Okumak istemeyen okumasın yok özet geç mözet geç diyen ergenleri engelleyip kaldırtıcam alakasız görüşten. Gidin başka yerde prim kasın hchd. Neyse konuya geleyim. Ablam hemşire. Devlet memuru yani. Gayet güzel bir kız zaten evin en çirkini benim 6 kızdan 😂 bir sevgilisi var 2 yıllık radyo televizyon mezunu yakışıklı bir çocuk Allah var. Kafa dengi de. Ama işi yok haliyle memur falan değil. Polislik ve astsubaylığa başvuracakmış ve güvenlik görevlisi olmak için. Bir güvencesi yok.. ailesinin maddi durumu iyi. Bir evleri var boşta kira gelirleri var. Ahha bende hepsini anlatıyom ama garibime geliyor 😂 neyse işte istemeden önce ailesi geldi tanışmaya.. babam da dedi ki o evin tapusunu çocuğa versinler ne zamanki o tapuyla geldi istesin yoksa ben vermem dedi.. çünkü bu çocuk çalışmıyor işi yok benin kızım memur okuttum bu yaşına kadar.. Onlarca kişi istedi zengin kişiler onları beğenmedi bunu karşıma getirdi bu da işsiz güçsüz falan dedi. Ama kızım seviyorsa bir şey diyemem hadi işini de geçtim ama o tapu gelmezse vermem belki çocuk öldü benim kızım kiralarda sürünsün mü dedi. 😕 Sen memursun paran olur maaşın iyi gezmeyi seviyorsun bu adam bir gün çalışmaz iki gün çalışmaz üçüncü gün sen isyan edersin aileniz bozulur kavga edersiniz dedi... Gözün hep bir şeylerde kalır alamazsın yapamazsın sen böyle bir hayatta ben seni düşünüyorum dedi 😕 Düşündüm de ne kadar zor ya. Zaten bu devirde ciddi niyetli bir adam bulmak zor.. üstüne işi olması gerek evlilik yolunda sevgi cidden tek başına yetmiyormuş. Sen kabullensen ailen bir konuşuyor şüphelenmeye başlıyorsun falan. 😕 Evlenmekten bir kez daha soğudum. 😕 tek başıma ölücem galiba. Böyle birini bulamam ben kendimden umudum yok 😂😂😂 millet evlensin ben anca fotolara like atayım napayım dünyaya like lamaya gelmişim milletin mutluluğunu 😂 #TheEdyline #giftepekgözelmiş #aşkkarındoyurmaz #sevmekyetmiyordünyagüzeli ndjd
Evlilik yoluna adım atmak için sevgi yeterli midir?
Bu konu aslında çok derin bir konu. Sevgi iki insanın birlikte olması için yeterlidir. Evlilik icin sevginin yanında olması gereken şeyler vardır. Ama şu kesinlikle unutulmamalıdır. Ablanin konusu üzerinden konuşuyorum , eğer çocuk düzgün biriyse iş arıyor ediyor çabalıyor ama olmamışsa şuana kadar bu kişi ile evlenmek istemesin de bir sıkıntı yok. Sadece işini gücünü kurana kadar sabırlı olacaklar. Mesele bu. Öyle bir devirdeyiz ki evi olsun arabası olsun cart curt olsun olayları kabak tadı verdi artık. Cogu erkeğin evlilikten uzak kalma nedenlerinden biridir bu. Baban kızı hakkında endişe duymakta haklı ancak işi geçtim ama evin tapusu üstüne olsun öyle olur düşüncesi çok sağlıklı bir düşünce değil. Ben bu düşünceyi masum görmek istesem de altındaki fikir itici geliyor. Dese ki çocuk efendi çocuk temiz çocuk iş arıyor ama olmamış. Bizlerde büyükler olarak öncü olalım. Hayirlisi ile nişanı yapalım. Rizki veren Allahtır nasipse iş bulunca düğünde yaparız. Benim kardeşim evlenmek istediğinde işi gücü yoktu. Niyet etti sevdiğini istedik. Söz kestik. Allah nasip etti çok geçmedi ise girdi. sonra düğün vs yapıldı.3 yıldır evliler ve hamd olsun çok mutlular. Eskiden insanlar tek bir şeye bakardı. Inancli bir insan mi değil mi? Inançlı biri ise evliliğe adım artırırlar di. Cunku Allah rizki verirdi. Peygamber efendimiz S. A. V in bu konuyla alakalı hadislerini okuyun okutun. Cunku devir iyice bozuldu. Allah haklarında Hayırli ve afiyetlisini versin. Bugün bir insanın sahip olmadıkları yarın sahip olmayacağına sahip oldukları da yok olmayacağına işaret etmez.
