hani bazı şeyler ezelden belirlenir, kadere yazılır derler ya. mesela anne babayı seçemeyiz, veya doğacağımız zamanı. buna kader diyorlar.

kimileri evleneceğimiz kişiye de kader diyor. bizim evleneceğimiz kişi ve zaman zaten belli de onu mu bekliyoruz yoksa bizim seçtiğimiz kişi mi kaderimiz oluyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Nikah ve ölüm günü değişmez derler. Yani burdan yola çıkarsak evleneceğimiz kişi zaten kaderde yazılıdır.
bu çok kafamı karıştırıyor. mesela ben birini seviyorum. ayrıl barış yaşadık defalarca. bu kişi kaderimde varsa mutlaka o nikah olur mu? yoksa bu iki kişinin gayretine mi bağlı? çok karışık kafam
Kesinlikle iki kişinin gayretine de bağlıdır ama ne olursa olsun senin kaderinde yazılıdır evleneceğin kişi gayretin de kaderde yazıldığını düşünüyorum iradeye bağlı olan bir şey sonuçta ama ne olacağı sonuçta yazılıdır
peki bu kişiyi rüyada görme duası gibi bir şeyler var mı? bir arkadaşım söyledi, onun anneannesi yapmış bu duayı, dedesini görmüş diye. ben de yaptım ama söylemem, olursa söylerim diyordu :/
Bu genelde hıdırellezde tuz yemekle alakalı. Bir insanı rüyada görmenin çeşitli anlamları olabilir. Sen dua edersin ama evlenmeye inandığın kişi sürekli bilinç altında olacağı için onu görürsün muhakkak.
doğru diyorsun. sevdiğim çocuk benden ayrılalı 1 ay oluyor. hiçbir zaman ayrıldık diyemedim, çünkü o benden ayrıldı, ben ondan ayrılamadım... bu çocuğu neredeyse her gün görüyorum rüyamda. hani diyorlar ya o da seni özlediği için görürsün. aslında tamamen düşünmekle ilgili. mesela ben o duayı yapsam da aklımda hep o olacağı için belki rüyama o girecek.
Aynen öyle. Rüyalar her zaman bilinçaltı ile alakalıdır. Sen belki gece yatmadan önce onu düşünmeden duayı okuyarak uyuyacaksın ama sonuçta sürekli o var bilinçaltında haliyle de onu göreceksin. Yani kısacası evleneceğin kişi kaderinde yazılıdır ayrıca da bunun için bir dua yoktur, tamamen bilinçaltına bağlıdır. Eğer böyle bir dua edip uyuduğunda rüyanda sevdiğini görürsen kendini kandırmış olabilirsinö
en iyisi herkesi kendi haline bırakmak, kaderimde varsa bana döneceği varsa bir gün gelir diye kendimi rahatlatıyorum :) yoksa insan çok üzülüyor, halledebileceğimiz basit sebeplerden gitti diye :)
Şimdi insanlar karşısına bile çıksa bin dereden su getirmeden evlenemiyor
öyle boş sebeplerle pes ediyorlar ki, ortada halledilebilecek bir mesele varken çekip gidiyorlar...
alt yapıda bu pahalılıkta kim uğraşacak düğünle çocukla bahane bulmak isteyen her türlü bulur
Eğer kadere. Ben öyle kaderin...
neden kardas
Evlenip de kim mutlu olmuş
bilmem, vardır belki
Sanmam ya da binde birdir
Kader konusu şok karmaşık ya
evett
Kadere körü körüne inanmam öyle ya
kader gayrete aşıkmış
Kader..