Sizce aşk beyin mi yoksa kalp işi mi efem?

Yine şu kimler üzerinde kimi kullandıkları belli olmadan yaptıkları araştırmalar evet. Aşk kalpte başlamasa ne diye ritmi değişir kalbimizi tutarız onun hızlı çarpışını kuş gibi çırpınışına şahitlik ederiz aşk kalpte başlamasa bu mide kazınmaları kalbin civarında uçuşan kelebekler ne diye uçuşsun sol köşesinde aşk kalpte başlamasa ne diye sızlasın yürek veda edişinde ben beynimi sınırsızca kullandığım bir aşk yaşamadım beynimi kullanmadım bile belki yıllar sonra beyin devreye girdi o ayrı mesele ama yine beyinde bitti kalpte yine aynı değerde sevgili.
Bence de beyinden başlayıp beyinden bitiyor.
Işte tam bunun için mantik evliliği istiyorum.
Espoo evlen benimlennn
Evet evet eveeet 😑
soru çok hoşuma gitti 🙂 evet herşey beyinde bitiyor 'seni kalpten seviyorum' demek aslında 'seni farklı ve derinden seviyorum' demektir kalp sadece sevgide organel bir semboldür.. beyin sevme işlevi gösterirken vücutta bir değişkenlik olmalı e tabii bu da kalpte oluyor bu sebeple duygusal bağ kurulurken kalp beynin salgıları hormonel hareketle kalbi tetikliyor. Bu sebeple kalp sevgi de bir sembol olmuştur. aşk beyin işidir kalp beyin den komut alır
teşekürler 🖐
Seni beynimle , beynimden seviyorum demek duygusallık tan uzak insanlar işin duygu yönünü ki beyin sayesinde kalbimle veya ruhumla hissediyorum seviyorum diyip işi romantikleştirmiş iyi de olmuş öteki türlü duygudan uzak bırak sevgiyi ilişki dahi tat vermez.. Ama bu mantıksızlıkları aşkta beyin nasıl yaptırıyor ya da buna yol açıyor ama bencede beyinle başlayıp beyinle bitiyor
Cevap
57Cevap
bir nevi haklılar ama bunun için araştırmaya hiç gerek yoktu ki... boşu boşuna yine para harcamış lar bir araştırmaya... sevdiğimiz kişiyi görünce kalbimiz daha hızlı atar değilmi? evet ! beynimizde sempatik ve parasempatik sinirler bulunur değilmi? evet ! Peki kalbimizin hızlı atmasına sebep olan hangisi? Sempatik sinir sistemi!
Sonuç? Sevince kalp atışı hızlanıyorsa bunu da beyin de ki sinir sistemleri ayarliyor sa, evet, tıp bakış açısına gore tabiki sevmek ve aşk beyin işi dir..
Not: şöyle de bir durum var... sempatik sinir sistemi aslinda zamaninda atalarımızin kaçmak ve savaşmak için beynin uyarı gönderdiği bir sistemdir... ozaman madem sempatik sistemi kalp atışını aşık olunca hızlandıriyor, aşık olmak nekadar mantıklı, kaçmak için beynimiz bizimi uyarıyor... düşündürücü bunlar
Keşke bir gün şu araştırmacılar aşk diye birşeyin olmadığını da araştırsa.
Aşk yoktur, sevgi vardır.
Sadece beyinle başlayıp ve yine beyinle bitirilen bir olayı aşk diye lanse etmeleri oldukça garip.
Bir insana bağlanırsın Allah' a taparcasına seversin ama bunun adı aşk değildir.
Unutuyorsun ve bu aşk olmuyor aşk ancak ilk nefesten son nefese kadar süren bir olaydır.
Nefesinden vazgeçer mi insan?
Azrail gelene kadar hayır.
Peki, madem aşk varsa insan neden vazgeçer birinden?
Nefesinden vazgeçmiyorsun da aşk denen kavramdan neden vazgeçiyorsun?
Anlamsız bir duygu bu.
Araştırmalara göre aslında böbrek üstü bezlerde başlıyor. salgılanan hormonlar v. s. doğrusu "seni böbrekten seviyorum" olmalı. hatta aşkım yerine 'böbreeem' diyelim. yerleştirelim dilimize. let the begin make something for the fucking world my kidney!
manyak mısınız? zaten tüm duyguların salgılanması hormonlara hormonların salgılanması da beyne bağlıdır. yani üzülmek sevinmek aşık olamk gibi duygular esasen beyinden kaynaklıdır. bu kadar basit konularda 100 yılın bilgisi tarzında şeyler yazmanız komik.
Bende oyle dusunuyorum ask kalpde degil kalp dusunemez ki neyin kafasini yasiyorlar 😂 insani beyin yonetir buna gore kalbe asik olma seylerini (iste hormonuydu kaniydi vs. ) emir eden yine beyindir.
