Sizinle aynı düşünceye sahip biriyle mi, yoksa ben evlenince onu hale yola koyarım her dediğimi yaptırırım diye düşündüğünüz birisiyle flört eder, ya da evlenirsiniz?
Sizinle aynı düşünceye sahip biriyle mi evlenirsiniz, yoksa "ben evlenince onu kendime benzetirim zaten" diye mi düşünürsünüz?
Seninle aynı düşünen biriyle olmak istemezsin , birlikte olunca onu kendine benzetmekte istemezsin.. Ortak zevkler, ilgi alanları olabilir hatta çoğu konuda aynı fikre sahip olunabilir ama insan kendine benzeyen birini sevmez insan kendine olabildiğince zıt karakterdeki insanlardan hoşlanır bu bilimsel bir gerçektir... İnsan kendinde eksik gördüğü şeyleri onda bulduğu kişiden hoşlanır... Kendi içe kapanık asosyal biriyse oldukça sosyal birinden etkilenir.. Kendi evcimen biriyse tamamen dışadönük birinden evcimen olmayan birinden etkilenir bu insanın doğasında var... Zaten kendi gibi biriyle olmanın neresi heyecanlı neresi sıkıcı değil.. Hoşgörü saygı zaten farklılıklar için gerekli farklılık olmazsa aradaki ilişki monoton bir hal alır bir süre sonra da biter gider.. Önemli olan onu sevdiğin haliyle yani farklılıklarıyla benimseyebilmen katlanabilmen..
degıstırmek ıcın degıl tanıdıgım surec ıcınde bana uyum saglıyor dıye zaten evlılık youna gırerım bırını degıstırmekten cok uyum saglayıp kabul etmek onemlıdır ufak tefek uyumsuzluklar elbet olacaktır bunlarda kucuk cocugun sımarıklıkları mısalı gormek gerek
Öyle bir dünya yok 😊 ortalama olarak kadın 25, erkek 30 yaşlarında evleniyor 25-30 yaşından sonra insanın karakterini değiştiremezsiniz. Zorlayabilirsiniz ama değiştiremezsiniz. İnsanlar birbirini olduğu gibi kabul etmelidir özellikle evlilikte. Nasılsa değişir demeyin, eğer karşınızdaki insan değişeceğini söylediyse bile inanmayın bir süre kendi de inanabilir değiştiğine ama değişmez özü aynı kalır, değişmiş gibi davranır kendini de sizi de kandırır. Daha fazla olmayınca da ilişkide problemler başlar. İnsan katşısındakine ben buyum demeli ve karşısındakini de olduğu gibi kabul etmeli. Oyuzden iki insan arasında düşünce uyumu yoksa, kafalar uymuyorsa o ilişki yürümez. Evlendikten sonra kimse değişmez.
Evliligi cok mantikli bulmuyorum. Ama beraber olacagim insan bana benzesin kaygim yok. Sadece siyasi gorus konusunda cok zit olmayalim yeterli. Politikada fikirlerimiz biraz benzese iyi olur. Onun disinda farkli konularda farkli fikirlerimiz olsun ki konusup tartisacak seylerimiz olsun. Farkliliklar iyidir. Tamamen birbirine benzeyen insanlar bir sure sonra paylasacak pek bir sey bulamayabiliyor ama dusunceler farkli olunca karsimdaki insandan yeni seyler ogrenebiliyorum. Bence cok hos bir şey bu. Karsinizdaki ayna gibi mi olsun istersiniz yoksa her gun yeni şeyler bulabileceginiz bir kitap gibi mi? 🤗
Herkes her konuda aynı düşünceye sahip olamaz farklı düşünceleri elbette olacak ben beyaza siyah diyorsam belki benim daha geçerli görüş farkından oluşan bir nedenim var onu dinlerim saygı duyarım ve niçin böyle düşündüğünü sorarım onu kendime benzetirim mi sahi buna inanan hala var mı ya da bunu yapmaya kalkışacak olan kişilikler o halde o dünyayı tek başına yaşamanın doğru olduğuna karar versinler çünkü evlilik sadece bir sofrayı, hayatı, yalnızlığı, kalabalıklığı, aynı yatağı paylaşmak değil düşünceleri de her renk tonuyla paylaşmaktır o yüzden beni 1 adım ileriye taşıyacak bir eşe evet derim.
Düşüncelere saygı duymak lazım. Onu farklı kılan, o düşünceler, duygular ve fiziksel özellikler değilmidir. Neden değiştirmek ya da benden bir tane daha olsun isteyeyim ki.
örnek veriyorum sen dışarıda gezmeyi eğlenmeyi seversin o evde oturup ktiap okumayı filim izlemeyi sırf evlendiniz diye o sevdiği şeylerden vazgeçiçekse illaki kopukluk olur kavga olur aynı bakış açısında insanları severseniz ve birbirininize ayak uydurursanız ilişki yürür illaki farklılıklarda olabilir ama bu bahsettiğin tamamen kopukluk
düşüncelerine saygı duyabileceğim saygın biri ile evlenirdim onun ya da benim düşüncem değil bizim düşüncelerimiz ile orta yolu bulmak önemli olan. tamamen aynı düşünce olmasi mümkün olmamakla birlikte gelismek ve ilerlemek için farklı düşüncelere daha fazla ihtiyaç duyulur
Kimseyi özellikle de evleneceğim insanı olduğundan farklı hayatıma kabul etmem, eğer onunla evlenmeye karar verdiysem Zaten onu o olduğu için seviyorumdur, bu yuzden sırf başka biri istiyor diye düşüncelerini yaşam tarzını değiştirmek bence cok yanlıs.
aynı düşüncede biriyle kesinlikle evlenmem. bir tane daha beni napayım? farklı düşünceleri olacak ki bilgime bilgi katayım. farklı düşünceleri olacak ki kendimde gördüğüm eksik yanları onunla tamamlayayım yoksa çok sıkıcı olurdu
Herşey ayni düşünen biriyle evlenmek sıkıcı olur sanırım farklı düşünceler iyidir ve kişileri değiştirmek doğru değildir kimsenin kişiliğini değiştirmem tek birşey isterim eşimden zeki olmasını gerisi harika olur zaten :)
Dediğimi yaptırırım kafası kadar boşa kürek çekme kafası yok hiç. İnsanlar genelde değişmez hazır değişmişi varken ya onu seçerim ya da değişmesini istediğimi seviyorsam değiştirmek yerine onu öyle kabul ederim hem seviyorsan değiştirmeye çalışmazsın
İnsanlar zamanla değişmez. Her kim neyse o olmaya devam eder. Ufak tefek yontulmalar olur ama A iken birden B'ye dönüşmez insan. Onun için karşı tarafı iyi tanımak, ilişkiyi çok iyi tartmak gerekir evlenmek gibi ciddi bir karar almadan önce.
Çelişkiye bak aq! Düşüncesini beğenmediğim birini sevmiyorumdur zaten! Seviyorsam zaten olduğu gibi sevmişimdir. Bunun dışındaki tüm ihtimaller sevmenin dışındaki hallerde ortaya çıkar. Başka sorunuz?
illa benzemek zorunda mi :d ben farklı düşüncede olanlara daha iyi anlasiyorum mesela bir konuda farklı bir düşünce daha yararlı oluyor Benim eksik kaldığım noktaları o tamamlar bu şekilde bir ilişki kesinlikle daha faydalı
bir insan her konu da kendi ile zıt olan biri ile ne arkadaş olabilir ya da kalabilir ne sevgili ne de eş. ama her konuda da benim gibi düşünmek zorunda değil. zaman zaman benim gibi düşünmeyebilir. arasını bulmak lazım.
kimseyi kendime benzetirim diye evlenme sakin öyle bişey mümkün değil hayatının yanlışıni yaparsın he flört de belki benzetirim dersin oda yalandan benzer istediğini alana kadar :)
Benzeyeniyle evlenirim. Sonradan benzer düşüncesi çok zor, öyleyse yağmurlu havada dışarı çıkalım ve nasıl olsa yağmur dinecek ve güneş çıkacak diye hiç bir şey yapmayalım.
Sevdiğin kişi, ona ait özellikleri nedeniyle seversin, o yüzden onu değiştirmeye çalıştığında bir başkası olur ve sevemezsin. Benimle aynı özelliklere de sahip olması gerekmez
Kimse kimseyi birşeye benzetemiyor kendin değişirsin anca bir insanda sevdiğin özellik çoksa sevmedik kısımları törpüleyeceksin kendinde yoksa değiştiremezsin gözde hep oralar batar
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sizinle aynı düşünceye sahip biriyle mi evlenirsiniz, yoksa "ben evlenince onu kendime benzetirim zaten" diye mi düşünürsünüz?
En İyi Cevaplar