İki senelik sevgilim ben kapandim diye ayrıldı. Beni ortamına sokmaya utaniyormus. Ailesi açık. Benim annem ve ablam da açık. Ama ben tamamen araştırmalarım sonucunda kapanmayı doğru gördüm ve kapandim. Yobaz geri kafalı değilim. "Ya açıl ya bitsin" dedi o zaman yol senin dedim. Kapanmak yanlış veya kötü bir şey mi :(
Cevabın nedir?
+1 yılbiliyormusun 2 gün önce bende kapandım ve çevremden çok güzel tepkiler aldım ve 3 gün öncede kendi isteğim ile sevgilimden ayrıldım üniverste 2. sınıftayım ve inan bana hayatına girmeyi haketmeyen insanları hayatından çıkartmalısın İslam özgür bir dindir seçim hakkı vardır yobaz diyenler çevrede gördükleri yanlışlıkları da katıyorlar İslam dinine ve bunlar böyle hepsi yobaz diyorlar işte asıl onların yaptığı geri kafalılık o yüzden Allah'tan başkası yer almasın gönlünde yani demek istediğim sevmeye değmeyecek hiç insanı sevme değer verme sen doğru olanı yaptın... :)
68 Yorumla
Soran+1 yılBunu okumak bana büyük moral oldu. Allah senden razı olsun :)
- +1 yıl
senden de Allah razı olsun inşallah tesettürü hakkıyla yerine getirenlerden oluruz.. :)
Soran+1 yılİnşallah zaten en önem verdiğim şey :)
- +1 yıl
iyi canım ne güzel kapalı olmak çok güzel bir duygu aslında sanıldığı gibi hiç zor bir yanı yok :) :)
Soran+1 yılKesinlikle zor değil tek zorluğu cevremdekiler, ailem falan açık. Belki de örnek olurum kim bilir:)
- +1 yıl
aynen kimin örnek olcağı belli olmaz benim ablamda açık mesela ve kapanmama pek sıcak bakmıyordu ama aksine abim de çok istiyordu yani ben ablamın sözünü dinleyebilirdim ama kendi kararımı kendim verdim ve mutluyum. Çoğunluk ne diyorsa veya ne şekilde giyiniyorsa sende öyle olmak zorunda değilsin ki elbet alışırlar biraz zaman geçince :) kafanı takma. sevgili konusunu zaten açıkladım onu zaten hiç takmıyoruz kafamıza salla gitsinnn :)
Soran+1 yılTajmıyorum iyi ki bu seçimi yaptım da gerçek yüzünü gördüm, hakkımızda hayırlısı olsun :)
- +1 yıl
amin canım Allah herkesin gönlüne göre versin :)
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 940 cevap paylaştı. Ben bunu eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Adamın görüşü yaşam tarzı bağdaşlaşmıyorsa ayrılmak en doğal hakkı sonuçta siz birlikte olmaya başlarken kapalı değişmişsin. Mesela kapalı biri başını açmaya karar verdiğinde sevgilisi/eşi ayrılsa herkes adama saygı duyuyor sonuçta onun görüşü diye, ama tam tersi olduğunda malesef toplum yadırgıyor.
21 Yorumla
Soran+1 yılKeşke kırıcı değil de güzellikle söyleseydi o zaman bende uygun bir şekilde ayrılırdim. Tabii ki de saygı duyuyorum. Bir de bana saygı duyulsa..
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen ALLAH'IN emirleri riayet edip doğru yolsa olmaya karar verdin ALLAH senin doğru yoluna mükafat belkide bu yanlışı senden aldı gerçekleri sana gösterdi sen çok doğru yaptın inşallah mükafatın salih bir es ahiretlik eş ve cennetine yol gösterecek günahsız haramsız biri olur
Sakin üzülme çok mutlu ol vok şükür gerçek yüzünü gördüm de benim için hayırlı olanı bu de ve sakin üzülme çünkü ALLAH sana hayırlı olanı verecektir üzülme30 Yorumla
+1 yılSen doğru olanı yaptın Allah için kapandın dine uygun giyinmeyi tercih ettin seni kutlarım kardeşim. Sakın sonradan açılma böyle kal. Kapanmak ile çok iyi yaptın doğru yolu buldun. O çocuğa gelince de gerçek yüzünü görmüş oldun bunda da bir hayır vardır. Zaten böyle zihniyet te biri ile de yuva kurulmaz. Sakın üzülme tam tersine sevinmelisin gerçek yüzünü gördün . İnşallah hayırlı bir nasip bulursun yuva kurarsın.
