+1 yılben müslümanım. ama başkası değil. olmak zorunda da değil. bu yüzden bizim dinimizi öğrenmek ve dualarımızı ezberlemek zorunda da değil. sen yurtdışına çıksan, orada sana zorla kendi dinlerini öğretseler, inanmadığın halde zorla onların dualarını ezberlesen hoş olur muydu? olmazdı. peki hoş olmayan bir şey neden destekleniyor? insanları anlamak zor. ayrıca bu özgürlüğü kısıtlamak. bırak kim hangi dersi seçmek istiyorsa onu seçsin. ayrıca din sadece okulda öğrenilmez. belki ben kursa gittim, dinimizle ilgili her şeyi biliyorum, okulda öğrenebileceğim bir şey yok? bu durumda niye okulda da din dersleri almak zorundayım? bir okulda, dini, o okuldaki din hocalarından daha iyi bilenler var. onlar niye okulda da din dersleri almak zorunda? islam dininde aşırılık yoktur. hep hep hep hep din dersleri alınıp, hep hep hep hep ibadet edilmez. her şeyin, ibadetin bile bir sınırı vardır. Allah bizi sadece ibadet edelim diye yaratmadı. ben kullarımı yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım hadisinin anlamı, ibadet etmekten başka hiçbir şey yapmasınlar değil. benden başka kimseye ibadet etmesinler. okul dışında, okulda, sürekli din öğrenilip sürekli ibadet edilmez. sonuçta da evde de öğrenip ibadet ediyorlar. insanlara, yani öğrencilere ve öğrencilerin ailelerine dinsiz, dini önemsemeyen muamelesi yapıyorlar. ha onlar zahmet edip de önemsemiyorlar, bir sensin dini önemseyen, öyle mi? herkes öyle dinsiz ki, zorlamaya ihtiyaç var, öyle mi?
ayrıca bu gerçekten ülkemizde laikliğin olmadığının kanıtlarından biri.
dinde zorlama yoktur. dinine o kadar, sıkı sıkıya bağlı olan biri zaten bu zorunluluğu koymazdı diyorum...
kimse bizim dinimizi öğrenmek zorunda değil.
bu zorunluluğu destekleyenlere ve desteklemeyenlere dinsiz gözüyle bakanlara şaşıyorum.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Din dersinin herhangi bir zararını görmedim bu yaşıma kadar. Haftada 1 saat girip çıktığımız, daha çok öğretmenle genel hayat hakkında muhabbet ettiğimiz derslerdi. Öyle aman aman bir din bigisi öğrenmedik. Kimsenin de öğrendiğini sanmıyorum, imam hatipler dışında tabii ki.
Bence bir zararı yok, ama Müslüman olmayanların girmesine de gerek yok bence. Bizim okulda 2 çocuk vardı, onlar girmiyordu hristiyan oldukları için. Ama ben şöyle düşünmüştüm, hani girseler, başka bir dini de öğrenmeleri zararlarına olmaz, çünkü Türkiyede Müslümanlar çoğunlukta, bu benim tamamen kişisel görüşüm fakat bence insan yaşadığı yerdeki insanların da dinini öğrenmelidir. En azından kültür açısından. Ben yurt dışında olsam, din derslerine girmekte bir sakınca görmezdim. Ne kaybedeceğim sanki, hatta memnun olurum başka kültürler, inançlar öğrendiğim için.
Ama şöyle bir durum da var ki, hükümetimizin din dersini zorunlu yapmasının nedeni çok farklı, bunu herkes biliyor. Yukarıda yazdıklarım, din dersinin sadece iyi niyetle öğretilmesi ortamında söylenecek sözler. Günümüzde, özellike de Türkiyede, iyi niyetle dinimiz öğretilmediği için pek diyecek bir şey bulamıyorum...33 Yorumla
şunu unutmamak lazım geçmişte müslüman olan devlet şimdide müslüman olan devlet dolayısı ile en azından din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olması gerekir rejimin cumhuriyet olması ve laiklik mekanizmasıyla desteklenmesi bunu değiştirmez...genel anlamda zorunlu olmalı ama işin detayına girersek şuan da uygulandığı gibi Peygamber efendimizin hayatı ya da Kuranı Kerim dersleri gibi detaya giren dersilerin seçmeli olması en uygunu yani isteğe göre daha da detaya girmek isteyen bir kardeşimizin ben dinin inceliklerini öğreneceğim diyen bir birinin imam hatiplere gitmesi daha uygun olur ...
