Bana kalırsa çok leziz bir evlenme çeşididir. Hayatınızın topyekün o "ne eğleniriz uf!"a evrilmesidir, en yakın arkadaşla evlenmek. En yakın ve beraber en eğlendiğiniz insan sizinle aynı evdedir artık. Aşk biraz acayip bir şey. Biraz değil epey acayip bir şey. O insana şu kenardan değil , esip de bu kenardan bakıveriyorsun ve çat! İşte aşıksın. çok tuhaf. Kırdığın bütün fındıkları karşılıklı biliyor olmak her zaman kötü değildir. En azından karşındakine bütün eski sevgililerini anlatmak zorunda değilsin, "peki neden ayrıldınız sonra?" sorusunu hiç duymayacaksın. Ne de olsa biliyor, oh be... Her şeyi bilerek, kabul ederek başlamış bir evlilik. Daha iyi ne olabilir? Çok büyük bir konfor, tadından yenmez bir lezzet. Peki ya sence sevgili üye? :) #bansheesundu
En yakın arkadaşınızla evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz?
Efendim öncelikle "mantık" evliliğidir. Bunun yanı sıra "sevgi" evliliğidir de. Yani bulunmaz Hint kumaşı olarak nitelendirilebilir. Hem sevginin hem de mantığın bir arada olduğu harika bir evlilik çeşidi.
Öncelikle evliliğin üçüncü yılında bilinmeyen bir numaradan aranıp eşinizin "bu kim" gibi sorgulayıcı bakışlarına maruz kalmazsınız. Kalsanız bile "XXX vardı ya, o salak" dersiniz. Sonra o da size katılır ve ilginç bir şekilde kavga etmek yerine gülüşürsünüz.
Sıkılmazsınız. Birbirlerinizin zevklerini bilirsiniz. Hiçbir şey olmasa bile bundan yirmi sene önce beraber yaşadığınız komik ya da ilginç bir olayı anımsatan bir kelime yahut cümleyi kullanarak kahkahalara boğulabilirsiniz.
Arkadaşlarınız ortaktır, yanlış biriyle arkadaşlık ettiğini düşünmezsiniz. Etse bile sizin kontrolünüzde olacaktır, içiniz bir nebze daha rahat olacaktır.
Birbirinizi daha az engellersiniz, mutlu olursunuz.
Kıskanılırsınız, bir şey değişmez.
Kıskanırsınız, bir şey değişmez.
Evliliğin başlarında kokan ayaklarınız için nazikçe birbirinizi uyarmak derdine düşmektense "Öküz ölüsü gibi kokuyor Maşallah" gibi cümleleri kurabilirsiniz.
Cinsellik konusunda en başta bir yadırgama yaşarsınız.
İleride cinselliği saf cinsellikten öte çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.
Ancak başta eşinizde "Ulan bu çocuk dışarıdan çok iyiydi, hiç tanıdığım gibi değilmiş" gibi bir düşünce oluşmasını istemiyorsanız, en yakın arkadaşınıza karşı yapmacık olmadığınızdan emin olmalısınız.