Büyükler öyle düşünmüyor bir genelleme olur. Dusunmuyorlarsa bizler onlara hatırlatacagiz. Dünya üzerinde ki hangi maddiyat hangi mal mülk iki insanin sevgisinden değerli olabilir. Sevmekten bahsediyorum ama adam gibi sevmekten. Bunu trilyon versen dünyayı versen satın alamazsın. Lafim meclisten dışarı insanların dini imanı para pul olmuş. insanliktan çıkmışlar artık kim benim hayatım daha iyi bak gösterişi peşinde. Bir insan olarak sahip olmamız gereken değerleri yitiriyoruz. O yüzden sende haklısın o da haklı durumu değil bu. Onlar değişmiyorsa sen değiş sen değiştir. Ancak o zaman birseyler yoluna girer.
Babam diyor ki çocuğun üstüne evi yapsınlar ki ords yaşasınlar bu saatten sonra kirada yaşayamazlar ben çok çektim kiradan.. adam haklı bence Sevgiden büyük şeyler var evet. Allah tan beklerlerse zor gelir
Ben babanı çok iyi anlıyor ve saygı duyuyorum. Elbette kira da oturmasınlar. Ama durumları yoksa ne olacaktı? Ben işin o kısmindayim. Son cümleni de tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim. Allahtan beklerlerse zor gelir demek çok yanlış bir cümle. Herseye gücü yeten Allaha güven duymuyorum demektir bu ki seni yanlışa şirke sürükler. Efendi gibi değil kul gibi istersen eğer verir merak etme. biz insanoğlu istemeyi bilmiyoruz.
Bu konuda seni aydınlatır neyin ne olduğunu gösteririm ama bu konu altında konuşmayalım bunları. Bakis açını değiştirmen gerekiyor, hiç bakmadigin gibi bakmak. Güven duymadigin güç seni ve herşeyi yoktan var eden güç. Neyin neden olduğunu araştır ve sorgula. Oku dogru kaynaklardan. Guzel niyetle yapılan her dua kabul edilmistir zaten şüpheye gerek yok. Dunya da karsiligini almayınca insan boşa dua ediyoruz falan. Ettigin dua kabul olsa ve sen sonrasında pişman olsan daha mi iyi. Bu kutsal güç seni koruyor olmasın. Sana daha güzel şeyler vermek istiyor olmasın. Belki ahirette verecek. Dunya da vermesinden daha kıymetli. Insanoğlu sinek misali. Birgun kapağı kapalı bir bal kavanozu gören sinek Allaha yalvarmış yakarmış nolur baldan yiyeyim edeyim. Allah bir insanı vesile etmiş ve kavanozun kapagini açmasını sağlamış. Sinek sevinçten çılgınlar gibi kanat çırpıyor. Duasi kabul oldu çünkü. Derken sinek balin içine saplanıp kalıyor. cirpiniyor ediyor ama kurtulamıyor.
Sonra sinek yine dua ediyor beni kurtar Allahım nolur yardım et. Allah buyuruyor : Ey kulum sen değil miydin yana yakıla o kavanoza girmek isteyen. Simdi sana nasip etmeseydim bana isyan edecektin bilmeyecektin ki seni korumak istedigimdendir. Nasip ettim şimdi kurtulmak istersin. Bunu da seni imtihan etmek sana doğruyu gostrermek için verdim. Sonra bir vesile ile sineği oradan kurtarır Allah ve özgürlüğüne kavuşur. Bizlerde böyleyiz. Yasadigimiz herşeyin bir nedeni bir mantığı bir amacı var. Hic biri boşuna değil ve olan veya olmayan herşey bizim iyiligimiz için. Iste işin sırrı bu hikmetleri bulup bunlara sarılmakta
Bu konuyla alakalı son cümlem. Daha çok gençsin ve daha bu yaşlarda hayattan umut kesmişsen üzücü. Cunku senin umut saçıyor olman gerek. Hayata sıkıca tutunman. Araştır ve öğren oku ve öğren. Etrafina bakıp veya dünya ya bakıp yargılama hiçbirşeyi. Allah herşeyin hesabını yapmış zaten. Sen o insanlar acı çekiyor neden kurtarmıyor diye düşünüyorsun. Ama burası dünya Öte ki türlü olsa cennet olurdu zaten. Imtihan edilmenin iyi ile kötünün ayrışmasının olayı bu zaten.
Babanin söyledikleri bu konu ile mantikli.. Ama su bir gercek.. Ablan memur iken esinin issiz olmasi.. Ha tamam isi olsa belki bir ihtimal.. Sonucta sevmisler anlasmislar.. Ama sevgi evlilikte pek de etken degil.. Maddi giderler var bu isin icinde , bir evin gecindirilmesi var.. Ha bir gün ablan yapar 2. ci yapar 3. cü gün esine sen neden hic birseyin ucundan tutmuyorsun der ve kavgalar baslar yipranmalar baslar.. O yüzden esinin yad a sevgilisinin bir an evvel bir is hareketinde bulunmasi daha dogru olur.. :/
Sonucta ailesine kira geliri gelmesi o kira gelirini eniste adayina vermesi anlamina gelmez.. Mevzu aslinda tapu da degil , ortak tapu yaparlar yine bir hakki olmaz.. Saglam güvence icin , is bulmasi gerekiyor.. :/
Evlilik için sevgi yeter ama öncelikle karakter sahibi olmak gerekiyor. Sorumsuz, işe yaramaz, umursamaz bir tiple sevginin ömrü aşk gibi anca 3 yıl olur. media.giphy.com/media/6BJfLW4ecofLy/giphy.gif
Aynsn işte babam da onun karaktrini bilmeyiz her türlü işi evi olsun diyor güvence için. Okuyupta karaktersiz olan çok işi olupta Üzülme eni sonu olacak bu 😂
Sadece sevmenin yettiği duruma Türk filmi diyoruz. Sadece sevmek yetmez, iki insanın kafa yapıları, hayata bakış açıları ve temaları aynı yöbe bakmalı tabiri caizse her anlamda uyuşmalılar.
Burada kurallar böyle işte. Biz bu yüzden çalışıyoruz şimdiden. Hakettiğimiz birisi olursa eğer, o da bizi haketsin diye. Tek başına sevgi yetmiyor, bunun kanıtını ailemde gördüm ben. Bu yüzden iyi hayat isteyen herkes çalışmalı;kız veya erkek. Baban da çok haklı, ev geçindiremeyeceksem bana da kimse verilmemeli. Ben de vermezdim.
Sadece sevgi yetmez. Evlilik başlı başına bir sorumluluk. Gerçekten öyle tembel tipler var. Çevremde de görüyorum. Evleniyorlar çocuk bir işe tutunamıyor.1 ay çalışıyor 6 ay yatıyor. Borç içinde kalıyorlar. E sevgi çocuklarının ihtiyacını masrafını karşılar mı? Sevgi önüne yemek getirir mi? Evlilik karşılıklı sorumluluk getirir.
Umarım ablan için hayırlısı neyse o olur. Ne yazık ki realist olmak gerek. İşin gücün yoksa nasıl evleneceksin ki. Ev geçindirmek kolay değil zaten işsizken nasıl ev geçindireceksin. Sana gelince senin için erken sen düşünme şimdiden bunları :D
Baba haklı. Etrafımda sevgi yeter, samanlık seyran olur diye evlenen çiftler birbir boşanıyor. Sevgi kesinlikle tek başına yeterli değil. Mantıklı düşünmek lazım evlenirken. Kız okumamış etmemiş olsa neyse derdim, ama bu durumda babaya hak veriyorum.
Baban çok doğru demiş. Sevgiliyken kimse maddi durumu umursamıyor da konu evliliğe gelince umursuyorsun mecburen. Ablan gezmeyi seviyorsa tapuyu boşver iş bulmadan evlenmemesi gerekiyor. Ayrıca kızlar her türlü evlenecek bir avanak bulur.
hepsini okudum :/ baban acı da olsa doğruları ve gerçekleri konuşmuş.. maalesef bende bu yüzden çok çekiniyorum.. gelecek kaygım var.. en azından ailesinin durumu iyiymiş çocuğun, benim hem tipim kötü hem de hayata sıfırdan başlıyorum... ben ne yapacam.. hem de güvenilir kişi bulmak da zor.. canım sıkıldı..
aileden konusunda maalesef şanssızım.. bu yüzden tipim olmalı ve işim olmalı... sen neden evlenmeyeceksin ki? karakterin çok iyi, hatta baya baya iyi :) güzelliğine zaten ne kadar iyi desem de az :D :) :) :) =))
güven gerçekten kazanılması zor ve kaybedilmesi kolay bir kavram.. yani karşımızdaki insana güvenmek inanmak onunla bir yola girmek zor. ve sorumluluk almak. tabiki bunu yapabilecek insanlar var, bu yola çıkılacak insanlar
Şu evliliğe kadar giden kısım cok zor ya ev iş cart curt en guzel yıllar oysakı hersey yolunda giderse sonuda güzel oluyor ama herşey yolunda giderse tabi
Bende öyleydim vazgeçmiştim az hoşlantı çok mantık biraz da bu da olmazsa Evde kalıcam daha da iyisi çıkmaz diye evlendim biraz ton ve jerry gibi zıttız hır gür ama yine de seviyorum keratayı.
evlilik hemen olucak şeyler değildir 2 ailede uyuşmalı bende senin gibi düşünenlerdenim ama çocuk sevgimde fazla bu yüzden evlenmeyi istiyorum hayırlısı
Hshsd kesinlikle güzel bir başlangıç tabi perde arkasını bilemeyeceğim için ben bir şey söylemeye kalkmayacağım fjdjd Evet anlarım dilinden fdjd işim gereği
En İyi Cevaplar