Sanal aldatmayı affeder misiniz?Bildiğimiz anlamda bir aldatma olup olamayacağı tartışmaya açık eylemdir. Zira kişiler birbirlerinin ne ellerini tutabiliyor ne gözlerine bakabiliyor ne de birbirlerini öpebiliyorlar. Yani bildiğimiz tanımlar içerisindeki aldatmak dan hayli uzak bir durum içerisindeler. Tartışılabilecek bir konudur.
Sanal alemde sınırlı kalan, reel dünyaya geçmeyen aldatma eylemini affeder misiniz?
aldatmak (-i) 1. Beklenmedik bir davranışla yanıltmak: Ama bu münferit hayranlıklar aldatmamalı bizi. -C. Meriç. 2. Karşısındakinin dikkatsizliğinden, ilgisizliğinden yararlanarak onun üzerinden kazanç sağlamak: Üç defadır bu yezit beni aldatıyor. -B. Felek. 3. Birine verilen sözü tutmamak: Arkadaş bizi aldattı, toplantıya gelmedi. 4. Yalan söylemek. 5. Bir şeyin görünürdeki durumu, o şeyin niteliği bakımından yanlış bir kanı vermek: Dekor, tarihî esvap gözleri aldatıyor. -Y. K. Beyatlı. 6. Ayartmak, kötü yola sürüklemek, baştan çıkarmak, iğfal etmek: Genç kızı aldatmak için dil dökmeye başlamıştır. -P. Safa. 7. Karı ve kocadan biri eşine sadakatsizlik etmek, ihanet etmek. 8. Oyalamak, avutmak.
Aldatmayı bir şekilde sanal veya reel diye ayırırsan, kendini aldatmış olursun.
Neden insanlar sürekli bir aldatma eğiliminde bence bunu sormak gerek.. ortada bir sapkınlık var bu doğal bir ihtiyacı da geçmektir duygusal veya fiziksel ihtiyacı sevgili eş adına ne diyorsanız o kişiyle yasamak neden zor geliyor Neden garkli bedenlerde kişilerde huzur sevgi veya seks aranıyor anlamis değilim. Aldatmayı affeden aldatılmayı hak eder arkadaşım.. aitlik kavramını benimsemeyen insanlarla arkadaş bile olmamak gerek kaldiki sevgili eş olsun.
Aldatma sadece fiziksel bir olgu değildir yanılmayın! Herşey önce zihinde başlar, ilk hoşlanırsın bu zihinsel bir olgudur merdivenin ilk basamağıdır sonra bunu eyleme döker konuşursun belki sonra sevişirsin bunu bilemeyiz amma şunu bilebiliriz kirlenen başkalarına dokunan ellerin değil ilk basamağı masum gören zihnin malesef.
yaşadım.. buluşmamışlar hiç ama mesajlaşıp konuşmuşlar.. istemeye gelecekleri hafta öğrendim ve terkettim.. benimle arkadaş olamamış benimle değil onunla konuşacak şeyler bulmuşsa benden vazgeçmiş demektir.. e bende ondan vazgeçtim haliyle.. ille reel bişey olmasına gerek yok bu aynı zamanda duygusal aldatmadır gurur kırar kandırılmışlık hissi verir.. affa layık değildir..!
Affedilmez belki ama şu an bunu yapmayan yok denecek kadar azaldı teknoloji yaramadı bize cağın getirisi ama bir çatışma yaşıyoruz örf adetlerimiz değerlerimiz arasında zamanla alisilip aldatmadan sayılmaz hale gelebilir
Adı üstünde. Aldatma. Ben yakalamasam belki iş daha ileriye gidip dokunmaya kadar uzanır. Affetmem ama o istekli değilse adam yürüyorsa o zaman eşime değil yürüyene dalarım. Bu kadar basit 😁 #Phoneix #ÖzGüRpSiŞik
Ne fark eder ki sonuçta zihninde sizden gitmiş çok uzaklara... Ten başka bir tene ha değmiş ha değmemiş... Aranıza bir başkası girmiş mi girmemiş mi? Olay bu
Affetmeyebilrimde affedebilirimde o anki ruh halime bagli evli olduğum icin affetme konusunda dusunebilirim bekar olsam şutlarim dul kadın olmak cok zor günümüz sartlarında kendine yapar bana hic bisey yapmaz ama bunu bir kadın yapsa namus davasi olur kendisi yaparken bisey olmaz
Günümüzde sanal alemin bu kadar yaygın ve iletişimin hayli basit olduğu bir durumda nitelikli cürüm olarak görmemek gerekir.. Bir anlık gaflet insana her yanlışı yaptırır.. Eşlerinizi duygusal açlığa mahkum etmeyin..
Reel olmayan bir ilişki benim için hiç bir anlam ifade etmiyor. Bu yüzden sanal ilişki durumlarından anlamam da, sanaldan bir ilişkiyi yaşantıma yansitmam.
En İyi Cevaplar