Küçüklüğümden beri kafamda yarattığım biri var. Kendimi bildim bileli benimle. Ve onu çok seviyorum. Şizofreni değil. Hayal yani sadece kafamın içinde. Hayal dünyasında yaşıyorum o yüzden gerçek hayatıma kendimi veremiyorum. Başka kimseyi de sevemiyorum ondan başka. Olmayan aşkın acısını çekiyorum kısaca. Ne yapabilirim ben?
Cevabın nedir?
+1 yılBu işin bir sonu yok biliyosun değilmi? Şimdi şizofren değilsin ama zamanla oraya doğru gidicek bu iş. Böyle olmayacğını artık farkına var hayal dünyası değil gerçek dünyanda yaşa hayatına gerçek hayali olmayan biri al ve mutlu ol böyle kendini yıpratıyorsun. Dışarda seni sevebilecek seni mutlu edebilecek insanlar var biran önce kendine gel
318 Yorumla
Soran+1 yılBunların gayet iyi farkındayım. Acı çekmem de bu yüzden zaten. Dışarda öyle birileri yok.
- +1 yıl
Dışarda öyle birileri olmadığını nerden biliyosun? Hiç hayalindeki kişiyi kafandan atıp gerçek dünyaya dönüp normal bir hayattan birilerini hayatına alıp tanımayı denedinmi? Denemeden "dışarda öyle birileri yok " demen çok büyük önyargı böyle giderse bu olayı düzeltemiceksin ve buraya fikir almak için yazmışsın ama verdiğmiz fikirlere bile bahane buluyosun
Soran+1 yılDenedim. Inan çok denedim. Defalarca. Gerçek dünyayı fark etmek icin neler yaptığımı bir ben bilirim bir Allah. Bahane oluyor belki bilmiyorum. Ama neden bahane ürettigimi sen söyle soruyu böyle sordum farzet.
- +1 yıl
Kötü bir niyetim asla yok beni sakın ama sakın yanlış anlama gerçekten üzüldüm ve yardımcı olmak istedim. Kopamıyorsun çünkü o kişiden seni anlayabiliyorum ama iyi olman gerek dünyaya bikere geliyoruz ve bu hayat böyle geçmez. Ayrıldığınızı farzet o hayalindeki kişinin sana üzücü bir olay yaşattığını düşün ve ondan soğumaya çalış bunları dene belki işe yarar. Sana teklifte bulunanların tekliflerini değerlendir görüş gez mutlu olmak seninde hakkın.
Soran+1 yılYok kötü bir niyetin olmadığını biliyorum ve sana senden daha fazla hak veriyorum. Inan bunları bende biliyorum. Deniyorum. Hatta teklif yoksa bile ben birilerine teklif ediyorum. Dinliyorum. Ama olmadı bir türlü kopamadım
- +1 yıl
Tedavisi yok mu bu işin hiç olmadı sadece bu olaydan kurtulmak için kısa süreli bir kiniğe yat , bu yorumumu sakın anlama sana hasta demek istemiyorum. Sadeec iyiliğin için ve geleceğin için yap bunu.
Soran+1 yılHasta desen bile alınmam. Psikiyatrilere gittim defalarca. Bundan çok önce psikolojik problemlerim vardı saglık sorunundan kaynaklanan. Yani vucudumda bazi seyler ters gidiyordu ameliyat oldum. O sorunların hepsi gitti. Ama bu kaldı. Bu başka bir sey demek ki karakterimde olan benden kaynaklanan bir şey
- +1 yıl
Umarım herşey düzelir hakkında hayırlısı olur. Allah yardımcın olsun. Lütfen burdaki gelen kötü yorumlara aldırış etme ağzı olan konuşuyor. Kendini üzme
Soran+1 yılYorumun icin minettarım. Herkes sen gibi olsa keşke. Iyi ki varsın. Teşekkür ederim
- +1 yıl
<3 <3
Soran+1 yıl❤❤iyi geceler :) tekrardan sagol
- +1 yıl
İyi geceler canım benim <3 güzel bir uyku çek ve yarının her geçen günden daha güzel olucağını hayal ederek başla hergüne. Görüşmek üzere mesaj atabilirsin istediğin herzaman dertleşmeye açığım :)
Soran+1 yılSende benimle dertleşebilirsin kendi sorunuma çözüm bulamasam da başkalarınınkine çözüm bulma gibi bir yetenegim vardır. Sadece dertlesmek degil arkadaş olmak içinde mesaj atabilirim ama mesaj kutun kapalı
- +1 yıl
nasıl açıcam yeni katıldım buraya pek bir bilgim yok
Soran+1 yılAyarlara gir ordan halledersin kolay bir şey direk cıkıyor zaten
- +1 yıl
bişeyler yaptım ama oldu sanırım
Soran+1 yılEvet olmuş
En İyi Cevaplar
Olmayan aşkın acısında bu kadar derbedersen olanda Müslüm Gürses
10 Yorumla
+1 yılBunu bende denemek istiyorum... Ciddiyim bak ne gerekiyor? nasıl başardın yani bu karakteri yaratmayı?
