Ruhsal olarak sadece tek kişiye ait hissetmek çok güzel bir his değil mi? Böyle bir his yaşadınız mı daha önce?
Sevgiliyken de insan tek kişiye ait hissederek yaşayabilir tabi, bu sadıklık göstergesidir ama o ilişkinin bitme ihtimali evlilikten daha fazla. Evlenmeden önce insanı iyisiyle kötüsüyle iyice tartıp biçtiğin için bitme ihtimali biraz daha azalıyor. Ben yaşamadım ama bu duyguyu düşününce insanın evlenesi geliyor. #MünzeviBayan
Bir ömür boyunca sadece tek kişiye ait olmak ve her şeyi onunla yaşamak mükemmel bir his değil mi sizce de?
Ben her zaman birisinin ilki ve sonu olmayı isterim. Aynı şekilde ben de onun ilki ve sonu. Artık buna uyulmaması, araya ailenin girip engel olmaya çalışmasından ziyade çiftlerin birbirlerini gerçekten sevmemesi, saygı duymaması ve en önemlisi de ''geçici eğlence'' amacı gütmesiyle açıklanabilir. Çoğu yalnızlığını bu şekilde gidermek istiyor ama şunu da belirtmekte fayda var, daha sonrasında yaşanılan duygusal çöküntü hem kişinin eğitimine, hem de sosyal hayatına sekte vuruyor.
Eğlence amaçlı ilişkilere kesinlikle karşıyım. Eğer birisini seviyorsan adam gibi sev ve bu işi sonuna kadar götür. Bu iş sadece yüz ya da fiziksel güzellikle yürümez. Burada kişilik ve karakter de çok önemli. Hele hele yetiştirilme tarzı.
Eğer sevdiğin kişiyi kendi canından bir parçan gibi görmüyorsan, onunla gelecek hayalleri kurmuyorsan, incinmesin diye sözlerinle de dokunmak istemiyorsan ve en önemlisi öldükten sonra bile cennette sadece onunla yaşamayı arzu etmiyorsan buna ''sevmek'' denmez. Sevgi bir kişiye ait olmaktır. Allah sevgisi bile birdir. Sadece Allah vardır. Hayvan sevgisi bütün hayvanları içine alır. Bir bütündür. Aşk da öyle olmalıdır, sadece tek bir kişiye karşı olmalı ve bir kalpte beraber yaşamalı.
Bu söz konusu değilse onun adı flört ve geçici eğlencelikler olur. Bu hususta kimse aşk yaşadığını söylemesin.
Doğru söylüyorsunuz. Geçici eğlencelikler sadece vakit kaybıdır ve insanın hayatını anlık güzelleştirir, sonunda ise insanın devam eden hayat düzenini bozabilir.
O senin canından bir parça artık. Ve bir tek onunla olmayacak artık birlikteliğiniz. Gelecekte gelecek olan ebeveyn üyeleri ile ailenin yapıtaşı daha da değerlenecek. Evlilik kadar güzel birşey var mı bu dünyada. Annenden/Babandan sonra sevebileceğin bir kadın/adam hayatında artık. Yediğiniz içtiğiniz her anınız birlikte. Sevdiğiniz sevmediğiniz şeyleri yapıp yapmamakta ortak karar alıyor birlikte mutlu oluyor bir suygusal filmde birlikte hüzünleniyor karşılıklı loş bir ışıkta sessizlik altında kitabınızı okuyor dışarıda yağan karı polar battanıyenın altında birbirinize sarılarak pencereden izliyorsun. Bunu belli bir yaştan sonra aile bireyleri ile yapamazsın. Sevdiğin yanında huzur bulduğun eşinle yapabilirsin. Aşık olan demiyorum ama birbirini kayıtsız şartsız seven tüm çiftler evlenmeli.
Tek bir kişiye aitlik güZel duygu degil. Tabiki ait olmak lazım oda bir gerçek ama evlenince anlayacaksınız bu duyguyu heleki erken evlenip evlenmeyen arkadaşlarınızla vakit geçirfiginizde onlar siizn evliliginizi siz onların bekarlılıgını kıskanacaksınız
En İyi Cevaplar