113 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel duaların için..
- +1 yıl
Rica ederim. Bir kişi daha İslam için bir adım atması mutlu etti beni. Birbirimize destek olmalıyız çünkü İslam bunu gerektirir.
- +1 yıl
Eig için teşekkürler kardeşim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
55Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 410 cevap paylaştı. 1.) zaten aciktin , yani hayatndaki kisi belkide seni cok mutlu edebilcek biriydi. onun icin tekrar acilabilirdin.
ailesine uygun gormemis seni kapali birini isteseydi senle zaten konusmazdi gider kapali biriyle konusurdu istemiyo demeki saclarna dokunup koklamak istiyodur 2 gunlk kapali biri olarak ayy gunah yapma deme smdi bana cunku cocuk cok hakli. sen kaybettin yarin birgun cocugu baskasyla gorursen aglama.
2.) kapanmak kotu bisey degil cok icten geliyosa zina yapmicaksan kotu aliskanliklarn olmicaksa duani namazni dakika dakikasna gore yapicaksan ne mutlu sana ama o gorevi yerne getiremiceksen gunaha girme.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 818 cevap paylaştı. En iyisini yapmışsın hatta anneni kapalı olmaması ve senin kendin bunu bulman ayrıca takdire şayan bir durum Rabbim hakkında hayırlısını nasip eylesin üzülme böyle şeyler için senin hak etmemiş. Şer sandığında hayır, hayır sandığın şeylerde de şer vardır bunu durumu kafana takmaman dileğiyle
30 YorumlaTabi ki de kötü birşey değil. Onun yaptiği da hiç hoş değil buradakiler saygı duy kararına demiş ancak seni bu şekilde kirmasına ben saygı duyamıyorum. ortamına sokmaya utanmak nedir güzelce söyleyebilirdi kararını. Neyse böylelikle gerçek yüzünü görmüş oldun. Hayırlısı buymuş.
10 Yorumla
+1 yılHayır kötü bişey değil, aferin sana tebrik ediyorum tesettür farzdir tarz değil, seni haketmiyor, tam tersi seni kapatmasi lazimken, yani anlamıyorum herkes oranı burani görünce o daha mı mutlu olacaktı, cok sacma boşver takma onu o geri donse bile onu kabul etme, çünkü anla ki bugün kapandgn için ayrildiysa yarın da başka şeyleri bahane eder, değmez ona boşver. sen doğru olanı yaptın 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu hayatta imandan daha kıymetli bir cevher yoktur. Ahirzamanda bir şey ne kadar kıymetliyse onun düşmanı da o oranda çok olur. Bir şey yobazlık, geri kafalılık diye kötüleniyorsa onun kıymete haiz bir şey olduğuna hükmedebilirsin.
Örtülü olarak sevgililiği devam ettirmek zaten abes olurdu. Eğer anlarsan senden ayrılmasında hayır var.20 Yorumla
+1 yılBöyle rezil birisiyle iyi ki bitmiş ilişkin, sevinmen gerekiyor bence kurtulduğun için. Ne kadar kötü birisiymiş o ya, nasıl sevmişsin? Gerçekten iyisin şu an, emin ol.
50 Yorumla
+1 yılTabi ki değil ama onu bu tercihi yaptı diye de yadırgayamazsın. Senin tercihine de onun kararına da saygı duyulması gerekir
14 Yorumla
Soran+1 yılBana kırıcı değil de, uygun bir dil ile izah etseydi bende uygun bir şekilde ayrılır giderdim. Neyse haklısınız.
Soran+1 yılVe eklemek isterim ki ailem de açık. Onlar da saygı duyuyor. Aynı şekilde iki sene hayatımda olan insanın da saygı duymasını beklerdjm.
- +1 yıl
Evet uygun bir dille izah edilerek ayrılabilirdi. Yaptığın tercih ile ilgili de asla pişmanlık duyma
- +1 yıl
Ailen saygı duymak zorunda sonuçta onların çocuğusun. Eğer bir çocukla kapalı iken çıkmayaca başlasanız ve o sonradan sana açıl yoksa ayrılalım diyorsa burada yüzde yüz sen haklı olurdun
Kapanmak tabii ki de kötü bir sey degil fakat sevgilin seni acik bir kiz olarak tanidi ve sonradan olusan bu durumu kabul etmek zorunda degil. Sevgiliyken bunu yasamis olmakta sanslisin. Evli olsaydiniz berbat olurdu.
20 Yorumla
+1 yılYa bir kere kapalı olduğum için söylemiyorum. İnsanlar isterse acık isterse dinsiz olur düşüncesi farklı olur o büyük kaybetmiş. Ama farkında değil. Cok güzel bişey yaptığın. Tebrik ederim 💃 seni kaybetti. Unutma iyiler kaybetmez kaybedilir 🙋
20 Yorumla
+1 yılBelkide verdiğin bu karar senin için hayırlı olacak bak daha ilk dakikada bir hayırsız hayatından çıkmış bile... Böyle devam et tarz değilde farz için olmasi dileğiyle
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHelal kız sana 👏👏 Rabbim sana hak ettiğin güzeli versin hayırlısıyla 🤗👏
41 Yorumla
Soran+1 yılAmin, inşallah hepimiz için 🙏
+1 yılonamı üzülüyorsun tınlama bile tabiri caizse çokda fifi diyeceksin kesinlikle taviz verme kimse kimsenin giyimine inancına karışamaz isteyen kiliseye isteyen camiye gider. gitsin boş ver. Allahı sevmeyeni sen neden sevesin.
10 Yorumla
+1 yılEğer karşında senin tercihlerine saygı gösterip seni her halinle kabul edecek biri yoksa :))
KopsuN gitsiN beya ✌
Sakın aklina bile getirme..
#gidengelceğinhabercisidir
#yolverrrrr 🎈20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı. Kapanmak kötü değil ama sen nasıl ki kapanmayı tercih ediyorsan o da kapalı olmayan tercih edebilir gayet normal seçimine karışamayız nasıl ki seninkine karışmıyorsak
20 YorumlaÇok iyi yapmışın onunla evlenseydin zaten hiç iyiye gitmezdi iyi olmş
50 Yorumla
+1 yılKapanmakla en doğru seçimi yapmışsın. Kapandın diye seni bırakanı düşünme. Demek ki seni haketmiyormuş buda bahane olmuş. Sen dini görevlerini yerine getirmeye çalış ömür hemen biter.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 615 cevap paylaştı. Herkes bu konuda özgür ki. Asıl buna karışmak zaten yobazlık cahillik değil mi? Hepimiz kıyafetimizde, dini yaşayış tarzımızda özgürüz. Iyi ki o dar görüşlü insanla devam etmemişsin 👍
10 Yorumlaİleride çok daha iyi yerlere gelirsin de o da pişmanlıktan gider belki. Sakın açılma ve başını önüne eğme. Yoksa onu haklı çıkarmış olursun ☆
20 Yorumla
+1 yılaptalmısın kızım nesi kötü onun allahın emri bırak yol ver gitsin en ıyısını bulursun sen ne varmıs kapalı olmakta
20 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi seçimi, onunki de bu olmuş senin tercihine karşı, olduğun gibi kabul edecek birini bul
20 Yorumlal*an ne gavatlar var yaa, insan sevinir sevdiği insan kapanınca bunun yaptığına bak.. O güzel kardeşim heralde şort mort giyip gezmenden daha çok zevk alıyordu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDefolsun gitsin bir boktan anladığı yok sen doğru yoldasin kardeşim böyle devam et ne olursa olsun başındaki ayete sahip çık bakmaları için onu çıkartıp atma bir kenara buda senin imtihanın
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu bir bakış açısı farkı. Saygı duyması lazımdı. Ama demek ki farklı düşünüyor.
Belki birlikte olsanız sana saygısızlık edeceğini düşündü. Bence bu yüzden onu yargılama. Bende birisi bana kapan dediği için ayrılmıştım yani.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Senin hakkın kusura bakma utanıyorsa onun yüzsüzlüğü takma iyisini yaptın hem seni ne kadar sevdiğini de görmüş oldun
50 Yorumla
+1 yılAllah doğru insanlarla karşılaştırsın. Ama şu var araştırmadan kapanana da laf edemezsin. Bilmiyorsa anlatılır. Sevdiğimin kapanmasını isterim konuşuruz ama zorlamam :))
20 Yorumla
+1 yılTebrik ediyorum seni helal olsun. Düşüncene saygı duymayan birini sen düşünüp değerli kılma canım doğru yoldasın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 901 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil ama onun yaptığı da yanlış veya kötü değil. Onun tercihi bu yöndeymiş nasıl ki seninki kapanma yönündeymiş.
10 Yorumla
+1 yılIstemiyo demk kapali sen de seni boyle isticek birini bul
11 Yorumla
Soran+1 yılZorlamadim zaten..
Seni gerçekten sevmiyormuş. Takma kafana iyi olmuş. Bu sayede anlamış oldun.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok byük heveslerle kapanıp sonra yapamayıp tekrar başını açan kızlar gördüm. böyle bir sebep yüzünden sevgilini kaybetmene değmez. Kıyafetlerin biraz kapalı giyersin bir saçların açık olur. Ha diosan ben üzülmem gitsin kafasına göre birini bulsun onu bilemem. Şunuda söleyim bu kapalıların çizdiği imajın senle bir alakası yok çocuğun verdiği tepki sana değil aslında toplumun çizdiği yanlış imaja.
00 Yorumlaneyse kısa yoldan öğrenmiş oldun sevip sevmediğini boşver...
10 Yorumla
+1 yılYoo, çok iyi yapmışsınız kapanmakla.
Allah hayırlı eşler nasip etsin10 YorumlaSenin düşüncene saygı göstermeyen biriyle devam etmek doğru olmazdı çok iyi yapmışsın
10 Yorumla
+1 yılSeni sevseydi birakmaadı boşver öyle karaktersiz biri için uzulmeye gerek yok...
10 Yorumla
+1 yılHelal olsun sana tebrik ediyorum Nefs ile mücadeleyi kazandın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 711 cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama salağın önde gideniymiş. Ne güzel sadece ona özel olacaksın ne var bunda.
10 Yorumla Hayır değil. Geri kafalılığı o göstermiş iyi olmuş ayrıldığın.
10 Yorumlaben şu şekil giyinirim. o şu şekil giyinir. bu bu şekil giyinir. herkesin hayatına kimse karışamaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayir ama. kendi kararinin arkasinds. durman cok guzel
10 Yorumla
+1 yılAfferin sana kız maşAllah iyi yapmışsın hayır kötü birşey değil senin ki adam değilmiş sektör et
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence değil sen nasıl istiyorsan öyle yap isteyen istediği gibi giyinsin
40 Yorumla
+1 yılHelal olsun sana bırak o salağa takılma sen sevse ve hoşgörülü olsa böyle yapmazdı seni haketmiyormuş bu arada kapanmanın ödülünü allah verecektir geri adım atma bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı. Hayır kapanmak elbette kötü bir şey değil Allah mı daha önemli yoksa seni sen olarak kabul etmeyen senden utanan sevgili mi?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılHelal olsun hakkını ver yoluna dewam et rabbim almış seni ondan bunu anlamalısın sorman bile yanlış
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenın seçimlerıne uymayan bunu ılerde de yapar doğru olanı yapmışsın içini ferah tut nefsine yenilip dünyalık birşey için doğrundan vazgeçme
10 YorumlaHayır tabiki onun yaptığı kötü iyiki kapanıp gerçek yüzünü görmüşsün
20 Yorumlaçok şekilci bir yaklaşım ve bakış açısı... doğru değil.
20 YorumlaKargalar kargalarla kartallar kartallarla uçar
Allah için kapanmak kötü olabilir mi bea10 Yorumla
+1 yılHerkesin tuttuğu kendine istediğini yapar isteyen beni ilgilendirmez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 925 cevap paylaştı.
+1 yılKişi, senin görüş ve inançların için terkediyorsa bunu kafaya takma.
20 Yorumla
+1 yılyooo sen doğrusunu yapmışşşsınnnnn umarım kısmetın olurrr bırakk unut gıtsınnnn
20 Yorumla
+1 yılKapanma acilma konusu gec. Senin kararlarina saygi duymayan bir insanla olmaman en iyisi
20 Yorumlaoo boşver valla en doğrusunu yaparak onun hayırlı olmadığını gördn
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı.
+1 yılyalnızca bedenini kapattıysan sorun olacağını sanmıyorum ama bende mslüman ve kapalı kızla uzun süreli bir ilişki yaşamam şahsen
00 Yorumla değil be
yol ver gitsin
üzülme daha iyisi çıkar karşına30 YorumlaBenide kapanmadim diye biraktilar, benim ailemde kapali onun aileside kapaliydi. Ama kimse bana istemedigim bir seyi yaptiramaz gule gule dedim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnemli olan killardan once beyni kapatmak, sen kapandiktan sonra sevgilin olmasini nasil karsilayacaksin, keske kapanmadan once bunlari bir arastirsaydin.
10 Yorumla
+1 yılhayır o kendisi yanlış düşünmüş sevmemin açıklığı veya kapalılığı yoktur
20 YorumlaEn doğrusunu yaptın seven insan her türlü kabul edip sever inan pişman olmayacaksın
10 Yorumla
+1 yılHelal olsun kız aferin sana
21 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri