Almanyada okuyan arkadaşlarımız buradaysa size bişe danışmak istiyorum ?

Arkadaşlar ben Gesammtschule'da 10 sınıfa gidiyorum we Hauptschulabschluss yapıcam sene sonunda ..

Sorun şuki benim derslerim çok iyiydi we Şu an çok kötü bu yüzden sınıfı tekrarlama seçeneğim war we Berufsschule'ye gidip Realabschluss nachholen yapma seçeneğim war ..

Ikiside bir sene ..

Ama eğer tekrarlamış olsam yine Hauptabschluss'um olcak iyi notlarla ( qualifizierte Hauptabschluss ) ama Realabschluss ( fachoberschulreife) nachholen yaparsam bunu başaramama gibi bir durumda war ne yapacağımı bilemedim ..

Bi arada bir derede kaldım fikirlerinizi alabilirmiyim ?
Güncellemeler
+1 yıl
Öncelikle mezuniyetleri sıralıyorum (gittikçe yükseliyo) ;

Hauptabschluss

qualifizierte hauptabschluss

Realabschluss

Realabschluss mit Q-vermerk

Abitur vs ..

Ben şuan lise sonu okuyorum we Realabschluss mezun olucaktım sene sonunda ama derslerim cok kötü bir şekilde kötüledi we Hauptschulabschluss ile mezun olucam ..

Eğer bu seneyi tekrarlarsam en iyi qualifizierte Hauptabschluss yapabiliyorum ..
Güncellemeler
+1 yıl
Ama lise sonu bu sene hauptabschluss la mezun olur meslek okuluna yazılıp oraya gitmeye başlarsam 1 sene içinde realabschluss la mezun olma we 2 sene içinde realabschluss mit Q-vermerk ile mezun oluyorum ..

Benim size sorum liseyi tekrarliyimmi ya da meslek okuluna yazılıp ordamı okumaya dewam ediyim ?

Eğer meslek okulunda başaramassam 1 senem boşa gitmiş olucak ..

Umarim anlatabilmişmdir sizlere .. şmdiden teşekkürler ilginiz için :)
Almanyada okuyan arkadaşlarımız buradaysa size bişe danışmak istiyorum ?