Illa bu kadar ayrıntı mı yazalım yani://
Evlendikten sonra eşiniz "ben çocuk falan istemiyorum"dese ne tepki verirdiniz?
Illa bu kadar ayrıntı mı yazalım yani://

Birincisi evlenmeden zaten birini tanımada konuşulur cocuk severmısin ileride hiç cocugun olmasını istermiydin diye veya diyelim evlendikten sonra eşim istemiyorum dedi ilişkide herzaman çift taraflı karar verilir iki tarafta ne zaman hazır olursa ozaman en dogru zamandır. En önemlisi bir eviliğin en güzel şeyi evlat sahibi olmak o duygu hem anne hem babanın en güzel hayalidir :) :) çocuk mutlugun devamının başlangıcıdır. ama unutmayınız eşinizi sevmekte süphe duyarsanız dünya halidir herşey olur tam güvenemezseniz ayrılık gibi ozaman çocuk yapmaktan uzak durunuzkı ayrılma durumuzda ortada evlat kalmasın anne baba ayrı olmasın diye çocuk birbirini çok seven çiftler için bir hazinedir. :) :)
Condom kullanmam bende :D net yani...
Yuh be. İnsan çocuk için evlenir mi ya. Bu düşüncedeki insaları görünce hayret ediyorum.
Şahsen benim için eş önemli, çocuk evlilik için olmazsa olmaz değildir. İki tarafın da isteği varsa olur, bir tarafın isteğiyle çocuk yapılmaz.
Ayrıca dünyanın en güzel şeyi olması sana göre. Herkesin "en güzel" bulduğu şey aynı olmaz.
Evlenmeden önce adama "Çocuk için evleniyorum seninle" dersin. Adam daha muhattap olur mu acaba. Aklı varsa olmaz.
Sakinn😀
Yani bu kafada ne var anlamıyorum. Bir kere aşık oldum sevdigim adamla evlenemedim. Belki onunla evlenseydim bunlari umursamazdim. Bir daha aşık olabileceğime inanmıyorum. Bu yuzden mantik evliliği yapmayı düşünüyorum olursa tabi. Eğer evlenecegim adam beni çocuk sahibi yapmayacaksa zaten evlenmemin bir amacı yok.. Böylede mutluyum.. Bundan sonraki hayatim icin düsüncelerim böyle.. Herkes ayni fikirde olacak diye bir kural yok.
Simdi isbu fikrin bir temeli olmasi gerekir, altini hakkaten dolduramadigin fikri 'ben boyle dusunuyirum' diye savunamazsin da neyse
@Ragnar_Lodbrok ee sen niye simdi benimle uğraşıyorsun hee de geç yani cok mu zor.. Çocuk hasreti çekiyorum bu hayatta yapmak isteyecegim baska bisey kalmadı.
Evlilik iki kisilik biseydir, senin keyfine ulasma aracin degildir.
Boyoe salak sacma kafalarla cocuk yapiyorsunuz, sonra berbat evlilikte en buyuk zarari cocuklar goruuor
@Ragnar_Lodbrok ayy tamam sensin
Bu kafada ne mi var? Farkında değilsin ama cidden aklı başında bir adam bu düşüncede biriyle evlenmez.
Sadece sevmek yeterli değil ama sadece mantıkla evlenip sevmediğin bir adamla aynı yatağı paylaşıp bir de çocuk yapmak neyin kafası?
Babası senin için mühim olmayabilir ama çocuk için mühim. "Annesinin evine yollarım" oh ne güzel.
Ben küçükken annem babam uzun bir süre ayrıydı ve çok sıkıntılar yaşadım. Oradan oraya savruldum. Küçük halimle onlardan çok aklım kesiyordu. Öyle sevmek için çocuk yapılmaz. Sonra yıpranan çocuk olur ve senin severek istediğin çocuk ailesinden soğur. Senin sevgin bir şey ifade etmez.
Gerçi boşuna konuşuyorum sana ama doğrusu da bu yani.
