Goethe; "İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever. Önceki ve sonrakiler birer arayış, kaçış ya da aldanıştır." demiş. Sizcede böyle mi? Yani insan birden fazla aşık olamaz mı? Hep o bir kişide mi kalır insanın aklı, kalbi?
Goethe' nin ilginç teorisi; "İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever." Peki sizce öyle mi?
çocuklugumun vermiş olduğu saflikla, uzun yolculuklar da cam kenarini tercih ederdim yapisirdim hemen, yol başka nasil çekilirdi ki. herkes uyur ben kendime yildiz seçerdim yol ilerledikce beni takip ediyo sanardim.
hâlbuki ardinda gelen yildizlari gözardi etmiştim hani insanin gözüne perde iner kararir ya, karasindir her şeyinle. gözün görmez ya çevresinde ki güzellikleri, hah! tam da öyle. birisine ait olmak ne büyük emek ne zor. bu aitlik kalmissa hele ki, vay haline vay.. doğru bir kişiyi seversin gerisi o'nu takip eder.
Kızlar için alenen erkekler için gizlidir bu sözün anlamı. Kızlar kesinlikle ilk aşklarını eğer iyiyse unutmazki ne yazıktır. Başkasıyla evlenirler. Ama demezler. Erkekte durum karışık. Duygularına fazla yenik düşmediği için ve eski ilkel beynin getirileri sayesinde ilkleri çok önemsemeye bilirler ancak her zaman akıllarının bir köşesinde durur. Zamanla aşınır. Ama ordadır
insan hep der ki ben sadece bir kişiyi sevmeden milyonlarca insanları sevdim ama karşısına doğru birisi çıkarsa yani mutlu olacağı birisi ile o zaman İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever çünkü seversen öncesi de yoktur öteside yoktur.
Yalan ben çok sevdim bazen az sevdim bazen çok sevdim ama hep sevdim hiç bir zamanda diğer aşkın kalıntılarınin yeni ilişkimiz leklemesine izin vermedim
Goethe yine söylemiş söyleyeceğini bize de susmak yakışır..😇
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben öyle düşünmüyorum ilk aşk tamam başka ama deli gibi başka birine hiç aşık olamayacaksnin diye bir kural yok bence kendi yasayamamis iki kişiye aşık oldum yaşadım aşkı en delicesine
@moonlightttttt vallahi bu olay kişiye bağlı ben ona aşık oldum bittim bir daha yaşayamam onun gibisini bulamam derse kendini gerçekleştiren kahanete uğrar 😀
Zaten böyle birşey dememiş ki. Dediği bir kişiyi seversin gerçekten. başkaları olur öncesinde veya sonrasında onlar sadece yerini doldurma çabaları diye. ondan başkası olmaz. aşka küstüm daha kimseyi istemiyorum hayatımda gibi olur demiyo.
En İyi Cevaplar