19 Yorumla
Soran+1 yılCehennemin eş anlamlısı bu duyguyu yaşamak.
Sevdiğinin , hayallerinin her şeyin aslında gerçekte var olmadığını düşün. Öyle bir cehennem. Hiç deneme bile- +1 yıl
Gerçek Dünyada Gerçek bir İnsanın Sahte Sevgisine inanıp terk edilip aşk acısı çekeceğime inan bana bu bana daha mantıklı geliyor... Bir zamanlar rüyalarımda görüyordum ama zamanla onu kaybettim. o günden beri de mutsuzum... Dediğin şey hoşuma gitti ve şahsen o duyguyu yaşamayı çok daha iyi ve mantıklı buluyorum...
Soran+1 yılAma bu seferde hislerin gerçek ama o hayal oluyor. Sonsuza kadar platoniksin.
- +1 yıl
Ben sonuçlarına razıyım... Eğer böyle birşey gerçekten oluyorsa anlatmanı tercih ederim. Lütfen mi demem gerekiyor? uyumadan önce söyle de deneyeyim
Soran+1 yılBu öğretilecek bir şey değil. Aşık olmak yani. Bir anda oluveren şeyler. Kendi icine kapanıp dış dünyayı soyutlayınca direk olur bu dediklerim zaten.
- +1 yıl
ne zamandır odamdan dışarıya çıkmıyorum.. o yetenek bende yok o zaman
Soran+1 yılYalnız olmakla yalnız yaşamanın arasındaki farkı anladığın zaman beni anlayacaksın
- +1 yıl
yardımcı olmadığın için yine de teşekkürler :) :) bu sohbet iyi uykumu getirdi
Soran+1 yılÖnemli değil. Bunu kimsenin yaşamasını istemem. Belki de dedigim gibidir. Gerçek olmayan birine aşık olmak bu kadar acı veriyorsa gercek birine aşık olmak daha da acı verir.
- Kişilik & Karakter konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılhayal madem hayalinde onunla evlen
212 Yorumla
Soran+1 yılHayalimde ama gerçek değil. Acı tarafı bu
- +1 yıl
olsun hayalin seni mutlu etmiyo mu
Soran+1 yılAma gerçek değil. Hissettiklerim gerçek ama onlar gerçek değil
- +1 yıl
hislerin gerçek olması değil mi önemli olan
Soran+1 yılSonsuza kadar hayal aleminde mi yaşayayım?
- +1 yıl
o zaman gerçeğe dön gerçek birisine aşık olmayı dene
Soran+1 yılDenedim. Çok denedim. Belki aşık bile oldum. Ama olmuyor. Hayalimi hatırlayınca yeryüzündeki her şey gözümden silinip düşüyor.
- +1 yıl
hayalindekini çok sevmene neden olan ne? çok mu yakışıklı çok mu anlayışlı
Soran+1 yılHayır. Bambaşka bir şey. Anlatamam.
- +1 yıl
yardımcı olmak istiyorum
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
anlatman gerek
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
16Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 31,3b cevap paylaştı. İşinde iyi olan ya da sana yardımcı olabilecek birinden yardım al çok tehlikeli bir yoldasin yaşadığın bir hastalık daha derin tahlil etmeye üşendim
26 Yorumla
Soran+1 yılKelimesi kelimesine doğru. Ama işinde iyi olan birini bulma imkanım yok. Kendi başıma bir şeyler yapmaya calısıyorum iste
Soran+1 yılO kişiyi yok etmeye calisiyorum. Gercek farkindaligimi artirmaya calisiyorum
Soran+1 yılNe gibi mesela tam anlamadım. Ayrıca bu cok uzun bir konu tabi konusmak istersen özelden yazabilirim. Bu durum benimde canimi sıkmaya basladi artik
Maldaptive daydreaming deniyor bu duruma aynısı bende de var, buna şizofreni demek istemişler ama çoğu kişi bunun hayal olduğunun farkında olduğu için şizofreni değil. Hayatı etkileyen bir duruma geldiysen eğer bununla tek başına baş çıkmak zorlaşıyor, internette maldaptive daydreaming yazarsan daha detaylı sonuçlar bulursun
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekte hayatta aşık olunacak birini bulamayınca, hayallerinde kendi aşkıni yaratmışsın. Seni o kadar iyi anlıyorum ki...
011 Yorumla
Soran+1 yılHayır öyle bişey değil. Daha cocukken hani bu tür seyleri bilmezkenden beri var
Cevap sahibi+1 yılBabanla ilişkiniz nasıl?
