Binlerce yıl önceki atalarımız (yani annelerimiz) güçsüzdü. Hayatta kalmak için, yavrularını güvenli şekilde büyütmek için, hamilelik sürecinde yiyecek bulabilmek için kendilerine bir koruyucu bulmak zorundaydılar ve bu koruyucu erkekler (babalarımız) ise pareto principle de ilk yüzde 20 ye giren erkeklerdi. İşte kalan yüzde 80 lik grup çiftleşmeye fırsat bile bulamadı. Genlerini gelecek nesillere aktaramadan hayattan ölüp gittiler.
“Hipergami, insan dişisinin şu an beraber olduğu erkeği, daha yüksek statülü bir erkekle birlikte olma (yani daha iyi genetik materyale sahip olan çocuk yapma) imkanı ortaya çıktığında, şu anki erkeği ile arasındaki ilişkiye yaptığı yatırım ne olursa olsun onu daha yüksek statülü erkek için bırakmasına (geçici de olsa) iten güçlü bilinç altı dürtüsüdür.”
Burada statü sadece para değil, bir erkeğin bölgesindeki diğer erkekler arasındaki dominant statüsü ile de alakalıdır. Bu psikolojik üstünlük aslında paradan da önemlidir ve aslında tipsiz ve meteliksiz erkeklerin, güzel kadınları çekebilmesindeki temel nedendir.
Hipergami hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için okuyabilirsiniz:
Güncellemeler
+1 yıl
Hipergami hakkında bilgisi olmayan görüş yapmasın lütfen. Soruda linki paylaştım merak eden üyeler okuyup anladıktan sonra fikrinizi paylaşabilirsiniz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer