onu cok sevdim, o ise bugün sadece hakaret ediyor bana.
Aldatti beni, hic inkar etmedi. Ben sadece dinledim yaptiklarini. Sanki karsimda sevdigim adam degilde siradan biri vardi.
beni aldattigi kizla büyük sorunlari oldu, ailesi disladi onu, okulunu devam ettiremiyor, calisiyor su an. Fakat o baska bir sehire giderken bile ben ona para gönderim arkadaslarimizdan. O kendi adina verdi, cünkü biliyordum ihtiyaci vardi...sonra okulunu devam ettirebilsin diye sayf sayfa is ilanlari yolladim ortak arkadasimiza ona söylesin basvursun diye, telefonlar ettim saga sola. Ev tutmak istedim ona. herseyi ayarlamistim da. Ona uygun bir ev buldum, depozitini ben yatiracaktim,bir aylik kirasini da pesin verecektim, ve onlar ona " burda oturan aile bir ay önceden cikmak zorunda kaldi, kira ödenmisti ayrica depozit almiyoruz"diyecektirler...
ve orda emlakci kizi hic unutmam bana telefonda " senin erkek versiyonun yok mu"Demisti gülerek...iste böyle fedakarlik yaptim. Sirf ayaklari yere basabilsin diye, cünkü o hayatinda hic calismamisti, sorumluluk neydi bilmiyordu parasizlik neydi bilmiyordu...ayaga kalkabilsin diye ne cok savastim ugrastim. Bir gün olsun agzimi acip da saygimi hürmetimi asmadim ona. O bugün nefret ediyor benden kin duyuyor " hayatimi mahvettin, seni tanidigim güne lanet olsun, cik git hayatimdan adini bile duymak istemiyorum"diyor! Ona hic birsey yapmadim oysa...beni aldatti, aylarca cikmadi telefonlara yazmdi bana, hakaretler etti, sinirliydi biliyordum, kendinde degildi bunalimdaydi ama yinede iste...bunlari ona yaptigimi bilmiyor...ben sadece ah verdim ona, adimi inim inim inlesin istiyorum, degerimi anlasin, ki anlar mi bir gün bilmiyorum...
ben kendimde ögrenciyim oda ögrenci, yer geldi ben kendi kira parami ona gönderdim, bir ay boyunca kuru ekmek yedim, yinede dayandim, sirf onun ihtiyaci var diye! Ve ben emek verdim. Asil üzücü olan yaptigim bunca emegin üzerine baska biri gelip oturacak ve o cok mutlu olacak! Hatirlanmayacagim bile! Gelen gideni aratir diyolar, her insan pismanlik duyar diyolar, duyar mi gercekten? Cünkü o bana " seninle evlenecegime intihar ederim"diyor, büyük konusuyor...
Böyle bir insan pisman olur mu? Döner mi yani? Döner mi derken gercekten bir gün degerimi anlayip oda beni kazanmak icin ugrasir mi? hersey icin sadece kendimi sorguluyorum, bir gün delirmekten korkuyorum, ailmem yasadigim sorunlari anlatamiyorum... not: bir farkli sehirlerdeyiz
"Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma.." – Şems
Benzer bir durumu bende yaşadım..uzun süre hayal kırıklığından ağla ağla halada yaralıyım..ama şunu gördüm..sende gör diye yazıyom..bi yazardanda duydum bazılarını senin hataların şunlara dikkat etmemendi..
1-) Kendini sev kendini düşün sana zarar veren her ne ise bitir..o seni aldatmış sana saygısızlık yapmış ama sen devam etmişsin o yüzden şimdi daha çok üzülüyon.
2-)Kimseyi hayatının merkezine koyma kendini tüketircesine fedakarlık yapma! dünyada her şey fani bir var bir yok..her şeyi ölçülü sev..ölçülü fedakarlık yap..bi gün sana o kişi hainlik yaparsa hayal kırıklığı yaşama..sevdiğin biri öldüğü zaman yıkılma..neyi çok seversen onu kaybeder onunla imtihan edilirsin.
3-)ne ihtiyaç duyulan ol.ne de ihtiyaç duyan kimseye bağımlı yaşama!
4-)bir gün evlensen bile yalnızsın..yalnızlığını sev..doğumdan ölene hatta kabirde bile yalnızsın..bunun bilincinde yaşa..
5-)Kimseye olduğundan fazla değer yükleme..gün gelir en nefret ettiğin olur..
6-)sana saygı duymayan bir insan seni sevse ne olur ki..
7-)ona ah etme..edeceksende Allaha havale et..o en iyisini bilir..lakin etmezsen daha iyi olur..o yokmuş ölmüş farzet..
8-)bu kazıktanda büyük dersler çıkar..aynı hataları bir daha yapma..
9-)şunu da anladım çok değer ve sevgi karşındakini nankörleştiriyor..o yüzden kendine yapılan saygısızlıkları hiç bir zaman hoş görme..seni üzenle ilişkini kopar..kendine saygın olsun..
