Araştırmalara göre aşk kalpte değil, beyinde başlıyor ve beyinde bitiyor! O halde “Seni kalpten seviyorum” demek anlamsız mı?

Araştırmalar göre aşk kalpte değil, beyinde başlıyor ve beyinde bitiyor! O halde “Seni kalpten seviyorum” demek anlamsız mı?
Aşkta, kalp beynin memurudur! Aşkın sesi kalpten gelir ama kararı beyinde alınır. Aşk, beyinde başlar, beyinde biter. Aşkı, kalbin etkinliği sanmak, satrancı beyin sporu değil, parmak sporu sanmaya benziyor.
Araştırmalara göre aşk kalpte değil, beyinde başlıyor ve beyinde bitiyor! O halde “Seni kalpten seviyorum” demek anlamsız mı?
Aşk şarkıları yazanlar yanlış biliyor yani, aşkın kaynağı kalp değil, beyin! Aşk bir beyin işlevidir. Aşk duygusu, beynimizdeki korteks ve limbik merkezde oluşur. Beynimizin emriyle salgılanan kimyasallar, kalbimizin etrafında hissedildiği için sevgilimizi kalbimizde sanıyoruz. Oysa kalbe daha hızlı çarpmasını beyin söyler!
Sizce aşk beyin mi yoksa kalp işi mi efem?