Arkadaşlar LÜTFEN kitapta ki yazılı olan tanımların aynısını kopyala yapıştır yapmayın. Kendi düşüncelerinizi yazın. Sonuçta kimseye not vermiyoruz.
Sizce ETİK Nedir ? Örnek verir misiniz?
Sizce ETİK Nedir ? Örnek verir misiniz?
Etik gerek iş hayatında, gerek özel yaşantımızda,kısaca her alanda hangi eylemin yapılması gerektiğini, hangisinin iyi olduğunu insan ilişkilerini baz alarak değerlendiren ahlak felsefesidir..
Misal; Bir doktorun parası olmayan bir hastaya bakmayı reddetmesi etik değildir..Bir öğretmenin sınıfındaki öğrencilere cinsiyetlerine göre iyi ya da kötü davranması etik değildir..Kazaya uğradığını gördüğümüz birine duyarsızca bakarak yardım etmeden/çağırmadan bakarak geçip gitmek etik değildir..
Etik kurallar insan olduğumuzu hatırlatır ve toplumu bir arada tutar..
hoş geldin dostum nasılsın uzun zamandır görüşememiştik.
Yazdıklarıma eksi basmak da etik olmaz değilmi hocam? :d ++
teşekkür ederim bende iyiyim. yoğun bir okul dönemiyle boğuşup duruyorum :) Sürekli araştırma yapıp sunum hazırlıyorum :) Yorucu ama çok zevkli.
teşekkür ederim senin nasıl gidiyor hayat geçen bir arkadaşım iskandinav müzikleri gönderdi bana aklıma sen geldin :) Gerçekten çok güzel müzikler. İnsana farklı bir haz veriyor.
rica ederim.
Mantıklı düşünme tartışma felsefe hepsi bu kategoriye geciyor
tüm üretimi intihal eserlerin (eser değil fotokopi demek lazım) yaygınlığı yabancı sitelerin dizilerin sinemanın kopylandığı bir düzenek üzerine kurulmuş bir yerde en önemli konu..
Kisinin icinde yasadigi toplumun normlarina uygun davranmasi
Cevap
3Cevap
Etik nedir biliyormusun usta?
Şike yapıp 100 yıllık köklü bir kulübü rezil eden adamı kahraman ilan etmemektir. "Aslolan kişiler değil, kulüplerdir."
Şartlı salıverildiği halde, sanki aklanmış gibi davranmamaktır. "Dosya halen yargıtayda olup, yargıtay son sözünü söylememiştir."
Türk mahkemeleri, CAS, UEFA ayan beyan karar vermişken halen daha sırf koltuk hırsıyla yanıp tutuşan adamı başkan seçmemektir.
Velhasıl dostum, etik çoook derin bir mevzudur.
eksiyi ben bastım dostum çünkü etik konusunu açıklamamışsın. "etik çoook derin bir mevzudur." gibi bir yorumu kabul edemem. ayrıca Fenerbahçe spor kulübünü rezil edip etmediği hakkında ki düşüncelerine gelince bu sana göre etik değildir bir başkasına göre etiktir. Dolayısıyla daha farklı bir örnek vermiş olsaydın daha güzel olurdu. Spor ve siyaset üzerinden verilen hiç bir örneğe + veremem kusura bakma.
@Soran; İstediğin kadar eksi ver müdür... nema problema :d Ben zaten + beklentisiyle yorum yazmadım.
Ben etik konusunu gayet açık anlattım, hatta sen anlayabilesin diye örneklendirdim.
kendi vicdanına aykırı olmayan davranışlar ve başkalarının haklarını sınırlandırmayan davranışlar.örneğin çok yüksek sesle müzik dinlemek.
Etik kelimesi yerine ahlaki kelimesini kullansaydık, soru sormaya bile gerek kalmamış olacaktı ve de Yunanca değil, Türkçe kelime kullanmış olacaktık...
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar