Aldatmanın normal bir şey olduğunu düşünmüyorum, bir nevi kişilikteki bir boşluk gibi geliyor bana. E kişilik de düzelemeyeceğine göre, bir kere aldatanın her zaman tekrar aldatma var bence.
Erkeklerin doyumsızluktan aldattığını düşünüyorum çoğunluk böyle mutsuz olup ayrılamayanlarda var o ayrı ama tabikide aldatmak için haklı gerekçe değil.. kadınlara gelince kadınlar duygusal eşlerinden göremedikleri sevgiyi ilgiyi bir süre sonra başka kollarda aramaya başlıyorlar ama erkeklerin yine büyük bir kısmı hatta çoğu öncelik seks düşündüğü için bu kadınlar hayal kırıklığına uğruyor maalesef... ülkemizde böyle kadın büyük çoğunlukta eşleri biraz duyarlı ilgili sevgili olsa hiç bir kadın heleki çocuğu varsa yuvasını dağıtmak istemez bende kendi adıma böyle düşünüyorum... yani eğer aldatan kadın veya erkek evinde eşinden alamadığı ilgiyi tekrar almaya başlarsa eşler düzelirse aldatma tekrarlanmaz hatta pişmanlık doğar diye düşünüyorum
Aldatma da bir tür bağımlılık. Bütün günahlarda olduğu gibi…
Bakara 93. ayet geldi aklıma: “Hatırlayın ki, Tûr dağının altında sizden söz almış: Size verdiklerimizi kuvvetlice tutun, söylenenleri anlayın, demiştik. Onlar: İşittik ve isyan ettik, dediler. İnkârları sebebiyle kalplerine buzağı sevgisi dolduruldu. De ki: Eğer inanıyorsanız, imanınız size ne kötü şeyler emrediyor!”
Acaba günahta ısrar eden, haramları normal gören kişinin kalbi bu günahlarla doluyor, bu isyanından dolayı, o günahın sevgisi kalbine mi yerleşiyor?
Aldatma beyinde başlar eylemle sonuçlanır. Bilinçaltında aldatma isteği varsa zaten yapar kabahati de boşluktaydım ya da alkollüydüm olur. Bilinçaltında isteği olmayan karşısında çıplak erkek/kız bile olsa yapmaz bakmadan geçip gider. Bir kez aldatan tadını alıp heyecanı yaşayınca her zaman yapmak ister.
Affeden kişi zaten "bir daha aldatmıcak buna eminim" hissiyle affetmiyor ki. Kendi güçlü kalamadığı için, onsuz bir hayata hazır olmadıgı için yani kendi için affediyor. Böyle bir durumda tabi ki devamı gelir. Amabu sefer yakalıcak kadar şanslı olur mu affeden? Sanmıyorum. O şans her zaman verilmiyor. Ya vazgeç ya aldatılmayı göze alarak devam et..3. Bir yol yok.
Sadakat gerekir en başta belirteyim ancak öyle sadakatlileri gördüm ki ustasının eline düşünce 🐈 oldular yani kızlarından erkeklerinde ustasının eline düştüm mü şansın yok aldatan tekrar aldatır sanma ki aldatmayan biri hiç aldatmaz sadece doğru kişi cikmamistir
Erkek açısından bakarsak aldatır neden derseniz bazen arkadaşım konuşur işte lisede ilk defa yatmis bir kızla doğal olarak devamlı canım istiyor dedi unide her hafta 3 kere bazen daha fazla yatardı kızlarla onun gibi erkek kız fark etmez insan alıştığı zaman seri hale getirir🤔
Bazi seyler kacinilmazdir ama moral bozdugu icin dile getirilmez. Sanki hic yasanmayacakmis gibi yasariz ve halinin altina supururuz. Hepimizin olecegi gercegi gibi. Sık sık dile getirmek absurttur. Ve sizi aldatan biri, ayni seyi tekrar yapacaktir. Bu da soylenmesi gereksiz bir gerceklik. Maruz kalan kisi bununla yasamaya hazir mi degil mi, onu secmek zorundadir.
aldatmanın tek açıklaması şerfsizliktir bunun bahanesi veya bı nedeni olamaz sigara gibidir 1 kere aldatırsan gerisi gelir alıskanlık yapar huylu huyundan vazgecermi kaba bir tabiride var halk dilinde kopek nokta nokta yemekten vezgecmez dıye aldatana sorarsın neden aldattın ee aşkım sıkıldım hep aynı seyler ılıskımızde tat yok şeker koyalım aşkım yok şeker hastasıyım yanı sacma sapan bahane uretmeler :) 1 kere yapan 1 daha yapar bıraz uzun acıklama oldu sory :)
Bence evet. Insan birseyin tadina vardi mi yine yapar. Ilk sigarayi ictikten sonra mutlaka bir fün ikincisi de gelir. Bir alkolu tattin mi.. elbet birgün buu tekrarlatican. Yani ne yaparsan yap bir kere biseyi bir kere yaptiktan sonra bunun tekrari gelir...
