Mesajla ayrılmak, ne bileyim birden ortadan kaybolmak... :D Bunları yakıştırıyor musunuz ayrılığa? Çünkü zaten terk edilmek kötüyken bir de üstüne bu şekil terk etmek...
Kandırıldım, ciddi yalanlar söyledi ve mesajla ayrıldım. Neden mi? Çünkü konuşacak halde değildim, tek başıma yapayalnızdım ve hala canımdan çok seviyorum onu. Konuşacak gücü bulamıyorsun bazen. Zaten mesajla ayrılmak, telefonla ayrılmak değil mesele. Arayıp değersiz biçimde konuşmak da var. Mesajla canın yana yana bitirmek zorunda kalmak da var. Biz farklı şehirlerdeydik mesela.. Aklımın ucundan çıkmazdı, sevginin zerre kadarcığını hissetmemiş benim için. Böyle olunca zaten kafayı yiyorsun o an. Ne diyim Allah gerçekten sevip de ayrılmak zorunda kalanlara çabuk toparlanmayı nasip etsin ya da gerçekten sevip de sevilmemiş olanlara.. Yoksa nasıl ayrılmış olmak inan niyette bitiyor.
Kesinlikle usulü , adabı var.. Sonuçta evine bir kedi aldığında bile ondan sorumlusun. Üstüne üstlük bir insan alıyosun ve o insanın zamanını, sevgisini , ilgisini çalıyosun. Ortada aldatma , sadakatsizlik ve yalan gibi çok çok büyük bir sorun yoksa öyle hiç gelmemiş gibi hadi ben sıkıldım gidiyorum diyemezsin.. Ah almak diye bişey var..
Terk eden kişinin yürekli olması gerekiyor. Neyin olmadığını, neden olmadığını, nelerin tükendiğini açık açık söylemesi gerekiyor. Bıraktığı kişinin hayatının devamında neyi beceremedim sorusunu sürekli sormasından ve yıkık kalmasından iyidir. Açık sözlü olun.
Kardeşim tebrik ederim sen benim içimden geçenlere tercüman olmuşsun şuraya 2 laf daha eklemek isterim. Eğer insan bunları diyemicek kadar yürekli değilse ilişkinin en başında sen benimsin yok seni çok seviyorum yok seni asla bırakmicam gibi yalanlar demesin kimse, karaktersizliğe lüzum yok. Her insanın duyguları vardır kimse bu hayatta taş kalpli degildir ilk bas ilgi delisi yapıp sonra sebepsiz yere soğukluk koyup araya yari yolda bırakıp gitmeyin insanları.
@Bedizci bana ümit verdi dediklerinizi dedi. Sonra ben ona net ol konuşmak istemiyorsan dedim aricam dedi aramadı 3 gün sonra net ol artık dedim. Goruldu yaptı. Bende numarami sil dedim engelledim. Okadar kırgınım ki
@_lawyerr_ Boşver kardeşim her şerde bir hayır vardır senin için hayırlı bir kısmet değilmiş demekki sen üzülme o uzulsun seni kırıp uzdugu için vicdan azabı ceksin Allaha havale ey
terk etmeninde adabı vardır tabbiki sonuçta bir ilişki varmış ortada insan en azından yaşanılan olaylara saygısından gerek olsun karşısındaki insana o insanın duygularına olan saygısından bile sebepleri ve sonuçları ile ilişkiyi değerlendirdiği biçimde konuşur ise zaten ortada terk etme durumu bile kalmaz illa terk edeceksen de adam gibi suratına söyle de git bari
Ayrılık dediğimiz olaylar genelde pek sağlıklı gerçekleşmediği için gayet normal görünebilir fakat ben öyle görmüyorum. Her insan aklını ve iletişim gücünü kullanarak normal bir şekilde ayrılabilir. Ayrılma kararı alındıysa mutlaka öncesinde konuşulması gerektiğini düşünüyorum bu konuşma telefonda değil, yüz yüze gerçekleşmelidir bence.
Tabiki her şeyde olduğu gibi terk etmenin de bir usulü adabı vardır. Konuşmak sorunları tartışmak ve çözülemiyor ise de ayrılığında bir seçenek olduğunu söylemek ve bilmek daha şnsanidşr. Arkadaşça, dosça ayrılmak ta var iken neden kırıp, döküp, nefret yaratıp ayrılmak insani olsun? Evet en azından ilk tanışma ve olduysa da o güzel günlerin hatırına ayrılmanında adsm gibisini, kadıncasını yapmak insanidir...
Kıza hep ilgi gösterdim peşinden koştum onu görmek için 1600 km yol gittim benimle Görüşmek istemediğini söyledi bende bütün ilgiyi kesip bitti dedim başka birşey demedim sonra bana beni unutman için seninle Görüşmek istemiyorum dedi bende cevap vermedim şımarığa ve cevap vermediğim için beni takipten çıktı
Vardır, terk ediyorum seni kelimesini kullanmasın, basitçe bir mesaj ya da konuşma ile bitirmezsin, bahaneler üretmesin. Karşılıklı oturup , dürüstçe biten her neyse, (güven, samimiyet, sevgi,...) söylersin. Bu karşındakine verdiğin değeri ve senin kendine verdiğin değeri gösterir.
Asla Asla Asla.. Nasıl başlandı aşk.. mesaj ile mi? veya bianda ortadan kaybolarakmı.. Ortada saygı bile yitirilse yuz yuze konusulmalı.. Fikir ayrılıkları paylaşılmalı ona saygı duyulmalı kızgın kırgın dai olsan ortada tehdit bile olsa karşısına cıkıp dimdik durup öyle ayrılınmalı.. Cünki yaşanan o kadar güzel seylerin hatrı olmalı..
Ayrılık da hayatın içinden bir durum, ama işi daha kötü hale getirmenin bir anlamı yok. Güzel duygularla ve iyi niyetlerle başlanan bir ilişki, istemeseniz de bitmek zorunda kalabilir. Kimse ayrılmayı istemez elbette, ama ayrılmak zorunluluk halini aldıysa ya da zorunda bırakıldıysanız hoş olmayan bir durumdur, kimsenin işine yaramaz.
Vardır tabi herkesin bir gururu var bir den ortadan kaybolan mi kız arkadaşım vardı 10 gün hiç haber almadım ulaşamadım 12. Gün bana bir daha görüşmek istemiyorum arama bemi dedi 2 gün sonra benimde unuttuğum çok değerli bir eşyasının bende olduğunu fark etmiş geri döndü bana ve yüzüne bile bakmadım günlerce peşimde koştu umurumdamı
Yüzyüze ayrılmaya cesareti olmayan biri yapar bunu ona zaafi hala varsa yanyana gelindiğinde bir şekilde onu affediyorsa sessizce gider ya da msjla bitti der.. yuzune bakip bitti demesinden daha iyidir bence ne bileyim 🤔🤔🤔
saygıyla başladıysa bu ilişki saygı çerçevesinde de biter. öyle de bitmeli. sonuçta karşındaki bir insan ve onunla yaşadıklarımı yok sayamam. arkasından vururmuşcasına onu apansız bırakamam bir açıklama borcum olmalı.
Ben birini seviyordum bir kaç aydır 2 hafta once bir kere sohbet ettik bazen bakişiyoduk sonra sevdiğini söylemişti 4 gün çiktik 2 gun konuşmadik goruşmedik 3. gun seni seviyorum dedi 4. Gun ayrildi buda boyle bir ş*refsizlik
Aa Marshall. Vardır. Mesajla ayrılmak karşıdaki kişiye saygısızlıktır. Ortadan kaybolma işine hiç girmiyorum. Bir insan nasıl ortadan kaybolabilir ki? Zaten aynı yerlerdesinizdir, en fazla nereye gidebilir?
Günü'müz çağında maalesef ilişkiler düzeysiz kim kimle belli değil bu sebeb'le ilişkı'ler çok çabuk tükeniyor. İki insan karşılıklı konuşup ayrılmalı tabi'ki ilişki'yi bitirme'yi bile teknolojiden bekliyor çoğu kişi.
Her şeyin bir adabı vardır hele ki sana gönlünü vermiş biriyse karşındaki, adabı elden bırakmak adamlıktan mahrumluktur ve •adam olmak• cinsiyet meselesi diildir✌
Karşındaki kişiye verdiğin değer bu mu? Bir mesajla bitirebilecek kadar iğrenç ve saygısız mısın? Böyle ayrılanlar varsa üzülmeyin, en hızlı şekilde bitti diye gidin bir kutlama yapın hatta :)
Kesinlikle vardır. Çoğu kişi bundan dolayı üzülüyor, psikolojik hastalığa düşüyor, değersizlik hissi sarıyor.. Kafasından ondan dolayı çıkaramıyor. kesinlikle yarım kalan bir şeyler olduğundan dolayı.
Ya terk etme diye bı saçmalık var insanlar bunun bile bo. unu çıkarttı yanlış mıyım. Terk etmek nedir lan. Birini seversin olene kadar onunla olursun. Bu kadar basit olan bı olayın anasını. Si. ip attılar Ayrılan ayrılana terk eden terk edene
benim cevremde cok var oyleleri en ufak mevzudan ayrılıp 1hafta sonra canım cicim vs vs bu insanlar acayip garip ve cok belirsizler sanirim insan oglunda gozlemlenilcek daha cok sey var
Karşı tarafın da kalp taşıdığını her zaman akılda tutmak yeterlidir sanırım :) Ayrıca ayrılmak isteyen taraf son görüşmede en hisli konuşmayı yapan taraftır.
Terk etmenin de adabı vardır öncelikle karşındaki insana saygı duymak zorundasın al karşına anlat derdini ondan sonra bitiyorsan bitir ama saygılı ol herşeyden önce
valla açık açık delikanlı gibi ya kusura bakma ben seni sevmiyorum diyip ayrılanlara cidden büyük saygım var. lafı dolandırmadan çamura yatmadan entrikaya girmeden kıvırmadan ohh tertemiz
Bence insan tuttugu eli bırakmayacak basit ilişkilere girmeyecek sevdasından emin olmayan kimseye sarılmazsa terk etmez kolay kolay kimse kimseyi azcık kaliteli olsa ilişkiler böyle şeyler olmaz
Terkedilmek, ilişkide yaşanabilen en en acı olaylardan biri, çok adi , çok acımasız, herşeyin yalan oldugunun sahte oldugnun kanitidir. Cok kötü geçmeyen bir his terkedilmek 😕😕
Doğru birşey değil elbette. Ama öylesi bir zamanlarda yaşıyoruz ki. Tüketim kültüründe, herşeyi kullan at yaptığımız gibi, sevgimizide öyle yapar olduk. Aşırı bir tahammülsüzlük, yüzleşmemek, nefret. Hespi bu mesaj , sosyal medya vb iletişim araçlarının eseri. Eskiden böyle şeyler yokken herşey daha değerli idi. Jetonlu telefon kulübesinde bir saat sıra bekleyim, sonra sevdiğimiz kızı aradığımızda telefona babasının çıkıp, öylece kala kaldığımız anlar. Değerli şeylerdi. :)
Kesinlikle var ve bu ayrılık düşünsen dahi ilişki yaşadığın dönemde karşındakine ne kadar deger verdiğini de gosterir. Yüzyüze sebeplerini açıklayarak ayrilmak en makbuludür
Tabikide var birini artik neden istemedigini anlatmak zorundasin, mesela beni terk edip giden adam bir anda cikti gitti zorla laf almaya calistim agzindan: zamani yok dedi eeee serefsiz Niye girdin lan hayatima ozaman?
Eğer ayrılacağım insan hala değer verdiğim biriyse evet bunu telefonla yapmam. Ama ona olan saygımı yitirdiysem bir anda belki hiç açıklama yapmadan bile giderim.
adam gibi ayrılabilmek önemli yüz yüze ben yakıştıramam kendime iyi günde iyide kötü günde mi kötü bizde olmaz o iş oturursun adam akıllı konuşursun olur biter...
Vardır tabi... Telefonla mesajla ya da sessiz kalıp hiç konuşmayarak... 1- Bunlar kişinin karşıdındakine verdiği değeri gösterir. 2- Sevgiye verdiği değeri gösterir. 3- Aile terbiyesini gösterir.
Vardır.. adam gibi başlayan şeyin adam gibi bitmesi gerekir.. mesela kaybolarak olmaz, mesela aldatarak olmaz, mesela küfür hakaretlerle olmaz.. olmuyor arkadaş seninle olmuyor demek zor olmasa gerek
Ayrılmak istediğin zaman karşı karşıya gelip neden Ayrılmak istediğini neden bu kararı verdiğini güzel bir dil ile açıklamak daha iyidir güzel Ayrılık her şeyden önemlidir En azından o kişi seni kötü tanımaz
Ayrılmanın da adabı vardır karşındaki insana saygı duymak zorundasın al karşına konuş derdini anlat ondan sonra bitir ama herşeyden önce saygılı olmak lazım
En İyi Cevaplar