Evlendikten sonra eşler sosyal medya hesaplarını kapatmalı mı?
Biliyorsunuz ki bir çok ayrılık, küslük ve tartışmanın nedenleri arasında sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar geliyor. Evliliklerin daha verimli ve daha uzun ömürlü olması için sosyal medya kullanımını bırakmak gerekir mi?Doç. Dr. Şahin, sosyal medya kullanan eşlere bazı tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti:
"Sosyal medyayı esrarengiz şekilde kullanmamak gerekiyor. Sosyal medya kullanan eşlerin birbirinden haberdar olması çok önemli. Çünkü bu bir sorun olarak görülüyor ve 'eşim beni kabul etmiyor' algısı oluşuyor. Bu açıdan eşler sosyal medyayı nasıl kullandıklarını birbirleriyle paylaşmalı, Çünkü evlilik bir paylaşım ve bir anlamda düzeni sağlamaktır. O düzen içerisinde evliliğiniz bir anlam buluyor. Evlilik bir rutindir ve bundan zevk almaktır. Rutin ise düşünüldüğü gibi kötü değildir. Rutinde düzen, saygı ve sevgi vardır." A- Yok öyle bir şey ben devam ederim B- Evet evlenmeden önce kapatılmalı C- Birlikte bir hesap açar ikimizde şifreyi biliriz D- İkimizde kullanıyoruz sorun yok E- Sosyal medya da neymiş? Peki siz evlendiğinizde sosyal medya hesaplarının tamamını kapatacak mısınız? ya da eşiniz istese yapar mısınız?
Evlendikten sonra eşler sosyal medya hesaplarını kapatmalı mı?
Evlilik iki farklı ailede yetişen farklı bireylerin bir araya gelerek oluşturdukları yeni bir ailedir. İki farklı insanın bir araya gelmesi iki insanın tek insan gibi davranmasını gerektirmez. İnsanlar birbirini severek evlendiklerini söylerler ama evliliği oluşturan en önemli temel unsur GÜVEN duygusudur. Bu güven duygusu başlangıçta nasıl ise ilerleyen dönemde aynı olmalıdır.
Özellikle sosyal medyanın hayatımızda fazlaca yer alması evlilik ve ilişkilerde yanlış davranışlar sergilemeye neden olur. Eşlerin genelde şikayetçi olduğu davranışlar şu şekildedir.
Paylaşımlarına beğeni ve yorumlarını bahane ederek sürekti tartışmalar çıkarmak
Peki ne yapmalıyız?
Sosyal medya hesapları ile ilgili olumsuz tavırlar sergilemek incitici davranışlar sergileyerek evliliğe devam etmek ilişkinin seyrini Güven temelinden koparıp saygı ve sevgi azalmasına çatışmacı bir duruma doğru sürükler.
İLİŞKİ VE EVLİLİKLERİ SÜRDÜRMENİN EN GÜZEL YOLU GÜVEN SAYGI VE SEVGİ DUYGUSUNU AYAKTA TUTMAKTIR. Sevgiyle kalın...
Çok sorun değil, tanıdıklar olur hep benim bildiğim hesaplarında zaten, bu sebeple sorun etmem, o kişide bunun farkında olup haretlerini duruma göre düzeltir zaten.
Ben sosyal medya kullanmıyorum bir ks var oda olmasa da olur hani. Eğer eşim kullanmak istiyorsa kullansın ama ikimizin de fotoları içinde olmak şartıyla
İnternet & Teknoloji konusunda 783 cevap paylaştı.
bence kapatmalı her iki tarafından geçmiş yaşadığı ilişkilerden arkadaşları eklicektir ya da uygunsuz yazıp ortamda gerginlik ve güvensizlik yaşanacaktır.. ya da karşı tarafın arkadasları imalı begeni yorumlar yapıp bir tarafa yanaşacaktır hani genelde evlilikler bundan tükenmiyormu genelde bence kapatılmalı.. illaki açmakmı gerek açın birtane çakma takılın :D
İnternet & Teknoloji konusunda 837 cevap paylaştı.
İnsan idealleri için hazlarından vazgeçebilmeli. Sosyal medya evliliğe get oluyor, kıskançlıklar ilgisizlikler evlilikleri malesef zedeliyor. Mutluluğu sosyal medyada arayanlar yanılıyorlar. Bireyin değil ailenin ön planda olduğu toplumlar mutludurlar.!
İnsanlar kendini biliyor ve birbirlerine güveniyorsa problem yaşanmaz. Kendimden örnek vereyim. İşim sosyal medyanın göbeğinde ve benim uzak kalma gibi bir durumum söz konusu değil.
Bence eğer eşler karşılıklı birbirine güveniyorsa sosyal medya sorun olmaz hem güven olmadığı zaman sosyal medyayı kapatsan başka bir şey bulursun dozunda kullanıldığı sürece sorun yok.
Evlilik nedir?
Evlilik iki farklı ailede yetişen farklı bireylerin bir araya gelerek oluşturdukları yeni bir ailedir. İki farklı insanın bir araya gelmesi iki insanın tek insan gibi davranmasını gerektirmez. İnsanlar birbirini severek evlendiklerini söylerler ama evliliği oluşturan en önemli temel unsur GÜVEN duygusudur. Bu güven duygusu başlangıçta nasıl ise ilerleyen dönemde aynı olmalıdır.
Özellikle sosyal medyanın hayatımızda fazlaca yer alması evlilik ve ilişkilerde yanlış davranışlar sergilemeye neden olur. Eşlerin genelde şikayetçi olduğu davranışlar şu şekildedir.
Genelde yanlış yapılan davranışlar
Peki ne yapmalıyız?
Sosyal medya hesapları ile ilgili olumsuz tavırlar sergilemek incitici davranışlar sergileyerek evliliğe devam etmek ilişkinin seyrini Güven temelinden koparıp saygı ve sevgi azalmasına çatışmacı bir duruma doğru sürükler.
İLİŞKİ VE EVLİLİKLERİ SÜRDÜRMENİN EN GÜZEL YOLU GÜVEN SAYGI VE SEVGİ DUYGUSUNU AYAKTA TUTMAKTIR.
Sevgiyle kalın...