Yapma ihtimali yüksek ama bir anlık gaflete düşüp yapmış olabilir. Çok pişman olabilir. O yüzden aradaki aşkın gerçek olduğuna inanılıyosa bir şans daha verilmeli bence
Durduk yere yapılabilcek bişey değil zaten bu. Eğer öyleyse dediğin gibi aşk yoktur zaten. Ama aralar çok bozuk olur moraller berbat olur. Her ilişkide böyle zamanlar olabilir. Mutluluğu başka yerlerde arama ihtiyacı olabilir. Bence kesinlikle doğru değil böyle yapmak. Ama aradaki aşk gerçekse hemen bitirilmemeli görüşündeyim. Sonuçta kolay gelinmiyo o noktalara
Aldatan erkekleri anlamak için hamamböcegini takip edeceksin. Hamamböcegi hizla bir istikamete dogru yol alirken, hiçbir engelle karsilasmamasina ragmen aniden durur ve bambaska bir yöne dogru kosmaya baslar.
Firsatini buldugu an aldatir. Esi ya da sevdigi kadin - erkek yaptigi hatayla onu yuzlestirip terketmediyse, pismanlik duymadiysa en kisa surede 2.34579000 kere bilmem kac kere mutlulugu baska yerde arayacaktir.
Psikolojide kendiliginden geri gelme diye bir kavram vardir. Tum yas grubu icin insan organizmasinda... Yapilan sey gecici bir sureligine duraksar söner...
Bu sure uzun bir muddet olabilir (3 ilaa 5 yil) Sonra tekrar edecektir.
Beyin yalancılığa adapte olur. Bir insanın yalqn söylediğinde hissettiği suçluluk, her yalan söyleyişinde daha da azaldığı gibi insan her aldatışında daha az vicdan azabı çeker.
Aldatan, aldatilani onun suçlu olduğu konusunda ikna ediyor. O da zaten kırgın olduğu için savunmasız oluyor, kendini suçluyor. Aldatanlarda hem suçlu hem güçlü durumu var yani.. Aldatmanin hiç bir haklı bahanesi olamaz. Karakteri bozuktur, bu kadar basit.
Ben 3 sene öncesine kadar eski sevgililerimi hep aldatırdım öyle çocuk oyuncağı geliyordu :) bir kere aldatıldımn 3 senedir aklım başıma gelmedi doğru düzgün daha da bulaşmıyorum yani darbeyi yiyip yerine oturursan bence aldatmazsın
Gerçekten aşık (aşk kelimesinin soluna gerçek kelimesini ilave etme gerçekten çok acı) olan ALDATAMAZ. (daha once aldatmiş olsada, aşk olmadan yaşarken)
Aldatma ne ahlaken ne de vicdanen uygun bir şey değildir. O yüzden o duruma başvuran ilkinde korkarak yapar ortaya çıktığında hala ayrılmadıysanız ya da geri döndüyseniz bu kez alenen yapar.
Çoğunlukla evet. Çünkü aldatılan eskisi gibi olmaz. Eski güveni aldatana sunamaz. Aldatan bunu değiştiremeyeceğini farkeder. Bu yüzden yeni bir başlangıç aramak zorunda kalır.
Vicdan ve sadakat olursa kusura bakmayın da aldatmaz abiler ablalar kendi başınıza gelmesini asla istemediğiniz ve gelirse ortalığı yakacağınız hatta belki cinayet işleyeceğiniz bunalımlara depresif sendromlara cinnetlere gireceğiniz durum ya da neyse... aldatmak kelimesini bile aldatır biz erkekler ya :)
Aldatma ihtimali yuksek ama gerçekten pişman olmuşsa bidaha yapmaz ve eyer aldattigiyla iliskisi yeniden baslarsa da pişmanliğindan oturu ona kendini tamamen effettirmek için biseyler yapar
Bir kere aldatan tekrar aldatır. Bir kere terk eden tekrar eder. Bir hatayı bir kez yapan tekrar yapar. Aldatmak hata değil, seçimdir de ne neyse oralara hiç girmeyelim şimdi. Yani kısacası insanlar değişmez.
bir kez aldatan bir dha aldatır mı?🙄.. Hmm düşünelim bakalım.. bir kez aldatan %90 ihtimalle bir dha aldatır..😉 2 2 daha 4 eder aksini söyleyen de profösör falan olmadığı sürece pek inanmam diyebilirim 😏
Ama şuda olur adamın karısı gerçekten ilgisizdir aldatır karısı belki öğrendiğinde üzülür kendisini düzeltir belki adamda düzelir bir dha aldatmaz.. yani işte benim teyzem gibi mesela
Bir kere aldatan sürekli aldatır birde aldatmasın diye 2. çocuk yapma hevesleri yok mu öyle kadınlar bana çok akılsız geliyor eve bağlansın diyolar ama yine aldatıyorlar çevrede görüyoruz yani kadınlar yaptıktan sonra pişman oluyorlar sonra...
Kişiden kisiye degişir insan kendini bildikten sonra tekrar aldatmaz diye düşüyorum şu ölümlü dünyada tek bir kişiyle yaşlanmak ömrüne ömür katmak kadar güzel bir duygu yoktur
@maymuncuu işte bu yüzden ne olursa olsun kimseye yamuk yapmamak gerek. Ne kadar çeldirici olsa da etrafında karşındaki insanı kendinden önce düşünmen gerek. Kendine saygını da yitirmemiş olursun. Çok türlü kazanç. Madem bu boku yiycen yoldan çıktın o zaman ayrıl karşındaki insana da kendine de eziyet etme. Bu konudaki fikrim bu. Biz Erkekler için durum daha basit olur çoğu zaman işte buna rağmen yapmamak adamlık
En İyi Cevaplar