İnsanlar neden aile kurar?

Merhaba, çoğu zaman toplumsal ilişkileri anlayamamış biriyimdir. Bence aile kurmak yarardan çok zarar getiriyor. Duygusal isteği bir kenarı bırakırsak bu işin yarardan çok zararı var. Bir kere aile kurduğunuzda onlara vakit ayırmalı ve zaman yönetiminizden büyük bir parçayı ayırmalısın. Haftasonlarını onlarla geçirmek, onlar için masrafa girmek, anlaşmazlıklar yaşamak, kavga etmek vs. Ki bir aileniz olduğunda ortalama bir insanın genel amacı aile fertlerinin (çoğunlukla çocuklarının) daha iyi şartlar altında yaşamasını sağlamak. Peki kendiniz için ne yapacaksınız? Vaktinizi harcamanız gereken daha değerli işler varken neden ailenizle uğraşasınız?

Umarım durumu izah edecek biri çıkar. Bunu internete de yazdım ve sanırım Google dahil insanlar bu soruyu anlamsız buluyor ki daha önce bunu ne soran olmuş ne de bunun hakkında bir konu açan.
Yani sonuç olarak şunu ifade etmek istedim. Bu kadar sorunun içinde aile kurmak için geçerli veya çıkar sağlayacak bir sebebimiz yok mu?

Not: İşin dini, ideolojik veya duygusal nedenlerinden sıyrılırsak?
Not 2: Hiç aşık olmadım ama geçici aşkın kalıcı birliktelik için geçerli bir sebep olduğunu düşünmüyorum.
İnsanlar neden aile kurar?