Oyle bir esmeli ki askin ruzgari, ne firtinalar koparip dalgalara bogdurmali, ne de akintiya birakip kiyiya vurdurmali...
iliskinin heyecani kaybolmaz, iliski iliski gibi yasandigi surece aynidir... iliskinin taraflari bencil ya da duyarsiz olmasinlar yeter... sencil askla sevenlerin heyecani kaybolmaz... mutlu olmak elbette sart, ama mutlu olmak olmamali hedef, mutlu etmeyi dusunmeli oncelikle insanlar... hele ki erkek, kadini mutlu etmek icin var gucuyle ugrasmali, cunku "mutlu kadin esittir mutlu hayat"
ve şu da unutulmamali;
Bir kadina ne verirseniz onu size buyutup verir... ev verirsiniz, o size yuva verir... sebze verirsiniz, o size yemek verir... gulucuk verirsiniz, o size kalbini verir... sperm verirsiniz, o size bebek verir...
kisaca, kadini mutlu et, mutlu yasa... ayrica nazini kaprisini de cekeceksin arkadas, yok oyle bedavaya mutluluk :)
Meselâ ilk tanışılan, birbirlerinizi ilk gördüğünüz, ilk merhaba dediğiniz yere gidip orda biraz vakitmek geçirmek ilişkinin kalitesini artırır... birlikte tatil yapmak, doğa gezisine çıkmak, bisiklet sürmek (kız önde olucak erkek sürecek), sürerken erkeğin kızin kulağına hoş hoş şeyler söylemesi, birlikte yemek yapmak, oturup birlikte kendilerini anlatan bir hikaye yazmaları, kimselere söylemeden bir süre uzaklaşmak, ya da birgün boyunca sadece tuvalet ihtiyacı dışında dısarı çikmadan aynı odada kalmak (telefon, televizyon vb. şeyler olmadan)... örnekler çoğalır, böyle basit şeyler ilişkiyo taze tutar... yenilikci ve sürükleyici olmak lâzım, ee bu basit şeylerin yanına birde yatak odası eklenirse yemeyip yanında yatilacak bir ilişko var demektir... 🙂
bu insanın karakterşne ve ruhuna bağlıdır. meela ben yıllar geçse bile çıllgınlığımdan heyecanımdan tutkumdan neşemden eğlencemden asla vazgeçmem. bazıları yıllar geçtikte kenbdşsini hayatın monotonluğuna bırakıyor ve sıkıcılaşıyor. ilişki sıradan sıkıcı ve saygı sevgi içinde geçiyor. ama ben çok gördüm ki, bazı çiftler 40 lı 50 li yaşlarında o kadar delidolu o kadar tutku ve aşk oldu ki. ikisi birbirinin gözlerin, n içine öyle bakıyor ki hayatları sadece birbirlerinden ibaret. o yüzdebn evlenecegin kişiyi cok iyi secmek lazım
Bence mümkün aradaki sevgi çok önemli seviyorsan zaten herşeyi yapmak istiyorsun onun için ten uyumuda varsa kişiler arasında yaşadığın ilişki tıpkı ilk günkü gibi heyecanlı sıcak ve samimi olur diye düşünüyorum..
Ne olursa olsun bu cok büyük olası belli süre sonra kavga ediyorsun ama ayrilamiyorsun sevmekten mi asla tamamen alışkanlık. bir daha yillarini verebilecegine inancın kayboluyir bir daha kendini tanıtmaya yeni birini hayatina almaya gücün kalmıyor o yüzden kalıyorsun ve sigara gibi hayatinda devam ediyorsun sana zarar verse bile
Iliskide heyecanı kaybetmek istemiyorsanız her şeyi zamana yayın, yavaş adımlar ile ilerleyin.. Malum gerdek gecesinde karinizi yalnız alnından öpün, ikinci gece burnundan, sonraki gece dudagindan.. Ay sonundan bir önceki gece değdirip çekin, ay sonunda sokun..
Evet mümkün fakat bin kelime ile anlatılacak bir mesele değil. Aynı zamanda bu karakterinin zenginliğine, iradene, güçlü bir karakter yapısına sahip oluşuna, değişime ne kadar açık olduğuna, hafızanın ne kadar güçlü olduğuna, hayal gücünün kapasitesine göre değişen bir durum
3 yıllık ilişkim var söylediğiniz şey bence mümkün değil. Alışıyorsun o insana artık hayatının tam anlamıyla bir parçası haline geliyor. Bazı şeyleri tüketiyorsunuz yaşıyorsunuz o yüzden ilk zamanlardaki gibi heyecanlı aşk aşk dolu günler yaşayamıyoruz maalesef.
6 senedir aynı kadınla beraberim 2 senedir de eşim kendisi ve onu her gördüğümde hala ilk günkü gibi heyecanlanıyorum bundan yola çıkarsak bence mümkün;)
Eğer aşk varsa ten uyumu varsa heyecan bitmez... birini tanımak ve keşfetmenin heyecanı hiç bitmez. Birlikte seyahat etmek, yemek yapmak, yeni şeyler denemek yeni yerlere gitmek... Ama insanların duyguları bitince heyecanda bitiyor.
Yeniliğe açık olmadığın sürece o biraz zor. Beraber eğlenebilmeli ve vakti kaliteli değerlendirebilmelisiniz. İş maddiyata girmiyor beraber evde oturup bir sezon diziyi yanyana izlemek bile keyifli olabilir.
İlişkilerini sırça bir zindana, kendilerini de birbirlerinin gardiyanına dönüştüren çiftlerin ilişkilerinin heyecanını kaybetmemesinin hiç bir yolu yoktur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
6 yıldır görüştüğüm birisi var ve her görüşmede sanki ilk görüşme olucakmış gibi heyecanlanıyorum bu biraz hislerde, karşındaki kişiye yüklediğin anlamda bitiyor birde hep aynı şeyleri yapmamak lazım yeni yeni şeyler denemek lazım sınırları zorlamak lazım
Dünyanın en kısa fikrası olur bundan. Yok öyle İstanbul kazanılan ne varsa zamanla yavaş yavaş kaybedilir önemli olan o heyecanlı frekansi yakalamışken hakkini vermek.
Mümkün değil. Çünkü biz artık eski biz değiliz. Televizyon ve internet döneminde herkes herkese kolaylıkla ulaşabiliyor, bu da flört ve kaçamakların sayısını artırıyor.
4 yil sevgili 1 yil nisanli kaldim 1,5 yildir evliyim. Hala aradgnda mutlu oluyorum. Ise gidince ozluyorum. Hep gozumun onunde olsun istiyorm. :) bu karsilikli olursa eger duygular devam ediyor. :)
iliskideki paylasim hayata bakis acilari ve dusuncelerle alakali ben 9 ay sonra evlenip de evlilik ne kotu birseymis diyenini duydum.. hersey insanda baslar insanda biter..
karakter özellikleri, çevre şartları ve bir çok etken var bu durumun azlık ya da çokluğunu etkileyen. ben ilişkimde bunu yapmam şunu kesin yaparım demek doğru olmaz. sonuçta çift taraflı her şey.
evet ilişkilerde bazı şeyler zaman geçtikçe alışkanlığa dönüşebilir ama ilişkide ilk günkü heyecan diri tutulabilir. Karşılıklı olarak sürprizler yapmak ve ilişkiyi monotonlaştırmamak gerekir.
bir ilişkiye yaşanacak ait ne varsa zamana yayıp yaşanmalıdır yani birkaç ay içinde her şeyi yaşayıp sonra o ilişkide uzun zaman heyecan olması beklenmemelidir
süprizler yapmayı seviyorsan küçük süprizler yaparak heyecanı arttırabilirsin yatakta defalarca tatmin etmek her seferinde en doruklara çıkarmak bunlar olduğu zaman mümkün :):)
Sağlam temeller üzerine kurulmayan her ilişki günün birinde fırınlarda savrulan kum parçalarının yerini alacaktır. Ancak o sağlam temel çoğu zaman mümkün olmaz. İşte bu nedenle de biter tükenir ve son bulur.
Aşkın, ilişkinin ne olduğunu filmlerde görenler değil de, mantığı ile yaşayanların yapabileceği bir şeydir. Aşk nedir? Gör aşık ol, ayrıl sonra kavuşmaya çalış. Filmler bize ne romantik derse, o romantiktir.
Mümkün! Kesinlikle! Yaa o kadar sıradan şeylerden haz alıyorum ki bazen bu kadar uçuk şeye gerek Yok diyorum ama gelişime de açık olmakta fayda var... heyecan yenilik ya kendinizi değiştirin ya da partnerinizi!
@hazal_1233 Birbirimizi seviyoruz herşeyin ilkini birbirimizde yaşadık. ikimiz de klasik karakterlerde değiliz beraber sürekli sinemaya gidiyor bowling oynuyor kimi zaman bilgisayar oyunları oynuyoruz. bu şekilde 4 yılı devirdik
6 yıl sürmüştü ilişkimiz. Bende alışkanlıktan bağımlılığa dönüşmüştü olay. Bu da karşı tarafı biraz rahatsız etmişti. Kendime engel olamayınca ayrıldık.
Tabiki de mümkündür Ve bunun İçin bazı monotonluklardan kaçınmak Gerek. Heyecan verici olayların artması gerek. Örn: saat gece 2 de pijamaları giyip yatacakken bir tarafın kalk yürüşe çıkcaz demesi gibi vb. Yani sıradan ilişki moduna kapılmayacaksın.
En İyi Cevaplar