Saygıyı koruyabilmek.
Sadık kalabilmek.
Aşkı ilk gün ki gibi taze tutabilmek.
Birbirine tahammül edebilmek.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bizim toplumumuzda şoyle bir algi vardir evlenmiyosa ya bakire degildir cirkindir kimse almiyodur vs o yuzden 5 yasindaki kizina ceyiz duzmeye baslayan milletiz 18 yasina gelen kizin etekleri tutusuyo acaba evdemi kalacam diye. Sirf millet alicisi var ya da yanliz kalmayayim ya da kocisim kocisim ben evliyim bak parmagimda yuzuk var modunda gezmek icin evlenilmez.2 senelik evliye evlilk guzelmi diye sorulmaz guzel diyosa 6. yilinizda goruselim de. zaten coguda ben yandim baskalarininds badi yansin banane ya da bekarlarin relax rahatligini kiskandigi icin onerir. mukemmel evlilik yok onemli olan sabirli olup bu yuku tasiyabilmek. Ben bekarim simdiye kadar isyerimdeki butun is arkadaslarimn eşleri kiskanclik yapti isyerine gelip ters ters bakmalar cabalamar zoraki mutlu tablosu cizmeye calismalar ya da marketteyim biri beni inceliyo uzun uzun bir anda bakiyorum yanindaki kadin kocasina bskacagina bana ters ters bakiyo oyle bir evli kadin olacaksam omrumun sonuna kadar bekar kalayim. ha umrumdalarmi degiller her bekar kizin eslerine ilgi duyacagi paranoyasi var halbuki ask evliye bekara bakmaz kocasini fiziksel aldatan cok hele sosyal aldatanlarin sayisi yuzde 90larda. Yani bu ulkede bekar olmak zor psikolojik baski cok ama ha birgun oyle bir adam cikarki bu adam dersin. Gerekirse evlenmezsin bundan 50 sene once deilki yalniz kalasin kurslar var hobiler edinirsin yaslanincada yaslilar evine kaydolursun. yani yalnizliktan korkmaya gerek yok
EİG'lik yorum olmuş. Her cümlenize katılıyorum.
O değilde yazmaya usenmedinmi
Teşekkürler :) @Ceyrekmuhendiss normalde konuskan degilim ama boyle tam benlik bir konu gelmis elime kacirirmiyim heleki insanlar evliligi bir anlik seylere cinsellik, macera gibi bakarak karar veriyor 1 ay sonra ks ye gelip bosanmis kadina ne gozle bakarsiniz evlenirmisiniz cocuklu kadini alirmisiniz gibi kendilerini 2. el urun gibi gorerek daha cok yanlis yapiyorlar. Erkege birsey olmuyo bizim ulkede o yine bekar olarak evleniyor ama kadin herzaman dislaniyor malesef
Çok haklısın şaka maka hepsini okudum
Sorumluluk bence çünkü bekarken çok rahatsız sonuçta ailemiz var bizden önce herşeyi düşünen ama evliyken yürütmemiz gereken bişeyler var evin geçimi aile çocuklar eş..
O yüzden en zoru sorumluluk bunu göze alamayan evlenmesin bir zahmet..
Kesinlikle katılıyorum sorumluluk alabilecekler evlenmeli.
En başta evli olmak zaten zor sonra
düşünsene istediğin saatte eve gidemiyorsun gitsen evdekini Biyere bırakcan bıraksan bu seferde eğlenirken aklın onda kalacak bune laaaa ne evliliği yaaa ben anlatınca daraldım birden dkdldlldf
Bende ev işlerini, çocuk falan düşününce daralıyorum seni o kadar iyi anlıyorum ki :D
Sen böyle diyorsun ama evliliği çok istiyorsun biladerrrr kendinle çelişiyorsun herkesi yeeeee ama beni yemeeeee 😎😉😆
Evlilik karşıtı hiç olmadım ama erken evliliğe karşıyım.30'dan sonra ideal :D
Geç bunları geççç bana masal anlatma 🤣🤣
Eşimin hizmetçisi olursa hiç hayır demem. Sorumluluk gerektirmeyecekse şimdi de sıcak bakarım evliliğe :D
He heee kivi tadında olsunn ama görünümü çilek kokusu da şeftali gibi 😂😂😂😂
Aynen aynen sen bu işi biliyorsun :D
Yok ben bilmiyorum senin istediğin bu djdkdkf
Bilmesen anlamazdın :D
Evlenmeden bunu bilemeyiz fakat bence en zor olan sevgi ve saygıyı yitirmemektir. Onlar gittimi cehennem olur.
Cevap
72Cevap
Aşkı ilk gün ki gibi taze tutabilmek.
Aşkınızı ilk gün ki gibi koruyup kollayıp sevgiye dönüştürebilirseniz; aşkla sevgi karışımı mükemmel bir ilişki olur. O aşkta; saygı, sevgi, sadakat, heyecan bitmez. Çünkü ilk gün ki gibidir ne senden gitmiştir ne ondan Allah herkese böyle bir aşk nasip etsin. Amin..🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Çok güzel ve herşeyi yerli yerinde açıklayan bir cevap olmuş. Tebrikler ☺️👏
Teşekkür ederim bayan ☺️☺️🌸👍🏼😇
Hepsi zor ama seviyorsan ve seviliyorsan hepsinin üstesinden gelebiliyorsun.. saygıda oluyor o zaman aşkta oluyor , bazen tahammülsüzlük oluyor.. ben bu adamla mı evlendim diyip kızıyorsun.. ve o senin gönlünü almanın yolunu biliyorsa 10 dk sonra evet ben bu adamla bu yüzden evlendim diyip boynuna atlıyorsun 😇🙈güzel evlilik tavsiye ederim 💜
Süpersin
Sorumluluklarin arttigini kabul edip basa cikabilmek
Katılıyorum bu yüzden evlilik sorumluluğu alamayacaklar evlenmekte acele etmemeli.
Tahammül ve fedakarlık. Bence bunlar çok önemli 🍓
(Gif in çok güzel olmuş 😍)
Romeo&Juliet izlerken çok beğendim bu sahneyi kendime gif yaptım :D
Tam nickine layık olmuş 🍓
Nickimle uyum sağladığına inandığın için yapmıştım beğenmene sevindim :)
Evliliğin aşkı azalttığı söyleniyor eğer öyleyse birbirini kırmalar çoğalır ve evde köşe kapmaca yaşanır birbirinin yüzünü görmeye tahammül edememeye kadar varabilir bence
Aşkı koyruyabilen insanlar daha az kavga eder. Etse de çabuk barışır. Aşkı koruyabilen insanların başkasına aşık olma aldatma ve aldatılma riski daha azdır
bence sadık kalabilmek daha zor. çevremde ne kadar evli erkek arkadaşım varsa hepsi karısından başka kızlara da bakıyor. bu benim bile hoşuma gitmiyor uyardığım zamansa ben kötü oluyorum.
evliliğin çocuk oyuncağı olmadığını kavrayıp sorumluluk alabilmek. iyi günde kötü günde diye evlenir herkes...
C - Aşk ı ilk günkü gibi taze tutabilmek.
Sonra sırayla, saygıyı koruyabilmek, sadık kalabilmek ve birbirine tahammül edebilmek.
çünki ne kadar sevsenizde değiştiremediğniz davranşlar alışkanlıklar huylar vardır ve bazen tahhamül etmek gerekir, bu az sevdiğiniz anlamına gelmez. sonuçta iki karakter , iki farklı insan ,, zaten birbirine tahammül edemeseler çift olmazlar
sevsen de saygı da duysan da senin asla yapmadığın bir şeyi o yapabilir önemli olan ne kadar sabırlı olmak diye düşünüyorum.
Birbirlerine tahammül etmek.
P. S. sen niye sürekli evlilik soruları soruyorsun? :D
Aslında sevgililik adı altında sorardım soruları ama burası Müslüman ülke rahatsız olan üyeler oldu bende aklıma gelen soruyu evlilik adı altında soruyorum. Merakın gitti mi :D
"sevgililikte zor olan şey nedir?" diye sorsan kim rahatsız olurdu ki? :D
Rahatsız olanlara bu soruyu bende sormak istiyorum. Artık alışkanlık olmuş. Aşk başlıklı soru soracaksam hiç sevgili değil direkt evlilik adı altında soruyorum. Gereksiz yorumlara cevap vermekten tükendim. :D
nedense inanasım gelmedi :P
Yeni üye de değilsin asıl aksini düşünmen saçma. Burda bir kaç defa konuştuğum üye bile sen evlenmezsin diyor. Yani haklılar da henüz gencim niye evleneyim ki. Ben senin gibi evlilik karşıtı değilim ama evlilik meraklısı hiç olmadım. Evlenmeyi düşünüyorum ama 30'dan sonra :D
birkaç sene sonra (evlendi) :)
Zaten evlilik karşıtı değilim henüz evliliğe hazır değilim. Evlilik bir yana dursun ben tek başıma yaşayamam. Annem sağolsun canım her işimi yapar kısaca ben halimden memnunum bu yüzden bu konuda konuşturma beni başıma ne geliyorsa asla dediğimden geliyor. :D
hahaha :D Evi işi yapmıyorsun demek. 1-2 seneye evleneceksin görürsün :D
Tövbe de :D Erken evlenmem için eşimin evinde yatılı hizmetçisi olmalı. :D Asla hizmetçisi olan bir erkekle evlenmem. ( İnşallah Amin )
Kendi ağzınla kendini inkar ediyorsun :D Hizmetçisi olan bir erkekle evlenmiyorsa aday çoktur. 1-2 sene sonra seni de evlendirelim :)
Kaç yıla evlenirim bilmem ama hayırlısı olduğu sürece sıkıntı yok. :D
Ev işi yapmayan kız evde kalır. kesin ve net :D
Az önce de kesin evlenir diyordun hayırdır erken yaşta gelin olmamı kalbin kaldırmadı mı yoksa :D Üzülme sen zaten evlenmeyi hiç düşünmedin bu yüzden senden önce evleniyorum diye kıskançlık krizine girme :D
Seni kim alır kızım. Ev işi yapmıyorsun böyle kızı napsın adamcaz.
Erkekler artık ev işi yapsın diye kriter koymuyor. Çoğu yemeği yapmaya hazır. Sen dert etme herkes sen değil :D
Tabi canım. erkekler ev işini ortak yaparlar ama tek başlarına yapmazlar yani yapman lazım her türlü
Bir çaresine bakarım zaten küçük eve taşınıcam ve eve çok eşya almayacağım. Temizleyecek bir şey olmasın :D
tabi tabi :D ya evlenen birini bulursan söyle :D annen kötü yetiştirmiş seni. ya da sen hiç öğrencilik yapmadın
Ben ailemin yanında okuyorum üniversiteyi :D
al işte. şımarık bir kız. benim kızım olacaktın seni yollayacaktım başka bir şehire öğrenecektin her şeyi
Şehir dışını yazmadım özellikle. Ben sefilleri yaşayamam :D
en itici kız modülüsün ya
Benim farkımda bu tüm iticiliğime hayranım ve bu iticiliği insanların gözüne sokmaktan keyif alıyorum :D
Düşman başına ya
Düşman beni görse dostun olur :D
itici olduğunu kabul ediyorsun yani. iyi bari
Yazdığımı okumuyor musun ben iticiliğime hayranım ve tüm iticiliğimle insanları delirtmekten keyif alıyorum :D
Egoistsin yani
Elbette bencilim. Ben mutsuzsam dünya yansın bana ne
Vay arkadaş. Büyük hayal kırıklığısın
Senin gibi ön yargılı biri nasıl oldu da benim için hayal kırıklığına uğradı :D
nasıl yani anlamadım? önyargım neyde varmış ki?
Sen insanlara güvenmeyen hep önce olumsuzu düşünen birisin yani seni hayal kırıklığına uğratma ihtimalim yok
Her neyse, nasıl istiyorsan öyle düşün
Senin gibi mi :D
beni kızdırmaya çalışıyorsan yanılıyorsun
Öyle bir şey yapar mıyım o kadar kötü değilim. Aksine seni sinirlendirmemek her konuşmamızda hedefim :D
belli oluyor (!)
Melek olmak gibi bir derdim hiç olmadı ama şeytanda değilim :D Seni özellikle sinir etmek için hiç çaba harcamadım. Aksine sinirlenmenden çekindim. Doktor sinirlenmeyi yasakladı demiştin o sebeple hep dikkat etmeye çalıştım ;)
Belli oluyor. !
Senin sözlerinle cevap veriyorum '' Her neyse, nasıl istiyorsan öyle düşün '' :D
Benden aldığını bana satma
İstersem günahını alır yine sana satarım keyfim bilir :D
Haddini bil!
Gerçekten kızdın hani kızdıramıyordum. :D Daha fazla kızdırmak niyetinde değilim. İyi akşamlar.
Kızmadım sadece uyardım!
Neyi uyardın tam olarak kızdığın ah pardon uyardığın konu ne ben kaçırdım :)
bir git işine bacım ya
Bana cevap veren sensin bro :D
İyi görüş falan yapmam artık
Nasıl istersen
Bence en zor olan konu konuşmak. İnsanlar konuşsa neler yapacak ama işte.
Hepsi. Ek olarak çocuklara iyi bir gelecek verebilmek
Hepsinden önemlisi saygı. O gittiği taktirde hepsi gider
Evlilik süresince çocukların oluşu işlerin artışı hayatım zorluğu çiftleri birbirinden uzaklaştıracak işte bunun için aşk ilk günkü gibi zor kalır
Sadakat ciftlerden biri mutlaka aldatio ve güveni bitiriolar 😑
Bir ömrü bir arada iyi günde kötü günde geçirecek eşini bulmak zor bu devirde
Evlenmeyin kafanız rahat etsin evlenince ne olacağın belli değil
Hic bir zaman aşk ilk günkü gibi kalmaz. O yüzde c dedim.
#KeyifliPaylasimlar
Uyum saglamak bence zaten uyum saglayamadigimiz icin sorunlar cikiyor
Kesinlikle birbirine tahammul edebilmek. Çünkü insanız ve hatalar yapabiliyoruz...
En zor şey evlilikten sonrada hala aynı heyecanın devam etmesini isteyen taraflardır.
Bence evliler en alttakini demiştir ''Birbirine tahammül edebilmek''
aklı basında olan insanların bişeyi korumaya pek ihtiyacı yoktur evlılıkte.
Saygı olduktan sonra gerisi geliyor. Saygı duyduğun birine sadık da olursun zaten
Sorumluluklarını birbirlerine karşı bilmek. Anlayışın olmadığı bir evlilik bozuk plak gibidir.
Saygıyı korumak. Ve tahammül edebilmek. Yani biraz anlayış.
Saygı, sadakat, huzur, merhamet kısacası çok şey bunları yapmak lazım
Tahamül edebilirsen saygınıda korursun ilk günki aşkınıda
Kendinden ödün vereceksin karşındaki de ödün verecek ve bir orta yol bulup saygıyı da muhafaza ederek devam edeceksin
Resim yaparken boyaların bitmesi, okyanusun ortasında kayıkta kürekleri denize atmak...
Aşkı ilk günkü gibi taze tutabilmek. Hiç evlenmedim ama çevremde gördüklerimden yola çıkarak en zor şeyin bu olduğunu söyleyebilirim..
evlilik niye zor olsunki.. bilakis insanın hayatını kolaylaştırıyor.. hiç bişey yoksa yanlızlık derdin yok..
saygıyı korumak ve tahammül edebilmek sanırım
saygıyı koruyabilmek. Çünkü bazı insanlar eşlerine karşı saygısızlık ve saygısız sözler söylüyorlar bu karşı kişinin kalbini ve ona karşı güvenini sarsıyor.
Bilmiyorum evlenmediğim için ve evlenmekten korkuyorum
Arada ki güven duygusunu zedelemeden, saygı sevgi çerçevesinde ilerlemektir
Birbirine tahammül edebilmek sabırlı kalabilmek anlayışlı olabilmek
Sadık kalmak çünkü herkes birbirini ömür boyu sevemiyor
Bence hepsi birbirinin yapi tasini koruyor biri olmadigi zaman sallanmaya baslar
Bibirine olan sadık olma duygusunu ve saygıyı koruyabilmek.
Komple evliliğin kendisi 😂
Bencede :D
+2xper soru tebrikk 🌹🌹😄
Teşekkürler öyle oldu cidden beklemiyordum :D
Zor olanı bilmem ama en önemlisi saygı çünkü saygı bitince sevgide biter...
Tahammül etmek çok önemli edemediğin yerde ilişki biter
Saygı biterse her şey bitiyor. Kendi ailemden biliyorum
çok şey istiyorsunuz D şıkkı işte Bİrbirine tahammül edebilmek.
Niye her yerde evlilik sorusu görüyorum 🤢
Bilinçaltına mesaj göndermeye çalışıyoruz evlen diye :D
Yok kalsın 😂
Şaka yapıyorum zaten henüz gençsin çok erken :D
Evet ahaha 😂
Bence ask taze kaldiginda digerleri zaten kendiliginden devam eder iki tarafli ask sa
Saygıyı korursan her şey güzel olur
Aynen saygı mühim ama en önemlisi benim için sadakat.
Saygısı olanın sadakati de olur bence
Bu görüşe katılmıyorum. Aldattığım belli olmasın diye saygı ve sevgiyi eksik etmiyor olabilir.
Gerçek saygından bahşediyoruz ama
Erkek için sadık kalabilmek kadın için ise aşkı ilk günkü gibi taze tutabilmektir
Tahammüldür. Bunu doğuranda iletişim
Birbirine tahammül edebilmek ve sadıklık
Bir birlerine tahammül etmek.
Her halde.
Saygida kusur etmezsen gerisi gelir.
Varlığını kabul edebilme
Aşkı taze tutarsan hepsi olur
Saygıyı koruyabilmek.
Sadık kalabilmek bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar