Yıllar sonra gelen pişmanlık... Tavsiyesi olan?

Arkadaşlar merhaba,
Konu biraz uzun ve çalkantılı baştan uyarayım. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

5 sene önce aylarca peşinden koştuğum ve sonunda ikna ettiğim bir kadınla masallardaki gibi bir ilişkiye başladık. Beraber olabilmek için onlarca insanı karşımıza aldık diyebilirim. Aylar geçtikçe o kadar bağlandık ki, gerçekten birbirimizi göremediğimiz günler berbat geçiyordu. Sürprizler, akşam yemekleri, beraber geziler, çok eğlenceli ve güzel zamanlar geçirdik. Birbirimize sözler verdik, "sonsuza kadar", "Geleceğim sensin", "Başkası olmayacak". 3 seneye yakın bir zaman beraberdik. Hayattaki çoğu ilklerimizi beraber yaşadık. Gel gelelim ailevi problemler yakamızı bırakmadı. Bununla beraber birçok sorun baş gösterdi. Ve ben ayrılmaya karar vererek telefonda ilişkiyi bitirdim. Uzun bir süre bunun etkisinden kurtulamadı, çevremden duyuyordum. Ben de pek iyi sayılmazdım tabi. Ayrılmamızın üstünden 2 seneden fazla geçti ve ben bu dönemde nişanlanıp evlendiğini duydum. Evlendiği adam onu her konuda değiştirdi, hayatını kısatlar bir boyutta oldugunu düşünüyorum. Ben de bir Brad Pitt değilim ama adamla kıyaslanırsa çok önde olduğumu söyleyebilirim. Geçen ay ortak bir arkadaşımızın toplantısında karşılaştık. O kocasıyla beraberdi ben tek. O gün onun durumunu gördükten sonra inanılmaz bir pişmanlık sardı içimi. O kadar üzüldüm ki, geceleri uyuyamıyorum hala. Kafamı alkol masalarından kaldıramıyorum. Geçmiş aklıma geliyor yaptıklarımız, yaşadıklarımız. Neden geri dönmedim ki diyorum. Bu 3 sene zarfında hiç konuşmamıştık ve ben geçen hafta "hakkını helal et seni çok kırdım" yazan bir mesaj attım. "helal olsun" dedi. Konu bu.

Ben bunu kafamdan nasıl atarım, ne yapmam lazım? Siz olsanız ne düşünürdünüz? Lütfen bir fikir verin.
Yıllar sonra gelen pişmanlık... Tavsiyesi olan?