Yani ask akil isidir.
Beyne sövmeye devam kalbin sucu yok.
#tespitgibitepsi
Aslında aksini düşünüyordum ama şimdi düşününce mantıklı geldi.
Şöyle olabilir:
Beyin: Güzel gözler algılandı!
Kalp: Ne kadar da güzel gözleri var...
Beyin: Kibar biri.
Kalp: Çok da kibar biri.
Beyin: Biçimli dişler ve güzel bir gülümseme algılandı
Kalp: Gülüşü çok tatlı.
Beyin: Bana bilmediğim şeyler söylüyor.
Kalp: Genel kültürü çok geniş, entelektüel bir adam.
şeklinde robotik bir eleme yapıyor olabiliriz aslında :D
Doğrudur, kalbimizin şiddetle atması, terlemeye heyecanlanmaya ve ateş basmasına sebep olan şey adını unuttuğum tuhaf hormonlar yüzündenmiş. Şimdi iş nerede başlıyor, hiç bilmiyorum. Beyin de mi hormonlarda mı? Yoksa birbirlerine bağlılar mı? Gerçi hiç aşık olmadım ama aşık olanlar fiziksel olarak bunu hissediyormuş.
Yahu ben bunu yıllarca söylüyorum. kalp sadece kan pompalar. beyinde oluşan duygularla kalp ritmide bundan etkilenir. bizim insan çocuğu da yok kalbinin sesini dinle, yok kalbinin gözü var, yok kalbin taşlaşmış, yok kalbinde merhamet olsun, yok kalbinde biri mi var. ulan bunların hepisi beyinde oluyoo. beyin beyin.
bide şu yanlış algı var yok ruh insanın içini tamamen kaplıyormuş felan, ruh sadece korteksi kontrol eder anlatamadım heralde. bide şu var vücutda hiçbir sorun yokken hızlı trende filan mutluluktan kalp krizi geçirebiliyormuşuz tabikide ruhla alakalı değil bu. beyin gözden aldığı veriler hızlanmaya başlayınca beyin vücudun ani tepki verebilmesi için kalp atışını hızlandırır ve kas hücrelerine giren enerji miktarı artar ayrıca beyin hücrelerinede daha fazla enerji geldiğinden beyin daha hızlı çalışmaya başlar. kalp atış hızıda zaten maksimuma çıkmıştır ve beklenmedik bir oynamayla ritmi bozulur ve kalp krizi olur. tabii bu etkiliyormu bilmiyorum ama vücut sürekli enerji harcadığından besini tam parçalayamadan kana karışır buda damarlarda az bir ihtimal olsada tıkanıklık yapabilir.
aynen dost. beyin baba saniyede o kadar çok görüntüye magruz kaliyor ki hızlı trende "ne oluyor lan" diyor ve vücuda adrenalin veriyor sonra kalp de "baba ne oldu, tempoyu mu arttirayim" diyor. beyin de "bilmiyorum oğlum ama görüntüler çok hızlı gidip geliyi secemedim namussuzlari. sen depara kalk, baktin hızlı görüntüleri belleke atamiyorum. sen beni beyaz ışığa doğru götür oğlum " diyor. sonrası malûm
Kişinin algıları, yargıları, hisleri... tamamı ne varsa beynin prefrontal cortex denilen kısmında gerçekleşir. Kalp çarpıntısı ise vücudun adrenaline olan tepkisidir. Ee duygular harekete geçince beyin vücuda emirler veriyor tabii.
Adrenalin, yüksel!
Serotonin, açığa çık bakayım!
Yani sayın hakim, kalp hissetmekle vazifeli organ değil. Bunu uzun zamandır biliyordum zaten.
Bazı araştırmalar da aşk libidodur diyor. Seni çükümle seviyorum demek de mantıklö o zaman
Aşk köşede başlar köşede biter, aşık olduğunuz bir fahişeyse.
Aşk kitapta başlar, tozlu raflarda biter, aşık olduğunuz hayalinizse.
Aşk beyinde başlar, beyinde biter, aşık olmanın saçmalık olduğunu anladığınızda. #SinirliBiber
Katılmıyorum..
"Kalbler ancak O'nu anmakla mutmain olur.." (Rad/8) ayetine göre insanda akıldan başka hasselerde var..
Kalbin istediğini bazen akıl kabul etmez.. Akla güzel geleni de kalb tastiklemez.. Demek farklı özellikler..
