Menfaat, yarar ve çıkar anlamına gelir. Genel olarak para için bu kelime kullanılsa da, aşk ilişkilerinde de birçok menfaat sebebi olabiliyor.
Ben bu dünyada çoğu aşkın bir menfaate hizmet ettiğini düşünüyorum. Çoğu kişinin aşkı da, sevgisi de gerçek değil bence. Bana samimi gelmiyor. Hepsi bir menfaat ilişkisi içerisinde.
menfaat nedir
Aşk adı altında menfaat ilişkilerinden birkaç tane örnek vermek istiyorum.
- Karşı taraf aşırı zengin biridir ve maddiyatını kullanmak adına aşıkmış gibi rol yapılır. - Karşı tarafta karşı asla sevgi veya bir duygu yok ama sırf çevresinde iyi bir otoriteye sahip olduğu için ve insanlar tarafından tanındığı için evleniliyor. - Birisinde karşı sevgi hissettiğiniz zaman ona yaklaşamayanlar arkadaşından yola çıkıyor. Arkadaşına aşıkmış gibi yaparak aslında X kişiye ulaşmaya çalışıyor. Bu da menfaat uğruna birini kullanmaktır. - Sırf aşk veya sevgililik adı altında cinsellik için yaklaşanlar oluyor. Burada da cinsellik adına menfaat yola giriyor. - Mevki sahibi bir işe sahipsinizdir ve karşınızdaki kişi bunu kıskanıyordur. Sırf sizin yardımınız ile yükselmek için size aşıkmış gibi yapabilir.
Ayrıca ben bu durumun kadını/erkeği olduğuna inanmıyorum. Menfaat uğruna aşıkmış gibi davranan insanlar var diyorum.
Bence menfaat ilişkisi, insanların tamamen size nasıl yaklaştığına göre değişir. Bir insan sizi gerçekten düşünüyorsa ve merak ediyorsa bunun ucunda menfaat olmaz diyorum. Tabi sadece bir süre ilgi göstermesinden bahsetmiyorum.
Tavsiyem, böyle insanlardan uzak durulmasıdır çünkü bu kişiler sizi siz olduğunuz için sevmezler.
Bu zamanda her haltın altından menfaat bekliyorum. Bence menfaat üzerine kurulu olmayan bir aşk çok ama çok nadirdir. Herkes bazı çıkarları için birileriyle birlikte oluyor.
Örneğin kadınlar, sırf zengin erkeklerle paraları için birlikte takılıyorlar. Erkekler ise sırf cinsellik için kadınlara yaklaşıyorlar. Bu tamamen menfaat ilişkisidir.
Aynen öyle! Ellerine sağlık. Evet, sevginin içinde menfaat olmamalı, ama maalesef menfaat için seven insan çok. Mesela benim hayatım boyunca hiç ilişkim olmadı. Yarın öbür gün hayatıma biri girse beni sevme nedenini şimdiden biliyorum. Ondan önce hiç sevgilim olmadığı ve erkek eli değmediği için çok sevecek beni, tamamen menfaat sevgisi yani hiç de gerçek sevmek değil bu! Aynı adam ilişki geçmişim olsaydı beni sevmeyecekti, sevse bile çok az sevecekti. İşte bu yüzden hayatıma ilk girecek erkeğin sevgisine asla inanmam, her ne kadar o şahıs "seviyorum" diye kendisini yırtsa da.
Gerçi bu sadece bir örnekti. Ama maalesef gerçekte ikiyüzlü ve menfaat için seven çok insan var, özellikle de erkekler arasında. O yüzden ilişkilerde terk edenler ya da aldatanlar çoğunlukla erkekler. Ayrıca şu örneğe gelirsek: geçmişi temiz bir erkeğin kendisi gibi bir eşinin olmasını istemesini anlarım, fakat playboydan hallice erkekler bile daha önce ilişkisi olmamış kız istiyorlar. Bu çok ikiyüzlüce ve menfaatten başka bir şey değil. Yahu davul bile dengi dengine demiş atalarımız. Neyse, herkes dengini bulur inşallah
sevgide menfaatla fedakarlığı karıştırmamak lazım.. mesela sen hasta olmuşsundur. geceler boyu senin nöbetini tutmuştur.. sen de gece uyanıp onun üzeri örtersin. üşüyüp hasta olmasın diye... ve benzer şeyler işte.
menfaati olmadan kimse kimseye yanaşmaz : kızların menfaati: zengin olsun elit mekanlara götürsün parasını yiyim. pahalı kaliteli hediyeler alsınYada diğer kızları kıskandıracak kadar yakışıklı, kaslı olsun. erkek menfaati: güzel olsun kalçası memesi gece iyi iş görür. genelde böyledir bu yazdıklarım %10 luk kesim için şaşar :)
menfaat çıkar demek herkes biraz bencildir ve çıkarlarını düşünür çok doğal bir şey, çıkar olmalı da ama kötü niyetli menfaatler çok kötü düşman başına
En İyi Cevaplar