Birini tanıdığınız zaman onu hemen hissedebilir misiniz? Hissetmek için biraz daha zaman mı gerekir?
Birini tanımak ve hissetmek aynı şey mi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hissetmek tanımakla alakalı değil ki. şu an sen bana birşeyler söylesen sohbet etsek ben sana karşı birşeyler hissede bilir kalbim ısına bilir. İki senedir evliyim bir senedir eşimi hissetmiyorum mesela. Tanıyorum ama varlığı bana bir his vermiyor artık boşanıyoruz Yani. Paylaşmaktan geçiyor benim birşeyler hissetmem ve birşeyler paylaşmadığım bir insanı tanısamda birşey hissetmem. Biz kaybedenlerden olduk. İşte.
Bir insanı tanımak farklı, bir insanı hissetmek çok farklı bir şey. Hisler bir an da oluşur. Oysa bir insanı tanımak için o insanın hayatını, kişiliğini bilmek gerekir.
Bu kişiden kişiye değişir aslında. Bazı insanlar vardır, sıcak kanlıdır; direkt hissedersin. Bazıları ise içerisinde sıcacık bir kalp saklar ama dışı buz gibidir. Yani sonuç olarak kimine zaman gerekir, kimine gerekmez.
Tanımak için bir adım atarsın eğer ki ona karşı bir şeyler hissedemezsen dahası olmaz. İçinin kabul etmediğini ne kadar tanırsan tanı boşa kürek çekmekten farkı yoktur. Her iki durum farklı ama bence hissetmek önde gelir.
Bazen senelerce tanıdığını bile hissedemezsin ama bazen yolda gördüğün küçük bir çocuğun mutluluğunu hissedebilirsin. O anki psikoloji ve ruh haliyle alakalı bence.
Hissetmek için biraz Daha fazlası gerek.. Zaman, vakit geçirmek, tanımak, ısınmak gibi. Eğer bir beğeni varsa birlikte de vakit su gibi akıp gidiyorsa, zaten bir şeyler hissedilmeye başlanmıştır.
Hissetmek tanımaktan daha üstündür. Hissetmek tanımadan önce gerçekleşebilecek en olası ihtimaldir. Birini tanımak için zaman geçmesi gerekir, hissetmek zamanla olmaz. Bence:)
En İyi Cevaplar