Ya buna benzer şeyi geçende nörolog kadında söyledi belli yaşa kadar testesteron ağırlıklı olduğu için aşık olmaz dedi ama ben 14 yaşında oldum kara sevdaydı kendime otonom yasaklıyordum diğer bayanları mast. tan zevk almaz olmuştum o derece yani. Aşkın yoğunluğuna göre değişir bu 25 yaşında dul bir bayan arkadaşla cinsel yönden konultuk epey ama araya bir şeyler girdi ilişki olmadı onda da ilişki odaklıydı zamanka baya bşr leyler hşssetmeye başlamıltım dengelşydi arzu ve aşk o sıralar testesteronum tavana yakınmıştır.
Sorunu da bu zaten Freud'un. Kanıtlanamayacak bir teori ya da duyguyu kendince sert bir şekilde insanlara dayatması ki bu libido davası da kendini tatmin duygudundan ortaya attığı bir çözümleme gibi geliyor bana.
Evet, haklısınız. Doğru olduğu çözümlemeler ve değerlendirmeler de var. Ama ben Oedipus ve Elektra Kompleksi görüşüne tamamane katılmıyorum. Evet çocuklar anne babalarını kıskanabilirler ancak Freud burada biraz daha ileri götürerek işi cinsel sapkınlığa bağlıyor. Bu noktada görüşlerimiz ayrılıyor.
Bu Freud var ya kökeni araştırılsa kesin Türk çıkabilir :D Türk erkeğin de ne varsa bu adamda da var. Ama uyanıklık edip felsefe ve psikoloji altından götürüyo gibime geliyor :D
Katılmıyorum. Sevdiği zaman arzu yoktur kısmı belki. Sevdiğimiz kadını o anlamda düşünmeyi istemeyiz. Yapamayız yani, sıradanlaştırmak gibi gelir bize. En azından kendi adıma öyle. Fakat bir şeyler yaşandıktan sonra, bu sefer arzuladığımız tek kişi o olur. Bence aşkı daha da yoğunlaştırır. Bende böyle olmuştu en azından. Farklı hissedenler de vardır.
Kısmen katılıyorum. Kadın sevgi uğruna herşeye hazırdır, hatta sevişmeye de. Erkek ise sevişmek için herşeyi feda etmeye hazırdır; sevmeyi bile. demiş Coelho. Freud u destekler niteliğinde.
saçma o zaman çocukta yapma evlenince beraber yatıp birlikte de olma o sevgili olduğun zaman olur çünkü dersin ki erken ne olur ne olmaz sonu kötü olmasın dersin yapmazsın üzülmesin diye kıyamazsın ama evlenince asıl yapmazsan arada sıkıntı vardır onunla yapmayıp kiminle yapacaksın
Sevdiğin kişiye arzulamazsın demiyor zaten. Freud'un tam olarak dediği şu: Yani erkek bir kadına sevgi duyduğu an onu arzulamaz diyor, onu arzuladığı anda da ona sevgi duymaz demek istiyor. Siz ne dediğini tam olarak anlayamamışsınız.
Kismen dogru... bir erkek seviyorsa cinsel durtuleri , askinin geri planina kayar... ama bu arzulamayacagi anlamina gelmez... sadece dogru zamani (evlenmeyi ) bekliyordur...
Bir erkek bir kadini gordugunde offf suna bak bunu kesin yataga atmaliyim... diye dusunurse o kisiye ask duymuyordur... oyle diyenler buyuk capkinlar...
Doğru yere geldin. 😊 Bir kaç yıl önce kendi sözümün altına, Friedrich Nietzsche yazıp face te bir sayfada paylaşmıştım. Birkaç gün sonra, yapılan yorumları görünce ben bile sözü gerçekten Friedrich Nietzsche söyledi zannttim.
evet çok beğendiğim seksapalitesi yüksek arzuladığım hatunlara karşı aşık olamıyorum aşık olduğum kişi hakkında da arzulu olamıyorum yani öyle şeyler düşünemiyorum
Atarini yesinler senin Aşk ve seks aynıdır Başka bir bakış açısıyla da seks olmadan aşk ya da sevgi kendi boyutunda esir olur Sürdürülemez bir ekonomi gibi Çilek severim ama yemeden onu sevdiğimi nasıl bilebilirim 🤔
Burada anlatmak istedigi, asiri utangac insan tipi her gördüğü kisiye ilgi gosterirken hoslandiginin anlasilmamasi icin hoslandigi kisiye karsi ilgi gostermekten kacinir. sadece bakmakla kısıtlı degil
ya bırakın bu safsatayı neymiş sevdiğini arzulamazmış ee napıyormuş seni seviyorum aşkım bu yüzden senle sevişemem başka kadınlarla sevişcem lütfen bana kızma mı?
En İyi Cevaplar