Çok sevdiğiz belki güvendiğiniz biri, bir şekil de kalbinizi kırdı... Bunu affetmek mi daha kolay olur. Yoksa zaten umurun da olmayan biri, affetsem de affetmesem de gereksiz deyip bunun affını mı daha kolay kabullenirsiniz?
Sevmediğimi affederim, kabullenmesi daha kolay
Sevdiğimi tabikiii... Ona bir şans daha verir affederim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsan sevdiğini mi daha kolay affeder? Yoksa sevmediğini mi?
Benim derdim de bununla ilgili. Bes senelik bir iliski ve bir kac sorun. Birden benden soguma nefret etme. bir insan. nasil affedemeyecek kadar nefret edebilir sevgdi insandan? Hadi diyelim o an sogudu kizdi kirildi yani ben hakliyim haksizim olayini gectim cunku hepmz insaniz hata yaprz. Ben ozur dileyebilen brsym o tam tersi ve ozur diledm nerdeyse yalvardim ama affetmedi. s Allah bile en zalim insanlara tovbe imkani vermisken bir kul bu kadar vefasz acimasz nasil olabilir : \ o zaman bu duruma gore sevgisi gerckten bitmis ya da saglam degilmis ve affetme ihtyci da duymuyor oyle mi?
Sevmediğim, kırarsa çok umursamam, affetmek ya da affetmemek olgusu olmaz sadece samimi diyalog kurmam, sevdiğim biri de kırsa, bana ne hissettirdiğini anlatırım uzun uzun ( konuşmak en iyi bildiğim iş ) :) sonrasında da her şeyin eskisi gibi olmasını beklerim, ama hiç olmayacak bir şey bilirim.
Sevdiğin biri kırarsa seni, hiç bir şey eskisi gibi olmaz maalesef.
Allah bile kullarını affedeceğini müjdeliyor. Hem de herkesi. Rahman ve Rahim sıfatıyla. Ben küćücük aciz bir insan olarak neden affetmeyeyimki? Ben herkesi affederim. Affettim gitti. Helal olsun varsa haklarım. 😊☺😀😎 Hepinizi seviyoruummm...
A , sevmedigim biri kalbimi kiramaz orda yeri yok cunku. En fazla sinir eder takmam sorun yok der gecerim. Sevdigim biri ciddi anlamda kirdiysa kalbimi ki yasadim bikez. Barismam 1yil surer. Ufak tefek seylerse 5dk sonra barisirim.
Sevmediğimi affetmem ama umrumda da olmaz şahsen. Yaptığı hata ile ilgilenmem yani. Sevdigimi ise affederim unuturum hic bisey olmamış gibi devam ederim 😄
ıkısınıde affetmem sevdıgım hata yaptıysa sildiysem silmişimdir sevmedigim bana hata yapamaz zaten sevmiyorum yapsa ne yapmasa ne hiç umrumda bıle olmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Affetmek için gerekli olan koca bir yürek sadece sevmek sevmemek çok mesele değil bence
Yani severken yaptığı yanlış dan dolayı sevmediğin gruba dahil olunca artık affetmen gerekmez tabi bu yaptığı hatanın büyüklügünede bağlıdır küçük hatalardan dolayı sevdiğin bir insanı sevmediğin gruba dahil etmen doğru olmaz biraz yanlış anlattım demin sanırım 🤔
Hımm o son sölediğiniz konu aslında biraz detaylı burdan degilde sizin sayfanızdan tartışsak şimdi her yorumda muhtemelen soruyu soran arkadaşada bildirim gidiyodur sonra içinden saymasın bize 🙈
Yani o anlamda degil içimde bir ses sizinle bu konuyu detaylı tartışmamı söylüyo ama özelden yazarsam daha iyi olur diyecek yanlış anlama konusuda özelden yazabilirmiyim diye soracağım soru ile alakalı idi ama size mesaj gönderemiyodum şimdi aklıma geldi yani her halukarda özelden tartışamayız sanırım 🙉🙈
En İyi Cevaplar