OsmanlıSultanlarının dördüncüsü Bayezid Han 1360 yılında doğdu. Annesi GülçiçekHanım’dır. Çocukluğundan itibaren iyi bir eğitim alan Bayezid Han, şehzadelikdönemini Kütahya’da geçirmiştir. Babası ile birlikte Kosova savaşına katılmış, onun şehit düşmesi ile idareyi eline almıştır
Tabiki İstanbul u fetih ettikten sonra İstanbul daki hanedanlık Rusya ya göç etti Deli petro mu , büyük petro mu göç eden hanedanlığın kızı ile evlendi Ruslar bu yüzden İstanbul sevdası besler
Padisahlarin anneleri ne Müslümandi nede Türk. Yok efendim tesadüfe bakin hepsi Müslüman olacak.
Halki kandirmak icin Türk ismi veriliyordu sonra Müslüman oldugu iddia ediliyordu, hicbiri Müslüman degildi, yahu Padisahlarin bile Müslümanligi süpheli.
Türkcesi ben inanmak istedigime inaniyorsun diyorsun? Bak yukarda bakalim kactane kadin var. Simdi gel bana bunlarin hepsi isteyerek evlendikten sonra Islama gectiler de.
Müslüman degildiler kardesim, ne Müslümandilar nede Türk bu yüzdende Padisahlar zaten onlarlar evlendi.
@DougTT Değişik bir bakış açısı Osmanlı imparatorluğu hem içten hem saray disindan mudahale ile yıkılmış Sadece saray içinde yokmuş bu müslüman görünümlü kişiler , iyi bayramlar
Kanıtın var mı bu çamur siyasetine? Büyük bir itham Osmanlı imparatorluğu döneminde Avrupa yanlısı olan patisahlara cavvir patisah denmiştir Patisahlar Mustafa Kemal değil
Yok lafla peynir gemisi yürümez belge göstersin El yazısı , mühürlü ferman , müslüman olmadığının kanıtını Ben Mustafa Kemal in materyalist ateist olduğunu kendi yazdığı el yazısı ile , kendi yazdığı kitapları ile kanitlarim
Müslüman değilse değil adam bu ülkeyi yoktan var etti başarılarını kimse inkar edemez dünyada ders kitaplarında okutuluyor. Şu kadınların bazılarının ırkları bile belli değil Osmanlı soyu türk oluyor
Mantığını kullan Osmanlı imparatorluğu Avrupa'ya kök sokturmus , Mustafa Kemal de Osmanlıyı parçalamış , hilafeti , alfabesini , evraklarını , izlerini yok etmiş tabi elin cavvir sevecek
Bekle , iyi dinle , senden bazı şeyleri saklandıkları , bu sistemi kuranların önceki sisteme dönülmesin diye önceki nesli suclamadigini nereden biliyorsun? https://youtu.be/UWa1LQONR4Y Asıl sen Mustafa kemal i araştır , Mustafa Kemal in kendi yazdığı kitapları oku
"Hain degildir, bazi seyleri zorla yapmistir" demis Bülent Ecevit kitabinda. Bende zaten isteyerek Ingilizler ile birlik oldu demiyorum. Ister isteyerek, ister istemeden olsun, Vahdettinin ingilizler ile isbirligi, ayaklanan Türk halkina karsi ingilizlerin destegi ile Hilafe ordusu kurmasi onu hain yapar.
Bunlari zorla, korkudan yapmasi birsey degistirmez. Bülent Ecevit , Vahdettni caresiz oldugu icin masum kabul ediyor ama caresizlik Vatana ihanete ne kadar engel?
Sen caresizlikten PKKya yardim edersen, Türk askerlerini öldürürsen senin bu caresizligin PKKya destegini yok edermi?
Vahdettinin bu caresizligi, binlerce Türkün ölümüne neden olmustur. Vahdettin Ankara Hükümetinin yaninda yer alabilirdi ama Vahdettin kendi kicini kurtarma cabasina girdi.
Anlatmasina cok sey anlatirlarda özellikle su Islamci Seriatci kitleden cok sacmalik cikar, o tarafi ben artik dinlemiyorum bile.
