Romantik olmaktan bir hayli uzak erkeklere "odun" denmesine alışığız. Ancak bir kadın "odun" olsaydı eğer erkekler bu durumdan şikayetçi olur muydu? Malumunuz kadınlar odun sevgiliden şikayetçi oluyor sürekli, peki ya erkekler bu durumda ne yapardı? #hill
İlişkide "odun" olan taraf kadın olsaydı, erkekler bu durumdan şikayetçi olur muydu?
Kadın için romantizm birçok koşulda erkeğin sürpriz yapması, beklenmedik (ki aslında beklenen) şeyleri yerine getirmesinden ibaret. Bunun aksi gerçekleştiğinde erkeğe ODUN damgasını hemen yedirmek, biraz kafasına kakarak taleplerinin gerçekleşmesini sağlamaya çalışmak kadının kadında var. Bunlar doğrular olsa bile, kadın bunun doğruluğunu kabul etmek yerine bazı şeyleri karşıdan beklemek ister. Aksini yapanda var elbette, erkeğine sürprizler yapan, kıymet veren ve karşılığını bekleyen haklıdır. Onlar için sözüm yok. Bir kadın 'Odun' olsaydı, ben şahsen gocunmazdım (Odun olduğun için böyle konuşuyorsun dediğinizi duyar gibiyim) ama gerçekten gocunmazdım, zira bazı şeyler maddi külfetten ibaret, bazı şeylerse gerçek romantizmdir. Sevgilinin/eşinin/partnerinin yüzünü parmak uçlarınla sevmek, gözlerine uzun uzun bakmak varken, bir tektaş veya sevgililer günü hediyesi zaten boş şeyler. Birçok kadın için bu geçici romantizm yerine bahsi geçen sürprizler daha kıymetli oldukça, keşke her kadın odun olsa diyor insan.
Elbette olurdu. Erkekler kedi gibidir. İlgiye zaafları vardır. Ve aynı şekilde bir kedi nasıl kendi keyfi yoksa kendini sevdirmiyorsa bir erkek de keyfi yerinde yoksa o an canı istemiyorsakendini sevdirmiyor.
Kadınların bu durumdan şikayetçi olmalarının sebebi kadın beyninin daha detaycı ve incelikli düşünmesinden mütevellit kadınların daha ince bir ruha sahip olmaları. Böyle bir beklenti içerisinde bulunmak için demek ki evvelinde ona uygun bir beyin yapısına sahip olmak gerekiyor. Eğer roller tam tersi düzende kurulmuş olsaydı, beyin yapıları da tersine şekillenmiş olurdu. Bunun temelinde yoğun testosteron hormonunun varlığı da etkili erkekler bakımından. O yüzden cinsiyet yapılarının da değişmiş olma gündeme gelirdi. Sonuç olarak böyle bir varsayımın olması için cinsiyettler de tersine şekil alırdı diye düşünüyorum, erkekler kadın kadınlar erkek olurdu gibi tuhaf bir durum 😃
Ben olabiliyorum bazen ve rahatsız oluyorlar :D Düşünceli, anlayışlı, uyumlu ve naif bir insanım genel olarak ama her daim romantik olamayabiliyorum. Patavatsız bir tarafım var. Bazen zonk diye olmadık yerde insanın suratına gerçekleri çarpasım tutuyor. Çok dengeli değilim o anlamda. O zaman da sitem ediliyor haliyle. Amaaan seven böyle sevsin. Ne yapalım. Herkesin var bir kusuru işte : )
Erkeklerin adı çıkmış bence bu yüzden kasıyorlar yoksa bence her erkek sevdiği kadını mutlu etmek için uğraşır kısacası ne istediğini bildiği sürece kadın erkek her zaman daha iyisini yapmak için uğraşır yeter ki saygı yitirilmesin muhabbet eksilmesin
Olurdu tabi :// Kimse verdiği değerin karşılığını görmemeyi, zaman ayrılmamasını, telefonların kapatılmasını, meşkule atılmasını, arkadaşlarıyla veya ailesiyle ondan daha çok zaman geçirmesini, bir yere gideceği zaman haber vermek yerine yalanlarla karşılaşmayı... İstemez.
muazzam romantik bir göl kenarı akşam yemeğinde, erkeğin ''aşkım yıldızların berraklığına bak ne güzel görünüyorlar'' demesine karşın ee baktım nolmuş diyen kadınlar tanıdım ben.. tek taş yerine beş taş alan erkeklere bu ne şimdi iyi halt ettin diyen kızlar tanıdım ben.. siz zannediyor musunuzki odun kızlar hiç yok..
Olsaydı, etseydi falan diyorsunuz ama.. Bence halihazırda o kadar çok odun kadın var ki etrafta, nerede ne konuşacağını bilmeyen, eşine nasıl davranması gerektiğini bilmeyen, sıfır kalite kadın çook.. Ütopya gibi yazmışsınız ama maalesef gerçeği var.
Erkeklerden çok daha fazla odun olabildiklerini kanıtlayan bir çok şeye tanık oldum. Sayıları da erkekleri aratmayacak kadar çok üstelik. Elbette bizler de şikayetçiyiz bu durumdan ama, incitmemek adına dile getirmiyoruz. Nezaketen elbette.
Bence bir ilişkide odun olan tarafın kadın - erkek ayrımı yoktur. Kişi odun ise odundur, ve odun olan bir insanı tatlı dille yontmak gerekki sorunlar ortadan kalksın.
Ben ilk başta sevgilimi fazla aramaz sormazdim, arada bir ara falan diye sitem etmişti. Biz odunluk yapınca problem ama onlar odun olmakta özgür, öyle bir dünya yooook.
Yaşadığım şeyler beni dümdüz bir insan yaptı. Heyecanlı dopdolu bir insanken şu an hiç bişeye tepki veremez oldum. Bunun adı odunluk ise evet ben de odunum 🙄
Bayanların geninde var. Odun olanını görmedim. Hep bir güldü onlar yanlız dikenleri batırmaya iyi bilirler. Ne olursa olsun ben şahsen odun diyemem. Onlar anne adayları.
Yaşadım bu durumu. Kendisi farkındaydı fakat yaşadığı hayat kendisini bu duruma getirmişti. Çok çabaladı düzeltmek için. Yani, farkına varıp düzelmeye çalışıyorsak iyi yoldayız.
ben her zaman durustluk taraftarindayimdir bu nedenle romantikmis odunmus hic fark etmez. zaten romantiklikte olsa hersey bir yere kadar. omur boyu surmeZ bana gore.
Oluyodu sevglm ben dusuncelilesince falan denge degsti gtu basi oynadi. Yani her iliskide yilisan taraf harcaniyo. Odun olmak iyidir oyle kiymet biliniyo cunku..
HaHaha😄bana odun derdi erkek arkdsm hic romantik biri degilim.. guzel bisey dedgm zamanda 2 saat gulerdm kendime.. o bisey yaptimi da dalga gecerdm.. harbi odunsun sen ya derdi
En İyi Cevaplar