Arkadaşım öncelikle sana önerim varsa vakit ve nakit bir psikologla görüşmen veya okulunuzun rehberlik servisinden yardım istemen olacaktır. Bana göre yürürken zorluk çekmen, ayaklarının çirkin durduğunu söylemen vs tamamıyle senin kendine kötü bir gözle bakmandan kaynaklı diye düşünüyorum ama bunun üstesinden gelmek için de istersen doktora gidebilirsin...Arkadaş çevreni çoğalt,bak sınıfına okuluna çevrene sana benzeyen en azından bir yönüyle de olsa sana benzeyen birileri çıkacaktır. Konuşamıyorum,benle dalga geçiyorlar vs diye düşünme çünkü neticede onlar da senin benim gibi insan,yaşlarımız yakın. Bende 16 yaşındayım lise 3e gidiyorum.sınıfımda yakın arkadaş sayım az; aslına bakarsan 9.sınıfta ben de sen gibiydim bunu okulumuzda yapılan sosyal etkinliklere katılarak aştım.Şiir okuma, sunum yapma gibi konularda yeteneğimi keşfettim. Şimdi daha mutluyum. Sana da öneririm gerçekten. Belki sınava hazırlanacağımızdan dolayı etkinliklere katılmak istemezsin ama sana yeteneklerini keşfetmeni öneririm. Kendini sev çünkü hayatını mutlu huzurlu devam ettirebilmek için önce kendine ihtiyacın var. Kıyafetlerin kötüyse de pekala kendi elindekilerle kendi tarzını oluşturabilirsin,abilerin olduğunu söylemişsin onlardan yardım isteyebilirsin ve ailenden kendine yakın gördüğün tüm bu konuları bir de onlarla konuşabilirsin... Kendine olumlu bakmayı dene ve kendini geliştir bol bol. Hatta belki biraz inek olursan da en azından yazılı öncesi de olsa arkadaş syaın artar :) Başarılar şimdiden...
01 Yorumla
Soran+1 yılSanada başarılar .
En İyi Cevaplar
Ayni problem cogu kimsede var, birileri tarafindan izlenildigini vb. dusunuyorsaniz muhtemelen sosyal fobi rahatsizliginiz var, bu durumun yarattigi en temel problem gozetlenilme hissi ve insanlar bana bakti, acaba ne dusunduler, hangi dusuncelerle baktilar vb. dir, otomatik dusunceler vardir ve harekete gecerler bu durumda ve herseyi kotu daha dogrusu dusundugun gibi yorumlarsin. Boyle bir durumda psikoterapi alin demeyi cok isterdim ama param yok demissiniz ki para olmamasi da basli basina bir kaos fakat İstanbul daysaniz Erenkoy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi nden randevu alin sizi psikoterapi merkezine yonlendirirler ve en azindan mesafe alirsiniz, lutfen ugrasin ben de lise yillarim milat olmak uzere cok ama cok eksiklik ve sikintilar yasadim sf yuzunden ve bu durum universitede de aynen devam etti lakin universite bir yandan etkili oldu kisisel aydinlanma icin, bilgi ve entelektuel tavir ve cevreler, izlenimler guven kazanmami saglamisti, bilgiye sahip olun cunku sahip oldugunuz bilgi ve yaratacaginiz felsefeyle kendinize yeni bir dunya yaratabilirsiniz, bilemiyorum ne durumdasiniz ama alacaginiz cok yol var ve sadece bir soru sormak istiyorum, disarida gunes gozlugu kullaniyor musunuz,
10 Yorumla
+1 yılilk yapacagın sey yürüyülşünü düzeltmek değil kardelş bak özgüven istiyosan önce vcut yapınmı düzelt ewde kas calıs sınav mekik bir dambıl al 5 10 kiloluk netten videoalrı izletyerek calıs biraz gögüs kasları falan olussun zaeten rahatlıcaksın ve yürüyüşünü takmaz olcaksın zaten kas olunca kendini cekici görceksin aynada ve bir güven oturcak içine ve bak madem rahatrsız oluyosun müzik dile süreklii telefonum kötü diyosun bir mp3 al kulaklıgını tak müzik nasıl desem yaşama sevinci weren müzikler dinle hareketli şimdi damar dinlersen :D daha kötü hissedersin tak kulaklıgını sürekli ileri bak kafanı öne eyip yüreme dik yürü zaten kas yapınca ister istemez dik yürüceksin bak bunları yap zaten güven demek sosyaliğe ilk adım demek arkadas cewren olusacaktır okulundaki erkeklerle takıl hacı sonra zaten yawas yawas kızlarlada takılmaya baslarsın konusma sorununda kalmaz ama önce erkeklerde güçlüklerinin tamamını at kas için 3 4 ay daha sabredersin ve özgüven patlamasında bulursun kendini bir erkekte en güven verici olan sey kaslı olmaktır... unutma bunu!
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı.
+1 yıldeğişime beyninden başla.sen normalsin,dünya kadar şey geçti başımdan hala bir kız baksa elim ayağıma dolanır.normal olduğuna inanırsan normalleşmeye başlarsın
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
Sevgili Arkadaşım, Allah şifa versin, öncelikle şunu söyleyim, fiziksel problemlerin ortadan kaldırılırsa yürüme problemin çok kolay bi şekilde çözülecektir insaAllah.
Öncelikle sana kendi hikayemi anlatayım, çünkü, sen ve bu tarz problem yaşayanların yürüş problemlerinin altında bu çeşit bir hikâyenin yatma olasılığını yüksek buluyorum. Başka sebepler de olabilir tabi ki. Ve burdan ailelere sesleniyorum aşağıda ki hikayeyi çocuklarına yaşatmasınlar... çünkü bu iş çocuğunuzun hayatını karartabilir.
her şey "emin değilim" orta okul başlarında sanırım 2 numara büyük bir ayakkabının tarafıma giy diye verilmesiyle başladı, kim verdi tam hatırlamıyorum, belki bi tanıdık... zaten bizim kültürümüzde seneye de giysin diye 1 numara büyük ayakkabı uygulaması hep vardı. Ancak maalesef benimki daha büyük bir ayakkabıydı ve ben 11 , 12 yaşlarında bir çocuktum, koşmam oynamam, zıplamam, sürekli yürümem olağan bir şey, bu faliyetleri yaparken de ayakkabı ayağımdan çıkmasın diye ayak parmaklarımı YUMRUK haline getiriyordum aksi halde ayakkabı ayağımdan fırlayıp giderdi..., tam hatırlamıyorum, bu ayakkabıyı uzun bir süre giydim, belki 1 yıl veya daha fazlası, belki de daha az...
Ancak sonraki yıllarda alınan ve ayağıma uygun ayakkabılarda bile ayak parmaklarımı YUMRUK yapıyordum ancak bu bana çok normal bişeymis gibi geliyordu, ee, artık yürüyüşü bozulmuş bir çocuktum.
Peki sonra ne oldu, bozulan yürüyüşüm beraberinde robot, odun yürüyüşü, korkunç omuz, baş, vücut gerginlikleri ve aşırı agresif birini getirdi. Çünkü kaslar sürekli ve sürekli gergin... Ve birde yağmur yağdığında pantolonum dizlere kadar çamur olurdu.
Anne - Babalar veya adayları, YEMEYİN, İCMEYİN ama çocuklarınıza ayak büyüklüğüne UYGUN ayakkabı alın...