00 Yorumla
+1 yılbence olmalı, eğitimde beyini geliştirirken aynı zamanda vicdanıda geliştirmeli, dinin yanında ahlakta öğretiyor adı üstünde din ve ahlak bilgisi inanmıyorsan bari ahlakını geliştir, vicdanı yerine beyni gelişen insanlar çoğalırsa ahlaki çöküntü oluşur ve aynı zamanda beyni yerine vicdanı gelişen insanlar çoğalırsa ülke gelişemez hurafeler artar yobazlık çoğalır, Atatürk "dinsiz bir toplum düşünülemeyeceği gibi dindersi olmayan okulda düşünülemez" demiştir, bu cevabı yazdıktan sonra lütfen bana yobaz deyip cevap verdiğime pişman etme karşıysan rahat bırak beni
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılOkula gitme zorunluluğu var matematik görme zorunluluğu var bunlara bir şey denmiyor da neden din kültürü dersi olunca çatırtı kopuyor? bende bu memlekette lise bitene kadar 11 yıl boyunca din kültürü dersi gördüm orta okul ve özellikle lise de Yahudilik Hristiyanlık Budizm çok tanrılı dinleri de işledik sınav olduk sonra islam dinini gördük din deyince siz evham yapıyosunuz tyüm dinleri öğretiliyo biraz Müslümanlık fazla öğretiliyo orası ayrı pekiii... Sen Müslümanım diyebiliyosan kendin ya da çocuğunun neden Müslümanlık islam ile ilgili birşeyler öğrenmek yobazlık olsun? bu salak saçma düşünceler niye ?
012 Yorumla- +1 yıl
o zaman sizin gibi düşünenler için ayrı bir sınıf yapılsın...
- +1 yıl
ben ne diyorum sana ben çocuğumun din dersi yerine fen dersi görmesini istiyorum mesela benim ki fizik kanunlarını öğrenirken senin kide 1000 yıl öncesinin masallarını öğrensin bana ne ne demek sizin gibi düşünenler için ayrı bir sınıf o zaman çocukların göğsüneı!de işeret koyun ki sokakta gestapo ayırd edebilsin onları!
- +1 yıl
sizin gibi düşünen devlet adamlarını başa getirin istediğinizi yaptırın... zamanında yaptırmadınız mı zaten? Kuran-ı Kerim i okumayı yasaklattınız onu yaptınız bunu yaptınız İnönü zamanı CHP iktidarı zamanında inançlı insanları hep 2, sınıf muamelesi yapıldı şimdi ki devlet adamı zorunlu diyosa zorunlu sen hayır arkadaş istemiyorum dersen sizin içinde ayrı bir sınıf olacak sizin çocuklar azınlıkta olduğu için damgalı olan sizin çocuklar olacak ki toplumda damgalı insan kim belli olsun ;)
- +1 yıl
ben hala ders alıyorum okuyorum 2. üniversite senin yaşın kadar neredeyse okumuşluğum var neyin ne olduğunu iyi biliyorum ;)
- +1 yıl
Müslüman değilsen senin durumun farklı o zman... Ateistlere karşı bir açılım yapmak lazım o zaman ;) :D ama Müslümanım ya da hristiyanım yahudiyim putlara tapıyorum diyorsan din dersi hepsi ile ilgili onun için şeettim senin rengin belli ateistsin dediğim gibi açılım şart sizin içinde ;) ama ateist sayısı Trkiye de az olduğundangenelde bir din mensubuna bağlı olunduğundan din dersine karşı niye gelinir diye düşünüyorum hani? Sen farklısın...
- +1 yıl
açılım mı ya neyi,n kafasını yaşıyorsunuz siz açılımı kendi kafanızda yapın siz ve iktidar demokrasi nedir din özgürlüğü nedir insan hakkı nedir bunu öğrenip gereğini yapın demokratik laik bir ülkede olması gereken kanunları koyun bu yeter bu açılım komedyasını da zırt pırt kullanmayın bunu ancak makarnacı ve kömürcülere anlatın siz
- +1 yıl
İyi de Bü ülkenin yüzde doksanından fazlası bir din e bağlı ise ne kadar laik olunursa olunsun çoğunluk olduğundan zorunlu hale geliyor... Mesela bir mekanda sigara içilmiyor yasak ama orada 1000 kişi var 2 si istemiyor ya da 10 u istemiyor geri kalanı sigara içmek istiyorsa onu engelleyemezsin anladın?
- +1 yıl
Yok onlar ALSANCAK ta benim toplarla işim olmaz ;) ALLAH yazdıysa bozsun.. Sen kumla oyna oldu?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDinin olmaması gerektiğine inanan biri olarak dersinin gerekliliği lükstür. Dinin konu edildiği tüm programlar, forumlar, söyleşiler v.b. büyük ayrışmalara ve hatta kavgalara dönüşür. Allah'ın böyle bir şeye sebebiyet verecek bir şeyler yapması da imkansızdır. Benim çocuklarımın bundan etkilenmesini istemiyorum hatta hiç bir insanın etkilenmemesi için dinlerin feshini talep ediyorum. Dindar değil insan olmanın dersi konulmalı. Düşüncelerinizin aksine düzgün insan olmak için din gerekli değildir zira Allah insanın doğumunda onun saf olabilmesi için kodlamıştır zaten. Kötülük tohumları sonradan insanlar tarafından ekilir ve kötü insan yaratılır. Din kötü insan yaratmak için çok elverişli ortamlar oluşturur. Dünya üzerinden sadece din dersi değil dinlerin kendisi tamamen kaldırılmalıdır.
20 YorumlaKimse kimseye istemediği bir şeyi kabul ettiremez. İslamda dayatma yoktur, tebliğ vardır Müslüman bir ülkede zorunlu din dersi olması doğal ama inanç özgürlüğü sana veya çocuğuna zorla dua öğretilmesini istememe hakkını veriyor. O yüzden olması gereken din dersi öncelikle çocuğun sonra ailenin isteğine bırakılmalı eğer çocuk öğrenmek istiyorsa gerçek anlamda dinleri anlatan bir ders taslağı hazırlanıp bunu öğretmeli.
30 Yorumla
+1 yılçok gereksiz buluyorum çünkü kitap adı DİN KÜLTÜRÜ ve ahlak bilgisi olmasına ragmen kitabın tamamı müslümanlık kültürü ile donatılmş. ülkedeki tek insan tipi müslüman - sünni değildir. diğer mezhep ve dinlerin kültürel ve etnik yapısı adam gibi anlatılsa sorun yok da din anlayışı sadece müslüman - sünni ye hitap edince orda durucaksın.
30 YorumlaAslında tam zorunlu değil şuan istemeyen dilekçe verip girmeyebilir yani hristiyanı zorla din dersinde tutamayız ya, ancak sanırım bundaki amaç insanların dini doğru öğrenmesi ki hurafe ve batıl inançların toplumda yaygınlaşmaması eskiden de din adı altında insanları kandırarak kendi çıkarları için kullananlar vardı okullarlardaki din dersi bunu engelleyebiliyorsa bence iyi bir uygulama
01 YorumlaBu ne garip dünyadır.. Millete bak kendi dinlerini ders olarak veriyorlar diye lüks ya da gereksiz deyip durmuş millet.. bunların ki sadece kimlik müslümanlığı başka birşey değil.. İslamiyet batıdan gelseydi dört kolla sarılırdı bu özenti topluluğu.. bence kesinilikle olmalı ve olmaya da devam etmeli..
07 Yorumla- +1 yıl
İstesem dinimi değiştirebilirim değil mi? Kim karşı çıkabilir buna? Batıdan gelen bir din derken Hristiyanlıktan bahsediyorsun anlaşılan ancak ben çocuğuma onun dersinin de verilmesini istemiyorum ki? Demek ki neymiş doğusu batısı pek de bişey fark ettirmiyormuş, tamam mıdır?
- +1 yıl
Benim dediklerimi anlamadan kafanıza göre yorum yapmayın öncelikle yazdıklarımı tekrar okuyun diyecem ama gene sonuç değişmez o yüzden keyfiniz bilir ben elhamdülillah müslümanım ve din dersi olarak islamiyetin verilmesi hiç de yanlış değil burası müslüman kimlikli bir ülke ve kalkıp da çoçuklarımın farklı din derslerini almalarını asıl saçmalık buluyorum.. hak din İSLAMİYET mi ? EVET ! var mı ötesi ? yok ! benim için konu burda kapanmıştır..
- +1 yıl
Bende faşist bir şekilde çocuklara verilen bazı şeyleri desteklemiyorum yani sizin faşistliğinize bizim ki.. ALLAH dinini yerde koymaz korkma çok değil ölünce kim haklı kim haksız görülür ve bende kahrolsun İSLAM düşmanlığı diyorum ve sizi ALLAH a haval ediyorum ALLAH ıslah etsin sizin gibileri
gerçekten din kültürü ve ahlak bilgisi (dersın ıcerı tum dunya dınlerını kulturlerını ıcerse )dersi olsa zorunlu tutulabılır .ama .sana secme hakkı bırakmadan muslumanlıgın uzerıne yogunlastırılmıs bır egtım zorla verılırse bu dın ve vıcdan ozgurlugune bı aykırılıktır derım
00 YorumlaDestekliyorum sonuna kadar. Butür dersler sayesinde Ateizm ve Deizm artiyor.
Türkiyede Dindar bir genclik barakmiyacaklar ve 2-3 nesin sonra Camileri yikmaya basliyabiliriz.
Camileri yikip onlarin yerine okul yapicagiz, ondan sonra dünya, bilim , akil ve bir güclü Ekonomiyle hükümdar edilecek.
Gerizekalilarin Osmanli savas insan öldürp hayaleriyle degil.00 YorumlaDine karşıyım,dinin baskısına karşıyım,küçük yaştaki çoçukların beyninin yıkanmasına karşıyım.Onun yerine bilim veya sanatı sevdirecek şeyler lazım.Din gösterilmeli çünkü dinin ana felsefesi bilinmeden divan edebiyatı çözülemez,aynı şekilde incili bilmeyen ingiliz edebiyatını çözemez ama dediğim gibi edebik olarak gösterilmeli.
00 YorumlaZorunlu din dersini veren hocalar tarikat a eleman mı yetiştiriyor sanki ? Bu kadar büyütülecek bir mesele değil tartışmaya açılması bile hangi platformda olursa olsun saçma geliyor bana. Dersin içeriği sadece din kültürü değil, Din kültürü ve ahlak bilgisi.. Yani Ahlaken de çocuğun gelişimine yardımcı oluyor neyin doğru neyin yanlış davranış olacağına karar verebilmesine yardımcı oluyor vs.
07 YorumlaADI ÜSTÜNDE ZORUNLUUUUUUUUUUUU AMA BENİM BİLDİĞİM DİNDE ZORLAMAAAAAA YOKTU
53 Yorumla- +1 yıl
gayrimüslümlere zorlama yapılmaz. müslüman olanlara zorlama yapılır.
+1 yılbi de ana dersler arasına almışlar, " +çocuk fen lisesine giremedi..-neden? + e rekatları bilmiyo..." bu nasıl iştir amk...
21 Yorumlaaskere gitmeden önce baba ne terör ne başka birşeyden korkmuyorum tek bir şey hariç dedim babamda ne oğlum deyince CAHIL INSANLARDAN KORKUYORUM dedim ve korkum burada bile büyüyor gün geçtikçe
04 Yorumla- +1 yıl
ben atatürkü ne severim nede nefret ederim benim için birşey ifade etmiyor duygu felanda beslemiyorum.okullarda din dersi zorunlu olmalıdır bugün her ülke kendi dininin dersini vermektedir okullarda. üç beş yobaz hoca veya yüz ikiyüz dinci şarlatanların yaptığı şeylere inanmayın hiç bir zaman. bir milleti yıkmak için ilk önce dilini yıkıp sonra dinini sonra binalarını yıkmalısıniz.sözüm su ki bir pastadan sinek atıldysa bütün pastalarda sinek var anlamına gelmez.zaman öyle zamanki insanlar her güzelliğe pislik katıp her pisliği güzel göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar . ayrıca kimseyi engellemedim ben
olması kötü bişey değil bence, bizde gördük din dersi ama sanıyolar ki din dersinde cami ortamı yaşatıyolar..Dine kötü gözle bakılmasını ben kabul etmiyorum,
213 YorumlaDin de zorlama yoktur denir ama "zorunlu" din dersi vermek normalmiş gibi gösterilir.Bu tezatı anlamak mümkün değil
32 Yorumla- +1 yıl
gayrimüslümlere zorlama yapılmaz. müslüman olanlara zorlama yapılır.
- Aşk İlişkileri konusunda 643 cevap paylaştı.
+1 yılbence olmalı. neticede insan kendi dinini öğrenmeli diye düşünüyorum. ayrıca dinin vasıtasıyla hayatla ilgili pek çok şeyi öğrenebilirler iyi bir insan olmak, umut etmek gibi ne bileyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEskiden bu işin ardındaki gerçekleri bilmezdim pek ama şu an kesinlikle ama kesinlikle böyle bir zorunluluk olmamalı diyorum. sebebini bilenler biliyor zaten ;)
10 Yorumla
+1 yılYahudi ve hristiyanlar muaf tutuluyor sadece. Onun dışında herkese zorunlu.
14 Yorumla- +1 yıl
Hayır karşıyım
Aşk İlişkileri konusunda 979 cevap paylaştı. Dandik bir eğitim sistemimizin olduğunun en büyük kanıtlarından
30 Yorumla
+1 yılolması gerektiğini düşünüyorum özellikle ahlak dersi olmalı...
08 Yorumla- +1 yıl
genç beyinlere bunu heryerde aşılamalı...mihenk taşı aile ve çevre ama okuluda bir kenara atmamak lazım...
insanlığın genel ahlak kuralları vardır...dinle bağdaştırmıyorum bunu... - +1 yıl
aile nasıl öğretiyor ahlakı uygulatıyor mu,sözle öğretiyor...kitapta bir söz ve burda öğretmenin faktörü de çok önemli...hayatan öyle kesitler verirsin ki öğrencine onu artık unutmaz...
- +1 yıl
bazı derslerin yaş kesitleri vardır...her yaş kaldırmaz...öncelikle bunu belirtelim...muhakeme yeteneğini önce kazandırman lazım yeni nesile sonra dersleri verebilirsin...ama bu sistemde zor görünüyor...
- +1 yıl
hayır muhakeme yeteneği ilkokul döneminde kazandırlır...ilerki yıllarda gelişir...ama bizim çocuklarda bu yok...
Olması sorun teşkil etmiyor ama verimli bir şekilde işlenmiyor ders.
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence din dersi yerine vijdan ve ahlak dersi verilse daha iyi olurdu sonuçta bu ülkenin hepsi müslüman değil !
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltabiki dersle öğretilmez ancak bazen insanları tetiklemen gerekir bazı duygularını en azından denemeye değer diye düşünüyorum din dersine gelince din dersi bence şöyle olmalı o dersi almak isteyen almalı ama ilk ve orta öğretimde olması lazım ve herkes istediği dini öğrenmesi konusunda özgür olmalı bence.
Cevap sahibi+1 yıltabi ilk okulda olması lazım ama illada müslumanlık değil hangi dine mensupsa onu öğrensin bilsin dinini bilmesinde sakınca yok
Cevap sahibi+1 yılbakın tekrar söylüyorum din dersi olsun isteyen alsın istemeyen almasın zorunlu kılarsan zaten dinden soğur kendi istediği din olsun öğrenmek istediği din dersini kendi seçsin
+1 yılçok iyi yaptıklarını düşünüyorum
525 Yorumla- +1 yıl
çünkü insanların bilgilenmeleri gerek artık insanlık ne hale geldi adam kaç yaşına gelmiş neyin iyi neyin dogru olduğunu bilmiyor islamın şartını say desek sayamıyor müslüman ülkedeyiz dinizi allahını günahı bilen insan çok az baksana burda bile gereksiz dinde zorlama yok yazmışlar yazık ya valla adı müslüman ülkeyiz din dersine karşı çıkanlar var hayret ediyorum..
- +1 yıl
+1 kesinlikle haklısın sonuna kadar hmdee
- +1 yıl
saol teşekkürler
- +1 yıl
arkadaşım ona bakarsan millet edebiyat matematik dersinede girmek istemiyor herkese istediği gibi nasıl egitm verilsin zaten haftada 2 saat ders görüyolar ben iyi buluyorum müslüman ülkeyiz her konuda bilgimiz olmalı din dersinde sanki hocamı yapıcaklar bu kadar abartılması çok acayip
- +1 yıl
ona bişey diyemem ben sadece kendi fikrimi söyledm..bu arada hexomega düzgün konuşsaydn sana bir cevabım olcaktı ama o söylediğin kelime karakterini ortaya koyuyo zaten muhattabım değilsin..
- +1 yıl
bak ben burda sadece kendi fikrimi açıkladım ben kendimce iyi olduğunu düşündüğümü açıkladm senin cevabınada düşüncenede sanada saygım var ama hakaret etmeden söyleyebilirdn nyse uzatmanın bir anlamı yok sende kendince haklsn
- +1 yıl
aynen öyle inanamıyorum şu tepkilere bak üzüldüm ya :/
- +1 yıl
kesinlikle ben sadece kendi fikrimi söyledm
- +1 yıl
nasıl saygısızlık var?
- +1 yıl
hayır zorla yapılsın demedm sadece iyi olabilceğini söyledm kendmce evet belki senin dediğin gibi seçmeli olsa daha iyi olabilrdi ama yani şunun şurasında görcekleri 2 saat neden bu kadar tartışma konusu oldu anlamadm
- +1 yıl
evet anladm demek istediğini de ben kendimi anlatamadm nyse
- +1 yıl
SEpHİRot çocuksun herhalde bir şey yazıp engelleyip kaçmışın. bak okullarda zorunlu din dersi olup felsefe mant ık gibi dersleri kaldırırsan işte en büyük zararı senin gibi matematik ile dini dahi ayırt edemiyecek eblehlikte öğrenciler olur. bu dersi almanın ne büyük bir zararı olduğunun en büyük ispatısın işte farkında mısın bunun? sanmıyorum
- +1 yıl
bana mı dedin?
- +1 yıl
peki anladm
ygs de cıkıyor netıcede; ogretılmesı gerekır.
023 Yorumla- +1 yıl
Sen biyoloji ve türevi derslere nasıl kaldırılsın diyorsun bir müslüman olarak? dinde varolan terimler zaten onlar.Gerçek bir müslümansan Bilimin dinde varolduğuna inanıp aslında aldığın bütün eğitimlerin dini eğitim olduğunu dşünürsün.Ayrıca sınavda çıkıyo diye öğrenmemiz lazım nasıl bir düşüncedir,azcık ne öğretiyolar diye sorgulayın...üniversite okuycaksınız
- +1 yıl
sende tek boynuzlu bir atın olmadığını ispatlayamazsın ben vardır diyorum ve evrenin yaratıcısıdı ve her şeyi bilendir diyorum hadi bakalım olmadığını ispatla da görelim. gerçek şu ki tek boynuzlu bir at önermesi hakkında ne kadar kanıt varsa allahın olduğu hakkında da o kadar kanıt vardır ne bir eksik ne bir fazla
- +1 yıl
binlerce kanıt var bak işte islamiyet bilime karşı değil diyorsunuz ama daha ikici cümledi dini öne sürerek bilimsel bir teoriyi redetme yoluna gidiyorsunuz. işte bu yüzden islam ülkeleri geri kalmaya mahkum olacaktır diyoruz. şimdi teori bilimde farklıdır bir yarçekimi kanunu vardır ki formüle dökülebilir bir de yerçekimi teorisi vardır. formüle dökülemediği için teoridir ispatlanamadığı için .değil . teoridir çünkü çok fazla değişke vardır ve insan yine atasına evrilmez. ama bilimsel olarak is
Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. olmalı
05 Yorumla
+1 yılhepimiz müslümanız bırakında olsun bir zahmet
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmilleti dinden soğutmaktan başka br işe yaramıyor
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Gereksiz.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 658 cevap paylaştı. Bir tür zulümdür bu.
00 YorumlaMatematik de zorunlu
02 YorumlaBnce gerek yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsağlık olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılfarketmez
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği