu haberler. araştırıp bizzat okuyun. böyle bir şey olmasa bu haberler cıkmazdı heralde.ingiliz bilim adamları kadının kemik iliğinde bulunan bir kök hücreden sperm yaratmayı başardı. ama bu yöntemle doğan tüm çocuklar kız olacak.. diye yazı uzun gidiyor. Tyne ünv. uzmanları tarafından bulunmuş.. devamını siz okuyun
+1 yılalakası yok..23 er kromozon alıyorsun anne ve babandan..ve bunuda cocuklarına gecırıyorsun..her iki taraftan da birseyler varıdr.ama domınandlıktan kaynaklı bir taraf agır basabılır..soy un yurumesı soy ısımle alakalı aslında oda erkegın ısı bıyolojik olarak bakma olaya..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılşimdi size bir soru sorayım :)
toprağa patates tohumu ektiniz. belli bir süre sonra patatesler olarak geri alırsınız ama toprağa benzemez. ekilen ne ise onu alırsınız mahsül olarak. ama toprak onu en iyi şekilde özene bözene besler yetiştirir. canından bir parça olarak dünyaya getirir. ;)
saygılar..00 Yorumla Soydan kasıt soyadinin , naminin yaşamasi. Ve günümüzde evliliklerde doğan cocuklarının babasının soyadini aliyo olması soyun erkekler tarafından yürüdüğünü düşündürüyor. Genetik değil soyadini önemsediğimiz için araştırmalar pek insanımızı ilgilendirmiyo diyebilirim
10 Yorumla
+1 yıl"yalnış" değil canım "yanlış" olacak önce orayı netleştirelim bir öğrenemediniz gitti. Konuya gelirsek biz bayanlar olarak doğurgan yapıya sahip oldğumuz için mantıklı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo nasil is ya ne yani babamin soyu bensem benim esimin soyu kiz cocugu olur yani soy hep tek kalir ileriye gitmez sacmalik cinsiyeti bile erkek belirlerken boyle bir sey olmasi gercekten sacma geldi bana.
anlamadigim bunu boyle varsayin mi dedin yoksa bir arastirma var mi cidden. bir arastirma oldugunu dusunerek cevqp verdim varsayim olarak degil00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence iki cinsten de yürür erkekten yürüyen sadece soyad ama artım kazılarda soyadını da kullanabiliyor. Benim bakış açık bu yönde
30 Yorumla Sen hiç "Bahçeme elma ektim ama bizimkinde erik yetisiyormuş o yuden erik ağacı cikti" diyeni duydun mu.? :-)
09 Yorumla
Soran+1 yılbu sadece bir ornekti
Soran+1 yılbenim anlattigim olay bir kac gun once haberlere bile cikti fazla netten bulup cikarmaya vaktim olmadi ama arsivlere girersen eminim bulabilirsin ayrica peygamberimizin soyu bile kizlardan yurudu otesi var mi?
- +1 yıl
Senin oncelikle soy kavramini dogru yorumlaman lazim. Genlerin anne babadan yariyariya alindigini varsayarsak, dogan cocugun dogurdugu ilk cocuk kiz da olsa erkekte olsa bambaska genlere sahip olur. Soyun ilerlemesi yurt disinda nedir bilemem ama turkiye de soy adinin devam etmesi demek. Kiz cocuklari evlendikten sonra soyadlarini degistirir biliyorsun, yeni kanuna gore degistirmese bile cocuk soyadini baba dan alir. Anlatabilmisimdir umarim.
Soran+1 yılkiz isterse kendi soy adini kullabilir ve yine isterse soy adini evlatlarina verebilir :) cocuk babanin soy adini alir diye bir kanun yok kiminkini istiyorsa onunkini alir hatta yurt disinda yani avrupada cocuk her zaman anneye aittir yani onun tapulu mali gibi diyebiliriz :D
Soran+1 yılhaha elbette oluyor gozunu ac ve iyice etrafina bak ve bu olay gittikce yayginlasacak
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. araştırmanın linkini alabilir miyim? hangi makale nerede yayınlanmış?güvenirlik geçerlilik testi yapılmış mı?