Ama oyle deme cocuklar cok sirin, bir couk sahibi olmaktan daha guzel ne varkieeaaah.
Yazarken bile tiksindim kendimden
İster niye istemesin ben istiyorum kimden yapayim o çocuğu acaba
Hay allahim evlenirsem ben de cocuk icin evlenirim
Aynen..
Cevap
61Cevap
bir başkasından olsun o zaman
Evlendiğim gibi geri boşarım😂.
Eşim evlendikten sonra çocuk istemediğini dile getirse.
Ona çok güzel bir duygu olduğunu anlatmaya çabalarım nasıl mı?
Çocuk parkına götürürüm gülüşlerini masumluklarını izletirim.
Çocuk yurduna götürürüm ne kadar muhteşem olduklarını gösteririm.
Ana okuluna götürürüm minik elleriyle nasıl birşeyler yapmak için emek verdiklerini gösteririm.
Son olarakta annesinin yanına götürürüm annesinden hamile kaldığında ki duyguyu ve kucağına aldığında ki duygularını ve bu yaşına getirene kadar onun için neler yaptığını anlatmasını isterim babası da eşlik eder bu duruma😊.
Hala istemezse canı sağolsun kimseyi zorlayamam.
Sanki kimse omrunde cocuk parkina gitmedi.
Cocuklar muhtesem falan degiller.
Hele bizim memleketin devamli viyaklayan cskma hiperaktif cocuklari hec degil
@Ragnar_Lodbrok Sende bir çocuktun sende küçükken viyaklamışsınsıdır.
Çok fazla yorum yapmak istemiyorum bayım size.
Eve misfir geldiginde herkesin dikkatini ceken sey uc cocuk olmasina ragmen evin huzurlu olmasiydi.
Hayatim boyunca oyle viyakladigimi hatirlamiyorum. Ozellikle annem cocuilarinin millete rahatdizlik verdigi dusuncesinden nefret eder ve ona gore ikaz ederdi.
'Sen de cocuktun' demek cidden cok vasat bir onerme. Ben de cocuktum, Hitler de cocuktu. Demek ki cocuk olmanin bir numarasi yok
Cocuklari gozunuzde buyutmeyin yani. Cocuklar ayni yetiskinler gibi bir avuc kayda deger ve bir yigin vasifsiz vasat olarak ayrilirlar.
@Ragnar_Lodbrok Herkesin düşüncesi kendinedir ben böyle düşünüyorum sende böyle saygı duyar yoluma bakarım
William Clifford temellendirilmemis dusunceleri savunmanin ahlaksizlik oldugunu soylemis zamaninda.
@Ragnar_Lodbrok Herkes düşüncesinde özgür ve hürdür.
Ve ben sizinle tartışmak istemiyorum siz ısrarla yazıyorsunuz.
Sabrımın da bir sonu var. İyi günler
Sabrinizin sinirina gelmesinin nedeni hicbir saglam temel uzerine oturtmayip 'Ben boyle dusunuyorum' diye sayiklamaktan ibaret argumanlarinizin opmasi olmasin sakin?
@Ragnar_Lodbrok Aynen kesinlikle katılıyorum hatta dur sana 👏👏👏👏👏
Kuzu benim yanımda kalıpta çocuk istememesi mümkün değil ya, körle yatan şaşı kalkar demişler , kesin oda çocuk delisi olur :-) zaten çocuk seven biri olur eşim Allah'ın izniyle :-)
Insallah kuzu 😊😊
Aminnnnn :-)
çocuk için evlenmiş olsam çoktan evlenmiştim
benim için sorun olmaz
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Tekrar evlenirsem çocuk sahibi olmak istemem. Yani demek ki bu sorumluluğu alamayacağının farkında ki açık açık söylüyor. Bu güzel birşey bence.
Onu kucağına alsın hele bir bakalım dunyaları yıkmıyor mu onun için.. Tabiki bazılarına o babalik duygusu hic verilmiyor malesef.
Aynen oyle ve sen bu duygusu olmayan adamdan illa çocuk istersen ileride daha büyük problemlere yol açmış olursun.. Eğer çocuk icin evleneceksen, ona gore dikkatli seç eşini.
sevgilim 28 yaşında ve oda uzun bir süre istemediğini söylüyor hiç olmasa bile farketmez diyor bende saygı gösteriyorum
Hiç istememesinden daha iyi bence 😀
Sadece şunu derim:
Bu dünyada su katılmamış pek çok kötü insan var ve hala çoğalıyorlar. Gel, ikimiz bizden birer parça yaratalım ve dünyaya iyilik katalım.
Ama hala dinlemiyor ve istemiyorsa boşanma davası için avukat aramaya başlarım.
lan bu fırınmı İstememesinin temel sorununu çözer istemesi için elimden geleni yapardım İllaki bir sorunu var ve olmuyorsa elimde parasal imkan var onu mağdur etmeyecek şekilde başka alternatifler düşünürdüm tabi onunda rızası ile
Şu dünyada en çok istediğim şey minik bir yavru..
O yüzden kimsenin bana böyle bir kazık atmasına izin vermeyeceğim..
Önce pozitif çıkan gebelik testi, sonra nikah.. :)
icgudusel ureme istegi her canlida vardir istemeyenler sonradan pisman oluyor 😀canlinin hayatta kalmasinin yolu bu yani bolunerek cogalabiliyorsa baska tabi 😂
İnsan olan birisi ile evlenirim ne demek çocuk istemiyorum benim tek fantazim çocukları merdivene dizeceğim ve aynı boyda olacaklar o kadar en az 4 çocuk...
yok olmaz diyip tecavuz mu edelim istemiyorsa bekleriz bir süre olmadı yapmayız
Ahah ben öylemi dedim.
istemezse yapacak bişey yok demek istedim
Anladım 😑
Bunu evlenmeden önce konuşuruz. Bende isterim tabiki. o istemiyosa, yol yakınken dönerim. aşk varsa benden bir can ister. demek ki aşk yok
ben evlenirsem anca cocuk yapacagımız için evlenirim zaten. eger cocuk isteöiyosa neden evleniyim ne gerek var
ben çocuk isteyene gidiyorum hadi eyvallah derim. :)
Kızım olmasını istediğim için evlenme yoluna girdim böyle 1 durumda bosanmama ihtimalim Yok
Sevgilin vardi senin sanki sitede merak ettim devam ediyor musunuz? Tatlı bir kızdı.
Haftasonu istemeye gidiyoruz
Ciddi misin 😀ne güzel F harfiyle baslıyordu ismi değil mi :)) Hadi Allah tamamına erdirsin
Amin kank çok teşekkürler
Tamam istemiyorsan sorun yok canım. Biriyle daha evlenirim ondan çocuğum olur :) senden çok ta onunla olurum derim.
zaten büyük sorumluluk, hazır hissedene kadar lafını etmeye gerek yok bence de
Bende istemiyorum her insan anne baba olmamalı zorlamamak lazım karşı tarafı. Eğer çocuk için benden ayrılırsa sadece tohumlarını ekip hasat alacağı tarlaymışım onun için diye düşünürüm.
İkna etmeye çalışırım. ikimizde sağlıklıysak çocuk ister insan
Bunlar evlenmeden konusulmasi gereken seyler. istemek zorunda degil ama bilerek yola cikmali.
o çocuk neşedir huzurdur. istemiyosa evlenmesin kimse benimle🙇🙅
Çocuğu olmuyorsa problem etmem ama çocuk istemiyorsa ayrılırım.
İlk başlarda olmaz tabii hemen ama daha sonraa derse kötü hissederim çocuğum olsun isterim
Ben evlenmeyi dusunmuyorum. Cocuk falan sana yuk bir sey aman ugrasamam. Kendime. zor bakiyorum
evlenmeden önce bunu konuşmuş olurum...
kabul etmezse sevgiliyken ayrılırım..
evliyken fikrinden vazgeçerse, boşarım..
Mantıklı bir açıklama beklerim. Bunun mantıklı bir açıklamasının olmayacağını bildiğim için ikna etmeye çalışırım. Olmuyorsa zorlamam ayrılırım
yiyip içip s*çıp zırlayan bir para yiyiciden başka bişey değil. sevimli tatlı diye de b*kuyla mokuyla uğraşamam. ha illa yapcaz derse yaparız da o da en fazla 1 tane.
Evlenmeden önce oturup herşeyi konuşucaksın ki böyle saçmalıklarla uğraşmayasın
Evlilik ne için yapılır çocuk için diğerlerini bir şekilde karşılıyorsun.
Baştan konuscam ben ya :D En az 2 cocuk istiyorum ben ne demek cocuk istemiyorum :D
Ne demek istemiyorum derim hemen alir iceri goturueum
2-3 yıl bende istemem ama komple istemez ise ayrılırım çocuksuz evlilik mi olurmuş
ilk zaman istememesi normal ama ebediyen derse sıkıntı
tamam kocacım ben zaten korunuyorum
bende istemiyorum bebek diyip
bir şekilde hamile kalmaya bakacam :D
Cocuk var diye evlenmek 😐
Benim önceliklerim farklı..
Onceliklerin sacma.
Cocuk yapacam diye birileriyle evlenilir mi
Herkes ayni fikirde olacak diye bir kural yok.. Nedenlerimi baska birinin görüşünde açıkladim..
Dunyalar benım olur kosa kosa evlenırım ama dusununce tabı cocuk yapılmadıktan sonra evlenmeyede gerek yok
göz yumardim hem esim Hemde cocugum olur onu kaybetmemek ugruna susardim yani
mantıklı 3 adet sebep sunarak beni ikna edebilirse neden olmasın.
Olur mu lan öyle şey evlilik be için çoçuk için zaten
İstemiyorsa hemen boşanma davası açabilir sıkıntı yok çocuk kadar değerli anne baba olmak kadar kıymetli birşey var mı
Pardon! Neden beyefendi bana çok mantıklı bir açıklama yap derim
Kendini hazır hissedene kadar beklerim sıkıntı yok. Çocuk önemli bir karar çünkü tek başına alamam.
bende ayrilirim tabi bana o guzel duyguyu yasamami stemeyen adamla isim olmaz zaten
Erkeklerin hayattaki tek derdi sizin romantik komedilerdeki duygilari yasamaniz zaten.
Evlilikten once bunlari neden konusmadim deyip kendime kizarim 😂
ben de istemiyorum zaten de bu evlilikten sonra konuşulacak konu değil
ne yazık ki en az 5 tane istiyor :D
Ne güzel 😀
Bahçeli bir ev alin bari evin icinde bes cocuk düşünemiyorum. :) ben cildiririm herhalde
@Lübbetülayn kesinlikle geniş bir evimiz olcağından eminim :D ama ne kadar geniş olur bilemiyorum
@Lübbetülayn Nerde o bahçeli ev lüksü 😕
Canakkalede :) ben terk ediyorum istanbulu sirf bu yüzden
İnsallah Allah gönlüne göre versin
@Lübbetülayn amin hepimizin özellikle cool ve bol yakışıklılık orası yüksek olanla :D benimki gibi
Bende istemediğim için bir sorun yok.
Lan niye evlendik o zaman?
boşarık yenisini alırık
Çıkarcı zihniyette ki birini boşamam uzun sürmez.
Yqllqh ananın evine güzelmiş
Oyle
O zaman niye evlendik ki derim :(
üzülürüm ama onu istemediği bişeye zorlamam.
Bunu şimdi mi söylüyorsun derim
ben zaten kendm çocuğum o yuzden sıkıntı yok: )
Büyük çoğunluğu ister ama ya
Bebek yoksa bende yokum...
evlenmeden önce konuşulur bunlar.
Çok seviyorsam ses etmem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar