https://youtu.be/fDXmFYdisg8
Evlilik kader midir? Kaderimizde kim varsa onunla mı evlenmek zorundayız?
https://youtu.be/fDXmFYdisg8

Neden mi evlenmiyorum. Evlenecek kişiyi daha bulamadım, buldum da ise buldum sandım sadece. Eğer son kez daha şans verseydim şu an evli olabilirdim, ama mutlu olmazdım. Ki Rabbime şükürler olsun bana onu hayırlı kılmadı. Hep dua ediyordum, hayırlısı değilse neden çıkar diye. Fakat her neden çıktığında, yine inanmak istedim ben ve hepte güvenmek... defalarca kez neden varken affettim ve sonra en büyük neden çıktı daha da affetmedim. Yalvardı, af diledi, olmayacak bir daha dedi. Fakat ben bu sefer güçlü oldum ve affetmedim. Affetsem kendime yaptığım en büyük haksızlığı yapmış olurdum, cidden de ona muhtacım hissini verecektim o zamanda. Şimdi mutluyum ve evlenmeyi hak eden Allah yolunda benimle her şeye rağman tüm tövbelere rağman benimle o yolda olacak. Ahiretimiz için yaşayacak kişiyle olmasını istiyorum.
Ben ev kredimi bekliyorum hayırlısı. Rabbim gönlüne göre versin inşAllah. Bende buldum sandım daha önce yanılmışım. Hayırlısı sonkez sanş verme. Affetme hata yapani hataysa eğer. İnsaniz hatalarımız da olabilir boyutları da önemli nedenleri de ama aldatma ihanet bunların bahanesi nedeni sebebi olamaz. Amin inşAllah aynı bende senin istediğin gibi İstiyorum mutlu son değil sonsuzluk istiyorum mezardan sonra bile ahirette de eşim olsun istiyorum Rabb'im bizi bizden almasın birlikte alsın istiyorum. Görüşün için teşekkür ederim 😊 Huzurlu ve mutlu günler dilerim. Görüsmek üzere hoşçakal iyi bak kendine
Amin inşAllah cümlemize. Cümlemiz için.
dualarin kabul oldu canisi
ALLAH sonerin karsisina en hayirlisini cikardi
kim diye merak edecek olursan beynini calistir anlarsin
bence kader degil. onceden evlenecegin kisi yazildi kaderine diye bisey yok. bence kaderimzii biz kendimiz yaziyoruz
Kaderdir kadar @iyera önceden evleneceğin kişi kaderine yazılır Rabb'im zamandan Ötedir herşeyi görür bilir duyar ve biizim gelecekte evlendiğimiz kişiyi yazar yani bize aittir biz seçeriz mesela ben iki iş yapıyorum 18 saat çalışıyorum bu benim kaderim ama benim elimde istersem çalışmam bunun gibi en basitinden, evet kaderimizii biz kendimiz yazıyor yaşıyoruz umarım kötü birşey dememisimdir... Rabbim gönlüne göre versin inşAllah herşeyi görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler musmutlu günler dilerim 😊 hoşçakalın
yorumunuza saygi duyuyorum ama nasil yaziliyorki kader ben etrafimda birini biliyorum mesela kiz nekadar saf masum namuslu sadik biri ama kocasi hayvan gibi psikoloji siddet gosteriyo. peki o kizin sucu neydi de Allah oyle kotu birini yazdi kaderine? ikimciside benim karsima cikani da kaderim deyip sozlendim cunku ruya bile gormustum onla ilgili cocukluktan istiyolardi beni ama araya biri girdi baska kapiya gitti o cocuk baska kizla nisanlandi ama kiz ayrildi bundan ve bes yil sonra yeniden benim kapima geldi tamam iste kaderim bu dedim hem ruya da resmen o benim ben onun gibi bir ilahi mesaj vardi aldandim kadere evt dedim demez olaydim
kaderin olmadigina inanmami saglayan bir kac sebep bunlar. saygilat. tum mutlulukmar sizin olsun:)
Amin inşAllah cümlemizin olsun umarım okursun...
Geldim ben de sana ve yazdıklarına saygı duruyorum, kader nasıl yapılıyor anlatayım dilim döndüğünce...
Kaderi ikiye ayırabiliriz: Izdırari kader, ihtiyari kader.
"Izdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu.
Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.
İkinci kısım kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir.
Kalbimiz çarpıyor, kanımız temizleniyor, hücrelerimiz büyüyor, çoğalıyor, ölüyor. Vücudumuzda, bizim bilmediğimiz birçok işler yapılıyor. Bunların hiçbirini yapan biz değiliz. Uyuduğumuz zaman bile bu tür faaliyetler devam ediyor.
Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki, kendi isteğimizle yaptığımız işler de var. Yemek, içmek, konuşmak, yürümek gibi fiillerde karar veren biziz. Zayıf da olsa bir irademiz, az da olsa bir ilmimiz, cılız da olsa bir gücümüz var.
Yol kavşağında hangi yoldan gideceğimize kendimiz karar veriyoruz. Hayat ise, yol kavşaklarıyla dolu.
Şu hâlde, bilerek tercih ettiğimiz, hiçbir zorlamaya maruz kalmaksızın karar verip işlediğimiz bir suçu, kendimizden başka kime yükleyebiliriz?
Kız çok saf ve masum namuslu ama kocası hayvan gibi piskopat eee kız evlenmeseydi? Evlenmeden önce iyice düşünseydi zorla mı evlendirdiler o kızı? Ben şimdi namussuz biri ile evlensem beni aldatsa bu kimin suçu güzel insan? O kiizn suçu o piçç ile evlenmesi açık ve net bende çok görüyorum böyle lavuklari pislikleri😓Allah yar ve yardımcıları olsun. İnsan kaderini kendi yazar Rabb'im zamandan Ötedir yapacaklarımızi görür bilir herşey bizim elimizdedir kaderin üstünde de bir kader vardır o başka...
İkincisi karşına çıkan çocuğu kaderin deyip sozlenmek olmaz sözlenirsin kaderin olur sen sözlendigin için sen seçtiğin için istemeyebilir reddedebilirdin pekala. Ruyalar tersine çıkar her zaman doğru değildir. Madem gitti neden bırakmadın vazgeçmedin de geldiğin de kabul ettin o piccc kimseyi bulamamış sana gelmiş tekrardan değer mi? Yanlis düşünüyorsun daha uzun uzun konuşabiliriz anlatabilirim farklı farklı örnekler ile isterseniz daha detaylı konuşmak isterim... Kaderin senin elinde bugünden itibaren başla adımlarına dikkat et bekar misin evli mi? Yeni yazabildim çalışıyorum
evt ayni dusunuyoruz aslinda. ama zamaninda yanlis anlatildi aslinda biliyomusun din insanlara cok yanlis anlatiliyor. kurani okumyan bilmis bilmis kendi kafasina gore konusuyo. iste hep cocukluktan ben duyardim
bir insan bir insnin kaderine yazilmissa (ki evlecegimiz kisileri mutlaka Allah secer derdiler) iki dunya bir araya gelse de kimse o yazilani bozamaz. oyle hikayelr de cok duydum. iki seven arasina biri giriyo ayriliyolar iksi de evleniyo ama yillar sonra hayat onlari yeniden birlestiriyor. cok duydum etrafimda ve her kes de derdi evlenecegin insani o yazar naparsan yap kacamazein. benim de aklimda bu kalmisti. yanlis yapmisim deme kaderi biz yaziyomusuz evlenecegimiz kisiyi de biz seciomusuz
kaldiki o masum kiza o nerden bile hilirdiki evlendiyi adam cok guzel maskelenmisti. evkendikten sonra cikti hersey ortaya. insan iuster istemez dusunuyo::Hani Allah sevdiyi iyi kullari korurdu? koruya bilirdi ssonucta o kizi. mesella bana gelen o gorrucu tum ailesisnin o.. oldugunu bilmiyordum. ssozleendim herkess duydu sozlendigimi sonra acildi her sey rrezil oldum.
bir de hani derler ya karsina kim ciktiysa asla tesaduf deyildir. Allah bilerek cikariyor. neden karsima iki defa boyle birisini cikardi anlamadim. birimci sozlumun de ailesi o.. du ikimcisi de oyle. birimcisinde iftiralar atti bana ikimcisi de. birincisinde de tryze girdi araya. ikimcisinde de. sadece Allahin benle kasti ne onu anlamadim. birincisinden cok cektim cok uzuldum ayrildik iki ay gecmedi bu cikti karsima. ne guzel dedim Allah uzulmemi istememis hemen cikardi birini hemde ondan daha iyisini cikardi. bu da cok guzel maskelenmisdi asla anlayamazdim kotu oldugunu. sozlendik ama yine yari yolda birakildim. Sanki Allah beni goklere kaldirip sevindirip bir daha yere vurdu ilkindem de kotu duruma dusdum. en iyisi Allah ruya din min kader bilmem ne inanmamak.
bu arada tesekkurler eig icin🌷
Mesela senin görüşün kafamı karıştırdı senin kafan karışmış aslında aynı şeyi düşünüyoruz ama yanlış yazmışsın olabilir insanlık hâli kaderimizii biz kendimiz yazıyoruz ama kader değil demişsin önce kader ne demek kaça ayrılır onları öğrenmek lazım ki öğrenmis olduk birlikte, yanmış anlatılabilir normaldir çok yanlış anlatılan şeyler var ülkemizde her yerde okullarda bile camilerde bile yurtlarda bile olabiliyor ben kaderi kendi mantığım ile cevapladim buldum kitaplardan değil kendim düşündüm
kader yazılmış olsa ve biz onu yaşasak cennet cehenneme ne gerek var kaderimiz böyleymis derdik ama yok herşey bizim elimizde, çok var boş konuşan insanlar gördükçe müdahale ediyorum ben kaç kere hesabım kapandı benim. Bende çocukken camilere giderdim yurtlara ama hep arasrtirdim bir sürü kişiye sorardım duyduklarımi sonra internetten bakarım. Oyle bir şey yok bize de derlerdi de kader yanlış anlatıldı öğretildi insanlara farkındayım insanlar kader ne onu bile bilmiyor. Evlenecegimiz kişi biizm elimizde sadece Hayırlısı. Yok yok boşver sen o hikayeleri hepsi yalan dolan düzmece kırlangıcın hikâyesini dinle. Kirlangiclarin ömrü azdır. Malesef yanlış yapmışsın ama üzülme hepimizin yanlışları vardır. Evet kaderi bizim yaptıklarımız belirliyor. Evlenecegimiz kişiyi biz seçiyoruz. Yaziyorum bitmedi
kafam karisik degil:))) yazdiklarim karisik oldu sanirim. su cumleyle acikliyim ozaman. ikimci sozlumle ayrilincaya kadar kaderi Allahin yazdigini saniyordum. ama ayrildiktan sonra anladimki degilmis biz yaziyoruz:)) hata yaptiktan sonra anladim iste. simdi ki dusuncem de bu :evet kaderi biz yaziyoruz. ailemin din bilgisi dogru olmadigi icin dogru bilmedikleri icin hatta bir cok insan dogru bilmediyi icin yanlis yonkendirildim. salak kafam acip kurani okumadim bile. hayatta kafama vura vura ogretti iste. en azindan ogrenmis oldum. ben yanlis yaptim bitirdim hayatimi olsun. en azindan cocuklarim ben yaptiklarimi yapmiycak. dogru bilgilendiricem onlari🌷😌
Kaldı ki o masum kız yok. Bilecekti bilmek zorunda iyice tanımadan öğrenmeden yuva kurmak kolay mı? Çok kişi seni seviyorum dedi bana onlara inansaydim eğer şimdi ne halde olurdum ki inandıklarım zaten sıiçtı hayatıma. Neyse. Bana yapılan bir yanlış varsa bu benim suçum kimsenin değil benim aptalligim safligim salaklığım ne diye inaniyorsun derler görmek senin benim elimde dikkat et. Ben insan olan herkesi severim. Fakat insan olan hayvanlasmi insanlari değil. İnsanlar menfaattci ve çıkarcı oscarlik oyuncu dikkat et.
Evlemeden önce düşün iş işten geçtikten sonra pek önemi yok. Rabbim sevdiği kullarını korur. Rabbim bütün kullarını sever korur kollar onun merhameti sonsuzdur. Bagişlayici affedicidir. O kızı koruyabilirdi ama bu da kadere mudahele olurdu. Belki kıza göstermek için vesileler gönderdi ama kız reddetti. Olamaz mi? Ben çok kişinin gözlerini açtım. Senin suçun kimsenin değil tamam mı? Sen iyice ölçmeden biçmeden kabul etmeyecektin. Hayırlisi rezil filan olmadın rezil diyenin çenesine sokarım. Yaziyorum bekle bitmedi 😊
dogru kader deyip gozumu yumup salak gibi inanmamiydim ama oldu iste. simdi kurani falan arastiriyorum en azindan bundan sonra yanlislar yapmiyim diye. :))
Karşına kim çıktıysa asla tesadüf değildir diye birşey yok tesadüfen de olabilir bazı seyler en güzeli hayırlısı ben çok severim hayirlisi demeyi. Allah çıkartıyor da olabilir sen görüyor karşılaşıyor da olabilirsin. Mesela Allah
kimsenin karşısına peezevenk çıkarmaz uruspu çıkarmaz ama çıkıyor işte. Sen karşına iki defa aldın Allah çıkarmadı sen aldın ailen Hayırlısı benim de ilk sevgilim oruspuydu iki sene sonra gördüm yanağından bile öpmedim ikinci tam uruspuydu dokunmadim diye birakti beş ay sonra uruspu köpek ama kimin suçu benim ben mal gibi inandım, sevdim benim aptallığım. Allah'in ne suçu var o çıkarmadı ki karşıma kendileri çıktı bende mal gibi inandım hayırlısı. Bende çok üzüldüm birincide gecem gündüzüm yoktu sayfalarca mektuplar yazdım aglafimgoz yaşı döktüm kendimi parçaladım karakolluk oldum yeri geldi ama değmedi işte. Benim suçum. Ne diyorsun ya sen Allah'ı karıştırma bütün suç senin tamam mı senin. Daha detaylı daha uzun uzun konuşuruz ama bunu en başından konuşmalı en baştan. Sen müslüman misin? Rica ederim ama yanlışlıkla verdim eigi 😅
tamam anladim. arada olur oyle yanlisliklat (eig) tesekkur ederim ilginiz icin
Tamam tamam karışık değil 😊Biraz karışık oldu bakana ne yazmışsın ilk cümleye. Aynen öyle kaderi biz belirleriz bizim yaptıklarımızi yazar Rabbim. Uzulme ne zaman istersen istediğin her konuda yazabilirsin hickimse gibi cevab vermem sana daha farklı olur cevablarim. Bende yanlış yönlendirilmeye çok çalıştık çok tartışmalar ettim kavgalara girdim ama çok şükür kazandım ve herkesjn sevgisini de kazandım. Bende çok salaklık ettim valla 😅Bende yanlış yaptim hemde çok. Hayatin bitmedi yaşın kaç senin şu an evli misin? Sorularıma cevap versene. Affeerin annesi aynen öyle olsun.
https://photos.app.goo.gl/fkWzWurWeHgMxGq93
Araştır Kur'an okumak öğrenmek kolaydır istersen eğer yardımcı da olabilirim veya yardımcı olacak kızları söyleyebilirim sana destek olurlar öğrenmen için burda da var Kur'an okuyan beş vakitli insanlar. Hayırlısı. Rica ederim
Sen değil misin yalancı
@MusaDemirerr paylasimida hakaret falanmi var anlamadim?
Sen değil misin kızım beni tanımıyor musun sen tanımıyorum diyorsun ben Sonerdemirerr
@GüneşBirGünDoğacak tanimak zorunda degilim. bir daha rahatsiz etme. beni. aklima gelmemis ola bilirdin bir an cikaramadim. tanimiyorum dedim ya yalanci deli falan deyip taciz ettiniz resmen ikinizde bir de Allah diyorsum. Allahindan kork be. hakaretminettim ben sana uzerime geliyosun. Allah gorsun ikinizi de
Allah beni de seni de görüyor, sen tanımıyorum dedin yalan söyledin yalancısın, rahatsız eden yok rahatsız olan sensin, tanımak zorunda değilsin ama biliyorsun yalancı ben sana çıkar diye anlattım taciz eden yok seni, deli diye sana demedi o yanlış anlasilma sadece, her zmaan Allah derim
@GüneşBirGünDoğacak seni hatirlamam yalanciy anlamina gelmez. sonucta burda bir tek senin sorarina cvp vermiyorum binlerce aoruya cvp veriyorum ve isimleri aklimda tutamam. okizi da tanimiyorum ve bana deli uza burdan diyor. resmen saldirdiniz bana. taciz ertiniz. hatirlamadiysam ne ne var anlamdim. bir de Allah diyosun ayip be. ustume saldirip Allahindan bul yalanci diyene kadar, ben seninhatirladim dur link atay sen de hatirla derdin. ozaman problem yoktu. ama resmen ikiniz de saldirdiniz. neye ugradigimi sasirdim. Allahinizdqn bulin ikiniz de
Saldırma yok insan gibi söyledim. sen insan olamadin
@GüneşBirGünDoğacak gordum nasil insan gibi dediyini. neyse hadi Allaha havale ediyorim seni. hatirlamamak hayvanlik degil. insana mahsis biseydir. ayrica seni hatirlamak zorunda degilim
yalanci deli diyerek hakaret ettiniz. sirf hatirlamadim diye. asil sen Allahimdan bul. utanmadan bir de din tasliyorsun burda
Hatırlamak başka tanımıyorum başka aynı şey değil kelime oyunu yapma
@GüneşBirGünDoğacak ben seni nerden taniycam be. neden tanimam lazim seni bir soruna cevap yazdim diye illaki tanimammi lazim? senin sordugun soruyi hatirlamiyordum bile kelime oyunu oynayan sensin yalanci
Cevap yok sana.. Lütfen uzak dur.. Art niyetli insan
@GüneşBirGünDoğacak sen de benden izak dur. korkulur senden. Allah korkusu olmadan hemen saldiran insanlardan korkulur. Allah korusun beni oylelerinden
Amin inşAllah
Bence kader kısmettir bu işler ne zaman nerde karşına çıkacak Allah ın bildiği bir şeydir, kaderine yürümekte senin elindedir. Belki yeni tanıştığın biri senin kısmetinde vardır onunla iş evliliğe kadar yürür belkide sonu evliliğe gidecekken sen cayarsın o iş olmaz buda senin hür idarendir. He birde çok çok istersin ama yinede olmaz asıl kaderde aslında budur. Yani kaderin üstünde de bir kader vardır. Biz bu durumda kader der geçeriz. Bu da Allah tarafındandır. Yani kaderimizde evlilik olan kişiyle evlenip evlenmemeyi biz kendimiz seçeriz hür idaremizle. Ama istediğimiz kişi kısmetimizde yoksa olmaz zaten o iş olursada çok sağlıklı olucağını zannetmiyorum çünkü o kadar şanslı bir kuluz ki kendimiz için bizi kendimizden daha çok dusunen bir Yaradan ımız var ve sonu kötü olacak bir şeyi bizim için İstemez. :)
Kardeşim ağzına yüreğine ellerine sağlık çok güzel yazmışsın vallahi kesinlikle katılıyorum sana, kaderin üstünde de bir kader vardır Hayırlısı kader bizim elimizdedir ben 18 saat çalışıyorum ekmek parası bu benim kaderim istersem çalışmam bu da benim kaderim olur bilmem anlatabildim mi.. Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi hayırlısıyla görüşün için teşekkür ederim hayırlı geceler hoşcakal
Amin inşAllah kardesim 😊
@FundaKoc1 Canın sağ olsun abla çıkmasın yazım hatası önemli değil benim için ben benim sen de sensin önemli olan ne demek istediğim ve senin ne kadar anladığın anlayabildiğin, çok şükür Türkçem de dil ve anlatımim da iyidir Arapcamda iyidir, çok şükür zaten sen gibi senin gibi olmak istemem istesem de olamam, son peygamber Hz Muhammed Mustafa (s. a. v) efendimizdir EyvAllah şizofren deliye diyorlar olmayan şeyleri görenlere kafayı usutenlere sen önce güzel konusmayi öğren tamam mı insanlari kırmamayi öğren bak bakiym kimseyle tartışmış miyim sen insan mısın abla he engel atmış birde edepsiz @FundaKoc1
Evleneceğin kişi ve öleceğin zaman hariç kader bizim elimizde derler... Emin olmak imkansız.
Bütün herşey yazılıdır kardesim kaderdir ve kader bizim elimizdedir ama kader ikiye iki kısma ayrılır kendi arasında bizim elimizde olan ve olmayan nerde dogacagimiz ne olacağımiz gibi geri kalanı bizim elimizde emin olmak imkansız değil bence ben eminim çok şükür 😊 Görüşün için teşekkür ederim 😊 Hoşçakal kardeşim
Bilmiyorum ben eminim zaten benim kaderim sadece ben inanıcam başkasıni alakadar etmezki, bellidir kaderdir kesindir nettir açıktır Hayırlısı, istersem şu an evlenirim ve benim kaderim olur, değiştirmek yok Rabbim zamandan Ötedir herşeyi görür bilir bizim yapacağımızz, ölüm evlilik içindedir kardesim
Cevap
19Cevap
Ben kadere inaniyorum ölecegimisin nasil nezmn nerde olacagi belli oldugu gibi evlenecegimiz kiside belli aslinda su hayatta ne yasayacagimiz hep belli biz sadece yasayarak görüyoruz
Kaderde var diye zorunluluk olmuyor ki kaderde olan askda olabilir sevgide olabilir mecburiyetde olabilir bu senin sectigin yola baglidir yani kaderde bence hep iki kapi vardir sen hangi kapiyi secersen o yoldan gidersin kaderine sonuc ayni olur iki kalidada ama gittigin yol belki daha kolay veya daha zor olur diye düsünüyor ve inaniyorum
Balkız Ben de inanıyorum kesinlikle hepsine katılıyorum ellerine sağlık Çok güzel yazmışsın Her zamanki gibi aynen biz yaşayarak görüyoruz ama Rabbim bunların hepsini biliyor zaten yazdıklarını ekleyecek bir şey bulamadım Vallahi mükemmel ötesi Rabb'im gönlüne göre versin her şeyi sesli mesaj araba kullanıyorum görüşün için teşekkür ederim
EyvAllah Balkız 😊 Rica ederim amin inşAllah 😊
Bir abla ile konuşmuşttuk bu konuyu, guzel bir aciklama yapmisti bunun icin.. Herkesin bir meleği vardir ve Allah'ın vekili ile o melek kaderindeki kişiyi de o yazmistir..
Onun icin Allah'in ol dedigi an hic bir sey engel olmuyor.. Yeter mi dogru zaman dogru insan olsun..
Biraz kaderci yonunden bir aciklama oldu ama 😀
Gunun guzel gecsin 😄
Hımm ne güzel bizde hep konuşur sohbet muhabbet ederiz ablalar kardeşler abiler çocuklar gençler hep birlikte 😅ben de güzel bir açıklama yapmak isterim umarım güzel gelir, hepimizin melekleri vardır herşey yazılır iyi kötü Rabbimin ol dediği olur oluverir imkansız yoktur onun için yeter yeter fazla bile yahu😅çok da iyi oldu çok da güzel oldu sen gibi senin gibi 😊amin inşAllah cümlemizin günü güzel geçsin her geçen günün bir önceki günden daha güzel olsun 😊 Görüşün için teşekkür ederim sağlıcakla hoşcakal iyi bak kendine 😊🤗
EyvAllah ne demek rica ederim olur bakarım sen daha da iyi bak kendine daha çok iyi bak 😅Başka bir soruda görüşmek üzere 🤗🤗
Ben bu soruya cevap vermek için gelmedim. Bu soruya cevap veren birisi bana züğürt diye yorum yapmıştı.😂😂😂
@FundaKoc1 Sen önce o profil resmine bak. Güderi çantan pazardan alınmış yamuk elbisen ile gecekondu mahallesinde vosvosla çekildiğin fotodan çok belli oluyor çok zengin olduğun.😂😂😂
Niye hakaret edip engelliyorsun. Ezik olduğunu biliyorsun. Senin züğürt dediğin kişinin ayakkabısı Balenciaga mal. Bir arkadaşın gelmiş ulaşamadığınız hayatları kıskanmayın. Hayal dünyanızı mı kıskanıcam?4.300.000$ ayliğı olan ekonomi dergilerine kapak olur. Vergi rekortmeni olur. Sen gel Ks'de takıl.😀😀😀Herhalde ezik zügürt lafını aynaya bakarak yazdın. Paçoz. Hayal dünyanı geliştireceğine zekanı geliştir. Belki asgari ücret almaktan kurtulursun. Üstüne pazardan almayı bırakırsın.😢😢
Bol şanslar sana.
Evlilik kaderdir
Allah bizi yaratırken irade verdi vee biz eş seçimi yapıyoruz
Kader sadece yeri zamanı saati belidir karşına çıkar vee iradenle siçimi yaparsın...
Evlilik kaderdir
Aynen katılıyorum küçüğüm bize irade verdi Rabb'im biz eş seçimi yapiyoruz
Ellerin sağlık çok güzel yazmış açıklamıssin kader sadece yeri zamanı saati bellidir karşımıza çıkar ve seçimler bize aittir.. Rabbim gönlüne göre versin inşAllah herşeyi görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler musmutlu günler dilerim 😊 Hoşçakal
Teşekürler ☺
Rica ederim küçüğüm 😊
☺☺☺
Diğer sorularıma da gelir misin?
Evlilik kadardır. Değişmez. Tabi bu demek değildir sevgili olup evlenenler kadere karşımı geliyor ya da bunu onlar seçmiş diye. Halbuki tevafuklar bu kaderi sağlamıştır. Bu nasıl bir cümle olduysa
Evet evlilik bir kaderdir ana kadar Bizim elimizdedir nasip kısmet bizim elimizdedir sevgili olup evlenenler kadere karşı gelmiyor Vallahi ben de ne yazdığını Tam olarak anlamadım ya kelime kelime yazarım genelde hayırlısı rabbim gönlünüze göre versin inşallah her şeyi görüşünüz için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler Hayırlı geceler dilerim hoşça kalın
Evlenecegin insani kendin secersin. Onunla yasayacaklarin da senin kaderindir. Ben daha evlenecegil insani bulamadim asfj
Evet ben bunu biliyorum Kesinlikle katılıyorum Kendin seçersin ve senin kaderin olur rabbim zamandan Ötedir o Gönül bizim yapacağımızı ve yazar Eğer ki bizim elimizde olmasa Kader cennet cehennemin önemi kalmazdı Çünkü kader deyip geçerdik ama Kader bizim elimizde Hayırlısı Rabb'im gönlüne göre versin inşallah Ben de ev kredinin bitmesini bekliyorum maddi imkanların olmasını sonra yine hayırlısı diyeceğim görüşün için teşekkür ederim Hayırlı geceler
Eyvallah
Evleneceğin insan daha önceden belli Rabbim tabiki bunu biliyor bizim hangi iradeyle kimi seçecegimizi.
Aynen öyle ablam Rabbim bunu ve herşeyi bilir görür duyar ellerine sağlık kısa ve öz Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi ablam görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da beklerim musmutlu günler dilerim 😊 hoşçakalın
yüce Allah biz insanları yaratırken bizim le beraber kaderimizi de yaratmıştır. bu yüzden biz bilemeyiz kaderimizde ne olduğunu. kaderimizde ne olacağını da bilemeyiz evlilikte bununla gelen bir şeydir.
Aynen öyle kardesim katılıyorum biz bilemeyiz ama bizim elimizdedir kardeşim ben mesela 18 saat çalışıyorum iki iş yapıyorum bu benim kaderimdir istersem çalışmam tek iş yaparım bu da benim kaderim olur ne olacağını bilemeyiz ama biz belirleriz kader bizim elimizdedir abisi... Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi görüşün için teşekkür ederim musmutlu günler dilerim başka bir soruda görüşmek üzere hoşçakal iyi bak kendine 😊
Amin inşAllah Kardeşim
Bazen kısmettir bazen seçimlerinden dolayıda olabilir ama kaderindr ne yazıyorsa o olur
Nasip kısmet bizim elimizdedir bence Hayırlısı, kader bizim elimizdedir biz istediğimizi seçeriz yaşarız Rabb'im zamandan otededir o herşeyi görür bilir öncesini ve sonrasını kaderimiz bellidir Allah katında ama bizim elimizdedir... Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah görüşün için teşekkür ederim diğer sorularıma da beklerim 😊 Hoşçakal
her insan kendi kaderini kendisi yazar. şizofrenmisiniz bilmiyorum ama söyleyeyim dedim.
Abla sana hayırdır he sen şizofren misin kafan mı güzel kendi sizofrenligini bana benim soruma bulaştırma soruma geldin benim azgimi bozdurma edebinle gel edebinle git anladın mı her insan kendi kaderini kendi yazar bunu zaten biliyorum aksini mi söyledim? Edebiyatın kaç senin? Bende söyleyim dedim afedersin abla sen kiskanç misin herkesi kendin gibi mi sanıyorsun biliyorum yine de sorayım söyleyeyim dedim iadeyi ziyaret 😊 Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi görüşün için teşekkür etmiyorum bundan sonra gelme engel at bana bize güzel insanlar yeter sizin gibilerinin düşüncelerini istemiyorum ben musmutlu günler dilerim hoşçakalın
Yazdığını okuyana kadar canım çıktı, okadar yazım hatası yapmışsın ki önce bir türkçe öğrenmeni tavsiye ederim. Kendim gibi birisini bu sitede daha göremedim ki kendim gibi zannedeyim.. Artık peygamber gelmemesi de şizofrene nin tespiti ve hastalık olarak kabul edilmesidir.. hadi eyvallah.
Hayır Kuranda kader kavramının insanların özgür iradesine bağlı olduğu yazıyor ayeti var. O yzden inanmıyorum
Neye inanmıyorsunuz tam olarak, evet ben bunu biliyorum zaten bize bağlı benim istediğim benim kaderimdir senin istediğin de senin kaderin biliyorum ayetleri de hadisleri de.. Görüşünüz için teşekkür ederim..
@komando__ yazıcam kardesim başka yerlere de yazdım yazıcam şimdi merak etme senin istediğin senin olmuyorsa bu hem senin kaderindir hem de onun kaderidir Hayırlısı kardesim var mı başka soru prof. dr. Soner Demirer geldi😅
Yani imanın şartlarından olan Kaderin ve Kazanın Allah tan geldiği ilkesi ile bu her zaman bizim elimizde olan bisey olmuyor maalesef buna inanmayaninda bence bu benim kendi şahsi fikrim tabiki hüküm veremem ama imanında bir zedelenme yaratır yani insan bazen kaderini kendisi belirler ama Kaderin üzerinde bir kader de vardır ki insanın kaderini o belirler.
Canım kader kendi içinde de ayrılır elimizde olan ve olmayan hayırlısı
Izdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.
İkinci kısım ihtiyari kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir. Sizin sorduğunuz soru da bu alanda müzakere edilmektedir. Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah da sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Siz de bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Alah’ın alacağınız eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz’i irade dediğimiz insanın mesuliyet sınırlarıdır.
Kaderin üstünde bir kader vardır o başka Kader benim senin elinde nokta kardesim 😊
EyvAllah canım benim bende aksini söylemedim ki ekleme açıklama yaptım 😊
Tabi. Nasip kısmet meselesi. Hatta nasibin yoksa bekar kalabilrsin. Tam olarak elinde olmayan birşey.
Nasip kısmet bizim elimizde kırlangıcın hikâyesini dinlersen sevinirim Can Dündar dan yotube de var çok güzel anlatmış hayırlısı Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi tam olarak elinde emin ol... Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler Hayırlı geceler dilerim hoşçakalın
Nerede dogacağın nezaman doğacağın kiminle ne zaman evlenecegin ve ne zaman nasil olecegin bunlar kaderimize yazilmistir bunlar degismez
Yazdıklarınıza harf harf katılıyorum hepsine Rabb'im gönlünüze göre versin inşAllah herşeyi görüşünüz için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler musmutlu günler dilerim 😊 hoşçakalın
Hayır sen seciyorsun sececegin kisiyi Allah bildigi icin yaziyor
Evet ben bunu biliyorum kesinlikle de katılıyorum görüşün için teşekkür ederim Rabb'im gönlüne göre versin inşallah her şeyi hayırlı geceler
Ne güzel seyler söyledin asıl ben tesekkür ederim🌸 iyi geceler:)
Söylediklerimi Güzel gören Sizsiniz sizin güzelliğiniz eyvallah hoşça kalın yine gelin diğer sorularima da beklerim
Evet, evlilik de kaderdir. Kaderin ne olduğunu da iyi bilek gerektir.
Evet evlilik kaderdir kaderin de ne olduğunu çok iyi biliyorum kitaplar dan değil mantık ile buldum kendi kendime... Rabbim gönlüne göre versin inşAllah herşeyi görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler musmutlu günler dilerim 😊 hoşçakalın
Eyvallah 😊
EyvAllah'ina EyvAllah diğer soruma da gelir misin?
Hiç bişey kader değil herşeyin sebebi sensin
Her şey kader Evet kaderin sebebi benim sensin biziz Rabb'im gönlüne göre versin inşallah Peki sen Neden bekliyorsun niye evlenmiyorsun görüşün için teşekkür ederim diğer sorularımı da beklerim Hayırlı geceler Hoşçakalın
Evlilik bana göre degil monotonluk sorumluluk çoluk çocuk duyunca bile tuykerim diken diken
Tabii ki olabilir herkes herkes değildir herkes herkese benzese de ben çocukları çok severim mesela Monotonluk falan değil yani evet sorumluluk gerektiriyor Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için hoşça kalın
Kaderde ne yazıyorsa o
Kader bizim elimizde.. Rabbim gönlüne göre versin inşAllah.. Görüşün için teşekkür ederim diğer sorularıma da beklerim musmutlu günler dilerim 😊 hoşçakalın
İnşallah
Amin inşAllah
Biraz kader birazda senin çaban
Kader tamamen senin çabana bağlı.. Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi görüşün teşekkür ederim diğer sorularıma da beklerim musmutlu günler dilerim.. Hoşçakalin
EyvAllah 😊😊
Elbetteki kaderdir, suphe duyan şirk kosmus olur
Aynen öyledir abim... Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi... Görüşün için teşekkür eder musmutlu günler dilerim... Başka bir soruda görüşmek üzere iyi bak kendine hoşcakal abi🤗
Karşılıklı hoşlantı olacak şekilde birisi çıkmıyor
Hayırlısı olur inşAllah seni sen olduğun için sevecek seni senden bile daha çok sevecek canına can yoluna yoldaş olacak son nefesine kadar sana sadık ve sana ait olacak birini nasip etsin Rabbim gönlüne göre versin inşAllah Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da beklerim musmutlu günler dilerim hoşcakal😊
Nasip kısmet ne olucağını bilemezsin
Nasip kısmet bizlerin elinde senin benim elimde kırlangıcın Hikayesi Var YouTube'da dinlersen sevinirim Çok güzel bir hikaye sürekli dinlediğim ne zaman ne olacağını bilemezsin ama ne olacak senin elinde Rabb'im gönlüne göre versin inşallah görüşün için teşekkür eder diğer sorularima da beklerim Hoşça kalın Hayırlı geceler
kader olmayan bir şey yoktur ki evlilik olsun.
Haklısınız katılıyorum... Rabb'im gönlünüze göre versin inşAllah herşeyi.. Görüşünüz için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler Hayırlı geceler dilerim hoşçakalın
Bence kişi kendi kaderini kendi yazar
Evet kişi kendi kaderini kendi yazar Eğer ki böyle olmasaydı cennet cehennemin Anlamı önemi kalmazdı kader deyip geçerdik Mesela adamın biri birini öldürmüş çok günah işlemiş Kader Yok kardeşim kadar falan değil yani sen kendin yaptın kendin ettin Senin elinde her zaman başka bir yol vardır Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın gönlüne göre versin inşallah Hayırlı geceler diğer sorularımı da beklerim hoşça kalın
Evlilik kaderse boşanmak keder midir?
Evet evlilik kaderdir boşanmakta kaderdir Tokat Kader senin elindedir senin benim elimdedir Rabbim gönlünüze göre versin inşallah her şeyi görüşünüz için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler Hayırlı geceler dilerim hoşçakalın
Evlenmeyi düşünmüyorum belki bu da benim kaderim
Olabilir hayırlısı Rabbim gönlünüze göre versin inşallah her şeyi ben evlenmeyi düşünüyorum ev kredimin bitmesini bekliyorum hayırlısı Evet o da senin kaderin Çünkü sen öyle istiyorsun bu da benim kaderim Ben böyle istiyorum görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler Hayırlı geceler dilerim hoşça kalın
Kadere inanırım be kardeşim
Kadere bende İnanırım ana kadar Bizim elimizde senin benim elinde nasip kısmet Biz de Hayırlısı Rabb'im gönlüne göre versin inşallah her şeyi görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler Hayırlı geceler dilerim hoşça kalın
Kaderdir Soner bey😏
Tanışıyor muyuz? Evet kaderdir tabiki de kader sizin bizim elimizde nasip kısmet bizim elimizde, Rabb'im gönlünüze göre versin inşAllah görüşünüz için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler musmutlu günler dilerim hoşcakalin😊
Olabilir
Kesin öyle kesin... Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi... Görüşün için teşekkür ederim 😊
EyvAllah
Tercih
Hayırlısı... Rabb'im gönlünüze göre versin inşAllah.. Görüşünüz için teşekkür ederim diğer sorularıma da beklerim musmutlu günler dilerim 😊 hoşçakalın
Kaderdir. Bro
EyvAllah kardeşim kesinlikle öyle ve bizim elimizdedir kader Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi görüşün için teşekkür ederim başka bir soruda görüşmek üzere iyi bak kendine hoşcakal musmutlu günler dilerim
EyvAllah 😊
evet kaderdir
Kesinlikle katılıyorum.. Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah... Görüşün için teşekkür ederim
EyvAllah
Kaderdir kader bizim elimizdedir
Kaderdir
Kader bizim elimizdedir
Seçim bence
EyvAllah abi aynen öyle.. Görüşün için teşekkür ederim.. Rabbim gönlüne göre versin inşAllah herşeyi.. Hoşcakal abim
k a d e r r..
Kader bizim elimizdedir bizim... Görüşünüz için teşekkür ederim... Hayırlı geceler
Kesinlikle kaderdir
Kader bizim elimizdedir.. Görüşün için teşekkür ederim 😊
@MusaDemirerr bencede bizim elimizde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar