Çok sevmiştim seni öylesine çok ki. ruhumu bedenimi sana emanet etmiştim ve kalbimi. kimseye açmadığım kalbimin kapısını sana sonsuz açmıştım içeriye almış en güzel köşesine oturmuştum.. Seviyordum seni ben çok seviyordum hemde.. Sonra ne oldu o nazik ruh gitti yerine hoyrat birisi geldi kırdı döktü.. o narin kalbimin içine dinamitler yerleştirdi. En güzel köşesini ise paramparça etti sözleriyle bir balyoz misali.. Hani sen beni çok sever kıyamazdın ne oldu böyle... İnsan sevdiğine hiç kıyar mı? Birisini çok sevince ona sonsuz güven besleyince insan sonrasında yapılan kötülüklere karşı toleranslı oluyor ama sonrasında fark ediyor ki o toleranslar insanın ruhunu ve kalbini parçalamış.. Peki insan çok sevdiğinden mi yoksa çok güvendiğinden mi buna izin verir? Peki insanlar neden sevdiklerine kıyar? Ve seven neden buna izin verir?
Elleriyle seni öldüren birisine neden izin verirsin; sana asla kıymaz diye mi yoksa çok sevdiğinden mi?, insan sevdiğine kıyar mı?
Belki bunlar hep fazla sevmekten :) Fazla sevmek hem sevene hem sevilene zarar veriyor sanki hiç istemeden olsa da. Bazen koruyayım dersin, ama koruma şeklin, korurken mahrum bıraktıkların daha çok acı verir korumamış olsan çekeceği acıya kıyasla. Duyguların şiddeti insanı nasıl girdiğini anlamadığı yollara sokuyor. Lakin aşk da şiddetli olmayan duygularla olmuyor. Naif bir sevgiden bahsederdi sevdiğim. Benim hayalini kurduğum da öyle bir şeydi. Acıtmadan, yormadan, istikrarlı bir şekilde sevmek ve sevilmek.. Ama sanıyorum aşk böyle bir şey değil. Göze alacaksın acısını da, kederini de, sevincini de eğer dalıyorsan aşka. Uçlarda yaşamayı göz alacaksın. Ya çok mutlu, kanatlanıp uçacak kadar ya çok kederli, şuraya bir mezar kazsam da içine girsem diyecek kadar. Uçlarda yaşamayı göze alamayan aşka dalmaya hiç kalkışmamalı galiba. Birazcık çılgınlık yani :) Ya uçacaksın ya çakılacaksın. Uçmak ihtimalinin güzelliği cesaret ettiriyor işte anca. Bu cesaretimi hiç kaybetmemeyi diliyorum. Seven insan kıyamaz diyoruz ama işte bazen bize kıymak gibi gelen daha büyük üzüntülere engel oluyor olabilir. Kıyıyorsa da o sevgili kıysın, sonra gelsin bir gün o yarayı öpüp iyileştirsin. Yaram yarimdir, yarim yaramdır.. Her yara açan bir gün gelip öpüp iyileştirmez ama. Bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Bile isteye kendi menfaatine açılan yaralardan bahsetmiyoruz burada. O yarayı açan iyileştirmez de iyileştiremez de. Bir başkası da iyileştiremez o yarayı. Onu anca yaralı kendisi iyileştirecek, saracak yaralarını, unutacak acılarını, sıfırlayacak kendini, ondan sonra baştan başlayacak. Her bitiş bir başlangıç ne de olsa..
Şöyle ki... Yapacağına ihtimal versen göz yummazsın. Yapmaz diyerek izin verirsin ve o yapar. Belki tekrar yapmaz dedikçe izin verirsin. O yapmaya doymaz sen ölmeye.
Beni ancak senin bu soruların öldürecek😁 . Derdim yoksa bile okuyunca varmış gibi oluyor 😊. Birgün de içinde neşe ve umut barındıran bir soru bekliyorum.
Bana asla kıyamaz düşüncesi ile beni öldürmesine izin verdim. Sonuç; yaşayan ölü gibiyim. İnsan sevdiğine kıyamaz. Ben hiç kıymadım çünkü çok sevdim. O beni çok kırdı çünkü beni hiç sevmedi. Sadece seviyormuş gibi davrandı...
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Elleriyle seni öldüren birisine neden izin verirsin; sana asla kıymaz diye mi yoksa çok sevdiğinden mi?, insan sevdiğine kıyar mı?
En İyi Cevaplar