Tedavi kısmına gelince, sağ ayağımda ki problemim hiç farkında olmadan namaza başlamakla çözüldü, tahiyyatta oturunca sünnet olan sağ ayak baş parmağı yerde olacak şekilde topuğu yukarı dikmektir. Bu duruş yumruk yaparak KISALTTIĞIM ayak tabanı ve parmaklardaki kas ve tendonları açarak olması gereken hale getirdi, sol ayağımı da aynı hareketi ve ek olarak ayakta iken tenis topuyla ayağımın altını ezerek çok şükür düzelme noktasına getirdim, ve hala aynı hareketleri yapmaktayım. Ayak tabanıma ve parmaklarıma bu esnekliği kazandirdiktan sonra çok şükür problemlerim büyük ölçüde çözüldü ve normal yürümeye başlayabildim, belki senin de böyle bir problemin vardır. Unutma yürüme motor bir beceridir, ayağında ki problemi çözersen bir daha düşünmene gerek kalmaz inşaAllah, çünkü yaratılış böyle. Selametle.10 YorumlaÖncelikle internetten, Tarkandan Aşk Gitti Bizden parçasını aç ve klibindeki yürüyüşüne ve duruşuna bak. Yaptığı hareketlere bak. Bunu gerçekten yap çünkü anlatmak çok zor, görmen gerekecektir. Başın her zaman dik yürü, duruşun kasındı değil ama dik olsun. Belki umursamayacaksın ama bunlar önemli şeyler. İnsanlar seni ilk önce gördüklerinde kıyafetlerine ve duruşuna bakacaklardır. Pahalı değil; sadece temiz, ütülü ve biraz daha kendine yakışakacak moda şeyleri giy. Oturduğun ilde en çok genç nerelerde takılıyor bu gençlerin tarzları nasıl bir bak ve kendine uygun tarzı seçip oralardaki giyinen insanların giyimine bak. Yakın tanıdığın kişilerle konuşurkan göz teması kurmaya dikkat et, daha sonra bunu karşı cinse uygula. Her zaman kesin ve net cevaplar vererek öz güvenin olduğunu da göstermiş olacaksındır. Sonuçta FBI da çalışan bir ajan değilsin. Kimse senin ağzından özel bilgiler almaya çalışmıyor, Yuvarlak cevaplar verme yani. Yürüyüşünü kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle seç. Aklında hep şu olsun, yürüyüşü hoşuma giden insanlar nasıl yürüyor. Anladığım kadarıyla sessiz sakin bir insansın. Öncelikle senin bu halde kalmanda en büyük etken arkadaş çevren. Eminim sana birşeyleri yapamayacağını söyleyen kişiler vardır. Arkadaş çevrende gerçekten dost diyebileceğin insanlar harici kimseyle takılma, yeni çevre edin. Kendine farklı hobiler yarat. Örneğin dans kursuna git ve güzel birbirinden farklı arkadaşların olsun. Ama hiç bir zaman kimseye güveninin eksik olduğunu gösterme. Ya sus ya da gerektiği kadar gerektiği yerde konuş. Daha söyleyecek çok şeyim var ama uzatmak istemiyorum. Sen ne söylediğimi umarım anlamışsındır.
21 YorumlaBeden bir hiçtir ruh olmadıktan sonra.
Maddi sıkıntı yaşamayan insan hemen hemen yoktur. Kaldıki yaşadığın tek sıkıntı maddi olsun NE ALA.
Şimdi sana kitap okumayı öneriyorum. Türlü türlü oku. Madem kızlaedan yakınıyorsun aşk türünü daha fazla okuyabilirsin. Ne işime yarıyacak sanki diyorsun şu an bana. Biliyorum
bunu söylediğini tıpkı kitap okuyunca fayda göreceğini bildiğim gibi. Kitap okurken oradaki karakteelerle birlikte yaşayacak,hareket edecek,sevinecek,üzülecek,hayal kırıklığına uğrayacak,sevecek,nefret edeceksin ve dahasını yapacaksın. Bu karakterini besleyecek ve sana + bir yön katacak. Alice Harikalar Diyarındayı okuyarak başla. Ben okumadım ama biliyorum ki oldukça faydalı olacak. Oradaki tavşanın bir sözü var onu biliyorum. Alice bir yol ayrımına gelir ve nereye gideceğini bilemez. O sırada tavşana ona birşey der. Onun dediği şey şudur. NEREYE GİDECECEĞİNİ BİLMİYORSAN HANGİ YOLDAN GİTTİĞİNİN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK.
İşte bunun için kendine bir hedef belirlemelisin ve bunuda merdiven gibi yapmalısın. Ulaştığın her hedefin seni dahada yukarıya taşıyacağı bir şekilde. Onun için basamak aralarını fazla açmamalısın.
Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır. Sosyallik fobine gelecek olursak. İnsanların yoğun bir şekilde yürüyüp geçtiği bir yere git ve onları izle. Hepsi bir telaş içinde geçip gidecek ve seni görmeyecekler. Arada gözü takılanlar olacaktır elbet. Onları görmezden gel. Başka yerlere bakarak devam et. Bundan sonrası sana kalıyor.
Buda bir Fransız atasözüdür. Çok hoşuma giden.
YILDIZLARA ULAŞAMAZSINIZ AMA ONLAR KARANLIKTA SİZE YOL GÖSTERİRLER.
Kendine bir de yıldız seç. Öyle bir yıldız olsunki en kötü anında bile seni hayata bağlasın.
Ayrıca şunuda unutmamalısın ki sen elmayı seviyorsun diye elmada seni sevmek zorunda değil.
Umarım faydasını görürsün. Hatta bunu okuyanlarından bundan fayda göreceğini umuyorum.20 Yorumla
+1 yıl1-Kendini kimseyle kıyaslama.
2-Kendini kimseyle kıyaslama.
3-Kendini kimseyle kıyaslama.
Küçük bir azınlık hariç herkes öğrencilik yıllarında para sıkıntısı çekmiştir. Boşver sosyalliği filan, lise yılları geyik yıllarıdır, istediğin kadar sosyal ol sana çok da birşey katmaz, önemli olan üniversite yılları. Şimdi sadece derslerine odaklan, başka birşey düşünme, kız mız para filan. Üniversiteyi kazanınca ailen sana düzenli harçlık göndermeye mecbur olacak, çarçur etmezsen durumun şimdikine kıyasla daha düzgün olur, bir de kredi burs murs ayarlarsan idare edersin. Üniversitede sosyalleşmeye başlarsın; ama kimse gelip de sana hadi bizimle takıl demeyecek, sen kendin çabalayacaksın yine, ortamını kendin oluşturacaksın yavaş yavaş. Üniversiteden sonra bir işe girip kendi paranı kazanmaya başlayınca özgüvenin ve kişiliğin de oturmaya başlar, gerisi gelir zaten. Hayata 1-0 geriden başlıyor olabilirsin ama bu yaşta bu kadar kendine ruhsal olarak zarar vermene hiç gerek yok, görecek günlerin var, onları düşün, azimli ol.10 Yorumladeğiştiremeyeceğin şeylerle yaşamayı dene. o zaman hayatın güzel yürümekten ibaret olmadığını anlayacaksın. Bu sende takıntı olmuş. ileride yaşayacağın başarısızlıklardan ayaklarını sorumlu tutma. seni senden başkası kurtaramaz. insanlar eşit değildir. Herkesin yetenekleri, nitelikleri farklıdır. Seninde mutlaka kendini öne çıkaracak bir yeteneğin vardır. Başkaları gibi olmak onlara benzemek güzel giyinmek istiyorsun. bunlar güzel şeyler. Ama önemli olan seni sen yapan şeyleri, etrafında gördüğün farklılıklar ile süslemen olmalı. kendi kişiliğini, kendi doğrunu değersiz görmek, sıfır kabul etmek, başkalarını doğru, kendini yanlış görmek; baştan yenilgiyi kabul etmek ve hayattaki bu yarışta yenilmek mutsuz parasız olmak demektir.
bir kartal uçabiliyor diye bir penguenden daha mı değerli sence.
nerden başlamalısın ?
internetten 5 adımda hayat amacını öğren diye arattır ve bu sorulara iyi düşünerek cevap ara.
hayattaki amacın nedir ? nerden geldim nereye gidiyorum ? diye kendine bir sor. eline kağıt kalem al bu soruları detaylı bir şekilde cevapla. Yeteneklerim neler, fırsatlarım neler, dezavantajlarım neler. neler yapmaktan mutlu oluyorum. severek yaptığım işler nedir ? bu cevapları bir kağıda iyi düşünerek detaylı bir şekilde yaz. 5 yıl sonra 10 yıl sonra 15 yıl sonra nerede olurum diye sorular sor trendleri takip et ve detaylı bir şekilde bu cevapları yaz.
her neyse.. bu gerizekalı sorulardan sonra muhtemelen bir arpa boyu yol almamış olacaksın. ama kafan biraz daha netleşmiş olacak. Tek bir gerçek var ki; başarı çalışmadan, yorulmadan elde edilemez. Bol şans dostum00 YorumlaYaşadıklarının pek çoğunu bende yaşadım kardeşim hatta hala yaşıyorum :) Ama şuan etkileri senin kadar fazla değil inanıyorum ki tek çözüm zaman ...bunların hepsini aşacaksın.
Bende kendi vücudumu sevmiyorum askere giderken 97 kiloydum şimdi 75 kiloyum hantallıktan ve koca bir popodan şimdilik kurtardım.Kellik başladı ama takmıyorum. Gözlük kullanıyodum bu sorunu lensle çözdüm.Bende de maddi sıkıntılar ve giydiğini yakıştırmama durumu hala var. Yarın dershaneye gidicem ne giyicem soruları kafamda :D Kız mevzusuna gelince lisede şapşiktim abi başka bir açıklaması yok . Ünide kapalı bir kız sevdim platonik 2 sne sonra açıldım baştan tamam dedi 2 gün sonra bozuldu iş ama hayatımda belki de ilk defa o zaman kendimi aştım.Lise üniversite falan kızlarla konusma anlaşma tamam da aşk durumlarını beceremiyorm yukarıdaki istisna dışında tam bir odunum.
Fiziksel görünüş problemlerini spor yaparak aşmaya çalış. bende gündüz gezmeyi sevmediğim için (sanki insanlar üstüme üstüme geliyor ) her gece 1-2 saat dışarıda dolaşıyorum spor amaçlı hem tenha hemde kafam rahatlıyor. Miklletin ne dediğine davranışlarına kafaya takma herkes seni sevmek zorunda değil 2-3 sağlam arkadaşn olsun yeter. Bende zamanında senin gibi ailemin beni anlamadığını sanıyordum dostum ama şimdi anladımki herkes benden daha dertli :D sadece yansıtmıyorlar.
Hep başka birisi olmak istemiştim ama son 1-2 yıldır bunu istemiyorum.Bunun sonucu olarak artık daha rahatım.Anllatığın sorunların çoğunu aştım. Sana son olarak şunu söyleyim kardeşim şu tiyatrodan farksız dünyada insanlara fazla takılma kendi karakterinin hakkını ver yeter. Anlatmak istediklerimi tam olarak yazabildimmi bilmiyorum ama umarım yardımcı olur ( Keanu Reeves :siz yaşamak için mutlu olmak zorundasınız ama ben değilim... )10 Yorumla
+1 yılVay be duygulandım yeminle... Hassas çocuksun. O yaşlarda ben de öyleydim. Ben sırf bu yüzden her yere bisikletle gidiyordum. Bisiklet çok iyi geliyordu. İşin temelinde stres var. Temelinde takdir edilme ve onaylanma eksikliği, ilgisizlik ve kendini ezik hissetme yatıyor... Bunu kendi başına aşacaksın. Bu yüzden kendinle kendin ilgilenmeyi bileceksin. Kendi vucüdünu tanıyıp onu sevmeyi öğrenmek zorundasın. İdealist biriysen ilerde herşeyi yapsan bile aynı ruh halinde olacaksın. Bak bu arada, spor da yapsan, heveslerini de yaşasan, yapmak istediğin özgüven artırıcı herşeyi de yapsan sorunun düzelmeyecek kardeşim bunu böyle bil. Sen kendini sevmeden, kendine bakmayı yani bakım yapmayı bilmeden bu duygulardan 20 yıl sonra da kurtulamayacaksın. Bu işin tek çözümü insanlara "bakmak". Gözlerini kısıp onların gözlerinin içine içine bakacaksın. İletişimde altın kuraldır bu. Etrafına karşı duyarlı olup olmama konusunda net bir karar vermek zorundasın. Diyelim birşey almaya gittin, o zaman duyarlı olma direk hedefe yönel hızlı hızlı git giderken şarkı söyle. Birini görürsen ilk hareketin saniyeler içinde "gülümsemek" olsun sonra bir selam çak, yola devam. Asla izlendiğin hissine kapılmamaya çalış. İzlenecek bir nazarlığın olsun, örneğin beyaz ayakkabıların veya bir şapka... Kıçına başına bakıldığını hissetme durumlarının sebebinin testosteron eksikliği olduğu kanaatindeyim ve ona yönelik beslendiğinde bu sorunun da ortadan kalkacağını göreceksin, kalça kelimesi kullandığına utanacaksın :D Şimdi ben 18 yaşında ve şu anki aklımla olsam ve o sorunlu dönemde olsam neler yaparım sana söyleyeyim. Bol bol beslenirim doktora gider hormon testi yaptırırım, sorun varsa direk tedaviye giderim ve ergenliğimi dolu dizgin yaşamak için hiç şans vermem dediğim kızlara çok şey veririm :D Bak şunu da unutma ki o kızlar 5-6 sene sonra afet olacak kardeşim afet...
10 Yorumla
+1 yılKardesim bende bazi psikolojik sorunlar yasadim halada yasiyrm ilac kullaniyrm doktor depresyonda oldugumu soyledi.oncelikle sana bir psikaytra ya da durumun iyiyse psikologa gorunmen tavsiyesinde bulunayim.profosyonel bir yardim alman sorunun ne oldugunu ve cozume ulasmada kolaylik sagliycaktir.kendi tecrubemden tavsiye verecek olursam her sey senin elinde kardesim.oncelikle gercekten degismek istemelisin ve buna gore hareket etmelisin.ama en ve onemlisi asla topluma ayak uydurmak icin farkli biri olmaya calisma prensiplerinden odun verme.
Ileriye bak insanlarla iletisimini kuvvetlendir sporla ilgilen.kendine para ve kariyer sagliycak bir meslek edinmek icin cabala.
Insanlari gozunde buyutme ozelliklede kizlari.kendi yeteneklerinin farkinda ol kendini tani ve kendi tarzini yarat
Insanlara kendini zorla sevdiremezsin.senle birlikte olmak isteyen ve senin de birlikte olmaktan hoslandigin kisilerle birlikte ol
Ama once dedigim gibi al eline bir kalem kagit iyi ve kotu yanlarini yaz.kendini tani
Fiziksel kusurlarindan dolayi kucuk gormek kendini.
Ayaklari kesilmis hic yuruyemeyen birini aklina getir ve dusun.ne kadar sansli oldugunu anlicaksin.
Ama dedigim gibi durumun iyiyse bir uzmana danis
Son olarak her daim ileriye bak.bizzat uyguladigim seyleri yaziyorum sana ve doktorun verdigi ilaca ihtiyac duymuyorum artik.
Cunku tedavi insanin kendisinde biz yeter ki isteyelim mutlu olmak elimizde...11 Yorumla- +1 yıl
Ve bol bol oku hayata bakis acin degisir ve kulturlu bir insan olurusun ;)
Yazından çok etkilendim. Bir abin olarak tavsiyelerim:
1-Güven eksikliğin için en iyi yol psikiyatri, sana büyük ihtimal L...harfi ile başlayan ilaç verecek. Psikolog da olabilir ama paran olmadığı için terapi seanslarına paran yetmez.
2-Giydiğin kıyafetleri beğenmemenin nedeni vücudunu beğenmemen. Çünkü kompleks yaptığın kilolarını gizlemek amacındasın daha çok. Bu nedenle bir spor salonuna yazıl. Bacak, basen kısımlarını sıkılaştıracak önerisi olacaktır hocanın. Ayrıca spor yapanın özgüveni artıyor. Spor yaptıkça daha bi' kendinden emin yürüyeceksin.
3-Seni tetikleyen, cesaretini kırdığını düşündüğün eylemleri ufaktan tecrübe etmeye başla.
-Karşıdan güzel bir kız geliyor, yaşın genç olduğu için o da sana bakacak, bırak ilk gözlerini kaçıran o olsun.
-Kaldırımda kızların önünden yürü, emin ol seni görecekler ama arkandan konuşmayacaklar.
-Örneğin parfümerideki kızlar çok güzel oluyor değil mi? Git birine bir kokunun fiyatını sor, bir başkasını sor, dene vs.
Bunlar bir kaç ipuçları. Eşzamanlı uygulamaya geç.00 YorumlaHepsini okudum.Kardeşim bak öyle duşünme benimde lisede param yoktu iyi giyinmede yoktu lisede bende.Ama sen şuan iyi düsunemessin dogru kkararlarvermek icin meditasyon yap bak senşu anyaptigin herseyi utangaclik ozguvensizlik varken dusunuyosun ic dunyana in ve kendine sunu sor ne yapabilirim? Bence spor yapabilirsin ayaklarin neden oyle bilmiyorum ama kalcan genis bileklerin ince oldugundan olabilir diye dusunuyorum.bak kardesim insanlar kendilerini cok zeki sanarlar ama karar verme asamasinda bocalarlar.sen dogru karar vermek icin meditasyon yap iyi dusun her seyi objektif ol kendine sunusa sor; ben hayata bunun icinmi geldim? Simdi soylicegim sey herkese garip gelebilir ama ilerde cok iyi anlarsin bir hayatin ne kadar degerli oldugunu.ben lisedeyken hafta sonlari calisirdim.sende calis kendine iyi bak emin ol herkes sana farkli bakmaya baslicaktir.ama bunlar yetmez mesela her hafta 2konuyu arastir gundemdeki konular olursa iyi olur.bunlar hakkinda dusun yukardaki ddusunmteknigiyle yani objektif dusun siyaset yap futbola merak sal mesela erdogan cozum surecinde neler yapti iyimi yapti bu kadar karsit insan ne istiyo gibi yani konuyu okuyup gecme kendinden bisiler kat.zekani gelistir biliyorum gerizekali degilsin ama normal zekalisi insanlardan farkin olsun sen daha zeki ol insanlara bir konu hakkindaki dusuncelerini aktarirken cumleler ard arda anlamli sekilde gelinceki karsidakinin sanabakis degisir bir kere kendine sunu soyleme bhuyumu duzeltsrm gerisi gelir deme mukemmel ol!bizim sana soyle dusunmen gerek dememiz yanlis olur sen her seyi kendinde bulursun. NOT:herkesden ozur diliyorum telefondan yazdigim icin i ler ılar birbirine girdi.kardesim beni eklersen baska her konudada yardim ederim
01 Yorumla
Soran+1 yılCevap için sağol okudum
+1 yılHerkesin söylediği gibi doktora gitmelisin demeyeceğim sana. Çünkü doktorluk bir iş değil bu. Bunun için doktor bir şey yapmaz sana sadece boş laf yapar. Öyle düşünme deyip geçirir üzerine de ilaç yazar savar başından. İş insanın kendisinde bitiyor. Olumsuz düşünceleri kafandan atmakla başla. Kendine değer ver. Sürekli bunları tekrarla; "Ben en iyisiyim her şeyi yapabilecek güç bende var. Yapabilirim." Aynanın karşısına geç ve değiştirmek istediğin ne varsa onun üzerine denemeler yap. Misal dik mi durmuyorsun aynaya bakarak düzelt kendini. Yalnız olduğunda da susup oturma eline bir kitap al ve sesli bir şekilde oku. Konuşmanı bu şekilde yavaş yavaş düzeltebilirsin. Kiloların için de her gün egzersiz yap hem vücudun sıkılaşır hem de rahat kilo verirsin.
43 Yorumla- +1 yıl
Psikologlar senin yaptığından çok daha fazlasını yapıyorlar, öyle düşünme diyip bırakmıyorlar yani. Herhangi bir psikolojik eğitim görmediğin de belli. Bu yazdıklarınla düzelecek mi sanıyorsun? Dediklerini o da düşünebilir. Psikolog falan olsan gelsen yazsan neyse. Boşu boşuna eğitimi veriliyor bunun heralde
- +1 yıl
Yazdıklarım çok dokundu herhalde ki yazma gereği duydun. Benim yazdığım beni ilgilendirir? Ayrıca psikolojik eğitim aldığımı mı savundum ben? Nasıl atlayacağını şaşırmışsın. Psikologları az çok biliyoruz, ki ben gittiğim için söylüyorum. Çoğu şöyle yap böyle yap diyor. Konuşarak bir faydası olacağını sanıyorlar ama hiçbir faydası yok. Şöyle yap demek yerine gel birlikte yapalım denilse çok farklı olur. Kişiye ancak kendisi yardım edebilir. Ne demişler çaresizseniz çare sizsiniz.
+1 yılOkurken duygulandim. Canim niye bu kadar yetersiz goruyorsun kendini? Sadece sunu yazman bile diger erkeklerden farkli ve iyi oldugunu gosterir. Yuruyusunle, ayaklarinla, tipinle hicbir alakasi yok. Once kendin hissedeceksin guclu ve iyi oldugunu. Sen de boyle dusunursen olmaz ki... yapman gereken seylere odaklan. Bunlari basarmaktan keyif al. Insanlar neden umrunda olsun ki? Aynanin karsisina gec, ya da al kagidi kalemi eline. Kendinle ilgili guzel seyler yaz. Ve kendine bunlari hatirlat surekli. Ne giydigin ya da sac seklin de kimsenin umrunda degil. Sen kendine guven, gerisi gelir
41 Yorumla- +1 yıl
vay be okurken duygulananı ilk defa görüyorum
+1 yılTek sorunun güven..Kendine güvenin yok anladığım kadarıyla...tek başına eve giderken aç müziği ,tak kulaklığı ,telefonu koy cebine yürü... Eve geldiğinde dışarıçık..günün yarısını okuldan gelince dışarıda geçir...Bilgisayar insanı asosyalleştirio..Bunun farkına vardım ben .. Hani ne biliym... Cumartesi pazar yemeğini ye çayını kahveni iç yanına arkadasını al ve kendini dışarı at..gez toz dolaş...Kimseyi umursama bana bakıolar flan gibisinden... Kimseyi takma ...Giyimine kimse karışmaz Burası Türkiye..Herkez özgür yaptıklarında...Yani kimse yanına geliğ bunu neden giyiosun =telefonun çok eskimiş neden yeni almıosun flan demez... diemez yani... Bunlar fa işine yaramazsa destek al psikologran flan...Umarım yardımcı oolmuşumdur
20 YorumlaSorun yaptigi sheylere bak. Senden kotu durum da olanlar var. sen burda olsa ben oyretirdi sana hayata guzel bakmak.attigin link sac duzum omu? Oysa cok hosh ! Ayaklarin bisey olmush diyorsun orasini anlamadi ben ama bir de ayaksiz insan lari dushun, yuruyemez olan lari.sen yuruyor goruyor keni ishi kendi goruyor sun.ilk kendin le ilgili ozguven artir,lux araba ya da brend giysi onemli deyil.sana yakishan giy. Kim ne dushundu hakkin da bosh ver.kendi icin bir shey yap hobo bul ish yap. Muzik ac kop biraz hayatdan.sac zor diyil deyishmek istiyor sen? Git sac istediyi gibi yap. Burda olsa vallax ben seni (0- bashlardi deyishmeye . Bunu kendi yap kendi icin.dilini konushmak ta zormaniyor ben. Sana coook shey yazardi ben ama bu kadar oldu unutma kendi sev kendi ni once SENI SEVIYOR UZ(k) optu yanaktan bb
24 Yorumla- +1 yıl
sen azeri misin? :)
- +1 yıl
aaawh turkceyi nasil iyi biliyorsun bende hollandaliyim ama annem turk :
seni ben anladım. İlk işin hemen bir bodye salonuna gidip kayıt olman. He kalabalık orda da çekinirim dersen boş oldugu zamanlar gidersin. Orada vücudunu 5-6 aya geliştirirsin. Birazda takviye alırsın. Normal ölçülerde. Daha sonra vücudun oluşunca artık bir özgüven gelecek. Yürüyüşün spor nedeniyle ister istemez değişecek. Daha düzgün dik yürüyeceksin. Seni ben anladım dostum. Yap dediklerimi ve gör.
