Aslında sonuçlar bizi hiç şaşırtmadı. Büyük bir çoğunluk sevgilisine/eşine sevgisini ifade ederken "AŞKIM, CANIM, SEVGİLİM, HAYATIM" gibi klasik aşk sözcükleri kullanmayı tercih ediyor. Şaşırtan sözcükler ise diğer kutusuna yazılanlar oldu. İşte size birkaç örnek: Kociş, merinosum, nefesim, benim, aşkoş, dünyam, beyzadem, pamuğum, zuzu, kocişkom... Siz sevgilinize/eşinize nasıl hitap ediyorsunuz? Ona sadece ismiyle mi sesleniyorsunuz yoksa sadece sizin kullandığınız özel bir aşk sözcüğüyle mi hitap etmek hoşunuza gidiyor?
Hoş geldin kadınım benim hoş geldin yorulmuşsundur; nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını ne gül suyum ne gümüş leğenim var, susamışsındır; buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim acıkmışsındır; beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam memleket gibi yoksuldur odam.
Hoş geldin kadınım benim hoş geldin ayağını bastın odama kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi güldün, güller açıldı penceremin demirlerinde ağladın, avuçlarıma döküldü inciler gönlüm gibi zengin hürriyet gibi aydınlık oldu odam...
Cicim ne yahu insan sevgilisine cicim mi der. Adı ile hitap edince alınan darılan insanlar var hiç hoş değil. İlla helalim, aşkitoşum, çukulatam diye sesleneceğiz...
Yani herkesin aynı değildir tabi ama benim ilişkilerimde genel de mesafe ya da karşı cins unsuru pek olmaz. Tek cins oluruz. Zaten cins biriyim, cins biriyle olunca cins bir ilişki çıkıyor ortaya. Genelde de uzun süreli oluyor. Rahat hitap edebilmek iyidir. İçini dışını bilsin, hayatındaki de rahat olsun. İyi yanını sürmanşet yaptığın kadar kötü yanını saklamamak da önemlidir ki bir bütün olarak birbirini sev. Ben bunları ne alaka bu soruya yazdım ki? Neyse diğer sorulara bakayım, ilişkiye dair bir şey varsa buradan kopyalayıp oraya yapıştırırım.
Bebeğim diyordum ileride çocuğumuz olsa dahi çocuğumuza bebeğim demeyecektim. Bebeğim sözünü sadece eşime hitap için kullanacaktım. Ancak evliliğim üç hafta sürdü. Terk etti beni.
Her konuda olduğu gibi bu konudada sıradanlığı bozmuşum hiç birini kullanmadım hatun demeyi tercih ederim kimsenin cümle kalıbını sevmem kullanmam...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim bı kız arkadaşım vardı ailesi istemedi diye ayrıldık kızla. 5 ay oldu hala seviyorum. Kizin gözleri çok güzeldi gökyüzü gibi gözleri vardı gök gözlüm derdim. Burdan da mesaj yaziyim. Çok özledim seni bekletme artık beni dön geri...
En İyi Cevaplar