- Sertifikaların Cv'de Etkisi Ne Kadar ? Yani Çok Sertifika Koymak Cv'ye Çok Avantajlı mıdır ?
- Gayet Açık Sorum
- Gayet Açık Sorum
SAÇMALIK ötesi bir durum. Ülkedeki sertifika manyaklığı yüzünden sırf bunları satanlar zengin oluyorlar. Çok büyük bir işletmenin İnsan Kaynakları Şefi tanıdığım söylemişti... "Adamlar fasikül gibi CV getiriyorlar, kim okuyacak onları..." diye. Bunu kaç yerde daha duydum. Sertifika manyağı olmayın. Önemli olan basit bir CV. Eğitiminiz varsa, yabancı diliniz varsa, onları da etkilediyseniz, o zaman 1-0 öndesiniz.
Ben işe alırken muhakkak buna dikkat ediyorum.
CV de 'şöyleyim ' 'böyleyim' diyenden çok
Sertifikalarını almış belgeleri hazır olanlara özen gösteriyorum.
Hımm. İşe alan birinden duymak güzel oldu bunu Teşekkür ederim :)
Burada birkaç sertifika yazan kurumun adını yazsam ve sen o firmalardan sertifika alsan eminim 'hiçbişey yok para amaçlı ticaret amaçlı ' demez, iyi ki gelmişim dersin.
Sadece kobilerde değil tüm şirketlerde kapıların tek tek açıldığını görürsün.
Ama para hususunda haklısın,bu dediklerim piyasanın en yüksek bedelle kurs veren yerleri.
erdem hangisi onlar ya
En başta M$ lisansları...
Hangisini istersen veriyorlardı 300-500 tl ye. Ders falan da görmeden ha. Hatta tanıdık falan varsa hediye bile ediyorlardı. Şimdi geçen onca seneden sonra durum farklı mıdır? Hiç zannetmiyorum. Türkiye de eğitim çok daha kötü. Sertifikalar mı iyiye gidicek... Geçelim.
Ha belki akıllanmışlardır. Bırakınca daha çok para vermek zorunda kalıyorları keşfetmişlerdir. Kim bilir. Ama tabiiki temel amaç yine ve daima $$$ dır. Senin bir şey öğrenmen değil.
Cisco'nun network kursları elle tutulur idi sadece. Diğerleri çöp...
Çevre mühendisliği okuyorum hangi kurumlar dolar koymuşsun yanına anlamadım pek nereden alayım sertifikalari mesela kalite eğitimleri sertifikasi alicam İenstituden
tavsiyen nedir bana
Dil öğrenmek 1 senemi alır yurtdışına gitmek kolay mı
ikinci yılımda en azından sertifikalar alsam iyi olur dedim. bu arada işiniz ne üzerine
kankacım şimdi bn antrenör olarak bir spor salonuna gitsem cv versem benden fitness 2,-3. kademe belgesi,step,aerobik sertifikaları vs vs isterler yani sertifikalar çok önemli bence + katıldığımz seminerlerdende sertifika almamz bizim adımıza olumlu yönde etki eder cvye
olabılır bende bır kolasör sertıfıka var bır haltada yaramıyorlar duruyorlar çekemcede atacam gıtısnler :))))
Cevap
6Cevap
Kesinlikle katkısı var. CV içerisinde her zaman özen göstererek yer veririm.
kesinlikle avantajlı arkadaşım. sertifikası olmayan biri gelir bide sen varsındır sana daha öncelik verirler kesnlikle koy
iş hayatında faydalı olabilecek bir eğitimi aldığını gösteren sertifikaları ekle. ama tabi eklenmeyecek sertifikalar da var.
Normalde ögrenciyken boş gezmemiş eğitimlere katılmış kendını geliştirmiş demek ama ben henüz yarar sağlayamayanlardanım cvm neredeyse bir sayfası sertfkalara bir sayfasıda seminer ve kurslara ait ama hala istediğim işi bulamadım
Sertifika? Puhahaha.
Meali: Yani ben bir bok öğrenemedim. Gittim onca para bayıldım da sertifika aldım. Aklı kıt olan, her türlü kullanılmaya açık bir elemanım. Nolur beni de işe alsağızaaaa :D
yaniii cv in doluyor doluluk oranı çoğalıyor kişisel bilgilier ve kariyer hedeflerinide ekle bunlarda çok önemli
cv içindeki doluluk çok önemli arkadaşım zatn firmalar eleman ararken doluluk oranına göre karşılarına çıkıyor en dolu kiminse yukarıdan aşağı inceleyerek karar veriyorlar ama şunu söyliym seni işe almaları için yeterlimi hayır değilll adam bana ne kazandıracaksın,şirketimize ne katmayı düşünüyorsun diyorr
Sektörden sektöre değişim gösterir. Üslup ve konuşma yetenekleri öncelikli tutulur eğer bunlarda problem varsa CV devreye girer. Tabi bu görüşme aşamasında ve sonrasında yaşanacaklarda geçerli. Öncesinde ne kadar gerekli bilgi varsa etkisi olur.
yok yahu, sadece torpil yeterli oluyor artık..
olmuyo ya kendimden biliyorum
cevapları bende merak ediyorum.
hangi bölümde okuyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar