Psychological Science dergisinde yayımlanan bir çalışma, görünümleri genel güzellik standartlarından uzak olsa da, özgüven dolu bir tavra sahip olan erkeklerin karşı cins söz konusu olduğunda kendilerinden daha yakışıklı hemcinslerinden niçin daha şanslı olduğunu araştırdı. Çalışmada 96 erkek ve 103 kadının katılımıyla bir speed date etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte her bir katılımcı, karşısındaki kişiyle 3 dakika kadar vakit geçirip bir sonrakine geçti.
Çalışmanın sonunda kendilerini olduklarından daha fazla çekici bulan erkeklerin, kadınlar tarafından da daha çekici görüldüğü sonucuna ulaşıldı. Bunun yanı sıra özgüven unsurunun randevunun başarısı açısından da kilit rol oynadığı gözlemlendi.
Bu araştırma hakkında düşünceleriniz neler? Kendini olduğundan daha çekici bulan erkekler, kadınlar tarafından da aynı şekilde daha mı çekici bulunur?
Öz güveni nirvana olan erkeklerin kadınlar tarafından daha çekici görülme sebebi ne olabilir?
İnsan kendini begeniyorsa gerçekten gözle görülür bir yakışıklılığı veya karizması veya çok etkileyici bir ses tonu veya para vsvss zaten ozguveni nirvana olur buda zaten göreceli bir kavramdır ve kızlar da bunu gördüğü için o insanlara ilgi duyar yani bu aaa bunun özgüveni nirvana diye beğenmez ki misal ben sadece ses tonumun etkileyici olduğu rivayet edilir onun dışında ne para ne karizma ne tip ses tonu da bir yere kadar yani benim ne şansım var ya bu hayatta 😂😂😂😂 mantıklı başladım sacmaladim
Olduğundan fazlasıymış gibi görünmek insanları çekiyorsa problem var. Öz güvenli olmak ayrı ama olmayan bir şeyleri kendinde varmış gibi lanse etmek farklı.
Özgüvensiz erkek kadın değil insan daima ezilmeye mahkumdur. Kendini bilen kararlarının arkasında durabilen ve insanın kalbini her seferinde farklı bir nağmeyle attıran erkek çekicidir. 😊😁
Bana niye kendini aşırı çekici bulan erkek çekici gelmiyor da doğal ve mütevazi olan çekici geliyor. Hepsi o adamı elde etme çabasıyla peşinden koşuşturan zavallı kızlar benim gozumde
Özgüveni olan erkek abaza gibi hatunlara saldırmaz çünkü ne istediğini bilen ve istediği zamanda elde edebilen bir erkektir. bayanların büyük çoğunluğu da karsı cinsten fazla ilgi beklerler o tur erkekler abaza gibi yaklasmamalarından dolayı kadınların hoşuna gider nasıl biri diye merak etme ve bana nasıl bakmaz içgüdüsüyle o erkeklere av olurlar 😂😂😂
Öz eleştiri -7 desek , ego da +7 bunların ortası 0 yani özgüven Ph 0 dır. İnsanlar rol yaptığı sürece maskelerinin mutlaka düşeceğine emin olsunlar. özguven içi dolu olan bir şey , boş bir özgüven balondur. mutlaka patlar. insanlar neden ayrılıyor, neden aldatmalar çoğaldı? Neden evlilikler hayellerdeki gibi devam edemiyor? hani ozguvenin devamlılığı? iyi düşünmek lazım.3 dk da çekicilige aldanan, yamulmaya mahkumdur.
Özgüvenim neye göre yerinde olacak nabzına göre şerbet adamına göre muamele gidicem bir kadına yardımcı olmaya çalışacam kadın beni kibirli biri sanacak bende yüzüne kezzap atmak zorunda kalacam nerde neyi nasıl yapacağını bileceksin gereksiz samimiyet doğmasindan hoşlanmam burdan yorumlara bakıyoruz herkez Özgüveni kibir olarak algılamis yok yanıma yaklaşamaz yok söylerler derdini dile getirmeyi bilmeyen aciz insanlar...
@nazcelik34 Kendini beğenmeyen, kendisini sevmeyen bir insan kimseyi sevemez. Şu tabirlerden vazgeçin artık. Özgüven bariz bir şekilde kendini sevmekle olur.
Kendini begenmislik galiba senin gözünde benimkisinden daha farkli birsey.. Ben kendimi begenmis degilim ama özgüvenimde yerinde.. Karakter meselesi cok güzel olup kendini begenmemis insanlarin özgüvenleri de var baskalarini kendinden kücük görmeyen örnegin.
Fazla özgüven zarar dır. Bu tür insanlar kendinden başka kimseyi düşünmez bittek kendini Sever genelde de acımasız olur ukaladırda çok bilmiş rolü yapabilirler hayal güçleri zayıftır kadınlarımız da acıyı sevdiğinden {örnek. Kadınlarımız acıyı çok sever çevremdeki Kişiler acılı yemek hastası }çekici bulmuşlardır
kadınlar hep gızemı sevmıstır ve asırı ılgıden nefret eder genelı.. nıtekım fazla ılgı kacırır kadını az ılgı ıse sıkayetı dogurur nedense.. orta yolu ızleyenlere gelınce kalın orda.. hak ettıgı kadr fazlası yok sakın yapmaın
Özgüveni olan erkek/kadın karşında kem küm etmez. Kendisini sana daha iyi anlatır. Ve bu ön planda olmasını sağlar. Tabiki herşey gibi bununda dozu var. Gereksiz, geçersiz özgüven komik oluyor.
öz güveni sadece dış görünüşe bağlamamak gerek ama arastırma sadece bu yönü ele aldı sanırım. bana göre öz güvenli erkek zekası ve bigisiyle ön plana çıkar.
Kesinlikle doğru. Onun özgüveni sana da geçiyor. Olumsuz durumlar bile olsa “ay sanki olur ya yaparız biz bununla” dedirtiyor bu görünüş bana. Egoist olmaması şartıyla tabiki😊
Nirvana çok uzakta olduğu için ona ulaşamayacakları için hayallerinde yaşattıkları nirvanayı ruh ve bedenleri için de olduğuna inandırma çabası hepsi bu. Yasıkk :DD
Özgüven iyi hoşta birincisi aşırısı bayar ikincisi bazılarına cidden çok eğreti duruyor öyle olunca ortamdan deparlanasım geliyor 😄😄😄 Bu her cins için gecerli 😎
Sonuçta pasif mıy mıy bir tipi tercih etmeyiyeceklerine göre kişinin kendini geliştirmesi ve tedirginliğini üstünden derhal atması lazım ve öz güveni yüksek olan kişiler karşı tarafa güven ve cesaret aşılar bana göre
Bir insanı özgüvenli olduğu için beğenmemiz onun kendine verdiği değer ve kendini beğenmesinden geçiyor hani o kendini beğenen biri zaten değerlidir hesabı. Ama öyle erkeklerden yar olmaz diye bir genelleme yapacağım afedersiniz..
Ben herkesin odaklandığına bakmam mesela şey vardı neydi yabancı bir çocuk Justin Bieber mı ne kızlar o diye ölüyordu özellikle Türk kızları zaten gördüğüne aşık görmedigine bulaşık %50 den fazlasi
3 kural ya tipin ya paran ya da iyi bir mesleğin bunlar yoksa kızlarda yok demektir. Sonra yanlız güzel be hacı die avutur dururur anca kendimizi. Hehe güzeldir 😬😊
Özgüven denilen şey insanın üstüne oturmalıdır. Öyle boş beleş özgüven egoya girer. Yerinde ve kıvamında olması dikkat çeker. Değilse iticidir bana göre..
Kadinlar kendilerini tasiyabilecek bir erkek aradiklari icin ozguveni yuksek olan erkekleri daha cekici bulurlar ayrica ozguveni yuksek olan erkekler daha rahat iletisime geçer ve bu onlari bir adim one geçirir
En İyi Cevaplar