Kendi memleketinin şivesiyle konuşan birisi size itici gelir mi ?
Evlenirmiydiniz :-) ?
Evlenirmiydiniz :-) ?
Bi arkadasim gorucu usuluyle biriyle tanisti. Cocuk efendi terbiyeli cekingen iyi bir isi var ev almis arabasi var falan. Ama sivesi varmis cocugun. bu bir bulusmada kizi bekletmis gelmis ozur dilemis arabayi anca dihtim demis :)))
Kiz sogumus istemedi ama ben hep takilirim ona, niye istemedin gul gibi cocugu bak bizim dihacakbi arabamiz bile yok derim :)))
:):) superr
Cok tatlı geliyorlar bana.severim.evlilik farklı mevzu..
Sonucta bende memleketimde siveli konusuyorum herkes siveli konusur yani:))
neden evlenmeyelim:)
şiveli konusuyo diye evlenmekten mi vazgeçecem ? ne malsınız ya
Babandir mal .
Cevap
18Cevap
Evlenirim niye evlenmim ama kendi toprağımın insanıysa evlenirim yoksa baska birisinin şivesini nasıl anlayım. Kimseyi aşağı görmenin alay etmenin alemi yok.
Başta itici gelebilir ama insanoğlu nelere alışıyor ona da alışır sevdikten sonra evlenilmez diye bir mevzu olmaz kanaatindeyim.
Ben adanalıyım eski sevgilim istanbul. Adanaya özgü ağızla söylediğim kelimeler çok hoşuna giderdi.. Hatta tekrarlatırdı bir daha duymak için :))
:))
ya mesela burdur tarafının konuşma şivesi çok tatlı bikez arkadasın yemin törenine gitmiştik orda yol tarifi alcaktık baktım birtane kız geliyo kıza sordum işte kızın bir anlatışı vardı kızın sesine aşık oldum o derece :D :D
Bana göre sorun değil şehir merkezinde büyüdüğüm için pek bende yok ama dedemin şivesi falan çok güzeldir :)
Doğal insan her zaman samimidir... Elbette... Onun yüreğine bakabiliyormusun ? O senin hakikaten yüreğinde mi ? Önemli olan budur...
Evlenirim ya niye evlenmiyim şiveyi de hayin seviyirum haboyle şeyle sikinti deyil :) ben en çok ege şivesini seviyorum sorun olmaz broo
Köyüme gittiğim zaman oranın şivesiyle konuşuyorum. Aslında şehirde de zaman zaman konuşuyorum, konuşan birisini de sorun etmem :)
ben izmirliyim yozgatlı ailem ama şivesi çok kaba geliyo yani doğu şivesi olsa inan daha iyi "buraya çöp dökülüür" :D
itici gelmez.evlilik nasıl desem yani biriyle evlilik kararı almada şivenin öne çıkması biraz komik ve çocuk işi olur...
Eskiden karadeniz sivesi sevimli gelirdi. Birileri yuzunden artik duyunca kusasim geliyo. Normal konussunlar bence
kendi memleketi diyosun o saatten sonra senmi değiştirceksin şivesini seviyosan engel olmaz hiç bişi
ben onu sevmişsem oda beni sevmişse şivenin ne önemi var
Nooruyon gadasini aldigim dedigimde yuzume saf saf bakar gulerdi. Severdi zaar.m
ülke dilleri hariç
2. dil konuşmadığı sürece sıkıntı yok
nerelisiniz :)) bence sevysanz birbirinizi evlenn :)
Bence herkez memlekinden evlenirse böyle bir sorun olmaz :)
Çok hafif olabilir :)
istanbul türkçesi ile konuşmalı.
karadeniz şivesyle konuşuyosa olurr :)
Neden itici gelsin ki.
Yabancıysa olabilir :)
Evlenirdim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar