Tamamlanmış oturma izni başvurusuna ek olarak, Almanya dil vizenize başarılı bir şekilde başvurabilmek için geçerli bir pasaport veya dil okulundan alınan sertifika gibi diğer önemli belgelere ihtiyacınız vardır. Almanya'daki dil kursunuzun önünde hiçbir engel kalmaması için, başvurunuzla birlikte Alman diplomatik misyonuna teslim etmeniz gereken tüm gerekli belgeleri içeren bir kontrol listesi hazırladık.
Başvurunuz için kontrol listesi:
Oturma izni için tamamlanmış ve imzalanmış başvuru geçerli pasaport yeni bir biyometrik pasaport fotoğrafı Yoğun dil kursu kanıtı Dil okulundan sertifika Dil okulu ile sözleşme Kurs ücretinin yatırıldığının teyidi Dil kursu süresince sağlık sigortası Güvenli geçim kanıtı bloke edilmiş hesap Resmi bir formda üçüncü bir tarafça taahhüt beyanının sunulması veya Ebeveynlerin son altı aya ait gelirlerini gösteren noter tasdikli beyanı Almanya'daki ana ikametgah belgesi Dairenin tescil belgesi (kayıt onayı) Ev sahibinden kira sözleşmesi ve taşınma onayı Dil kursuna katılmak için motivasyon mektubu Ödenen vize ücretinin kanıtı
Dil vizem için hangi sağlık sigortası?
Almanya'ya ve Avrupa'ya 90 günden fazla gelen yabancıların dil vizesi alabilmeleri için AB gerekliliklerini ve Almanya'daki yasal sağlık sigortası şirketlerinin faydalarını karşılayan seyahat sağlık sigortasına ihtiyaçları vardır.
Ben alamnayaya dil kursu için gitmeyi düşünüyorum 6 aylık bir dil kursuna gidicem bildiğim kadarıyla 90 gün üstü vizeler için d tipi vize almak gerekiyor ben berlin de dil okuluna gittikten sonra yani dil okulu bittikten sonra türkiyeye gelmeden direkt orada iş bulup çalışabilirimiyim bartender lık yapmak istiyorum
Abicim öncelikle dil kursuna gitmen için herhangi bir eğitim şartı aranmaz. Dil okulunda en az 30 saatlik bir ders seçimi yapman gerekir. 30 saatin altına vize vermez. 90 gün üstü için oturma izni alman gerekir. Dil kursuna gittiğinde de öğrenci statüsünde olacağın için part-time olarak çalışma hakkı tanınır. Yani ister dil kursundayken ister kurstan sonra orada bir iş bulur ve patronun ile gerekli anlaşmaları sağlarsan orada oturma iznini alabilirsin.
Sanırım sadece 90 gün içinde dil Kursu seçmenlerinde hem çalışma hakkı yok part time olsa bile bide bu 90 gün için dil kursuna gidenlerinde orada kalması çok zormuş kurs bittikten sonra hemen gönderiyorlarmış iş bulup çalılamıyormuşsun yani o yüzden ben 90 gün üstü dil kursuna gitmem yani d tipi vize almam daha iyi olur demi
Almanya vize verme konusunda çok katı değil. Bak Fransa olsa alamazsın derdim sana ama Almanya oturma izni için çok şart koşmaz. Sen başarılı olduktan, kendini sevdirdikten sonra verirler yani onlar Türklerle iyi Almanların arası bizim Fransızlar gibi değiller 😂
Dil kursunun normal sürede bitmediğini gösteren bir evrak alacaksın dil okulundan götürüp onu göç ve entegrasyon ofisine vereceksin. Bitti. O çok basit. Tek dikkat etmen gereken seyahat sağlık sigortan. Onu tam kapsamlı ve orada durduğun süre boyunca yaptırman gerek. O olmazsa ayağın taşa takılıp düşsen direkt vizeni iptal edip sınır dışı ederler.
Haa yani ben diyelim c2 seviyesi olarak belirledim seviyeyi onlar bana 3 aylık vize verirler ama ben o seviyeye ulaşamayacağım için o sürede onlarda benim vize mi uzatacaklar yani uzattıktan falan sonra part time çalışabilirim artık ve uzatmada kurs bittikten sonra artık orada temelli Bi işte çalışabilirim öylemi yani
Ne zaman konuşmak, sormak istersen ne hakkında olursa olsun ağabeyin gibi dilediğini paylaşabilirsin. Başarılar dilerim canım kardeşim. Mutluluklar dilerim. Almanya'ya gelirsen de Fransa'da misafir ederim senş gezdiririm 🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Almanya’da 10 yıl yaşadım geldim gitmen için sağlam bir vize veya evlilik lazım sağlamlık için
Ben dil okulu için gidip orada kalmak istiyorum böyle Bi düşüncem var
arkana bakmadan kaç asdklasjdl bunu diyorum başka da bir şey demeye gerek yok
Sor bana ne bilmek istiyorsan
Sorabilirmiyim biraz geç Bi cvp oldu ama
Tabi
Almanyaya dil okulu için gitmeyi düşünüyorum hesabımdan 500 bin var vize çıkar diye düşünüyorum ama yinede emşn değilim
Emin*
Belirli koşulları var onlara uygun musun?
Hangi koşullar
Üniversite okumaya mı gidiyorsun
Hayır dil okulu
Dil vizesine başvurmak için neye ihtiyacım var?
Tamamlanmış oturma izni başvurusuna ek olarak, Almanya dil vizenize başarılı bir şekilde başvurabilmek için geçerli bir pasaport veya dil okulundan alınan sertifika gibi diğer önemli belgelere ihtiyacınız vardır. Almanya'daki dil kursunuzun önünde hiçbir engel kalmaması için, başvurunuzla birlikte Alman diplomatik misyonuna teslim etmeniz gereken tüm gerekli belgeleri içeren bir kontrol listesi hazırladık.
Başvurunuz için kontrol listesi:
Oturma izni için tamamlanmış ve imzalanmış başvuru
geçerli pasaport
yeni bir biyometrik pasaport fotoğrafı
Yoğun dil kursu kanıtı
Dil okulundan sertifika
Dil okulu ile sözleşme
Kurs ücretinin yatırıldığının teyidi
Dil kursu süresince sağlık sigortası
Güvenli geçim kanıtı
bloke edilmiş hesap
Resmi bir formda üçüncü bir tarafça taahhüt beyanının sunulması
veya Ebeveynlerin son altı aya ait gelirlerini gösteren noter tasdikli beyanı
Almanya'daki ana ikametgah belgesi
Dairenin tescil belgesi (kayıt onayı)
Ev sahibinden kira sözleşmesi ve taşınma onayı
Dil kursuna katılmak için motivasyon mektubu
Ödenen vize ücretinin kanıtı
Dil vizem için hangi sağlık sigortası?
Almanya'ya ve Avrupa'ya 90 günden fazla gelen yabancıların dil vizesi alabilmeleri için AB gerekliliklerini ve Almanya'daki yasal sağlık sigortası şirketlerinin faydalarını karşılayan seyahat sağlık sigortasına ihtiyaçları vardır.
