Çoklu evlilikten bahsetmiyorum eşinden ayrılan veya eşi vefat edip tekrar evlenenlerden bahsediyorum. Aşık olmak dışında bir insanın ikinci kez evlenmesinin sebebi ne olabilir? Siz ikinci bir evliliği yapacak olsanız ne için yaparsınız?

Kuzu Allah korusun tabiki büyük konuşmak istemem ama hakkım 1 kez benim.2. Kez evlenmeyeceğim için bu kadar zor ya seçmek. evlensem ve Allah korusun eşim ölse kesinlikle ahirette onla olayım diye evlenmem. inşallah birbirinden razı olan çiftler oluruz tabiki :-) soruya gelirsek galiba hayata tek devam edememe veya maddi manevi sebeplerle evleniyor olabilirler bilmiyorum
Vay be baya bağlanmışdınız.
@sempatik_64 Yok kardeşim evli dğlm ben
İkinci bir evliliği yapan insanlar belli bir yaşa geldikten sonra can yoldaşlığı , hayatı iyi ve kötüsüyle paylaşma , sıcak bir aile özlemi duyduğu için yapar.. İlkte yüzü gülmeyip ikinci bahar yaşayıp aşk evliliği yapanda çok tabi.. En güzeli bunların hepsinin toplamı..
Sevgilinden ayrılıp nasıl başka biri ile sevgili oluyorsan tamamen aynı sebepten. Bugün evlilik kadınların toplumda erkekler gibi özgür olamadıkları için tercih edilen devlet onaylı ilişkiden başak bir şey değil. bir daha sevebiliyorsan, bir daha evlenebilirsin.
Geçenlerde 7 kez evlenen birini gördüm, adam istikrarlı evlenmiş çocuk yapmış daha genç biriyle evlenmiş ondan da çocuk yapmış ondan da ayrılmış daha genç biriyle evlenmiş vs adam istikrarlı, millet bir tane bulamaz o koleksiyon yapıyormuş resmen :))
Dünya adil değil maalesef.
Cevap
24Cevap
Sevdiğim, yüreğime dokunan biriyle evlenirim. Ahirim dediğimle evlenirim. Evlendikten sonra Allah korusun kaybedersem eğer, asla bir daha evlenmem. Ahirim olur.
Nasil yani oyle bir sormussun ki bosanmis biri olarak sanki yine evlenmeye hakkimiz yok gibi bir koku seziyorum ve seni kınıyorum
Hayir hakları yok demedimki. Niye evlenme ihtiyaci duyar diye sordum.
Pardon o zaman... Severler tekrar tekrar aşık oluruz yalniz olmamak onu yitirmemek icin bunun bircok nedeni var
Kolay değil insan her anlamda alışır yalnız hisseder, cinsellik iht. gşderilmeye alışmıltır en önemlidide o ve çevrebdeki insanlar sana eş bulur habire.
Canını yerim bunun sebebi çoktur
Adamın örnek veriyorum azgınlığı dinmemiştir
Ya da kadının..
Ya da bakım - onarım meselesi
En önemli cevabı vereyim sana. Allahu Akbar diyoruz manası Allah 1 tane demem. insan 1 olamaz.1 Allah ola bilir yalnızca.
En basiti kadınsa dul denmemesi erkekse başı boş denmemesi için de toplumun baskı kurduğu doğrudur. Ama bence 2. Kez evlenmek çok saçma.
Evlenmemeli ama evlenene saygı duyarım ne diyeyim.
Yani. aşk diye bir şeyin olmadığı burdan belli. Eskide kaldı
Hayatını devam ettirebilmek ( maddi ve manevi ihtiyaçlarını toplum düzenini bozmadan ve huzur içinde karşılamak için )
Aşık oldum diye yaparım. Manikür için yapmam
#KeyifliPaylasimlarZumruduAnkam
Yanlız hayat bana göre değil, sonra yatakta her daim benimde sarılmak isteğim var.
Yalnızlık zor iş. Öyle ben seviyorum ölüyorum hayatta yapmam demeyeceksin hayat öyle böyle devam ediyor
Şiddetli tatminsizlikten ayrılsaydım tekrar evlenebilirdim ama eşim ölseydi bir daha zordu. Hayat her şeye rağmen yalnız da geçiyordu
45 yaşında olsan hafi diyecem de genç yaşta bu söylem bşrazda avutmaca nereye kadar.
@sempatik_64 Hangi kısımdan bahsettiğini bilmiyıorum. 25 yaşında bekar bir genç olarak kızışmanın tavan yaptığı bu yıllarda asıl benim yalnızlığı kabullenmemem gerekir.
Her şeye rağmen yalnızds geçşyordu kısmı.
İnsanlar neden erkek ve dişi yaratıldı. Çünkü birbirine muhtaç yaratıldı. kadın erkeğe, erkek kadına muhtaçtır, Çünkü yarım kalır tek başına.
Cinsel anlamda karşılığını bulamamıştır ayrılır, şiddet olur ayrılır, çocuk olmaz ayrılır, aldatır ayrılır başkasıyla evlenir. Gelen gideni de aratır.
Cinsel ihtiyaçlarını gidermesi gerekir. Ayrıca yemek, ütü, bulaşık, çamaşır bunları yapacak birisi lazım. Kısacası düzenli bir hayat ve yalnız yaşamamak için.
Hizmetçi tut knk. daha ucuz😀
Hayat yalnız geçmez, ne erkek için ne de bayan için
Sana ne ya bosversene 😀
Dur ya sosyal deney yapıyorum şurda 😀
Hay senin deneyine 😀
Sus bakıyım sen 😀
Sustum 😐
ikinci evliliği yapan kişiler heves uğruna ve yanlızlıktan bıktığı için ikinci kez evlenir çünkü ikinci evlilikte aşk sevgi saygı güven dolu bir evlilik olmaz
hep bir umut oldugu icin..
Güzel cevap çakılıp kalmamak gerek.
@sempatik_64 tesekurler
Yalnızlık zor iş zaman tek başına geçmek bilmiyor
Salak olduklari icindir
Herkes birine muhtaçtır
Yalnızlık zor ondan kuşu anka :(
Yanlizlik cok zor. bunun icin.
İnşallah öyle bir duruma düşmem
Cunku ihtiyac duyuluyor
10 evılık yapan napaın
tanıyamadıkları için