#Vesselam
Ikisinin ortak isidir ask birisi olmazsa digerinin pek hükmü yok :) bence
Aşk bana sačma geliyor ya bu bir nevi psikolojik rahatsızlık bana göre mesela mutluluk hormonu bazılarında (%65) yaşlandıkça azalır huysuzluk başlar psikiyatriye giden hastayı nornale döndürmek için ilaç verorler ve eski haline döner. İş tamammen beyinde hormonlarla ilgili eğer bir gün bu duyguyu tadarsam ilk işim psikiyatriye randevu almak olur
Evet beyinde başlar beyinde biter ama beynin emriyle devam edişi kalp de dahil bütün bedende etki oluşturur. Bu da çok da anlamsız olmadığını gösterir.
Tün duyguların konturolü beyindedir zaten, mutluluk hüzün öfke nefret sevgi tutku heycan , kalp duygu tanımında sembolize biseydir, duygularımızı yaşarken ritminin değişmesi ve durduğu an yaşamın bitmesinden dolayı
Beyinde başlar ama kalbi uyarana kadar belli bir zaman gerek.. Kalbe ulaşmak esas mesele. Bittiğinde ise direkt beyne ulaşır ve kalple bağlantısı kopar. Bunun en büyük kanıtı ise o eski heyecanın olmamasıdır.
Aşkın nerde başlayıp bittiği önemli değil. Önemli olan aşkın ta kendisi. Aşkın hangi organ tarafından yönetildiğine değil de aşka odaklansak aslında bir parça da olsa anlam kazanmış oluruz.
Aşk kalpte olsa nolur? Beyinde olsa nolur? Kalpte olunca veya beyinde olunca değişen nedir? Avantaj dezavantaj? Bazı değerlerde sembolik oluversin efem...
göz gordu beyıne çaktı sınyalı beyın dusundu taşınfı o da çaktı sınyalı kalbe hop kalp sevdı. kalp sınyal çaktı beyıne. seveyım mı dedı. beyınde çaktı yıne sınyalı. sev ulan dedı hayat kısa ❣
Zaten kalp ve sevginin bagdastirilmasi tamamen mecazi bir anlatimdir. yoksa tabi ki aşkla meskle alakası yok. Her şey beyinde başlar beyinde biter. O organla düşünüyoruz sonucta
Araştırmalara bakmanıza gerek yoktu. Bana sorsanız ben de söylerdim bunu. Sanki önemli bir tespit yapmışlar.
Anlayamadığıniz şu: Seni tüm beynimle seviyorum demek kulağa hoş gelmiyor.
Kimyasal olarak hormonel bir olay aşk ve beyinde başlıyor mantıkla ilgisi var ama ısrarla kalbe bağlıyoruz böyle bir şey de hissiyat ile ilgili olarak oluyor. İşin özü beyindeki uyarılma.
kalb burda biraz mecazi oluyor duygularimizi kontrol eden beyindir tabiki ama beynimle seni seviyorum demek bunu bir is gibi gormektir insana o heycani veren kalptir sacma degil
Kalpten seviyorum demek seni bütün duygularımla seviyorum anlamına gelir yani saçma değil
Nerden başladığının ne önemi var. Kaldıki beyinden başladığını biz hissetmiyoruz. Önemli olanda ne hissettiğin olduğuna göre doktorlarım zamanlarını başka şeye harcasalarmış keşke:)
bence beyinde başlayıp beyinde bitmesi anlamsız , sevgilimle ayrıldık az kalsın kalbim ağzımdan çıkıyodu ne konuşuyo bu bilim adamları yaa sjsjs
Sevgi ve aşk farklı şeylerdir, adı üstünde "seni kalpten seviyorum", sevmek candır, aşk ise cidden geçici bir heyecan sadece.
Araştırmalara göre derken? Bu durumu bilmeyen zaten sevemez yani biraz mantık yürütsen beyin sayesinde olduğunu anlarsın. Saçmalık 😴
Beyinde başlaması kalpte devam etmediği demek olmuyor başladığı ve bittiği gibi birine de seni kalpten seviyorum denmeyeceğine göre😂
İnsanlar hala 5 tane hisleri var sanıyorlarken, görenin göz değil beyin olduğunu bilmiyorlarken onlara bunu açıklamak mümkün mü gerçekten?
beyin tarafından gelen 5-5-5-5-5 akım göze girer, gözde göze gelen renkler tarafından ısıtılır ve buhar olur (her rengin ayrı bir sıcaklığı vardır şimdi mesela siyah beyaz çizgili bir duvara bakıyoruz gözden çıkan akım 5-0-5-0-5 olur) ve beyine geri döner beyin hafızasındaki verilerle bu akımı karşılaştırır ve neye baktığımızı anlar anladıktan sonra ilgili anı zinciri başlatır (anı zinciri zincirddki anılardan biri çağrıldığında (hatırladığınızda) bu anıya zincirlenmiş anının çağrılmasını sağlar) örnek: ağaca baktığınızda aklınıza önce ağaç objesini sonra ağaç kelimesi gelir belki sonra sonbaharda dökülen yapraklar, yaprakların rengi olan turuncu vb.)
kalp normal kan pompalayan bir organ zaten beyinle sever , beyinle düşünür , beyinle söz de aşık olursun.
Kalp mecazidir ve demek istenen yürekten, hissederek sevmektir.
ona kalırsa kalbi duran değil beyni duran yani beyin ölümü gerçekleşen insan tıbben ölür efem. kalp denilen şey yürektir. sevmek de yürek işidir.
Başlatan da bitiren de beyinse kalp neden acıyor, parçalanıyor, yanıp tutuşuyor ya da coşkuyla dört nala atıyor?
zaten tüm duygular beyinden salgılanıyor neyin kafası bu fkdnsl
Kalp derken gönül manasında kullanıyoruz yoksa hepimiz beyinde olduğunu biliyoruz zaten biyolojik açıdan.
Kalp gözü diye de bişey var belki ondandır. Yoksa kalbin içi kan dolu
Olaya bu kadar bilimsel bakmak 🤖😂
Haha nerdesin
Havalar nasıl herşey yolunda mı :)
Siz biliyonuz bu işi serinlikte mi güzel olurmuş su :)
Yengecin aşk saati de diyebiliriz
Bilmiyorum ki yengeçler nerde sevişir çok gizemli hayvanlar olsa gerek
Sevişmek için karaya çıkan y
Dişi yengeçler haklısın demek istedim 😅
Sen de her sabah napıyosan kumda?
bir sabah Benim kumuma da beklerim üşenirsen sırtım da gezdiririm :)
Yürümeye üşenirsen sırtım da gezdiririm diyorum sen bir gir çık suya açılsın çakralar :))
😉😉😉
Günaydın bugün uyanamadın?
Ahh ne kötü sizi kumsalda görememek :))
Sorunun da Suyu çıktı
Yengeç suyu sever sen düşün 😅
kesinlikle. beynin uyuşmamaya başlafıkça kalbim soğumaya başlıyor. ellerinden öperim kim yapmışsa bu açıklamayı.
bence bir insanı beyin değil ruh sever ruh aşık olur
Benim beyin aşka gelince algılama hatası yaşıyor sanırım 😂
kalp sadece bir simge. sevmeyi saglayan ise beyindir
Beyindeki Amygdala denen yapı tüm duygularımızı anlamlandırıyor :)
Seni seviyorum de bence zaten organ belirtme zorunluluğu yok karşıda ki anlayacaktır sevdiğini :)
Evet;her şey beyin'de başlar ve beyin'de biter. Bilim'e güvenin!
Tam emin degilim, onun ile ilgi net bir sonuç vermiş çalışma yok.
O zaman neden Canımız yandığında sol tarafta bir ağrı oluşuyor?
Uyutmayan bir ağrı işte. Uyanınca yeniden kahreden, gözden yaş akmasına sebep olan öyle bir ağrı.
kalp naklı yapılan ınsanlar amelıyattan sonra aynı kısılerı sevmeye devam edıo :))
Sonra beyin ona alışmış oluyo bırakamıyo sigara gibi bağımlılık yapıyo işte o aşk oluyo
sizi bilemem ama benim tam olarak beynimde başlayıp bitiyor
Tabi ki beyin. Bunu bilmeyen biri olduğunu sanmıyorum bu sitede
görmesini bilmeyen gözlere inkar etmek daha kolay tabi 😀
Aşk dopamin salgısı ile alakalıdır. . Birisi görürsünüz vucud heycan salgısını pompalar.. Sonra alışınca o dopamin salgısı azalır.. azalır en son biter. . Önemli olan sevgidir.. Aşk geçicidir.
Araştırmalara göre Allah yok derse ona da inanacak mısınız? Her halta inanmayın.
Kalbini durttugum beynime aşık oldu destek oluyordu verdim odunu köstek olmaya başladı arsiz karı 😅😅😅😅
Banada sacma geliyor. Misal birini seviyorsun. Öldün sen. Kalbini baskasina taktilar. Ee o kisi kimi seviyor.
Seni tüm benliğimle seviyorum diyelim bence, dalağım böbreğim, kalbim, beynim ne varsa
Zaten aşk, ilk önce beyinde başlar ve beyinde biter.
Güzel bir bence eline sağlık
#yalnızlık bağımlılık yapar#
İnsan vucudundaki her şey tabiki önce beyinde başlar ama bu konuda aşk kalbin görevi
Misal parmağına ine batığı zaman beynin acımaz acı parmakta yaşanır.
Sizin deminiz e göre beyin komut verir ama hissi kalp yaşar.
Demem o ki aşk kalpten gelir
kalp zaten çok gondik duruyor semboluyle alakası yok. beyin daha havalı anlamlı olmuş.
kalpte başlar aşk. sonra kalp beyni yönlendirir. sürekli düşünmesini dayatır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar