Eski sevgilime kredi çektim ödemiyor, nasıl geri alabilirim?

Merhaba arkadaşlar, çok sevdiğim bir erkek arkadaşım oldu çok değer verdim her yere gittiğimizde hesabı ben ödedim 1 aylık sevgiliyiz sevgililer gününde 500 tl ye saat aldım o ise bana hep param Yok dedi o da bana gömlek almıştı biyere gittiğimizde param Yok derdi ben öderdim ve arkadaşı onun motoruyla kaza yaptı paraya ihtiyacı vardı bende yardımcı olurum sana dedim kredi çekelim dedim direk kabul etti 1.500 tl kredi çektik ve biz 2. Ayımızdayız o zamanlar daha sonra 2 taksidini ödedi ve geriye 960 tl kaldı daha sonra ayrıldı benden 5. Ayımıza girerken çünkü sıkılmış benden aynı iş yerinde çalışıyorduk onun yüzüne işden çıktım o takmadı çok ağladım umursamadı bu yazdıklarımı iş yerindeki arkadaşlarımla paylaştım onlarda sağolsunlar yetiştirmişler ve o bunu bahane ederek krediyi ödemiyor çağresizlikten annesinin yanına gittim daha sonra aradı beni yüzsüz dedi ben onun arkasından benimle oynadı her yere gittiğimizde ben ödedim kredi çektiğimi dediğim için ödemiyormuş ve benden ayrılır ayrılmaz 2 haftada sevgili yapıp hikaye atmış allah için ben bunları hakedecek ne yaptım? Lütfen yazın bana ve o kadar çaresizim ki nasıl ödücem bilmiyorum..
Eski sevgilime kredi çektim ödemiyor, nasıl geri alabilirim?