Vahdettinin neden Vatan haini ilan edildiginin farkindayim. Ilber Ortayli, Bülent Ecevit gibi sol Kemalist kitle tarafindada neden Vatan haini olarak görülmedigininde farkindayim. Islamci sagci kitle hakkinda konusmuyorum bile onlarda zaten Hain mi degil mi diye tartisacak Tarih bilgi yok.
Vahdettinin Milli Mücadele döneminde yaptiklari ortada, haa bunlari zorlandigi icin yapmasi, kendi acisindan baska caresi olmamasi bu gercegi degistirmez, Ilber Ortayli, Bülent Ecevit gibi bircok baska kemalistin gözünde degistirir ama benim icin degistirmez.
@DougTT Bak parçaları yerlerine koyalım İngilizler meclisi fesh ediyor , bütün üst düzey generaller tutuklanıyor , Mustafa Kemal ve Fevzi çakmak haricin de , Mustafa Kemal i Samsun a İngilizler vize verip gönderiyor , Lozan antlaşması ni en geç İngilizler imzalıyor bütün inkilaplar olunca
Bence kurtuluş savaşı bir tiyatro idi Yunan ordusunu zorla Anadolu'ya gönderen İngilizler dır , Yunan ordusu denize sapır sapır dokulmedi bilinçli geri çekildi Eğer düşmanı denize dökmek nedir diye görmek istersen tarihte ki Dunkirk olayını araştır Türk ordusu İzmir e girerken merasim bölüğü gibi giriyor
Lozanin gecerli olmasi icin tüm savas icindeki devletler onu imzalamasi gerekiyor. Ingilizler inkilaplar yapildiktan sonra imzaladi diye birsey mümkün olamaz.
Antlasma savas icinde olan ülkelerin tamami imzalarsa gecerlilik kazanir ve imzaladilarda bu yüzden örnegin Istanbulu savasmadan aldik cünkü Lozan antlasmasi ile isgal edilen Topraklar isgalcilar tarafindan terk edildi.
İstanbul Hükümeti zaten Ingilizlerin elindedi, onlara karsi savasan bir karsi hükümet (Ankara Hükümeti) kurmakta mantigen bir anlam olmaz. Bakiniz Atatürk Milli mücadeleyi canlandiran ve yöneten bas figürlerden biridi.
Atatürk ingiliz ajanidi gibi masallar sacmaliktan ibaret. Buna bu yalanlari uydurlanlar bile inanmiyor, bakiniz bu yüzden örnegin bir Kadir Misiroglu keske ingilizler kazansaydi bu inkilaplar yapilmazdi diyor.
Ingilizler bize Laiklik ve Medeniyet getirmezlerdi. Bakiniz araplar onlara destek oldu ve Sudi Arabistan bagimsiz sekilde Seriatini devam yasayabildi.
Sen Berlin ile Izmiri bir mu tutuyorsun? Berlin Almanyanin baskenti, Alman Ordusunun tüm askeri gücünün merkezi, Alman devletinin toplandigi en büyük güc kalesidi berlin.
İzmir ise Osmanlida büyük bir sehir dogru ama yinede bir sehir. Üstelik ikinci dünya savasindaki Almanlarin donanimi ile, birinci dünya savasindaki Osmanlinin donanimi ile arasinda dünyalar kadar fark var...
Kurtulus Savasi tiyatro degildi, evet Müslüman Hilafe Osmanli bize ihanett etti ve evet dinsiz dediginiz bir selanikli bizi kurtardi, bu gercegi kendinize yediremiyorsunuz diye gercekleri inkar etmekte bir anlam yok.
@DougTT İngilizler neden lozani en son imzalayan ülke? Lafla değil belge ile gel bende o lise bilgilerini okudum merak etme Biraz mantıklı ol sütçü imam mi bilir misin? O ne yaptı yanlış hatırlamıyorsam bir Fransız askeri bir kadının pecesini çıkarttı diye vurdu Fransız askerini Peki İngilizler , Yunanlar Hilafeti kaldırsa , ecnebi harfleri getirse , ecnebi kanun , kuralları , cavvir yaşantısı getirse , şeriat ı kaldırsa bu halk seve seve İngiliz ile Yunan ile Ermeni ile Fransız ile savaşır Adamlar akıllı içimizden birine yaptırdılar , Türk askeri eli ile bu halk Türk askerine kurşun sikmaz Bu ülkede çok darbeler oldu 15 temmuz harici bir tek direniş göstermedi Jeton düştü mü?
@DougTT Bazı şeyleri lafta bırakma kanıtla doğruya doğru konuşalım Suudi Arabistan kralının , yöneticisinin Osmanlı imparatorluğu döneminde kuyruk acısı var bu doğru lakin bütün Arapları bir tutmanın anlamı yok Ayrıca Selanik in tarihteki yerini söyle bana Osmanlıya ne yararı olmuştur sen yararını şöyle ben zararını soyliyeyim www.kizlarsoruyor.com/.../q7557663-osmanli-imparatorlugunda-selanik-in-yeri-nedir Bilgiler buyur oku yanlış var ise tartışalım
Isin komik tarafi 15 Temmuzun kendisi bir tiyatro ;) Sütcü imam Mustafa Kemala ve Kuvayi Milliye karsi gelenlerde kafir kani var demisti bunuda biliyormusun?
Ne icimizde bölecekler? Atatürk ve arkadaslari zaten halkin direnisini canlandiran ve büyüten kisilerdi. Atatürk olmasaydi zaten Milli Mücadele olmayacakti ya da bu sekilde bukadar büyük olmayacakti.
Nasil bakarsan bak, Mustafa Kemalin samsuna gitmesi Ingilizleri olumsuz etkiledi. Ingiltere bundan birsey kazanmadi.
Ingiltere en son imzaladi diye birsey mümkün degil daha dogrusu senin sandigin gibi mümkün degil. Lozan antlasmasi 6 Ay bir sürec icinde imzalandi ama sonunda her ülke tarafindan imzalandi. Lozan imzalanmadan savas bitmezdi yani siz imzalayin biz ingilizler sonra imzalayacagiz diye birsey yok böyle birsey mümkün degil bunu Türkiye ve ingiltere disi diger imzalayan ülkelerde kabul etmez.
Bunlar Yahudi oyunlari gibi sacma seylere artik cevap vermiyorum. Resmen Kadir Misiroglu seviyesine iniyoruz, ona görede tüm dünya yahudi oyunlari...
Selanikin kime ne kadar fayda getirdigi, kime ne kadar zarar getirdigi burda konustuklarimiz ile alakasiz.
Selanik ne Lozanin imzalandigi daha dogrusu gecerlik kazandigi Tarihi degistirir, nede Atatürkün Milli Mücadeleye ait oldugu gercegini degistirir neden Osmanlidaki Vahdettinin durumunu degistirir.
@DougTT İngilizler zaten cesaret edemezler di https://youtu.be/zlmTKqUSXRI Bu ülkede din elden gidiyor dedin mi akan sular duruyor Denizli de başladı ilk milli mücadele o milli mücadeleyi başlatan Ahmet Hulusi efendi nin ne dediğini iyi araştır Ölümüne savasirdi Allah , din için bu ülke insanı tarihte hep öyledir
Allah gerçekleri göstermeyi , yaşatmayı nasip etsin , haklısın bazı konular da İngilizler o değişiklikleri yapamazdı halk ayaklanırdı içimizden birine yaptırdılar işte bu kadar basit
Kardesim, Atatürkün yaptiklarinin hicbirini ingilizler yapmazdi, bunu iddia edebilmek icin gercekten bir paralel evrende yasamak gerekiyor, akil ve mantiga sigmiyor...
@DougTT Laf kalabalığı onlar Mustafa Kemal in kendi yazdığı kitapları oku , Mustafa Kemal i tanı bugüne kadar sana , millete gösterirlenden başka bir Mustafa Kemal bekliyor fikri ile ideolojisi ile Neyse sen de ben de inatciyiz laf kalabalığına gerek yok bunlar Belgeler , yakın tarih ortada Senin yaşını geceli çok oldu insan sevdiğine toz kondurmaz seni anlıyorum
Aldıkları eğitim ve yetişme koşulları önemli olan bence, bakınız sokullu mehmet paşa. ayrıca bildiğim kadarıyla Fatih Sultan Mehmet in annesi sırp değildi, bilgiler tamamı ile doğru olmayabilir.
En İyi Cevaplar