01 YorumlaSoy sopun ne önemli var hepimizin gittcegi yer belli ben öldügümde eminim en son sey olur onu düsünmem acaba soyum yürüdümü diye
10 Yorumla
+1 yılbu bilgi babamla paylaşayım da sevinsin babişkocuğum malum iki kızçesi var:) bak diyeyim gene ben yürüteceğim senin tatar soyunu haha:D
00 Yorumla
+1 yıl2008 yazıyor orda yıl 2014 nasıl güncel araştırma bu ?
03 Yorumla
Soran+1 yılne yani 2008 yilinda ispatlanmis bir durum simdi bir de yalan mi oluyor?
- +1 yıl
içerikte yazan senin soruda yazdığınla aynı değil ki!
ayrıca ben yorum da yalan mı demişim,muhakeme yeteneği azıcık lütfen,güncel haber değil demişim
güncel değil = yalan mı acaba soran?
Soran+1 yılbenim soyledigim sey bir kac gun once haberlerde yayinlandi o yuzden belki arsivlerine girersen bulabilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılYALAN BİR HABER..
RNA DNA DAN ALDIĞI ŞİFRELERİ KULLANARAK OLUŞUMU SAĞLIYOR
DNA BABADAN %70-80 ARASI BİR GEN PAYINA SAHİP
ŞİFRELERİ DNA VERDİĞİNE GÖRE VE BABADAN %80 İ GEÇTİĞİNE GÖRE
ERKEKTEN YÜRÜYOR.02 Yorumla
Soran+1 yılhaha ne sacma bir hikaye :D kusura bakma ama hic bir sey bilmiyorsun
- +1 yıl
Senin biyoloji hocani skiyim🤣🤣
+1 yılsoy elbette kızlardan devam ediyor ama o kızlara tohumu kim atıyor saygı değer vatandaş ?
02 Yorumla- +1 yıl
Ona bakarsan çiğ köftede etsiz yapılıyor ama orjinali etli çiğköfte
+1 yılben babamın soyunun kurumusını istiyorum. o zaman çocuk doğurmucam.
10 YorumlaXY XY mi bizi öyle kandırdılardı lisede iken vay be güzel yemişikte sende mi kandırdın bu soruyla bizi gizli soruyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılbunun yani sira cocuklar genelde anne tarafina ceker ve annen kulturuyle dinini alir
eski mısır, pagan, ibrani ve hatta hristiyanlık inanışlarına göre de dediğin gibidir.
20 Yorumlafasa fiso yaa amannnn ikisininde çocugu işte ne gerek var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeygamber efendimizin soyu kızından geliyor var mı ötesi
31 Yorumla- +1 yıl
+1
Aşk İlişkileri konusunda 488 cevap paylaştı. Devam etmesede kızım olmasını isterdim... Çok mühim bir bilgi değil nazarımda...
10 Yorumlahangi araştırma o ? kaynak verebilir misin ? bilmeyen insanları kandırmayalım.
00 Yorumlaşu an hayatım değişti ve hiç birşey artık eskisi gibi olmayacak :)
21 Yorumla- +1 yıl
Bu iyiydi dostum
Hangi araştırmaya göre? Kaynak ver please. Ve o da bilimsel bir yayın olsun.
00 Yorumla
+1 yıltohum kadında ki,mantıklı aslında yani biz sadece...öhömmmm,suluyoruz biz...:)))
00 Yorumla
+1 yılBu ıbranılerın ınanısı dunyada buna sadece onlar ınanır
03 Yorumla- +1 yıl
O yüzden hep orta doğuda ve türkiyede erkek çocuk isteniyor demek ki
Soran+1 yılhayir benim anlatiklarimin dinle hic bir alakasi yok anlatiklarim tamamiyle bilimle alakali
- +1 yıl
Bılım her zaman tez üretir sonra o tezi kendısı cürütür
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşuna mı demişler oğlan dayıya kız halaya çeker diye :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllaf olsun torba dolsun maksatın soruna cevap gelsin nerde eski üyeler...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsoy er kişiden yürür yedir bunu bir an önce o kalın kafana.
02 Yorumla
Soran+1 yılhaha kusura bakma bilim adamlari tarafindan ispatlanmis birsey uzerinde seninle tartisamayacagim zira I S P A T L A N M I S
Cevap sahibi+1 yılahaha.yaşın kaç la :D yerim kız seni ciddiyim bak sapıklık anlamında degil.kuzu git yat yatma saatn geçti
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmekten caydım senin yüzünden :D
O zaman çocuk yapmanın bir anlamı yok benim için :D Madem soyum devam etmiyor00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılilginç.
Kesinleşmiş mi ?01 Yorumla
+1 yılbiyolojik yapıyı bilmem de soyad erkekten yürür.
11 Yorumla
Soran+1 yılo da degisecek merak etme yakinda
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbence bu genlere göre değişiyor olabilir.
00 Yorumla kim araştırmışda bulmuş kaynak nerde
00 Yorumla
+1 yılkaynak göstere bilir misin?
04 Yorumla
Soran+1 yılgecen gun haberlere cikti bir arsivlere bak bakalim
- +1 yıl
hangi kanalın haberleri?gazete filan enteresan...bukadar önmeli bir buluş internete de yayılmadı.enteresan...
- +1 yıl
yapay sperm sayesinde sadece kız doğura biliyorlarmış.buiyi bir adım.ama yeterli değil.daha çok çalışmaları ve erkek de doğurmalarına uygun tohumu bulmaları gerek.onca yıl yanlış bilmemişiz sadece tıp ilerledikçe yeni şeyler elde ediyor insan oğlu.
desene yahudiler haklıymış...
00 YorumlaAraştırmaya kaynak gösterir misin?
00 Yorumla
+1 yılbenim bildiğim amca olundan devam ediyomus
00 Yorumla
+1 yılkıçınızdan araştırma uydurmayın!
02 Yorumla
Soran+1 yılhaha kusura bakma bilim adamlari tarafindan ispatlanmis birsey uzerinde seninle tartisamayacagim zira I S P A T L A N M I S
- +1 yıl
mış muş
+1 yılkızı bulana kadar döllemeye devam
00 YorumlaBen de oyle olduğunu düşünüyorum :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 794 cevap paylaştı.
+1 yılHadi ya öylemiymis ..
00 Yorumla yahudilerin bildiği birşey varmış demek
00 Yorumlao zaman bizimkini kesip köpeklere atalım :)))
00 YorumlaBen babamın kızıyım dedikleri bu olsa gerek o.O
00 Yorumla
+1 yılilerde bayanlar daha mı çokmu olcakmış :))
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılkim diyo onu?
05 Yorumla
Soran+1 yıltibbi uzmanlar bilim insanlari bir ara gazeteye cikmisti bende o yuzden sorayim dedim
- +1 yıl
şimdi toprağa buğday ekmezsen ekin olmaz toprakta olmazsa buğday işe yaramaz ama buğday ekip buğday çıkıyosa esas ana madde buğdaydır yani erkek :)
Soran+1 yılpeki toprak olmazsa bugday neye yarar? bir dusun bakalim.
- +1 yıl
cEVABIMI İYİ OKU BENDE AYNISINI DİYORUM AMA CANLI OLAN SPERM DİR O CANLI HÜCRE SİZİN KARNINIZDA ŞEKİLLENİYO BUYUYO GELİŞİYO VE ÇIKIYO ;) ŞİMDİ ANLADIN MI?
+1 yılküllüm yalan..
00 Yorumla
+1 yılee napalım simdi
00 Yorumla
+1 yılsaçma kim demiş onu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunlar hikaye ...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
saçma00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Araştırmalar babanın soyunun kızdan yürüdüğünü ispat ediyor. Ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler