Akademik kariyer mi evlilik mi?

Herkese merhaba ben 24 yaşında kıbrıs yakındoğu üniversitesi tıp son sınıf öğrencisiyim. Üniversite bittikten sonra genetik alanında yüksek lisans ve ardından yurt dışında doktora yapmak istiyorum. Fakat aynı üniversitenin hukuk fakultesi son sınıfta okuyan sevgilim ise üniversite bittikten sonra evlenelim diyor. Hal böyle olunca akademik kariyer ile evlilik arasında kaldım. Yüksek lisansımı ve doktoramı yurt dışında yapacağım için evlenemem evlensem bile ben yurt dışında o türkiede olmaz. Evlenip oda benimle yurt dışına gelse bile yurt dışında avukatlık yapamıyor elinde sağlam bir ingilizcesi yok sırf ingilizce için en az 1 yıl çalışması lazım yurt dışı için. Durumlar böyle olunca kız arkadaşıma yüksek lisans yapmak istediğimi söyleyemedim kaç aylardan beri düşüne düşüne kafayı yemek üzereyim. Türkiye genetik alanında çok zayıf Türkiyede iyi bir mastır eğitimi alamam + birde okulumun yurt dışı bağlantıları falan çok güçlü o yüzden yurt dışında yapmam gerekiyor yüksek lisans ve doktoramı. Uzun lafın kısası siz olsanız hangisini seçerdiniz ? Tıp fakultesini bitirdikten sonra kendimi kliniklere atıp iş hayatına başlamayı mı seçerdiniz yoksa yüksek lisans ve doktora yapıp akademik kariyer yapmayı mı seçerdiniz ?

Birde yüksek lisans e doktora toplam 9 senede bitiyor Şu an yaşım 24 + 9 sene daha etti 33 :) 33 yaşında bitecek akademi hayatım. Bu yaştan sonra da evlenmek için çok mu geç kalırım ? :) Lütfen yardım edin yorumlarınız, düşünceleriniz benim için çok önemli.
Akademik kariyer mi evlilik mi?