Evliyim. Eşimi sevdiğimi sanıyorum ama aklımda sürekli başkası var ve benden 13 yaş genç... Aşk mı bu?

36 yaşındayım. Evliyim. 2 çocuğum var. 7 yıl önce eşimle tanıştığımızda eşime demiştim ki "önce birbirimizi tanıyalım, sonra eğer karar verirsek ciddileşecektir kendiliğinden." Ancak o dedi ki "Evlenmeyeceksek niye birbirimizi tanıyalım ki?" Saflıktan yanıt veremedim. Ancak şimdi onu tanıyorum ve evliyim.
Ayrıca iki de çocuğumuz var. Evlendiğimizden beri hep beni eleştirdi ve başka erkeklerle karşılaştırdı. "Bak... kişisi ne kadar uyanık, sen uyanık bir erkek değilsin. Farklısın." dedi sürekli. Başka başka örnekler önümde sürekli.
"Yaptığın yanlış, bu konuşmalarla beni kendinden uzaklaştırıyorsun, böyle yapma." diyerek uyardım ben de bazen. Bazen de kızdım.
Azalsa da benzer sözleri devam ettirdi. "Sen şöylesin, sen böyle birisisin." Ya da "sen hassassın" "sen dünyanın farkında değilsin"...
Bu yaz 35 günlüğüne çocuklarla birlikte anne babasının yanında kaldı. (Ha bu arada, anne babası da sürekli tartışan ve birbirini beğenmeyen insanlar.) İşte yalnız olduğum bu 35 gün bu hatırlamadığım şeyleri bana anımsattı. Meğer o kadar mutsuzmuşum ki!

Ve ben, 23 yaşında başka bir genç kızla tanıştım. Ondan o kadar çok hoşlanıyorum ki, hep aklımda. Kalbim onun için çarpıyor. Her karşılaştığımda bir ateş basıyor. Göz bebeklerimin büyüdüğünü hissediyorum. Çocuklarımın masumiyeti beni tutuyordu. Artık kendimi tutamaz oldum. Sürekli ona yardımcı olmaya, onunla sohbet etmeye çalışıyorum. Ve bundan zevk aldığımı kendisine söyledim. O yücelsin diye çabalıyorum. Benim evli ve çocuklu olduğumu biliyor. Yüzük de takmıyorum hiç. Başkasından etkilendiğimi dürüstlüğümü bozmamak için eşime de söyledim...
23 yaşındaki genç kız beni sadece kendisine yardım eden biri olarak görüyor mudur acaba? Bilemiyorum. Benimle olan iletişimini kesmemesinin nedeni onun da benden hoşlanması olabilir mi?
Ayrıca aynı yerde çalışıyoruz. O işkurla geldi. Bense amir konumundayım ve kadroluyum. Ama onun amiri değilim. Bunlar da cabası.
Bu durumu yorumlayarak bana yardımcı olur musunuz? Size minnettar olurum.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir soru daha eklemek istiyorum.
Başbaşa olduğumuz, sıradan olduğunu düşündüğüm sohbet ettiğimiz bir zamanda ona şunu sormuştum.
Bu yaşta bu olgunluk ve gerçekçiliği nasıl kazandınız? demiştim. O da; geçen yıl nişanlandığını ve nişanlısının kendisini sürekli aşağıladığını söyledi. Bir de aldatma da olunca... dedi. Ve şimdi nişanlı olmadığını söyledi... Anladım diyebildim sadece yutkunarak. Yaşadıklarımı buraya yazarken iç farkındalığım da artıyor elbette. Herkese teşekkür ederim.
Evliyim. Eşimi sevdiğimi sanıyorum ama aklımda sürekli başkası var ve benden 13 yaş genç... Aşk mı bu?