BU DÜNYA GÜÇLÜ OLANLARIN DÜNYASI. KİM NE DERSE DESİN.KENDİNİ NE KADAR ZAYIF VE GÜÇSÜZ GÖSTERİRSEN O KADAR EZİLİRSİN. SENİ ANLIYORUM. GEREKİRSE KAVGA ET DÖVÜŞ. BELİRLİ ÖLÇÜDE . Kİ SENİ ZAYIF SANMASINLAR.01 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim boyum 1.71 filan yapıyorum evde bayadırda yapıyorum ama böyle heybetli vücudum yok boyum kısa kalmasın diye pek yapmıyorum 15 tatilde doktora gidip büyüme kıkırdaklarına baktırcam eğer kapanmışsa vücut yapmaya gayret edicem zaten 6 aylık temelim var ve arkadaşımın abisinin salonu var bedava orda çalışırım . Takviye almam gerekiyor zaten üstüne koymak için . Benim boya ihtiyacım 1.87 filan olsam çok güzel olacak onu yaptıktan sonra vücut daha sonrası kendiliğinden gelecek biliyorum öyle.
Öncelikle dostum bir psikoloğa gitmeni ilk olarak tavsiye ederim çünkü senin böyle olmanda çevrenin aşırı bir ilgisi var kötü bir yaşam diyebiliriz çocukluğundada böyle bir şeyse evet buna bağlı bilincin bunları işlemiştir özgüven her baba yiğidin harcı değildir ilk önce şu testi yapmanı isterim 3 gün boyunca olduğun kişinin yaptığın şeylerin tamamen tersini yap ve sonra 1 gün eski haline dön bunu yaparken kendini aşırı zorla zorlamazsan asla değişim bekleme 3 gün olmak istediğin kişi gibi davran taklit et onun gibi düşün eski haline geri döndüğünde o kişinin davranışlarının düşüncelerinin bir kısmı sanada geçecektir tatmin olmadıysan süreci tekrarla ve bu psikolojik bir deneydir 20 denekten 17si başarıya ulaşmıştır teşekkürler
10 Yorumlahiç bir şeyi kafana takmayacaksın o zaman her şey yoluna giriyor hem çevrene baksana bir tane dört dörtlük insan var mı herkeste bir kusur var ama onların senden farkı ne biliyor musun onlar o hallerini kabulleniyorlar.yürüyüşün normal değil diye kimse sana kötü bakmaz ama sen bunu kafana takarsan sen kendini küçümsersen diğer insanlardan daha iyisini yapmalarını bekleme derim bende önceleri böyleydim konuşmam biraz garip diye takardım anlatamazdım derdimi sonra bunu kafadan değiştirdim şu an ben anlatırım anlamak isteyen zaten anlar kafasındayım ailenin maddi sorunları varmış bu durumu değiştiremezsin giyimim kötü diyorsun nasıl giyinmek istiyorsan bundan sonra kendi tarzına göre alırsın saçını yüzüne gidecek bir modelde kestirirsin düzelir bunlar ama önce kafada düzeltceksin herşeyi başkaları için değil kendin için yaşa.
00 Yorumlaöncelikle asosyallik geçici birşeydir kalıcı değil iradenle bunu yenebilirsin bilgisayar açma birsüre sosyalleş gündüzleri cafelere geceleri barlara takıl bir işe gir iş hayatında yeni kişilerle tanışıcaksın bilardo oyna masa tenisi oyna yüzmeye git vücut çalış alışveriş yap giyimini moda sitelerinden takip edebilirsin giyiminin hoş durması için iyi bir vücuda sahip olman lazım vücut geliştirmeye gidersen çok kısa bir sürede düzeltirsin fiziğini saç bakımı kremleri kullan cilt maskesi kullan kendi tarzını yarat kısaca hadi kolay gelsin :D
02 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim ben okula gidemiyorum sen bana cafeye bara git diyosun
Doktorlık birşey olmayabilir. Bende de benzeri vardı, bir derste hocamın 3 defa tekrar ettiği birşeyde çözüm buldm. Yapacağın en büyük adımı söylüyorum " KONUŞ KONUŞ KONUŞ " :). Eğer güveniyorsan şimdi çık arkadaşlarınla sohbet et. Para yoksa sokakta konuş. Olmadı kafede bir çay bir kek 5-6 lira olur orta bir yerde. Konuşacağın şey ne mi? dün tvda gördüğün yemek ya da akşsmki maç. Ya da okulda en zor gelen konu. Git 30 dk konuş sonra bak bakalım sana küfür mü ediyorlar kovacaklr mı , yoksa onlarda muhabbet ediyor mu? çok çok az bir umut varsa devam et uygulamaya. Bir ayda cvap alacaksın. Şunu da unutma bu benim defalarca gördüğüm bir şey yani "tecrübe" : sokaktaki insanların en az % 50 si özgüvrn sorunu olan kişiler. Ve o ortamlarda gördüğün kız-erkeklerin çoğu özgüven eksikliği içinde.
Eğer uygularsan beni haberdar etmeni isterim :)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgiyim, tip,para, telfon modeli şu bu önemli değil bence önemli olan kendin için ne hissetiğin doğrumu bilmiyorum ama galiba özgüvenini kıranlar olmuş. yamuk yürüyorumda ne demek çok şükür ki ayakların tutuyo çok var çarpık yürüyen insan ayrıca bir kere insanların senin hakkında ne düşündüğünü bir kenara at sanane istediklerini düşünsünler sen kendin için ne düşünüyorsun ona bak kısaca ne zaman kendi düşüncelerini dinlersin o zaman değişime uğrarsın diğer türlü diğer insanların ne düşündüğünü düşünürsen asla değişemezsin sadece özgüveninin kaybedersin :D boşver insanları :D
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı. anlattığın şeylerin içinde sanki çok sorun varmış gibi görünüyor ama hiçbirşey yok. çağın ve yaşın getirdiği şeyler. bir de ailenin küçüğü olman. abartısız söylüyorum hepsi normal. hiçbirini demesen ben hepsini tahmin ederdim. şimdi sen bunu soru olarak sordun ya.. abuk subuk insanlar abuk subuk şeyler yazacaklar. sanki sende bir problem varmış gibi. sen de zaten kara haber duymak istiyosun gibi geliyor bana bro. benim bir abi olarak sana söyleyeceğim: hiç kimsenin yazacaklarını kafaya takma. hayatını sen yapmadın. yazılmış olan rolü oynayacaksın. alnın akıyla oyna. ama değişiklik arıyosun ya o zaten olacak. tek başına ayaklarının üstünde durmayı öğrendiğinde bunlar bitmiş olacak. dediğim gibi ortada sorun falan yok. hepsi normal
01 Yorumlabu sorunların hepsi senin büyütmenle bu hale gelmiş.biraz rahat ol, kendine güven.ancak kendin başa çıkamıyorsan doktora gitmen iyi olucktr ama kendin halledemeyeceğin anlamına gelmez.yalnız yapamadığın şeylerin (okula gitmek gibi) üstüne git.biraz daha iyi hissettiğşnde bir iş falan bul, para sorunu da halletmiş olursun biraz.sonra evde oturma insan içine çık ve insanlara alış.yine de bunları yapmazsan bir dr dn yardım alabilirsin.sosyal fobi denen şey çağın hastalığı.yarın öbürgün her hangi birimizin başına gelmeyeceğini bilemeyiz.kendine çok güvenen bir insanın da sonradan sosyal fobik olmayacağını bilemeyiz.çekingenlik, asosyallik üstüne idilmezse peşinden sosyal fobiyi getiren özelliklerdr bu arada...
00 Yorumlabu durumdan yavaş yavaş kurtulabilirsin.zor olan başlaman.başlamak için bile kendine güvenin yoksa o zaman kurtulman zor.başlangıç olarak sana tavsiyem bodybuilding(Vücut Geliştirme)duruşun ve yürüyüşünü düzeltmene yardımcı olur kendine güvenin gelir.çevrende tanımadığın insanlarla diyalog kur en basitincen komşu tanıdık ya da bir dükkana girdiğinde selam ver hal hatır sor.bunlar başlangıç tabi.dalga geçmek için söylemiyorum yanlış anlama kimsenin senin duruşuna yürüyüşüne baktığı yok.bende bir ara aynı durumdaydım
00 Yorumlaseninkiler de problem mi hocam . millet kanser oluyor , kanseri yeniyor ! yenemeyenler de hayatının sonuna kadar savaşıyor , mücadelesini bırakmıyor pes etmiyor.
Çünkü pes edersen , kaybedersin.
Kendine bakmazsan kızları görünce utanırsın tabi , karşındakiler Adriana Lima da değil bunu da unutma. Kaldı ki Adriana Lima bile ( link ).
Sen kendi kişisel önlemlerini aldıktan sonra her şey çok farklı olacak rahat ol. Bu arada Tom Cruise da 1.70 boyu. tabi o da söylenen , bence 1.68 falan.
Evde oturarak ne kalça küçülür , ne de yürüyüşün düzelir. sadece ne istediğini bil ve kendine çeki düzen ver . bu yaşlar geri gelmez bir daha.00 Yorumlabence sende kendine güven yok ve başkaları ne der gözüyle bakıyorsun dünyaya başkalarının ne düşündüğü ve ne dediği önümli değil galiba yolda giderken milletin gözü hep üzerinde diye düşünüyorsun
NOT eğer istersen özelden daha çok yardımcı olabilirim12 Yorumla
Soran+1 yılBen aynen öyle düşünüyorum ekliyorum seni
Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı. tabi ki köklü çözümler var bilinçatında değişiklik yapmak gerekiyor.Bunların eft,hipnoz,theta,bilinçatı telkin cdleri.Bunlarla köklü değişim sağlayabilirsin.ben sana hipnoz yapan iyi bir psikloğa gitmeni öneririm.Nerede oturuyorsun?Ona göre isim söyleyebilirim.
02 Yorumla
Soran+1 yılYozgat
+1 yılDostum keşke gerçekte arkadaşım olsan bende bu yollardan geçtim hep yanımda birisi olsun istedim ama olmadı dediğim gibi sana çok yardım ederdim ya vallahi şu an bunları okuyunca üzüldüm senin adına aslında herşey kafada bitiyo tip saç baş çok önemli değil bakımlı olacaksın temiz olacaksın bide özgüvenli olacaksın bir erkek parfümden çok özgüven kokmalı diye bir söz var
10 Yorumla
+1 yılTaktığın şey önemsiz. Ama sana önemli geliyor, evet. Çok takarsan sana hep kötü yürüyormuşsun gibi gelecektir. Özgüven sorunun var heralde. Düzgün yürümeye başlayınca düzelecekse ne ala. Ama düzgün yürüyebildiğinde buna inanman lazım tabi. Düzgün yürüyemiyorum düzgün yürüyemiyorum dersen hiç düzgün yürüyemezsin. Yine de bizim burda yazdıklarımız yeterli olmaz. Doktora gitmelisin, düzgün yürüyebileceğine inanma, özgüven eksikliği ve diğer konular hakkında sana yardımcı olur.
02 Yorumla- +1 yıl
Bu takıntılarından kurtulman için doktora gitmen gerekiyor işte. Boynun dik değilse dik değil bunu bu kadar dert etmemen lazım aslında. Ama ediyorsun, doktora gitmelisin.
Başını dik tut, spor demiyorum. Dik durabiliyor musun kendi isteğinle?
Soran+1 yıl5 dakika dik duruyorum geri eski hale dönüyorum
+1 yılKardeşim benim ilk başta işe part time çalışmaktan başla gerekli birikimi yap, ilk ay güzel kıyafetler, ikinci ay bakımın, üçüncü ay teknoloji ihtiyacını gider. İlk görüşte görünüşüne önem verecekler. Zaten bir kaç kişi ile tanıştıktan sonra özgüvenin kendine gelecek.
30 Yorumla
+1 yılKurumuş boğazım bendede var bunun kiloyla kasla alakasi 2 sene once 1.80 boyunda 103 kilo bir pandaydim Şu an 1.83 83 kg arasi ama bu sıkıntılar bendede var cok asiri kalabalik yerlerde yurumede zorlanti yasiyorum elim ayagim sanki aninda biyere oturmak istiyorum acaba egri buyru mu yuruyorum diye kardesim Şu an yasim 20 ama bu sorunun asil sebebini bilmiyorum kendine kotu seyler soyleme begenmemezlik yapma senin yerinde olmak istiyen insanlar var hepimiz isyan ettik soyleyiz boyleyiz diyle allah affetsin bizi ama bu sorunlar bendede var cogu kisidede vardir yani kardesim sosyal olmadigimiz icin boyle ozguven eksikligi falanda var galiba allah yardimcimiz olsun.
00 Yorumlahayat felsefeni yarat biraz siyasete ilgi duy siyaset kanallarını izle
senden daha beterdim sınıfta hoca tahtaaya kaldırdıgında kırmızı olur donakalırdım biraz siyasetle tamamen sosyalleştim bu gun binlerin önüne cıkıp sahnede konuşabiliyorum ortamda rahat davranıyorum yürüyüşüm bile az cok degişti fikrinin oldugu yerde dış görünüşünü umursamıyorsun fazla zaten00 Yorumlabak bence is senin dusuncende. Onlar ASLA ve ASLA senden ustun degiller. bence ustun olduklarını dusunuyosun ondan boyle. Bence gercegi anlaman lazım oda yolda gordugun insana hicbisey borclu degilsin ve senin hakkında yorum yapıyosa gerizekalı komplekslinin onde gidenidir. Rahat ol ya, ne tipsiz insanlar var ortamların merkezinde :D
bide kulaklıkla boyle ''Mika-Elle Me Dit'' benzeri sarkılar dinle belki yardımcı olur havaya girersin :D00 YorumlaMersinde yaşıyor olsaydın 1 haftada tek basına alışverişe gider etkilendiğin bir bayanı kahve içmeye davet ederdin.. :) Tavsiye ile olacak bir durum değiL.. Bak sana mağlubiyeti baştan kabul etmissin..
Bire bir dolasmak zaman geçirmek gerekir senin tam tersin biriyle kardes.. :)00 Yorumlabence herşeyden önce kendinden başlamalısın ben neredeyim ben kimim ve ben neden böyleyim herkes kendi ayakları üzerinde dururken ben neden böyle sadece izlemekteyim bu soruların cevabını bulacaksın kendinin zihninin içindeki çocukla konuşmayı bırakıp insanlara açılacaksın sadece yanlızlığında o çocukla konuşacaksın kendine sorup cevaplamak yerine ne olacak ? demek yerine artık olacaksa olsun olmayacaksa olmasın inceldiği yerden koptu deyip atlayacaksın elbet kırılacak üzülecek ya da sevineceksın ama hepsinden birşey öğreneceksin sana şunu diyim yanlış yapmakttan korkma yanlışklar seni doğruya sürükleyen etkenlerdir unutma kendine iyi bak gizli asosyal kişilik ;)
00 Yorumlaolum bırakla değişmeyi felan varya bende br kız sewdim ama sana yemin ediyorum onun için öyle çok agladım öyle cok acı cektimki bu acılarında gececegi yok sonuunda noldu hep ben kaybettim hiç kazanamadım en iyisi yine yalnızlıktır ilrde zaten seni sewn bir karın olur hiç bulaşma derm ben yassadım ve gördüm sende acı ternin içine binmek istersn bin sana kalmış bir durum
00 Yorumla
+1 yılBak kardeşim senin yaşadıkların kadar olmasada az bir kısmını bende yaşamıştım senin yaşlarında.SEn şimdi tipini felan bırak kendi vücut sağlığına bak.Önce sağlık gelir.Öncelikle hep spor yapmaya bak.İlla bir yere gitmene gerek yok.Evde de yapabilirsin ben evde yapıyorum 1 yıldır.Bende bir aralar evden çıkamaz insanlarla fazla diyalog kuramazdım ve biraz da kilom vardı şimdi 1-2 yıldır fit denecek kdr iyi bir vüdudum var.Hep hareket etmeye bak nerde hareket orda bereket misali.Erken yatıp erken kalkmaya bak zinde bir beyin ve vücut için.Sakın ilaç kullanmaya kalkma.Sen kendinin ilacı olabilirsin.Düzenli kitap okumaya çalış ve en önemlisi yazın bir işe girmeye çalış insanlarla diyalog kurabileceğin.Ben hayatımı 360 derece çevirebildim sende yapabilirsin önemli olan azim ve irade.
00 Yorumlaalattığına göre asosyallikte master yapmıssın resmen.bunu dalga geçmek için söylemiyorum.burda herkez yardımcı olmaya çalışıyor sana.ama bu kadarda çabuk geçmesini bekleyemezsin.spor ya da baska bir konuda yardıma ihtiyacın olursa özelde mesaj atabilirsin.başlangıçta protein tozu kullanmanı tavsiye etmem
04 Yorumla
Soran+1 yıl6 aydır çalışıyorum fitness yapıyorum kaslar vardı çok belirgin değil .
Soran+1 yılBen tam beslenemiyorum okula filan gidiyorum yediğimi hemen yakıyorum vs. vs. gencvefit var ona göre çalışıyorum
- +1 yıl
aynı şeyin bende bahane ediyordum.okula ya da işe gitmen öncemli değil.boyunu kilonu bilmiyorum ama kilon sana göre fazla ise bir süre beslenmeni değiştirme.çalışmanı ağırlaştırdıkça yemeyide artır basta zorlanabilirsin ama bir süre sonra vücudun beslenme programına alışır.hemde bu şekilde sağlıklı bilgi edinemezsin.boy kilo vücut yapısı beslenmen çalısman saatlerin dinlenme saatlerin düzgün hesaplanması lazım
dostum bilinç altı telkin yoluyla çözmek mümkün. Dedava telkinler var düzenli ve söylenilen sırayla dinlemen lazım,incele istersen...
link01 Yorumla
Soran+1 yılDeneyelim
bence sen samimisin. ama senin göremediğin bişey var. bileklerinde problem olmadığı halde ceplerinde para olduğuı halde tipleri düzgün olduğu halde. o yolda yüriyemiyen bisürü insan var. sen kendi eksikliğine odaklanmaktan diğerlerine bakamadığın için görememişin. beni dinle kardeşim aklında tut bunu çık bigün insanlara bak yolda kendine değğl
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kardeşim benim kafamdaki tek dert bu olmuş başka bir problemim yok bunu çözsem yeter.
+1 yılkardeşim sen benimle taklsan 2 günde açılırsın benim HAYAT FELSEFEM ŞUDUR ( ANI YAŞA ) daha önce bende senin gibiydim kalabalık ortamlarda bulun başkası gibi davran hiçbi zaman çekinme şunu untma ki hayat cok kısa yaşın ilerledimi bazı şeyler için pişman olursun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. yürüme olayını çok takıntı yapmışssın..buda bir hastalık..aslında normalsin yürümende normal insanlar sana aslında yolda bakmıyor sen herkes bana bakıyor sanıyorsun..herşey normal olmasına rağmen sen etraftaki insanların sana baktığını yürüme bozukluğuna baktığını falan sanıyorsun ama yanılıyorsun..bana sorarsan bir uzmana git derim..bu aşılması çok basit bir durum..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence kendini asla kucumseme.yurusunu duzeltmek baslangic olarak iyi bir secim,yolda yururken mesela en sevdigin seyi dusun, etrafindakilerin seni ne kadar cok sevdigini dusun, oz guvenini asla kaybetme! sana oyle geliyo asla kotu yurudugunu dusunme,okula yanliz gitmeye alis,
08 Yorumla
Soran+1 yılÖzgüven yokki kaybedeyim alışamadım hala
Cevap sahibi+1 yılyaa seni tanimiyorum ama nedense iyi biri oldugunu dusunuyorum:)bence sen tum bunlari basarirsin kendine inan:))
Soran+1 yılİyi biriyim zaten kimseye zararım dokunmaz
Cevap sahibi+1 yılayy:)))cok sevdim seni
Soran+1 yılYalana ne den :)
Cevap sahibi+1 yılyalan demiyorum gercekten:)
Soran+1 yılÖyle olsun bakalım
Cevap sahibi+1 yılyalan soyledigimi de nerden cikardin? yas kac?
kendine inanmakla başlayabilirsin hep kendinden üstün kişilere bakacağına senden kötü durumda olan insanlara bak .bu seni daha iyi hissettirir .herşeyi kafana takma .elinden geldikçe hiçkimseyi umursama .seninde en iyi olduğun bir şey vardır elbet . elinden geldikçe ortamlara katıl,insanların gözlerine bakarak konuş .
10 YorumlaAbim bak bugün ne oldu, sen geldin aklıma. Bir AVM'de lostra salonuna girdim ayakkabı boyatmak için. O arada WC'ye gitmem gerekti. Adam bana terlik verdi. WC'yi bulana kadar AVM'de terlikle dolaştım :) Ne oldu, bir yerim mi eksildi, karşıma geçip gülen mi oldu? Hatta milletin şaşkın bakışları benim komiğime gitti :)
Ekle beni, ilk mesajımdakileri dikkate al.10 YorumlaBir çok cevabı okudum da üzüldüm gerçekten toplumu oluşturan bireylersiniz hepiniz, bir insan hayat da başarılı olmak istiyorsa başkalarının ne düşündüğünü bırakıp, siz kendiniz için ne düşünüyorsunuz o daha ön planda olmalı, eğitim çok önemli arkadaşlar, benlik kavramınız tam oluşmamış, hiç yapmadığınız şeyler yapın örneğin girmeye çekindiğiniz bir ortama girin. hayat daha eğlenceli gelecek.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı. Karşında ki insanında senden farklı olmadığını düşünmen lazım. Evde yürüyüş denemeleri yap yani diğer insanlar neden bu kadar umrunda ki senin hakkında kötü şeyler söyleseler bile ne kaybedersin ki ? Bence boşvermeyi öğrenmelisin. Kitap oku film izle ve her anının tadını çıkart ilerde utanarak geçirdiğin vakitler için çok üzülürsün :)
10 Yorumla
+1 yılSosyal anksiyete bozukluğu, sanırım ben de de var. Sosyal fobiden çok, anksiyete(endeişe duyma). Saçma bir hareket yapıp, küçük duruma düşeceğimden endişe duyuyorum. Ya da bunun isimleri aynıdır sosyal fobiyle.
Ne güzel kızlar bana sevimlisin falan diyordu. Onda da sı*tım talihsizlik oldu, beni eklesene dertleşiriz benim de yaşım 19. Üniversite öğrencisiyim.10 YorumlaGüven olmadan bişe yapaman önce kendine güvencen ve iyi gözükmek için netten araştırmalar yapcan yüzüne giden saç modelini sana yakışan giyimleri tercih etcen buda alıştırma ve zevkine güvendigin bir kaç kişinin aracılıgıyla olcak :) bnde bazen snn gibi dşnrdüm ama insanlar böyle ben çirkinim telefonum yok gibi dandik şeyleri takarsan ilerleyemessin :) kendine güven ve bir arkadaşımda yazmış sen hep eksiklerini görüyon azda artılarını gör :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende lise3teyim ve bugün okula ayağım takıldı.Okulda merdivenlerden çıkarken ve yere düşüyordum az daha.Ama takmadım çünkü artık ergen değiliz.Yetişkinliğe giriyoruz.Her insanın başına gelebilecek şeyler var.Yürümendede birşey yoktur bence olsa arkadaşların illaki birşey derdi.Kendi takıntılarındır.Bende kıyafette aynı düşünüyorum.Bence kendine güvenmen için psikoloktan yardım almalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı beni anlattın ya.kardesim benim anlamadığın annem babam çalışıyo diyosun.o zaman para sıkıntısı
çekmemen lazım.ağbilerin de üni okuyomuş üniverste yanında bir yerde çalışmalarını önerrim.
çözüm olarak müzik le ilgilen.gitar bağlama vb kursa git.müziği verdiği mutluluğu keşfetmeğe çalış.o seni baya bir süre düzeltir.00 Yorumla
+1 yılinsanları gözünde çok büyütüyorsun karşımda kim olursa olsun saygı duy ama senden büyük değil hiç kimse karşındaki kişinin bildiklerini bilmiyor olabilirsin buda sorun değil . En azından sen onlar gibi yalancı değilsin bilmediğin konularda biliyormuş gibi davranamıyorsun senin sorunun bu aslında bu sorun bile değil sadece sen yalancı değilsin herkes hikaye anlatıyor sende hikaye anlatmayı öğren bu kadar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 733 cevap paylaştı. Tek düşünmen gereken kimse seni izlemiyor,herkes kendi derdinde.Sen dışarda aa şu niye öyle yürüyor şu napıyor ne giymiş diye düşünüyo musun?Kimse umrunda olmamalı çünkü sen de kimsenin umrunda değilsin :) Kimse şu nasıl yürüyor diye ayağına bakmaz,şu ne giymiş diye süzmez baştan aşağı.Çık gez markete git kasiyerle konuş nasılsınız de mesela.Böyle böyle yaparak açılırsın:)
00 Yorumlaözellikle erkeklerin cevaplarından da anladığın üzere herkes bir dönem senin yaşadıklarını yaşadı ama aşılıyor hepsi. Yaşadığın dönemin getirdiği duygular bunlar. 1-2 seneye seni tutmak çok zor olur gör bak. Bu kadar haksızlık etme kendine. Tecrübeyle sabittir.
00 YorumlaKardeşim Sağlam 2 tane arkadaşın olsun öyle otu bokuda takma zaten zamanla olacak bu sen keyfine bak herkes sana bakıyormuş gibi hissedersin ama hersey normaldir bunu aşarsın kardesim sıkma canını zamanla olur bu olay sen takıntılı bir adamsın buyüzden bölesin emin oL. hade eyvallah
00 Yorumla
+1 yılÇok zor bir dönem bence kesinlikle doktordan yardım almalısınız kendi başınıza halledebileceğiniz bir promlem değil bu yaşaınız ilerledikçe azalacaktır ama hayatınızdaki tahribatı büyük olur o yüzden şimdi hemen gidilmeli doktora hatta daha önce gidilmeliydi
00 Yorumlaortodepiste gidip içe basma sorununu çözebilirsin. vücudunun kuvvetlenmesi için spor yap, kaslarını güçlendirecek şeyler. çekingenliğini, özgüven sorununu aşmak için de kitap oku, roman ansiklopedi aklına ne gelirse
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsana bir kitap tavsiyem var o kitabı okursan bunu fazlasıyla aşarsın, sen herkesi çok fazla ciddiye alıyorsun ve kendinle tartışıyorsun belki de senin hakkında yorum yapan bile yok ama sen öyle zannediyorsun ve seni kendinle barıştırmak lazım, yazdıklarından özgüvenini kaybetmiş insanın herşeyini kaybettiğini görüyoruz, aslında hiç de yalnız değilsin, eklersen tavsiye edeceğim bir kitap var.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPsikolog gitsen ilaç verir ama bilgi amacıyla gidebilirsin sıkıntı söylersin hap yazsa iyi olmaz herşey kafanda biter kardeş azimli irade ol sen ayagını dert ediyorsun sakatmısın yok içe basma bu vitaminsizlikten kaynaklanabiliyor çogu kişide var kafana o kadar takma azimli ol üstüne git böyle yaparsan olmaz karşındakilerde insan hiçbişeyden utanma
10 Yorumla
+1 yılfazla gec olmadan bir psikolog yardimi al genc kardesim yoksa yeni seyler cikabilir kaygi bozuklugun var gibi geldi bana ilerlemeden git saplanti olmadan.. bizim millet psikolog a gitmeyi yanlis degerlendiriyor ama avrupali 3 gunde bir duzenli gidiyor.. iste avrupa insanin neden bukadar uysal ve sevecen kendiyle barisik oldugunun guzel bir ornegi bide bize bak kim kimin kafasini kopartirsa amk..
00 YorumlaYazdıklarını görünce üzüldüm haline yorumlarıda okumadım umarım benim yazdığımı okursun. Sana sadece şunu söylüyorum tek cümle eğer bu cümleyi okursan kendine gelirsin. BU DÜNYA TAKACAK KADAR ÖNEMLİ BİR DÜNYA DEĞİL BİR SANİYE SONRASINA GARANTİN YOK ÖLDÜĞÜN ZAMAN HİÇ BİRŞEYİN ÖNEMİ KALMIYOR, YAŞAMANA YANİ İYİ YAŞAMANA BAK KAFANA GÖRE TAKIL.
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat