Hz. Muhammed der ki
Seven kişi sevdiğine sevdiğini söylemezse şehit olarak ölür. Sizin yorumunuz nedir? Bence çok güzel bir yöntem
Seven kişi sevdiğine sevdiğini söylemezse şehit olarak ölür. Sizin yorumunuz nedir? Bence çok güzel bir yöntem
Bahsettiğin hadisin aslı; "Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir."Fakat bu hadisin de gerçekliği konusunda fikir ayrılıkları var alimlerce. O yüzden gerçekliği tartışılır.
O söz öyle değil ama.
Seven kişi sevdiğine sevdiğini söylesin.
O farklı bir kaynak olabilir mi?
Hayir sözün gerçeği benim yazdığım.
Ayrıca bu söz; kadın ve erkek ilişkileri için söylenmiş bir söz değildir.
Din kardeşlerinin birbirlerine karşı olan sevgiden bahsedilmiştir.
Bir din kardeşinizi seviyorsaniz bunu ona söyleyin anlamında.
Günümüzde mevlananinda bircok Allah aşkı adına yazılmış sözleride kadın erkek ilişkilerine mâl edilir.
Bence amaç zinayı engellemektir
Doğru mu bu
Instagram kullanmıyorum malesef ama şaşırdım sadece yani o zaman ben sevdiğimi demiyem şehit olem iyimis 😂
Cevap
10Cevap
Gadasi pek bilgim yok
Cok sacma simdi mesela ben deistim gittim kiza seni seviyorum dedim sehit mi oluyorum islamın bug u nu bulmuslar
Bu hadisin kaynağı ne?
Olum kaynak instagram mı çıldırıyorum. Hadis kaynağı kim 😂
Ravisi kim
asdfasfdasfdsa kaynak çok iyimiş :D
Herhangi bir bilgim yok. Üzgünüm
Bak böyle bir hadis yok uydurma. Aslı bu:"Biriniz kardeşini seviyorsa, ona sevdiğini söylesin." [Ebû Dâvud, Edeb 122, (5124); Tirmizî, Zühd 54, (2393).]
Kaynağını bilmediğin şeyleri paylaşma güzelim. Rencide olursun. O kıza da söyle bilip bilmeden insanları yanıltmasın. Şehitlik böyle kolay birşey değil. Araştırmadan paylaşırsan senin aleyhine olur.
Böyle bir söz hadis olduğunu hatırlamıyorum. Şüpheye düştüm şimdi.
yok daha neler neredeyse diceklerki ekmek almaya giderken ölen şehit. şehitlik mertebesinide iyice ayağa düşürdüler uydurma hadislerle
Gerçekten insan öyle düşünüyor.
nası ya sen secdiğine söylemezsen şehit olacağını mı düşünyrsun? eğer öyleyse send ebi gariplik olmalı
söylemiyom artık kimseye bişey
Hahahha. Yalnız gerçekliğini Allah bilir
Herkez şehit ozaman ne güzelmiş
Hepimiz sehit olarak ölcez ne güzel😂
Yöntem olarak kullanılmaz
ahahhaa :D yöntem mi sfas d:
İyi bari şehit olacaz bedavadan
Ben seversem
Derim. yaa tutamam ki
Kaynak?
Gerçek olduğunu sanmıyorum yine size kalmış inanıp inanmamak
Bilemedim