Soran+1 yılBu nerden çıktı? Iyi değildir
Cevap sahibi+1 yılOnun boşluğunu bu hayali sevgilinle doldurmuş ve bir hayale sığınmış olabilirsin ki bu çok normal. Seni baba şevkatiyle sevecek biri hayatına girdiğinde o hayali aşkın da yok olacaktır
Soran+1 yılSorun şu ki gerçekte kimseyi öyle bir rütbeye sokamam kalbimde.
Cevap sahibi+1 yılO rütbe pek senin verebileceğin bir şey değil aslında hayatına biri girer ve bir bakmışsın hayali aşkın aklının ucundan geçmez. Yani o rütbeyi sen vermeyeceksin hayatına giren kişi kazanacak. Şimdilik yapabileceğin tek şey psikolojik bir yardım almak ki bu kesinlikle kötü bir şey değil imkanım olsa ben de alırım bu insanların arasında kafayı yememek elde değil
Soran+1 yılHaklısın biliyorum ama. O sadece aşık olduğum kişi değil böyle nasıl anlatsam bilemiyorum. O kişiyi öyle bir oturtmuşum ki sanki benmişim gibi. O ölürse bende ölürüm gibi. Parçam gibi.
Tüm bu yaşadığın hayal ettiğin etrafındaki herkesin her şeyin aslında gerçek olmadığını düşün. Öyle bir cehennemdeyim
Cevap sahibi+1 yılO zaman psikolojik destek olayı daha da önem kazanıyor. Yapabileceğin en iyi şey iyi bir psikolog bulup hemen yarın dersini onunla paylaşmak olur ki konu daha da ilerlemesin sonu kötü bitebilir yoksa
Soran+1 yılİmkanım yok. şu an yok
Cevap sahibi+1 yılEn azından imkanın olana kadar o hayali aşkını düşünmemeye çalış hatta ayrıldınız ve bitti artık hayatında değil bir daha da olmayacak gibi belki bu şekilde atlatabilirsin?
Soran+1 yılİnan çok denedim. Öldüğünü hayal ettim. Çok uzun süre düşünmedim hiç. Ama öyle köklenmiş ki. Kopamamışım
Benimde hayalimde var ama gerçekte de var çocukluk aşkım şu an hala onu çok seviyorum o köyde oturuyor onu uzun zamandır göremiyorum ondan başkasını sevemiyorum
00 YorumlaBen 1 yıl boyunca hayali arkadaş için ritüeller yaptım ve geldi tabii ona aşık olmaya başladım ama ya söylediğim an benden kaçarsa giderse korkusundayım ona o kadar alıştım ki onsuz 1 saatim bile geçmiyor ne yapacağımı bilmiyorum
00 YorumlaBende öyleyim. En azından öyle olduğumu düşünüyorum. Aylar oldu. Onu aklımdan çıkaramıyorum. Onunla yatıp onunla kalkıyorum. Fakat o gerçek değil seni anlıyorum. Neredeyse çok uzun bir zaman oldu.
00 YorumlaInsta adresini ve ya facebook adresini yaz lutfen. Ayni şey bende de var ve bunu kimseye anlatamadim seni buldum ne olur konusalim instada ve ya facede lutfen
10 YorumlaBelki benim tuhaf olduğumu düşünebilirsiniz ama o kişi hayatınıza girecek. Aklınızda hangi özellikleri olduğunu düşünüyorsanız aynı o şekilde girecek.
14 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyorsun?
- +1 yıl
Düşün dindar bir kız. Sanatı seven bir kız resim yapmayı seven bir kız yıllar önce hafif dinsiz biri böyle uzaya meraklı biri ile olduğuna hayatını onunla geçireceğini düşünüyor. Daha 14-15 yaşlarında öyle hayal ediyor. 18 yaşlarına gelince bir baktım kızla tanıştım uzaya meraklı biriyim hafif dinsizim de ama eskisi gibi değil . Kızla sevgili olduk. Onunla bir gün yürümeye gezmeye karar verdik. Bana dedi hayalimdeki insan sensin demek. Anlamadım diyince kız herşeyi söyledi. Yemin etti ailesinin başı üzerine falan yemin etti bunlar 4-5 yıl önce seni hayal ediyordum. Tüm özellikleriniz aynı. Sanki o zaman da yanımdaydın ben sinirlenince üzülünce sanki sen yanıma geliyordun... böylece sohbet ettik. Fakat şu an ilişki diye bişey yok. Okula adanalım dedik onu da bıraktım gibiyim :) nerden nereye geldim ya neyse ayrıntılı anlatırdım ama 1000 harf sınırım var. :)) kurtulursun o duygudan merak etme..
Soran+1 yılBu öyle bir şey değil ya. Keşke öyle olsa.
+1 yıltamamen şizofreni hastasısın derhal hastahaneye yatman lazım
116 Yorumla
Soran+1 yılPsikiyatrilere gittim değilim
- +1 yıl
hayalperestliğin çok ötesinde yaşıyorsun ve bu bir saplantı bende psikiyatrist im
Soran+1 yılAma şizofreni değil. Bilmiyorum belki öyledir. Ama şizofreniler gibi halusinasyon filan görmüyorum öyle şeyler yok. Hepsi tamamen kafamın içinde
- +1 yıl
halüsinasyon ayrı bilinçaltında gerçekte var olmayan birini yaratmışsın ve ona gerçek duygularla bağlanmışsın bu deliliğe giden süreç soyut kavramla somutu birbirine karıştırıyorsun
Soran+1 yılDoğru. Defalarca psikiyatrilere gittim kac kere değistirdim. Hiç biri bir problem görmeyip yolladı da ben daha beter oldum.
- +1 yıl
iyi bir psikiyatriste gitmemişsin sadece seni aptal eden ilaç yazanlara denk gelmişsin o bilinçaltındaki kişinin gerçek olmadığını unutma duyguların gerçek ama hayalin değil dikkat et fazla ilerletme bunu yoksa ciddi hasar verirsin kendine
Soran+1 yılBu dediklerini biliyorum. Acı çekmem de bu yüzden hislerim gerçek ama hayalim gerçek değil ve öyle biri yok biliyorum. Ama kabullenemiyorum. Kabullensem bile kopamıyorum.
Psikiyatri konusunda da doğru dedin. Psikologa gitmeyi düşünüyorum ama imkanım yok.- +1 yıl
bana istediğin zaman özelden yazıp sorabilirsin ardımcı olurum sana kopamıyorum değil kopmak istemiyorsun orada seni cezbeden bir şey var onu söylemen gerekiyor
Soran+1 yılYazarım sorun yok.
- +1 yıl
ne zaman istersen yazabilirsin o zaman
Soran+1 yılMesajlarin kapali
- +1 yıl
aaa evet yeni üyeyim ya ondan olabilir
- +1 yıl
istersen buradan sorabilirsin o zaman
Soran+1 yılHayır sen kapatıp açıyorsun mesajlarini ayarlardan. Her neyse burası da olur. Ne gibi bir şey cezbediyor olabilir ki?
- +1 yıl
atsana bir daha şimdi rica etsem
- +1 yıl
Instagram vere bilir misiniz rica etsem, aynı sorunları yaşıyorum
+1 yılBenimde hayali bir sevgilim var ama ben mutluyum bu bir hastalık sa umrumda değil çünkü beni mutlu ediyor
00 YorumlaLutfen bana insta ve ya face adresini ver nara9696 ve ya bu hesabimdan yaza bilirsin. beni anlayacak tek kişi sensin. Bekliyorum...
00 YorumlaAynı durumdayım. nolur bir şey bulduysan söyle lütfen..
00 YorumlaBir psikologtan yardım almayı dene
04 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce gittim ilaç filan yollayıp yolluyorlar
Soran+1 yılGidemedim ona
O karşına çıkar bekle
01 Yorumla
Soran+1 yılBekliyorum zaten
Gizli Üye(30-35)1 yılbu konu hakkında konuşma şansımız var mı aynı durum ben de var son 1 aydır iyice ilerledi
00 Yorumla
+1 yılMutlaka tedavi görmelisin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılAnlatsana nasıl biri:))
07 Yorumla
Soran+1 yılSabaha kadar sürebilir belki. Ama kısaca şefkatli , ağırbaşlı , merhametli , bir de gülüşü çok güzel , kahverengi ten rengi var. Ona ilk kahverengi diye hitap ederdim hayalimde.
Ve bunu soran ilk kişisin. Ne diyecegimi şaşırdım- +1 yıl
Çok güzel
- +1 yıl
Dahada anlayabilirsiniz dinlerim
Soran+1 yılBirine onu anlatmayı bende çok isterdim. Ama anlatamam sanırım. Belki de anlatmamam daha iyidir. Tamamen benimmiş gibi
- +1 yıl
Vardır belki o kişiden anlat bence buluruz:)
Soran+1 yılYoktur
- +1 yıl
Şuana kadar var
- Kişilik & Karakter konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılNe içirdiler sana doğru söyle
01 Yorumla
Soran+1 yılHiç bir şey
Doktora git. 😂😂😂😂
00 Yorumlaterapiye başlamalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenden varmış ya la 😂😂
04 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 aglarken güldüm sayende sağol
Cevap sahibi+1 yılRica ederim efemm düğününe çağır
Soran+1 yılNikah şaidim ol
Cevap sahibi+1 yılOkeyy bizden iki tane daha bul sade olsun😀