buda yorum yapan elleriniz dert görmesin diye çekilmiş bir vide :)))
pusatımla patigim sizlere sovunu sunarr :)))
Öncelikle hayırlı olsun bir ömür birlikte olursunuz umarım benimde 3 yaşında terrier bir kızım var ama ben üçüncü sahibi olduğum için pek bir eğitim sağlayamadım köpeklerde eğitim 5 aylıkken başlıyor şuan oynamak ve ilgi isteyecekler bu yüzden eğitime 5 aylıkken başlamalısın beslenme olarak normal yemekle beslemeyi önermiyorum çünkü normal yemek köpeklerde koku yapıyor ve sağlıklı değil kuru mama ve yaş mama verebilirsin dişleri henüz gelişmemişse kuru mamayı sütle ıslatıp yedirmelisin yetiştirme olarak ta kimin efendi olduğunu göster başta şımartma özellikle herkesin çok mıncırmasına izin verme cins olarak ağır başlı hayvanlar bu yüzden herkesin doğru şekilde sevmesi önemli ayda bir kere banyo yaptırman yeterli fakat şuan küçük oldukları için fazla yıkama köpekler için özel şampuanlardan kullanmanı öneririm bizim kullandığımız şampuanların içindeki ürünler onlar için uygun değil asla kemik vb. yiyecekler verme bağırsaklarına batıyor çünkü ve tasma takmak için çok bekleme şuan küçük oldukları için normal tasmalar ağır gelebilir kurdele gibi hafif şeylerle başlangıç yapabilirsin. yanlış yönlendirmek istemem sürçü lisan ettiysek affola. :)
ve birinci gün baya bir eglencelikapttık :))) daha yeni uyutuabildik tomiş popişlerimizi :)))
yuvalarına alışmadılar sanırım triplex yuva yaptık yinede dışarda takılmayı tercih ettiler :))
yarında gençlik aşısı vurdurcam ikisinede sonra yapmam gerek birşey kalmıyor sanırım...
ama agır başlı değil bizimkiler biraz tonton olduklarından sanıım fazla koşmayı sevmiyolar :)))
Zamanla değişecekler. :) Bu arada aklıma gelmişken gelişimleri için arada ekmeği et suyuyla ıslatıp yedir ki kemikleri gelişsin pıtırcıkların. :)
tamam teyzişkoları :))) yarında etli ekmek yapimde ziyafet yapsınlar :)))
Onlar bir büyüsün bak bakalım kim kimi gezdiriyor sokakta, ne oluyor :D
Çevremde sahibini gezdiren bir adet yavrucak var :D
( link başka bu arada) >>>
link
bu cücükler büyünce böle mi olcak aman allahım :)))) bana saldırmazlar ya ilk günden evin reisi kim ögrettim onlara :))
Sahibine son derece sadık cins oldukları için eğitimde şiddet gösterme , sadece kendinin lider olduğunu kanıtla bunlara. Bu cins öyle bir şey ki yanına al hiç sevme , karınlarını doyurmasanda arada yemeğini ver , bu köğek senin için düşünmeden can verir. O yüzden sıkıntıya gerek yok , bahçeli bir yerde besle ama şuan daha çok küçükler evde bakabilirsin şimdilik. Süte gerek yok bence , veriyorsanda 3. ayda kesinlikle kesmen gerek.
Kailteli mamalardan alabilrisin kuru mama Proplan puppy gibi.
Ev yemeği kesinlikle vermeyin şimdilik , yoksa bir daha mama yemez. :D Verirsenizde köfte gibi şeylerden uzak tutun daha 2 aylık olduğu için hazımsızlık söz konusu olur.
çok teşekkür ederim sütlü ekmek veriyorum daha bu ilk günleri böle devam edim mi sürekli bir ay boyunca falan ?
Tabi edebilirsin ama 3 aylık olduğunda sütü kesinlikle kes.
İstersenşu anbile kesebilirsin , ama kilosuna göre. Yani yavrucukları tartman felan lazım. :) Sen yinede bir süre daha sütle devam et.
tombikler ya tartmama gerek yok obezite ile savaşıyorlar :))))
çok teşekkür ederim bide gençlik aşısı diye bişe varmış onu ne zaman vurdurmamız gerekiyor ?
Bu gençlik aşısı , 0-12 aylık arasında ki köpeklere vurulan bir aşı. Daha yavru sayıldıkları için , onlarda bu hastalığın gözükme ihtimali yüksek. Buda o hastalığa bir önlem sadece. Yüksek ateş felen gibi şeylerle belirtli gösterir.
Yani gidip hemen yarın bile yaptırabilirsin bu aşıları. Yaptırmanda gerekli zaten. Özellikle 3-6 aylık gençlerde gözükme riski çok fazla, en kötü 3 aya yaklastında yaptır.
tamam hemen yarın yaptırim en iisi ben...çok teşekkür ederim valla kardeşim yoksa unutup giderdim ben...yarından yaptırimde sorun olmasın daha
En iyisini yaparsın . Hem orda sana baya bilgide yüklerler. :)
çok teşekkür ederim ustam valla ilk günümüzü geçirdik baya iyiydi :))
Rica ederim , eklemeyi unuttum hacı .
Bir köpek için en önemli dönem ilk 3 aydır. Ne konuda dersen gelecek konusunda. Yani ilk 3 ayda ne kadar sağlam beslenirlerse o kadar sağlam bir köpek olurlar. Kangal genelde köylerde sadece ekmekle besleniyor yavrudan büyüyene kadar. Yani böyle beslenebilen bir köpek. Ama ilk 3 ayda bol protein verirsen o köpek canavar gibi olur. :D Paraya kıy en sağlam mamalardan al. 1 aycık sıkıcan dişini sadece ondan sonra normale dönersin.
eyvallah kardeşim benim çok sagol...
bide bişe dicem üşürler mi dışarda ?
evin içinde kapalı kalmak istemiyorlar 2 aylıklar dışarı istiyorlar ama gece biz yattıgımızda üşüyorlarmıdır ?
Rica ederim sen sağolasın.
Yok hayır kesinlikle , zaten kangal soğuk hava şartlarında yaşayan bir cinstir.
Soğuk havayı daha çok severler sıcaktan. O yüzden hiç sorun etme sal gitsin. :D Bakar onlar başının çaresine , ama yinede bahçenize ufak bir yuva yaparsın.
yaptım yaptım çok teşekkürler :)))
bide bir sorum daha olcaktı :)) şimdi bunlar 2 aylık ya dişleri kaşınıyor heralde sürekli elimi agızlarının arasına alıolar öyle ısırmıyorlarda yine çiziolar bazen...bi önerin var mı ?
elimi agızlarına alıştırmamalımıyım ? diş kaşıntısı için plastik kemikler işe yarar mı ? ya da hiç birşey yapmasam kendiliginden hallolurmu ?
Hocam köpek besleme olayında en zor olan kısım diş sürecidir , bebek dişlerini döküp artık yetişkin dişleri çıkmaya başlıyor. Kızma onlara , bir köpeğin en çok acı çektiği dönem odur. Acı çektiği için napacaklarını bilmez onlar. O yüzden gördükleri her şeyi ısırmaya calısırlar sırf dişlerinin kaşınması geçsin diye, elin olmasa terlik felan başka şeylerle ugrasırlar yani. :D Bu durumda yapabilceğin hiç bir şey yok ne alırsan al o senide ısırmak isteyecek.
Yavruluk dönemlerinde hep elimi bacağımı kanatırlardı benim keratalar. :D Yani çevreyle kaşıntısını geçirsin beni ellemesin diyosan kesin çözüm kolanya vardır paşa.
Köpekler kolanyadan nefret eder öyle böyle değil, ondan ısırabilceği yerlere sür bir kere ağzına aldımı tak diye bırakıp uzaklaşır. :D Kalıcı değil korkma , koku geçince yine başlar oynamaya. Sadece bir müddet düzenli sürersin. Ek olarak kauçuktan kemik kauçuktan top ve sağlam bir ip alabilirsin oynaması için , ama dediğim gibi
Yine senin üstündede atmaya calısıcaktır kaşıntısnı, yapacağın tek şey bu dönemde onlara destek çıkıp beklemek o kadar. :D Çünkü cidden acı cekiyolar
Hocam son olarak , çokta izin verme bu seferde kendini patron gibi hisseder böyle elini felan kanattığında hafiften kız poposuna felan vur. Anlasın yani senin lider olduğunu.
kesinlikle evde büyütme
bahcenin kesinlikle olması gerekiyor apartman tipi hayatta yaşayamaz onlar
bol bol gezdircen sevicen ilgi göstericennn bol bol sevgilinden bile daha cok sevicen :D
bahçedede kardeşim benim seviyorum da zaten keralarımı :D
ama iki gündür su ile karışmış sütlü ekmek veriyom hayvanlara :))) başka bişe olurmu var mıbildigin yemekleri için bişe mesala ?
yok gurban bildigim yok ama ortamı cook iyi
onu iyi besleyip ilgi alakayı eksik etmezsen cok iyi olur
safkan ise yawruları cok iyi bir miktar para eder
senin yerinde olsam erkek olanını cok iyi beslerdimm
besliyorum kardeşim bugün ilk günü şu saate kadar 3 ögün yemek verdim bide akşam verecem etcek 4 ögün :))) dahada aç kalmazlar heralde :))
valla bilmem orasını
benim imkanım olsa yapıcamda imkan yok cok sadık oluyorlar bide o huyunu cok seviyormm onların :)
çok tatlılar ama yaaa :)) yemin ederim insan ırkından daha sevimliler tombikler falan :D yürüyüşleri panda yavrusu gibi :D:D:D:D
hahaha :D
Allah utandırmasın kardeşim :)
amin kardeşim benim çok sagolasın :))
:) bişi olursa buralardayım :)
teşekkür ederim kardeşlerin lordu :))
:)
Cevap
3Cevap
Oys tıplere gel aynı annelerıne benzıyorlar :D Bence bıraz emzırmelısın =)
https://www.youtube.com/watch?v=DiTbp4z_eukhttps://www.youtube.com/watch?v=3I0rHngw-KYbenim pusat ile patigim böle olmaz ki :((( benimkiler masum kelle paçalarrrr :))
Hehehe büyüyünce gör sen onları =)
sende görrr dinimiz amin :))
Yok canım ben almıyım tsk =) subhaneke amın
alalalalla küçükken sevgi pıtırcıkları, büyüyünce canavar ...oldu canım patikle pusata yarın resmini gösterimde senden bir nefret etsinler zamanı geldi :))
Senden nefret etsınler o yeter :) Göster resmımıde asık olsunlar bana :P Cıcı halasıyım onların yirim onları ben gıdıklarım gobıslerını operım patılerını :))
1 ay daha bekle daha çok erken,6 ayı geçirme de.Bir köpek 3-6 ay arasında eğitilir.6 ayı geçirdin mi çok zor... link bu site sağlamdır:))))
kardeşim beni engellemişsin yorum yapamadım en başta o yüzden :)))
şimdilik bir gençlik aşıları var sanırım yaptırmam gereken...sonrasınıda araştırıp bulurum heralde :))
:))) peki kuzen inşallah bir gün yolunuz adanaya düşerse kopun gelin sevin amcaları teyzeleri olaraktan :)))
bide şimdi gece soguk olur diye yuva yaptık içinde durmuyorlar dışarda üşürlermi kardeşim sence ?
yada bırakim kafalarına göre takılsınlar mı daha 2 aylıklar üşürmü üşümezmi bilmiyorumki
evdede uyumuyorlar ki..acaba uyur gezer mi bunlar anlamadımki evdeykn dışarıyı dışardayken evi istiyorlar :))) kafamı buluyorlar la acaba benle :))
inşallah herşey yolunda giderde benim yüzümden ya da bir hatamdan dolayı kötü bişe olmaz..tek korkum bu valla kardeşim..çok sagol bu arada :))
ouyyy çok sevimliler bunlarrr yaaa
birini bana versene :)
:((( ama coooo ikiz bebeler bunlar ayıramamm :( ayırırsam yemeden içmeden kesilir ölürlerrr benceee :(
nolurdu sanki verseydin:(
hem benim 4 gün önce doğum günümdü hediye olur du sanki nolur du :'(
:( yavrularından versem bizimkiler birazcık büyüdü sanki :(
bebelerimin bebesinden versem olmamı :(
onlar ne zaman bebe yapacaklar çok sevesim öpesim gelmişti ama onlarıı yaa :( çok tatlılarr çokk yavrularım yaa :(
tombik popişli bebelerim onlar benim salça olmazsan sevinirim :))))
söz ilk yavrusunu ücretsiz kargo da benden evine göndercem la sen yeterki bu hayvan sevgini kaybetme :))
sende sevimli gelen ilk ve tek şey sanırım şu köpecikleri görmem o yüzden bu kadar ılımlıyım bu gece dikkat et :)
isimleri ney ?
benim de köpeğim vardı öldü :'(
allah biizimkiler öldürmesin lütfenn lütfennn :(
erkek = pusat
dişi = patik :))))
ALLAH korusun hiç bir şeycik olmaz İNŞAALLAH Amin
patik mi:) pusat uymamış patiğe ama o da başka uygun bir şey olsaydı keşke
ne olsaydı ama pusat dizisi vardı ya sivaslı yigido boksör :D ondan pusat dedik ona :(
çarık olsaydı o da madem espiri oalcak :)
ama onların görüntüleri yeter abisi yaaa nazarım değecek
şu resme bakınca şunları mıncıklayasım geldiii yaa :(
acaba daha bilgili bir insan moduna girip tavsiyede mi bulunsan :)))
bu benim ilk köpeklerim ve şaka bir yana cidden napcamı hiç bilmiyorum...
evde beslemiyosun İNŞAALLAH ?
karşıyım ben hayvanlara evin içinde bakmaya falan
ama bilgim yok ki kangallar konusunda benim köpeğim kırma mı deniyor ne hani melez gibi öyleydi işte normal bir köpekti evimizin bahçesinde bakıyorduk
yavruyken hep sütle besledik sonra mama ve yemek kısmına geçtik işte
yok bahçede bakıyorum cancan ya bu eve sıgmayacak kadar tombik olacak büyüyünce :))
ama hiç büyümeseler keşke hep böle kalsalar yaaaa yeminlen evlenmem çocuk die bu ikizlerime bakarım :))
evlatla o bir mi ya evlat senin parçan olacak :)
şu sağ kolunda olan vaar ya off o çok sevimli yaa amanınn ponçiikkkk yanakkk yaaww oyyy ouyyy
çok sevdim onu yaa :D
sağ kolumda ki patik soldaki pusat :)))
feminist duyguların kabardıysa artık dişiyi tutturdun valla helal olsun :D:D:D
demek kii ama o sevimli geldi köpeklerde bile her erkeği sevmiyorum demek ki :D haha
köpeklerimi sev beni sevmesende olur :DDD şu an onlar benden daha kıymetli benim için bile :D
seni sevmiyorum zaten köpeklerin hatırına işte azıcık bir sempati oldu bir anlık o kadar :)
o zaman köpeciklerini sevmem izin verirdin değil mi? mesela yanaklarını sıkabilir miydim :)
çok mıcık mıcık etmessen neden olmasın :) kafalarınıda sevebilirsin paticiklerinideeee :D
mersi :)
ama ben bunları yapamayacağıma göre
sen benim yerime onları mıncıkla olur mu;)
tamam sabah uyansınlarr yemekten önce güzelce bir severim onları sonrada kavgaya tutuşuruzzzz :D bizde böle onları hem sevcem hemde egitcemmm :D genelde egitme anında dinlemedikleri için popolarına tekmeyi yiyorlar :D
yuhhh birde tekme mi atıyorsun hayvancıklara deli misin yaaa yazık değil mi onlara
onlar vuramazsın sen tamamm mııı ben sahiplendim onları gönüllü anneleri oldum :(
:( şaka yaptım ki ben hemde :( seni denedim bakim köpişe şiddete varmısın yomusun die :( ama gözüme girdin artık sevebilirsin sıavı geçtn :D:D:D
sen izin vermesen de seviyordum zaten ben onları köpecikler beni görünce sevimliliğime dayanamadılar koştular bana doğru :D
bu arada bunların aşılarını yaptırdın mı benim köpeğe biz yatırmıştık dişleri için sanırım bir aşı oluyor ve güçlü kalması iiçin ayrıca bir özel ilaç damlatılmıştı üzerine yalnız tem damla bu da onu pirelerden falan koruyordu sanırım
hangi aşılar ya bana bir tek gençlik aşısı vurdur dediler ?
hee işte o sanırım işte diş içinde olan aynı aşı sanırım adını bilmiyorum aşının ama aynı şeyden bahsediyoruz sanırım :)
yarın vurdurcam ya önemliymiş valla yeni ögrendim onuda hiç bir bilgim yok inşallah anlımın akıyla çıkarım ya...
bakma dalgaya vuruyorumda korkuyorum be birazcıkta
korkma ya neden korkuyorsun veteriner onlara gerekeni yapar zaten bir şeycik olmaz
yalnız sana tavsiyem çok üzerlerine düşme biz çok düştük üzerine ve sanırım nazar değdi :(
:((( ya benim bir hatam yüzümden geri dönüşü olmayan bişe olur die içim içimi kemiriyo...
dün pusat üşümesin diye yorganı verdim patigede battaniyemi..gece kalkıp ses çıkartmim battan.yorgan aramim dedim..yatagın çarşafını çıkardım onla yattım...düşün artık :D
yok artık evde başka yorgan yok mu sizin :)
varda üst kata kim çıkcak ya gece gece üşenirim ben :)
ohaa yaa ne üşengeçmişsin meğer :) hizmetçi tut kendine her işini yapacak
:))) sus uyuzum sussss :D
sen benim gibi uyuza kurban ol be :)
aminnnn :)))
ne demek istiyorsun yawhuu :)
koyun olmak istedim bir anda ya :D o dilde mesaj çke ya zıt pıt girip bir ton çubuk aşagı çekmekten bıktım :)
kınalı koyun:)
beni en iyi cevap seçersen o sorunun kalmaz şekerim:)
arkadaşa haksızlık etmiş olurum hiçde sevmem öyle şeleri :))) bölesi iyi o zaman no problem no panic :))
bir an çok panik yapmıştım aama ben :)
sen naptın köpecikleri benim yerime mıncıkladın mı bakalım patikciğimi :)
evet popişlerinide ısırdım lop lop lop diyeeeee :))) wideoya çektim facen warsa aç herkese görünür yapim izle :))
face im kapalı ki zaten ben akrabalarım dışında kimseyi eklemiyorum
buraya koysana videoyu resim koymuşsun nasılsa
ya bende almak istiyorum kangal köpek ama annem kızıyor diyor bahçede napacaksın onu çok sesli ve haşin oluyorlarmış
bneim büyük dedemin varmış babam gençken ve kocamanlarmış babamıı üzerinde taşıyacak akdar hemde bende istiyorum :(
ayyy yerimm onlarıı yaaaa çok sevimliler oraya ışınlanmak istedim şuan ya :(
şu burunlarına da bak :)
bunlar kocaman çok kocaman olucaklar neredeyse senin kadar biliyorsun değil mi :)
ama belki olmazlar cücülerim benüm belki hep böle minyon minyon kalırlar :((
kalmazlar mı :(
kalmayacak havuçcuk:(
kocaman dev gibi olucaklar ve bunların sesleri çokkk kalın oluyormuş babam diyor :)
:(((
bananek yaaa yemek vermem bende büyümezler hıhhh :((
o zaman ölürler akıllım :(
sorumluluğu alamayacaksan bana ver birini :)
ama benim böyle bir köpeğim olsa büyüyünce beni öldürürler bunlar hemen yıkarlar :)
:))) ben egitiyorum hırçın aksi uykusuz lanet herifçikler olsun diye :)))
sana bir kaç gün baksalar yeter zaten öyle olmaları için
nasıl bir çirkef sahibe sahipler zavallılarımm
onlar benim olmalıydılar senin gibi çirkefte oalcaklarına benim gibi narin bir sahipleri olsaydı keske :(
:( hiçde bile şekil a da görüldükleri üzere gayet mutlular ve serseri kılıklılar benim tombik popişli bebelerim :))) onlar babalarını çok seviyokiii sorsan dile gelir konuşurlar yani :)
bana saldırdıgını sölesem seni ikindi yemeklerinde yerler taam mıııııııııııı
asıl senin nasıl kaba bir şey olduğunu bilseler ordan hangi memleketteler bilmiyorum ama ordan yol alıp bursaya kadar yanıma yol alırlar yahuu :)
serseri değiller sen öyle yapacaksın onları :(
:((( başı dolu yapcam onları başı boş olmicaklar senin evindeki karıncalar gibi taam mı :( ii egitici olsaydın onları egitirdin bir kere akıllım :(
hem benim patigim fil pusattımda şah olcak onlara satrançta ögrentcem işte hıhhh
bizim evde karınca yok ama yazın balkonda vardı yahuu :)
ama benim köpeğim ölen köpeciğim çok akıllıydı nasıl güzel eğitmiştim ama herşeyi biliyordu benimle konuşuyordu havlayarak resmen aban neden öyle beceriksiz muamelesi yaptın ki şimid sen :(
:(( çünkü tinkivinki ve dipsi kılıklı bebelerimi benden çalmaya çalıştın :(
ayy keske öyle koysaydın isimlerini çok tatlı :)
çalmaya çalışmadım bir kere istedim arsızlıkla :D
amma yüzsüz çıktın vermiyoz dedik ya alalalalla :(
adresimi bulup gelip çalma ama taam mı :(
ne çalacam ben izinsiz almam tamam mıı:(
gelir anne babandan isterim köpeciklerin birini benim ağlak suratımı görünce kıyamazlar heralde acır veririler se:(
hiç de bileneeeee akıllım ben aldım köpekleri onlar benim anneleide benim babalarıda benim heşrşeyleri benim onların taam mı :(
benden başka kimse yemek weremez ailede onlara ama sabah geç kalkıyorum diye annem azcık toleranslı davranılmayı hakedebilir :(
aman vermezsen verme bee ne cimri çıktın :(
bende alırım sanki alaamam mı annemi ikna etsem babişcim bana da alır sanki benim üzülmeme dayanamaz ki :(
al sen bananek bunlar benim yavyularımmmmm tamam mı git kendine başka bebeler al, bebemi kalmadı dünyada benim biriciklerime yazıyon hemen pis beyazzzzzz :(
hıhh senin olsun bebelerin çok beğenmiştim ama neyse:(
nazar değcek taam mı adlarını alma agzına lütfen ama yaaaaa :(((
adlarını almadım ağzıma zaten bebeler dedim pis pırasa seni :(
alma zaten sincap de onlara ugur böcüü de ama köpişte deme nazar degebilir pis gözzzz gözün degcek şimdi :(
benim nazarım değmez bir kere mavi gözlü olmama rağmen hemde tamam mı :(
sincap diyeyim madem o köpeklere :)
evet sincap de :)) sincaplarımda iyiler işte nolsun o dilde reklamında iyisi kötüsü olmaz MAVİ GÖZLÜ DEV misin sen şimdi :))
ne reklamı yaptın şimdi anlamadım :) evet mavi gözlüyüm
tıngır mıngır sincapcıklar o zaman :)
atatürk reklamıydı bilmezsin sen yaşın tutmaz :))
ha şimdi anladım :) yaşım tutmuyor demek peki abiii .:)
:))) peki stranç masasındaki gereksiz zarım benim :)
baka gene kaşınıyorsun kavga için illa sana kötü söz söyleyim dişimi çıkarayım yani yaa :)
peki mutfakta ıslana ıslana rengi gitmiş sarı bez :)
abiye saygısızlık haaa :))) işte bu affedilemez bir hata...
3 lü prize giremeyecek kadar büyük başı olan kablo :))
şu tüyleri diken diken eden dişlerin birbirine aniden çarpınca çıkan gırtt sesi :)
o neydi öyle yaaa :))) keşke kıyamet kopsaydı şimdide bunu görmeseydim :))
neden nolmuş ne görmüşsün delik çoraptan çıkan parmak seni :)
yere düştügünde seramigin arasında kalıp çıkmayan kül kılıklı cırtt cırtt sesi ne alakaydı ya :D
cırt cırt sesi mi dedik gırt sesi dedik:)
hiç duymadımki öyle bişe kafandan ses mi uydurdun noldu :))
yahuu dişler bazen birbirine vurur ya hani köt bir ses çıkar işte onu kendi kafamda uuyarladım ne yapatdım burda bu akdar oluyor ses kaydı yapıp o sesi mi çıkarıcaktım :)
hakeretinde bir saygınlıgı var ya yuhh diyorum sana hiç yakıştıramadım bunu :)) bu kez kırdın beni , gidip uyucam işte :(
deffııılll madem :)
ii geceler tatlı rüyalar öleyse kibarlıgım bende kalsın :))
hayret ağzından güzel bir şey çıktı bizim çipbeynin :) iyi geceler
yerim ben onların totoşlarını ya (:(:(:(:
yiyemezsin bir kere benüm tombik popişli bebelerimi :))) ya herkes mi cahil kimse bilmiyormu şu bebelerimin bakımını anlamadımki :(((
ne yiyosan onu yedir haci :D
elimi süte bandırıp sevmeye çalışsam elimi yerler bence kuzen :)
Onu bunu bırak da hatunu naptın ? sswdwddf
:))) hatundan kaybettigim manevi duygularımı gidermek için köpiş aldım 2 tane :)))))) düşün artık sence sonuç nolmuş olabilir :)))
Bundan sonra mılletle daha cok dalga geç ;)
çaktırma hedefim o zaten :D tüm aşk sorularının içine edecem :))))
şaka bir yanada bu bebelerime bakamayacak kadar cahilim bunlarda beni sevmezse intihar ederim ha yeminlen :(((
ınsallah tum kıyafetlerını esyalarını parcalarlar.
hiçde bileeeee :( tombik oldukları için biraz hareket fakirleri :))) üşengeçler aynı babişlerine çekmişler :))
:)
bahçeli mi eviniz ya da beslıcegın yer ?
evet bahçeli hani çok büyük olmasa bile küçük denilmeyecek kadar büyük...
zaten mülk hani apart falan değil çevreden yana sıkıntı yok aga...ama besleme ve yetiştirmede neler yapcamı bilmiyorum
kardeş bu hayvanlar büyük yane kaslarını gelişimi için dişarıda kosup oynayıp dolanacaklar 2 tane almıssın cok ıyı tek kopek genellıkle agresıf olur cıftlere gore egitim vermene gerek yok sıvas kangal acaıp akıllıdır o zaten cozer durumu dogustan korumacı kopek yane sıkıntı cok yemelerı sadece
peki kardeşim benim bunlara sürekli sütlü ekmek veriyorum başka birşey versem olurmu ? gelişimdeler ya su ile sütü karıştırıyorum ekmegi dogruyorum veriyoum... ?
guzel kac aylıklar ?
2 aylık ...
6 aylıkken veterıne goturmeyı ıhmal etme asıları ıcın bırde sen bunları mamayla beslıcem dersen para gıder en ıyısı dogal yolla beslemek mamalar 12 kılosu 150 tl gıbı bısey oda 2 3 hafta gıtmez hayvanlar buyuk :) yane buyucek
:))) tombikler büyüsünler benim yüzümden hasta olmasınlarda ben aç kalim onlar doysun :)) yeterki ölmesinler bir hatamdan dolayı :( o yüzden çok üstüne düşüyorum ya şu anda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar