Aileler neden böyle?

Aileler neden kendı egolarını tatmin etmek için "korumak/sevmek" Adı altında çocuklarıjın (özelliklede kız çoçuklarının) hayatını mahvediyor?

Neden sinirlerini evlatlarından çıkarıyor mesela?

Özellikle bir evlat vardır her daim aile'nin elinden tutan ama yinede bir türlü yaranamayan. Soruyorum gerçekten neden böyleler?

Benim lise sınavım 420'ydi. yaşadığım köyden çıkıp adalet okuyup daha sonra hukuk fakültesini kazanıp sonra da avukat olacaktım (güya)

Hem evin işini yaptım, hem ders çalıştım, hem bütün sülaleye hizmet ettim o yaşımda, hem kahırlarını çektim. ama bilemedim o yaşta adıl felâketim o zamandan sonra başlayacak.

Sırf kızım diye " Ben seni dizinin dibinden ayırmam" Diyen anneme abimde babam da arka çıktı. Çok güzel hemde pusnımın da yettiği bır lıse buldum şehir merkezine. Tanıdık abı ablalarım da okumuştu felan çok övülüyordu.

Bizimkiler orada harcayacağım 3 kuruşu hesapladılar (buda bahanesıydı).

Çünkü ben gidersem hizmet edecek hem başka kimse yoktu hemde bilmiyorum cahillik diye yorumluyorum.

Sonra mecburen yaşadığım köydeki sıradan berbat ötesi meslek lısesını yazdım ve kazandım. Tabi köye biraz uzaktı ama en iyi alternatıfım de buydu. Çünkü 2 tane lise vardı ıkısıde birbirinden beterdi ama bu sankıbdaga iyidir dıye gıttım oraya. Neyse annem servis parası sonra benzin parasını 2 yıl boyunca başıma kalkıp durdu. Okulun yurdunda yemek yerdim onun parasının hesabını yaptı sürekli.

Bende dayanamadım diğer liseye naklımı aldırdım. Bu sefer dalga geçtiler "okulun kapasitesi yetişemedi sana"-" Bak işte şunun kızı şurda başarılı olmuş/şursyı kazanmış " Vs.

En son bende ağır konuştum bu sefer abım üstüme yürüdü. Kestim sesımı felan.

Sonra o gittiğim lisede berbat ötesıydı;

tuvalette çocuk düşüren mi dersiniz, hocayla öğretmen öpüşen mı dersiniz. Okulun bahçesinde yiyişen mı dersiniz ne ararsanız. Ama herkes tanıdık tabı hep üstü örtülürdü laf söz olmasın diye.

Yapamadım ordan ayrılıp açık öğretime geçtim.

Ailem özellikle annem zindan etti bana hayatı resmen. başarısızlıkla suçlandım, beni kendilerine köle ettiler. Resmen. sonra liseyi zor bela açıktan bıtırdım. Üniversite sınavlarına girdım. İlk sınavda pusnım çok ıyı değildi yerlesemedim bir sonraki sene bırdaha girdim ıyı bir puan aldım. Hukuk fakültesi'ne gitmek istedim ama puanım yeterli değildı bende harıta ve kadastro yazdım kazandım samsun'da.

Bu sefer de aılem göndermedi;) (annemin gazıyla)

Savunması da " Ben kızımı dizinin dibinden ayırmam, ben alın dağlar size bır kız demem" ...

Gizlice gitmek istedim cepte beş kuruş yok.

Çalışmama izin vermiyorlsr ilçe merkezinde ki iş olanağı da yok zaten köyde falan.

Sonra buranın yerlilerinden şu an Almanya'da yaşayan bir ailenin temızlıkcısıyım.

Aldığım parayı bırıktırmeye çalışıyorum. Ama ennem ona bile el koyuyor.

Birde 3 yıllık sevgilim var annem onuda istemiyor. Sevgilim kimseye eyvallahı olmayan birisi.

Benim için ailemle çok dikleşti.

Oda çalışıyor bende birikim yapıp evlenıp gitmeyı düşünüyoruz.

Daha önce sevgilim 4-5 sene Gürcistan'da yaşadı hedefimiz oraya gitmek bunlardan mümkün olduğunca uzak durmak.

Onunda aılesınden o darbe yedi bende benim ailemden. hala da yiyorum.

Sabır diyorum.

OOkuduysanız teşekkür ederim içimi dökmek istedim ve hâlâ neden böyleler açıkçası merak ediyorum

Aileler neden böyle?