Kansas Üniversitesi ve Wellesley Üniversitesi tarafından, şimdiye kadar arkadaşlık ve ilişkiler üzerine yapılan en büyük araştırma gerçekleştirilmiş. Araştırma kapsamında uzun süreli ilişkileri olan farklı çiftler, arkadaşlar ve yeni tanışan kişiler üzerinde inceleme yapılmış.Yani efem birbirini uzun zamandır tanıyan kişilerin, yani tanışanlardan hiçbir farkı yok! Bu sonuç insanların zamanla birbirlerinin huylarını değiştirdiğine dair inanışı da çöpe atmamızı sağlıyor. Diğer yandan bu sonuç, başarılı bir ilişkinin en önemli faktörünün partnerler arası benzerlik olduğunu ortaya koyuyor. Sizce doğruluk payı var mı?
Doğru aynı şeylerden hoşlanıyoruz ve iyi de anlaşıyoruz diyorum kendime aşkım var çünkü tam istediğim gibi huyu kendinden güzel şiir gibi aşk misali bir kuğu gibi içten sesi ve gülümseyen dudaklarıyla bana bakan gözleri kalbimi delerken sen beni severken kalbimiz birbirimize karşın çarpıp aynı gecede en son senin gözlerine bakarken uyuduğum gece seninle baş başa yürüdüğümüz o yollardan tekrar geçerek seni hatırlarken benim senin gözlerine bakarak yediğim o yemek beni kıskandığın o günler senin güzel olduğunu söylediğim gün birlikte yemek yapıp yediğimiz gün beni merak ettiğin o gece seninle yatıp kalktığım her zaman seninle yan yana baş başa yattığımız gün seninle yemek yediğimiz sonra da dondurma yediğimiz O gün senin nazlı konuşmaların inat etme diyişlerin o narin ve masum Bakışların tatlım dediğim ilk aşkım senden başkasına bakmam tek ilgilendiğim ve değer verdiğim sensin bu hayatta varsam senin için varım. senden başkası umrumda değil senden başkasıyla ilgilenmiyorumbizim aşkımız sonsuz yaşamımız sonsuz olmasada onu herşeyden çok seviyorum ve sevmeye de devam edeceğim. ben ondan başkasına yar olmam ben aşkımı buldum sıra sende yab da aşık olmayan diğer insanlarda aşk sadece aşk değildir aşk Sevmek sevilmek sevdirmek Değer vermek doğruluk dürüstlük İnsanlık insanların hayatına saygılı olmak kibirden uzak durmaktır daha vardır da bunlar birkaçı sevmek çok rahatlatıcı ve bir o kadar da zor birşey eğer gerçekten seviyorsan elinden geleni yapıp kıza yanlış hiçbir şey yapmayıp kızı elde edebilmek için elinden geleni yaparsın ve çabalarsın temkinli davranarak ve düşünerek kızın ne istediğini bularak elde etmeye çalışabilirsin Sen yeter ki isteve kalbinin sesini dinle Ben aşkımla yaşadığım anları yaşadığım onca şeyi unutamıyorum unutmak ta istemiyorum unutmaya çalışsamda unutamam bundan sonra unutamıyorum onu Başka şehirde yaşıyor şu an özlüyorum onu beni sevmesi yeter birilerinin biryerde beni sevdiğine inanmak gerçekten çok güzel birşey Sana kesinlikle katılıyorum
Ruh ikizini bulmak koşulsuz olan sevgiyi yakalamak demektir. Koşulsuz sevgi; içinde çıkar barındırmayan, her hangi bir nedenden ötürü olmayan sevgidir. Zıt kutuplar ise birbirlerini koşullu sever ve bu geçicidir. Uzun soluklu ve koşulsuz sevgiyi yaşayabilenler sadece ruh ikizleridir diye düşünüyorum.
Bu genellemenin yanlış olduğunu uzun zamandır savunan insanların arasında yer alıyordum zaten. Zıt kutuplar ilgi çeker ancak birbirini çekmez. Uzun soluklu bir ilişki için kafa dengi ve birbirine benzer karakterist özelliklere sahip olmak önemli bir rol oynuyor.
Yıpranıp, yıpratmamak adına uzun vadede ruh ikizliği en sağlıklısı. Başlarda dikkat çeker ilgi gösterilir zaman geçtikten sonra, "e şunu yapma, şuraya gitme, şunu dinleme". Hiç gerek yok!
Bu değişen bir rşey ama sevgi nedir? hep derim mıknatıs bu kadar basit iki manyetiğin çekimidir. hem erkekte hem kadında da var olan feminen ve maskulen enerjilerin birbirini tamamlasıdır başka bir rşey değildir. insanlar aynıdır özünde sadece perspektif farkı vardır. dişi erkek gündüz gece dualite başka bir rşey değil herşey dualite bakınız insanlar zıt kutuplıu olsada aynı kutupta olsa da bir rşekilde zıt kutuplu insanlar ortak bir alan yaratmak zorunda aynı kutupta olan insanlarda farklı şeyler bulmalı gene aynı kapıya çıkar neden mi? çünkü ilişkilerinizde eninde ssonunda kısır döngü kaçınılmazdır o kişiyi farklı veya ortak alanlarına göre sevmeniz değil olay sadece sevebilmenizdir
İlk başta doğru gerçekten zıt kutuplar birbirini çeker ama o ilişkide düşünce yapıları, ortak zevkler yoksa ilişki uzun süreli olmaz aşk biter dedikleri şeye döner. Ama düşünce yapıları aynıysa ya da ortaksa birebir demiyorum tabiki o zaman aşk olur yerini daha sonra sevgiye bırakır
Zit kutuplar enteresan geli ama kisa vade icin. Ayrica sadece fizik de tutar 😄 ama ask, tutku, heyecan baska seyler arar.. Bencede birbirine benzeyen kafa dengi ayni düsünceler uzun vadeli olur iliskiler icin. Beraber bir yolda yürümek icin gerekli olan seyler bunlar
"Bu sonuç insanların zamanla birbirlerinin huylarını değiştirdiğine dair inanışı da çöpe atmamızı sağlıyor."
Aynı evde bir arada yaşayan iki kadının adet döngüleri bile zamanla birbirine yaklaşır ve huyları değişir. Kadın olduğu halde bunu bilmeyen insanların makaleleri göstererek KS'de yazdığı soru da budur.
Sorundan da bir şey anlaşılmıyor. Bu kerkenezler neyi anlayıp neye cevap verecek çok merakla okuyacağım.
Zit kutuplar dizilerde birbirini ceker yapmayin mesela ates burcuyla su burcu birlikteligi gibi bu zir seyler birbirinj tuketir bir erkek olarak baktikca keyif aldigim konustukca lafin lafi actigi bir kadin istiyorum
Zıt kutup lar birbirini çekiyor doğru, hiç bir şekilde yürümüyor o ayrı tecrübeyle sabitlenmiştir👍 Kesinlikle katılıyorum uzun süreli ilişkilerde benzerlik olması gerekiyor. Hep zıt hep zıt olmuyor ilişkiye heyecan değil gerilim katıyor
Zıt kutuplar çeker diye bir hikaye yok. o cinsel fantastik bir düşünce sadece, benim en iyi ilişkim en güvendiğim huzurlu ilişkim benzer yönlerimizin çok olduğu insanlardı
değişim konusunda ya yollar ayrılıyo /// ya da iki taraf bu duruma alışıp bu şekilde yaşıyor bir zamandan sora 10 yıl önce istenen diretilen şeyler anı kalıyo
Zıt kutupların uzun vadeli bir ilişki yaşayabileceklerini düşünmüyorum. Varsa bile sayısı fazla değildir. Başlarda heyecanlı olabilir ama daha sonradan problemler ortaya çıkacaktır.
Açık açık söylüyorum. Kadının içinde bulunduğu her türlü aşkın ve cinselliğin canı cehenneme. İnsanlık olarak çoğalmamıza gerek yok. Kadınlar küçüklüğümden beri düşmanımdır. Süslü oyuncaklar!!
En İyi Cevaplar