Aşk kişinin kimyasını değiştirir, beyinde sevgi, sevilme, koşulsuz sevgi ve ait olma duygularını oluşturur. O zamana kadar tek başına ayakta duruyorken onsuz olmaz hale getirip zayıflatır mı insanı, gücünü mü kaybettirir? Yoksa iyi yaşanan aşk, vücutta endorfin denilen mutluluk hormon salınımını arttırarak kan dolaşımını hızlandırdığından kalbi güçlendirdiği gibi yaşama arzusunu güçlendirip, hedeflerine ulaşmak için kamçılar mı insanı?
Ablammmm eğer aşk karşılıklı ise birliktelik var ise tabiki en güzel şeydir güçlendirir hayata bağlar ama eğer karşılıksızsa vede gerçekten çok seviyorsa o zaman ölüm o aşktan daha makbuldür Allah herkese sevdiğine kavuşmayı nasip etsin inşallah ama tabi aşktan daha önemli şeyler de var mesela saygı sevgi duymak sadık olmak ait olmak bunlar da aşkı ayakta tutan kolunlardır
Ne bahar verir bir yana nede toz pembe, Ne dokunur her cana nede olası bir nitelikte.. Olmazsa olmazımdır Aşk.. Ne yüz sürerim yoluna nede vazgeçerim. Güçlüdür her gamı, Zehir zemberek ayazlar, Azıcık yanar azıcık kanar vakitsiz. Gamını çeker beklerim yolunu,, Olmazsa olmazımdır Aşk..
Bence aşk hem zayıflatır hem güçlendirir ama nasıl yaşadığına bağlı. Aşkın başında insan kendini savunmasız hisseder, çünkü kalbini açarsın, risk alırsın. Birine değer vermek, onun seni incitebilme ihtimalini de beraberinde getirir. O yüzden aşk bazen zayıf hissettirir; bir bakışla dünyan değişir, bir sözle moralin yerle bir olur. Ama aynı zamanda aşk insana inanılmaz bir güç de verir. Birini gerçekten sevmek, onu mutlu etmek için çabalamak, kendinin bile bilmediğin yanlarını ortaya çıkarır. Sevdiğin biri için daha sabırlı, anlayışlı, cesur olabilirsin. Aşk seni büyütür, olgunlaştırır, kalbini yumuşatır bence aşk seni hem kırar hem yapar. Ama sonunda gerçekten yaşamışsan seni daha derin, daha güçlü bir insan haline getirir.
Kimyanı değiştirir. Aşk, vücutta aralarında endorfinin de bulunduğu mutluluk hormonlarını artırır. , aşkın beyinde sevgi, sevilme, koşulsuz sevgi ve ait olma duygularını oluşturması ve buna bağlı kişide psikolojik açlığın doyurulmasına ve iştahın kapanmasına neden olir Âşık olunca gözlerimiz ve cildimiz parlar. ( Doğru aşkı bulursan güçlenirsin)👪
İlk paragraf karşılıksız aşk ya da ayrılık yaşayanlar için geçerli. İkinci paragraf karşılıklı uyumlu bir ilişkide geçerlidir. Her bakımdan ilişkide mutlu olmak kişiyi güclendirir. Hayata pozitif bakmasını sağlar.
Benceden cok, insanlari hem dusunce olarak hemde ruh kavraminda bilinclendirmek daha etkin bir dogru olacagini dusunuyorum. Biraz duygusal biraz da edebiyata bagladim kusura bakma :)
Aşk her yönüyle iyidir sadece sonunda ki acısına yüreğin dayanabil mesinde mesele çünkü sonsuz aşk yoktur hemde yaşadığımız şu menfaat ve gösteriş dünyasında
Şems&Kimya Hatun ve Mevlana konusunda çok karışığım. Bunu dinleyeceğim evet. Okuduğum ayrı 3 kitap 3 ü de bu aşkı farklı anlatıyor. Ben bu aşkı geçtim Mevlana konusunda da öyleyim. Bir gün gerçek hikayelerini bulup okuyacağım ümidimi yitirmedim.
En İyi Cevaplar