yani arkadaşlık modundan çıkıp sevgili moduna girebilirse iyi. ama bazen bu ilişkilerde insanların modu degişmiyor ve sonuç hüsran en iyi arkadaşını kaybediyorsun
En yakınıma kardeşim demiştim. Tek kardeş olarak gördüğüm kişiydi ama asla onunla sevgili olayım yok işte evleneyim gibisinden bir şey düşünmedim. Çünkü ona kardeşim diyorum. Aynı evde dahi yaşayabilirsin ama asla o gözle bakmam. Bana kalırsa mantıklı bulmuyorum. En iyi arkadaşın çünkü. Eşin, evleneceğin kişi en yakın arkadaşın rolünde olabilir ama en yakın arkadaşının evleneceğin kişi olması doğru gelmiyor. tabii tercihlere saygı duyarım, beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Arkadaş modunda rahat takılıyorsun hoş değil. Tabii ki sevgilinle eşinle rahat olacaksın ama kankito gibi de değil😂 Evleneceğim kişi her şeyim olacaksa onlara da girer zaten. Neyse yani olabilirliği var ama ben tercih etmem. 🌝
cok yakin bir arkadasimla anlasma yapmistik, eger 25 yasina kadar ikimizde bekar kalirsak evlencez diye fakat o 24le evlendi :) en yakin arkadasin senin iyi kötü huyunu bilir ayni sekilde sende onun, mantik evliligi olur ama cok güzel yürüyebilecegini tahmin ediyorum
Her seyini bildigin insana sonradan o gozle bakmak mantikli degildir. O gozle bakip tanimak isteyip taniyip butun ilkleri o sifatla yasamak daha anlamlidir. Kanka dedigin, asla kiskanmayip cift olarak belki de 4 kisi bulustugun kisiyi bu sefer kendi yaninda gormek zamanla tuhaf hissettirir. Teoride mantikli gorunse de uzun vadede bekledigin hislere ulasmanin cok guc oldugu, zorlama yani nasil desem mecburiyet gibi hissetmeye baslarsin. Kimse olmadi bari en iyi tanidigim olsun mantigiyla iliskiye basladiktan sonra normal bir ciftin yasamasi gereken anlari yasarken kendinizi kotu hissetmeniz muhtemeldir.
en yakın arkadaşımdan bir ara hoşlanmıştım ve bununda fazlasıyla farkındaydı. bana kız arkadaşlarını ayarlamaya kalktı. elime hayatım boyunca erkek eli değmedi evlenene kadar da değmeyecek vee 35 40 a kadar evlenmeyi düşünmüyorum diyordu. bir çocukla tanışmıştım. onunla yattığını söylemişti. kız arkadaşlarıyla dışarı çıkardı iyi çıksın yaşlı bir kadın da bunlara eşlik ederdi. çok güvenilir gözükürlerdi. ama yaşlı kadın evine götürüp sonrasında ayarladığı erkeklerle kızları yatırırmış. bir kaç sefer kız bu şekilde ilişki kurmuş ve en son parası var diye biriyle beraberdi yani yalanı ortaya çıktı. en yakın arkadaştan bana göre sevgili olmaz. olmamalı da
birbirlerini iyi tanidiklari icin avantaj.. iyi anlasirlar huylarini biliyolar vs..
ama ailelernde fikirleri uyusmasi büyük bir rol oynuyor ortada. aile rizasi olmadan kimse kendi basina bir is yapmamasi lazm evlilik cocuk oyuncagi degil buda bir gercek cok hizli karar verp sonra hizli bir seklde bosananlarida goruyoruzm 30 yillik esler bile birbirlerni iyi tanidigni sanip sonra dan bosaniyolar..
bilmiyorum.. Arkadaşın kankan olan birine o gözle nasıl bkar insan sonuçta her derdini paylaşmssın güzel günler geçirmişsin evt ama kardeşin gbi görmüşsün yani bn öyleyim bazen aşk ve arkadşlık birbrinden ayrılabiliyor maalesef biriyle çok iyi arkadas oluyorsun ama aşk farklı bir boyut diye düşünüyorum..
benim evliliğim damdan düşer gibi oldu bir anda karşıma çıktı ve daha ne olduğunu anlamadan düğünümde buldum kendimi. şanslıyım belki de çünkü hiç pişman değilim. hayatımın en güzel 4 senesini eşimle yaşadım. ama arkadaşla evlilik de mantıklı herşeyini bildiğin insan sonuçta
Benim şahsen bir sürü karşı cins arkadaşlarım var aralarından illaki 1 2 tanesi en azindan başta hoşlandığım ama tanıdıkça kardeş oldugum kisiler oldu ve belki onlarda bu sekilde bitmeyebilirdi ama bu saatten sonra arkadaş kaybedemem zaten nerdeyse hepsi aynı ortamdan..
Ben bir kızla bir erkeğin arkadaşlığına inanmam. Kızlar erkekler için erkeklerde kızlar için yaratılmıştır. Bu durumda sonsuza dek kimse arkadaş kalamaz. Mutlaka bir çekim olur
Yakın kız arkaşım olmadığı için bir fikrim yok ama düşüncem şöyle arkadaşını bilinç altına arkadaş olarak yazdığın için bunu değiştirmen zor bir erkek arkadaşım var kız olsaydım onla evlenirdim veya o kız olsaydı ben evlenirdim cünkü aramızda çok büyük dostluk var saygı var neyse karıştırdım kendimi tuhaf hissettim
Bence aşık olduğun insan hem en iyi arkadaşın hem de iyi bir sevgili olmalıdır. En yakın arkadaştan çok büyük bir aşk doğmaz ama çok aşık olduğun biriyle en iyi arkadaşta olabilirsin.
yani bencede aklımdan geçeni yazmışsın ama herkese nasip olmuyor hem aynı yastığa bir ömür baş koyacak eş hemde beraber oynayabileceğin bir oyun arkadaşı
Bana yıllardır aşık en yakın arkadaşım ve bu durum beni üzüyor.. Herşeyimi sorgusuz sualsiz paylaşabildiğim birisi o. Ve onun aşk acısı çekiyor olması aynı zamanda beni unutamadığı için de hayatına kimseyi alamıyor olması çok boktan ! :(
Bence kötü bir durum bir defa kişi çok aykırıysa ilişki konusunda güvenin hiç olmuyor ve ilişkide her şeyi bilmekte hoş değil kişiler durağan olursa o ilişki çok sürmez sürekli anlatacak paylaşacak yeni bir şeyler gerekliç
Buğramla evlendiğimi düşünüyorum da, musmutlu bir evliliğim olurdu. Asla ama asla tartışmaların olmadığı, çocuğumun modern bir şekilde büyüyebileceği ve hayatını kendi düşünceleriyle yönlendirebileceği bir evlilik.
İşte burdan anlayın bir erkekseniz bir kadınla, bir kadınsanız bir erkekle yakın arkadaş dost olunmaz, sorudan da anlaşıldığı gibi evlenmeye gidiyor sonuç ☺️😉👍🏼
Ahhh Aman Allahim benim asla yapamiycam bisey birine bir kez arkadas gozuyle baktiysam onunla asla etkilesime gecemem.. kesfidelicek hic bisiyi olmayan bir iliski.. bu cok kotu olurdu..
Bu hayatta herşey olur önemli olan kendi istediğin gibi adam gibi birini sevebilmek yakın arkadaş olsalar da ilerisi farklı olabilir bence güzel bişey 😊
En yakın arakdaşla evlenmek biraz ütopik bir fikir. Mutlaka vardır evlenen. Ancak parmakla gösterielecek kadar da azdır. En yakın arkadaşla evlenilmez belki ama evlendiğin kişi ile çok iyi arkadaş olunur.
Bana göre pek doğru değil. Sonuçta, o kişi senin en yakın arkadaşın. Yani arkadaş konumundan, sevgili/eş konumuna geçebilmek zor iş. Geçtikten sonrası da zor bana göre.
Kanka ayağı g. t ayağı ben böyle düşünüyorum bir Sevgilim olursa kankası en yakın arkadaşı erkek olamaz Bende böyle... Hem ne ara kanka oluyo millet onuda anlamıyom dün tanışan bugün kanka oluyo ne saçma olay :P
ben sanırım yakın arkadaşımla aynı yatağı paylaşamazdım ya.. çok değişik. Düşünsene sen ona hep kanka diyosun arkadaştınız. şimdi karı koca. :D ben yapamazdım sanırımm :D
Aslında çok güzel olur çünkü her açıdan olumlu olumsuz olarak birbirini iyi tanıyor olabilirsiniz. Yani saçma basit sudan sebeplerden yoksun bir evlilik olabilir...
Yapamam ki bana uygun değil , Arkadaş arkadaştır hepde öyle kalmıştır aşık olanlar olmuştu ama arkadaşlığımızı da sonlandırmak zorunda kalmıştım maalesef.
Evlilikte kriter iyi anlasabildigin, eglenebildigin, her aninda seninle olacak birini bulmak degilmidir.. en iyi arkadasinda bundan dolayo "en iyi" degil midir.. o zaman cok mantikli bideydir onla evlenmek
En İyi Cevaplar