Mesela böyle şu olmayacak bu olmayacak diyerek kurallar koymak ve o kurallara göre ilişkiyi yürütmek ne kadar doğru?
İyi
Kötü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ufak tefek kurallar konabilir ancak ilişkiye zarar veriyorsa bunun dışında abartılı olmayan kusurlar bile ilişkinin temelidir. Bizde abartmak gibi bir şey var. Severken abartırız kızar abartırız trip atarken abartırız ağlarken abartırız gülerken abartırız kural koyalım ilişki sağlamlaşsın dersiniz ilişki ilişkiden çıkar şirket yönetimine döner.
-Aşkım ilişkimize bazı kurallar eklememiz gerekiyor...
+Olur hayatım hatta ilk kuralı ben eklem..
15 gün sonra
-Kemal Bey mavi dosyayı bana getirin.
+Melis Hanım bu ilişkide %51 hisse bana ait siz bana emir veremezsiniz...
direk ilişki için değilde ilişkinin sorunsuz devam edebilmesi için bence en ideali ben 12 yıldır uyguluyorum çok da memnunum şu andaki kız arkadaşım ile aramızda yaptığımız anlaşmamız mevcut herkesin karşıdaki partnerine uygulaması için belirlediği kurallar var benim uymam gereken kurallar 535 tane onun uyması gerekenler ise 539 tane kural var en azından kimse bana söylemedin ben bunu bilmiyordum gibi mazeretler uyduramıyor kurallara uyulduğu sürece hayat çok güzel ve mutlu ilerilyor
O kuralları unutmuyonuz mu 😀
Kurallar tamamen ortak olmalı. Herkes kendi isteklerine göre kural koyarsa her adımımız kural olur
Bikac haftalik deneyimlerime gore asla ama asla yasanmiyor guvenebilirsiniz
Cevap
28Cevap
ılıskıde kural olmaz olsada uygulanmaz uygulansada suresı cok kısadır kurallarla kurulan ılıskı yurumez ınsanın yapıısnda vardır kurallar cıgnenmek ıcındır felsefesı.) oldugu gıbı kabul etmelısın ısıne gelmıyorsa yoluna bak karsındakını kuralalrına göre degsıtırmeye calısma basına bela acarsın herkez ıcın söyledım bunu.)
Bazı kuralların, bazı çizgilerin olması gerektiğini düşünenlerdenim. Kuralsız ilişki çok fazla sağlıklı olmuyor. Aslında kuraldan ziyade, karşılıklı olarak nelerin kızdırdığını nelere teki göstereceğinizi. Bildiği için o konular hakkında biraz daha ona uygun yaptıktan sonra yapacağı şeyi sıkıntı kalmıyor aslında. Çizgileri bildikten sonra sıkıntı olmaz.
Karşı taraf kuralları dile getirmese bile, sonuçta olması gerektiği gibi hareket etmekte bir nevi söylenmeyen kurala uymak gibidir. Sonuçta karşı taraf yapma demiyor diye, bizim onu yapmamız doğru olmayacaktır. Bilmem anlatabildim mi. Bana göre de, ben kurallarımı açık açık söylerim.
Yaşamını kurallar üzerine konumlandırmış insanlar bu konuda sıkıntı çekmez. Dozunda kuralsızlıklar da monotonluğu önler. Kuralsız olursa da kim kime dum duma ;)
Herkesin kendine göre bazı kuralları, sınırları ve kırmızı çizgileri olur. Bu kurallarda uyum yakalayınca zaten ilişkinin de dengesi korunur
Kurallarına saygı duyuyorsa seni seviyordur, kuralların onun için bir önemi yoksa hiç sevmemiştir
bence ilişkiler de kural değil de samimiyet olsa , en önemlisi de anlayış olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Iyi bir şey. Keşke insanlar kurallar koydurtmayacak kadar doğru düzgün olsa. Bu türlü kısıtlama gibi hissediliyor
Çok olmadığı sürece olmasında bir sakınca yok bence. Yerinde ve doğru kurallar olursa sıkıntı yok
Sadakat ve saygı olması gerekir. Bunlar varsa kurala gerek yok.
ilişkiyi yüzde yüz güven üzerine kuracaksın, güvenin sarsıldığını hisseden kişi açık açık söyleyecek oturup sonuçlarına bağlanacak.
Her ilişki de kurallar vardır zaten sevgili anne baba arkadaş hepsinde vardır
Kurallarım var ama abartıp sıkmam karşı cinsime yazık :)
İnsan oğlu kuralları çiğnemeye meyillidir. Bu yüzden iyi değildir. İnsan bir ilişkiye başlıyorsa ne yapıp yapmaması gerektiğini bilmeli zaten.
Ters teper kurallar inadina yasagi cigneyesin gelir
Yanlış biliyorum ama kurallı yaşıyorum bu da böyle bir yaman çelişki sanırım yetiştirilme tarzı
İyi değil galiba. Bu bir ilişki sonuçta. Yönetilmesi gereken bir holding ya da öğretmenlik değil ki.
Çok kısıtlayıcı olmamak kaydıyla belli kurallar olmalı
Belli bir sınıra kadar dozu var dozu geçersen kural konur yani
Heersey kuralına göre
Evet nasıl olur
Senin sevgilinden beklentilerin varsa onunda senden vardır ve hersey karşılıklı arz talep meselesi
Nasıl yani
bence bazı kurallar olmalı
Kurallarla ilişki yaşanmıyor.
Kural elbette koyuyoruz
Kural yoksa sevgi yok aidiyet yok
evli bekar fark etmez kural gerekli
Sıcarım ben öyle işe..
Doğasında kural yok, spontane olmalı..
belirli kurallar olmalı..
ne kuralı lan tdk mıyız biz ak
Kuralsız saçma sapan olur
Bence iyi değil güvenin olmadığı ni gösteriyo
İyi bir ilişki için kurallar şart.
Kurallar bana aitse doğrudur ve uyulmalıdır.
Aşkta kural olmaz koysan bile uygulayamazsın
İlişkiyi kuralsız yaşayacaksın ama dozunda
kural konmaz.. anı yaşarsın.. sen doğru ol kafi
Kurallar candır can
cogu zarar azi karar
Kurallarla yaşanmaz
mantıklı
Çok kasmamak lazım
Yanlış bence
Bilmem
iyi tabi
Kural olmalı bence