10-)Allah seni ondan koruyor..şerri isteme onu dualarına katma..hayırlı biri çıksın diye dua et..o senin hayatında kaldıkça seni bitirirdi..kurtulduğunu düşün..Dualarınla Allahın işine karışma geri dönerse sana çok zarar verir..
2
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bi de senin namusuna bir zarar getirmemişse boş ver..Allahın adaletine bırak onu..eden mutlaka bulur..beni sadece laflarıyla kandırdı..ben onu dualarıma katmıyom artık hayırlı biri çıksın diye dua ediyorum..sende öyle yap..
Ben de okudum yazdığınızı ve çok doğru.Ben de kısa sürede o kadar değer verdim ki birden bağlandım ki anlamadım ben de.O da çok bağlandığımı anladı zaten ama yine de sevdiğimi bile bile bitirdi en son konuştuk ve sevgilisi varmış beni engelledi heryerden zaten ben bunu öğrendiğimde daha hiçbirşey yapmam ki.Ama gerçekten o kızla mutlu olabilecek mi benim mutsuzluğumda?Bnei bu kadar yaralamışken..
Sevgini kalbine göm dönsede sen üzüleceksin belki için ferahlayacak ama emin ol yapan kişi gene yapıyor ben gömdüm kendimi artık yeni bir ben var böylesi daha güzel sen elinden geleni yapmissin üzülme kıymet elbet bilinir
Sen hep onu kazanmak için, hep o mutlu olsun diye, hep morali düzelsin ve birlikte mutlu olalım diye çabaladın. Öyle ki o mesafeleri düşünmeden, her şeyinle güvenerek yakından bile herkesin sahiplenemeyeceği kadar sahiplendin.
O artık neye sebep bulduysa nefret kin duygularına kapılmış Ne kadar nefret eder bilemem. Ki o duyguları olduğunu zannetmiyorum, olsa bile şunca şey içinde çok abes.
SEN çok fazlasını yaptın, ama yaptığın şeylerin hepsi denize döküldü.
-Emek verdim ve başkası bu emeğin üzerine konacak diyorsun HAYIR! O emeğini harcamadı bile köşeye kenara itti, olgunlaşamadı bile, katmak istediklerini alamadı, almadı!
-Böyle bir insanın ne pişmanlığı ne değer bilmesi sana hiç bir şey getirmez bunu aklına sokmalısın.
Çünkü bu insan değeri sadece bilir, işleyemez. Sen onun değerini bildiğin gibi işlemeye çalıştın, tüketen değil katıcı oldun.
O yüzden ki sen artık hayatına bak, boşa giden emeğin yok, tükenmedin de, emek sarfettiğin şey belki de o değildi senin olgunluğuna karşı bir emekti ve bunu görmezden gelmez bir çok kişi...
Bir çok kişiyi de boşver en başta kendini düşün, asla sana katkı yapmadan sürekli tüketen bir kişiye seni zor duruma düşürecek fedakarlıklara girme, o sadece harcar.
Hayatına odaklan ve sadece kendi huzurunu düşün, çünkü o kendini düşünüyor sadece.
o kadar sevip fedakarlık yapıp ah etmek niye ? tamam haketmiş olabilir ama sana yakışmış mı sence bana sorarsan bunları anlatman bile doğru değil herşey karşılıklı olmamalı karşılık beklenmeden de yapılmalı bazı şeyler
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
tabikide öyle fakat ben anlayamiyorum aylar oldu, ona hic bir zarar vermezken benden neden nefret ettigini anlayamiyorum, kin duyuyor nedensiz...bende bunlari haketmiyorum, En azindan böyle cekip gitmemeliydi. Ona ah vermem sürünsün veya baska birsey degil, asla o raddede demem diyemem,sadece verdigim ah benim gibi birisi bir daha bulamasin
aksine bana yasattiklari icin en güvendigi arkadasi bile konusmuyor onunla. o kiza yaptigini anlayana kadar cikma karsima diyor...ben onun bir gün olsun kötülügünü istemedim. Düssün istemedim. Bana bunun haricinde cok sey yapti ve beni sucluyor zor günümde yanimda degidin diyor, oysa ki biz farkli sehirlerdeyiz göz görmüyor el varmiyor, aylar aradim yüzüme kapatti o zaman anlatiyormus zaten, roman denilecek kadar cok yazdim bir gün olsun insan yerine koyup yazmadi bana..
acı çekiyorsan bunu haketmişsindir, evet bunu kabullenmek zor nedenine inmek zor ama kesinlikle bu acı her neyse yaşanmak zorundaydı ve yaşadın. yaşadım. yaşadık.
fazla iyi olmakta bir hata onu anladım öyle olunca pek kıymet bilmiyorlar onları üzen süründüren kişiler daha kıymetli oluyor ona artık bir şey yapma bence onu unutmaya bak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ahh ah senın su hayatta benimle karsılasman gerekirdi :)
En İyi Cevaplar