Evlilik teklifi, maalesef bizim ülkemizde prosedüren uygulanan bir ritüeldir. Çünkü esasen "birlikte yaşama" kültürünün yaygın olduğu batı toplumlarında "evlilik teklifi" bir sürpriz ve prosedür dışına çıkma halidir, oysa ki bizim toplumumuzda evlenmeden bir arada yaşama kültürünün yaygınlığı oldukça düşüktür. Dolayısıyla evlilik çağına gelmiş kişilerin birbiri ile tanışmalarının altında evlenmek fikri doğal olarak var olduğundan evlilik teklifi sürpriz olmayıp prosedüren uygulanan ve yalnızca erkeklere yüklenmiş bir görev gibidir. Tabi bu toplumsal tespiti bir yana bırakacak olursak, romantik bir evlilik teklifinin "kadın eşin sevgi kazanını dolduracağını, sevgi kazanı dolu bir kadın ile başlayacak evliliğin de iyi bir başlangıç olacağını göz ardı etmemek gerekir. Bu durumda partnerini iyi tanıyan bir erkek, ona hangi ortamda evlilik teklif ederse onun sevgi kazanını taşırabileceğini düşünür ve planlarsa sonuçları daha tatmin edici olacaktır. Kimi kadınlar ilan-ı aşkın toplum içinde yapılmasını ister kimisi ise başbaşa olmaktan hoşlanır... dolayısıyla yakışıklı kardeşim; evlilik teklifini her türlü durumda yapman senin faydanadır. ;)
Sevgilim Harika bir evlenme teklifi yaptı evliliğe hazır değilim dedim çok kızdı ayrıldık çok kötü hissediyorum bide yüzüğüde almadı bende kaldı napcam ben bu yüzüğü ya valla manevi değeri de maddi değeri de çok napcam ben bunu ya
tiyatro oynatır gibi ne öyle. ayrıca diz çöküp kutu açmalar falan nedir ya.. evlilik tekliften çok karşılıklı mulakatla gerçekleşmeli benim aileme saygı duyarmısın çocugumuzla ve benle şartsız ilgilenip hayatını bu aile kurumuna adarmısın. hatalarımı ve yanlışlarımı yüzüme vurmadan kabullenirmisin hatta bazen sineye çekermisin şeklinde olmalı. etrafa çiçek savurup diz çöküp kutu açanlar 2. senede mahkeme salonlarında birbirine küfür ederek boşanıyor sonra anne babamız 40 yıl evli biz nasıl iki senede yıkıldık diyorlar. çünkü baban bir pastanede kafede diz çöküp kutu açmadı. annen deli beygir gibi evet diye sokakta kişnemedi. onlar evliliğin ciddiyetine yani sana yatırım yaptı. şekle takılmayın öz hepsinden önemli. teklif tek taraflı bir süreçtir ama karşlıklı anlaşma iki tarafıda bağlar..
Kalabalıkta daha heyecanlı... (hatta hiç bir arkadaşınız o ortamda bulunmayacak şekilde ayarlanmalı) Hele ki vereceği cevaptan emin değilseniz rezil olma durumu da sözkonusu. Bir de kalabalıkta alacağın tepki çok daha unutulmaz olacaktır. En azından benim için normalde duygularını topluluk içinde hiç göstermeyen eşimin herkesin içinde ağlaması - kabul etmesi unutulmaz bir anı oldu...
Gosterise gerek yok bas basa olsun abartili olmasin en onemli samimi olsun. kaliplasmis cumleler olmasin komik oluyor 😉 dizlerinin uzerine cokmesinede gerek yok mesela. evlenince cok cokecek cunku 😜😜😜
Diz çökme gibi bir saçmalık olmayacaksa her yerde edilebilir. Evlenmeyi kadınlar daha çok istiyorken erkeğin yalvarırmış gibi diz çökmesi kadının egosunu şişirmekten öteye gitmeyen gereksiz aşağılayıcı bir harekettir.
Aynı şeyi sorayım :) Sen de diyorsun evlilik teklifi haftada 1 alınan bir şey değil. Haliyle her türlü hatırlanacak bir şey. Unutulmaması için neden kalabalığa ihtiyaç var?
Kalabalık ya da başbaşalıktan ziyade senin düşünüp emek verip cesaret gösterdiğin birşeyin karşı tarafdan gelen duygu ve hal hereketleri onu inanılmaz yapandır bence 👍🏻
Yani evlenmeyi düsündügüm kişi utangac biriyse basbasa yapardım. Eğer aşkımı herkes bilsin istiyosa ya da buyuklugunu merak ediyosa kalabalık bir yerde yapardım.
allahın emriyle peygamberin kavliyle yapılan evlilik teklifi kadar iyi birşey var mı ya =D yanlız aile büyüklerinizden birisi sizin adınıza yapıyor bu işi =D
Ben kalabalik ortamda istemem sahsen istedigim gibi karsilik veremem cunku 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya ben nedense insan içinde etmesini istemiyorum abesçe ama insan içinde olursa ne tepki vereceğimi şaşırır değişik hareketler yaparım ama baş başa olursak böyle durum söz konusu bile olmaz.
En İyi Cevaplar