Umarım yardımcı olur
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu yazın 😊
Sor abicim buyur
Sorabilirmiyim biraz geç Bi cvp oldu ama
Sor abicim dinliyorum
Ben alamnayaya dil kursu için gitmeyi düşünüyorum 6 aylık bir dil kursuna gidicem bildiğim kadarıyla 90 gün üstü vizeler için d tipi vize almak gerekiyor ben berlin de dil okuluna gittikten sonra yani dil okulu bittikten sonra türkiyeye gelmeden direkt orada iş bulup çalışabilirimiyim bartender lık yapmak istiyorum
Bide bildiğim kadarıyla dil kursu için Bi eğitim şartı yok ortaokul mezunu da olsan lise mezunuda olsan gidebiliyorrsun öyle miydi
Abicim öncelikle dil kursuna gitmen için herhangi bir eğitim şartı aranmaz. Dil okulunda en az 30 saatlik bir ders seçimi yapman gerekir. 30 saatin altına vize vermez. 90 gün üstü için oturma izni alman gerekir. Dil kursuna gittiğinde de öğrenci statüsünde olacağın için part-time olarak çalışma hakkı tanınır. Yani ister dil kursundayken ister kurstan sonra orada bir iş bulur ve patronun ile gerekli anlaşmaları sağlarsan orada oturma iznini alabilirsin.
Peki bu dil kursu için oturum izni almak ne kadar zor finansal olarak yani 500 bin falan yeterli olur mu
500 bin türk lirası mı?
Sanırım sadece 90 gün içinde dil Kursu seçmenlerinde hem çalışma hakkı yok part time olsa bile bide bu 90 gün için dil kursuna gidenlerinde orada kalması çok zormuş kurs bittikten sonra hemen gönderiyorlarmış iş bulup çalılamıyormuşsun yani o yüzden ben 90 gün üstü dil kursuna gitmem yani d tipi vize almam daha iyi olur demi
Evet Türk lirası
Abim 30 bin euro (500 bin liraya) dil kursu açarsın burada 😂 yani burada dediğim ben Fransa'da yaşıyorum ama Almanya'da aynı biliyorum yani
Almanya vize verme konusunda çok katı değil. Bak Fransa olsa alamazsın derdim sana ama Almanya oturma izni için çok şart koşmaz. Sen başarılı olduktan, kendini sevdirdikten sonra verirler yani onlar Türklerle iyi Almanların arası bizim Fransızlar gibi değiller 😂
Yani 3 aydan uzun Bi kurs için vize alabilirmiyim diyorsun verirlermi sence vize?
3 aydan uzun bir kurs için vizeyi tek seferde alamazsın. Sadece vizeni uzatabilirsin.
Yeterli diyorsun yani 500 bin 3 aydan uzun Bi kurs için
Yeter tabii dalga mı geçiyosun insanlar burada aylık 1500-1600 euroyla rahat geçiniyorlar.
Abi ben ne bilim ya 😂 Türk lirası o kadar düştüki Bi ara aklımdan 1 milyon yetermi bile geçti
Senin paran biterse korkma abi benim param bitti dersin ben seni ortada bıraktırmam yine 😉
Peki tek seferde alamam da nasıl uzatırım nasıl olur süreç
Dil kursunun normal sürede bitmediğini gösteren bir evrak alacaksın dil okulundan götürüp onu göç ve entegrasyon ofisine vereceksin. Bitti. O çok basit. Tek dikkat etmen gereken seyahat sağlık sigortan. Onu tam kapsamlı ve orada durduğun süre boyunca yaptırman gerek. O olmazsa ayağın taşa takılıp düşsen direkt vizeni iptal edip sınır dışı ederler.
Haa yani ben diyelim c2 seviyesi olarak belirledim seviyeyi onlar bana 3 aylık vize verirler ama ben o seviyeye ulaşamayacağım için o sürede onlarda benim vize mi uzatacaklar yani uzattıktan falan sonra part time çalışabilirim artık ve uzatmada kurs bittikten sonra artık orada temelli Bi işte çalışabilirim öylemi yani
Aynen öyle tam olarak doğru anlamışsın
Çok teşekkür ederim abi çok yardımcı oldun sağol
Ne zaman konuşmak, sormak istersen ne hakkında olursa olsun ağabeyin gibi dilediğini paylaşabilirsin. Başarılar dilerim canım kardeşim. Mutluluklar dilerim. Almanya'ya gelirsen de Fransa'da misafir ederim senş gezdiririm 🙂
Saol🙂
bilgim yok
Bilgim yok
İnşallah bulursun