Sizin için özel olan bir günde, örneğin sevgililer gününde, doğum gününüzde vs. sevgilinizden gül yerine kaktüs alsanız ne düşünürdünüz? Tepkiniz ne olur?
Sizin için özel olan bir günde sevgilinizden gül yerine kaktüs alsanız ne düşünürdünüz?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2b cevap paylaştı.
Teşekkür ederim :) Kaktüsün Faydaları
Kan Şekerini Düşürüyor: Kaktüsün yaprakları diyabet ve aşırı şişman kişilerin sağlığını iyi yönde etkilerken, kandaki şeker oranını düşürerek kalp krizi ve kalp hastalıklarından bünyeyi koruyor. Kaktüsün Yiyecek Olarak Faydaları: Besin kaynağı olarak da tüketilen kaktüsün bileşenlerinde A, B ve K vitaminleri bulunurken antioksidan seviyesi yüksek fosfor, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve potasyum açısından zengindir. Kaktüs düşük kalorili olduğu için kilo vermede başarı sağlar. Kaktüs Kolesterolü Düşürür: Kolesterolün düşmesinde etkili olan kaktüs yaprağı araştırmalar sonucunda görülmüştür. Birçok kadının üzerinde susuz kaktüs yaprakları test edilerek iyi kolesterolün yükseldiği kolesterol seviyesinin düştüğü gözlemlenmiştir. Kanser Hücrelerine Karşı Savaş Açıyor: İçeriğinde flavonoid ve phenolic bulunan kaktüs yaprakları antioksidan barındırmaktadır. Antioksidanda kanser hücrelerinden vücudu koruyarak kanserle savaş verir ve kansere sebep olan diğer hastalıkların etkilenerek oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
Ne amaçla verdiğine bağlı. Sonuçta kaktüsün dikenleri var. Bir küslük, düşmanlık ifade edebilir o dikenler. Ama amaç çiçek almaksa kaktüs de bir bitki nihayetinde. Çiçek açan türleri de mevcut. Hediye olarak verilebilir. Aslında benim işime gelir çünkü şu ana kadar öldürmeden, en uzun süreli bakabildiğim tek bitki kaktüs.🙄🌵
18 yaşındayken sevgilime küçük bir kaktüs almıştım 😂 ama etkileyici bir fikirle kendine vermem gerekiyordu çünkü iğne dolu bir kaktüsü kafama yiyebilirdim 🤣 neyse oturduk masaya ben çıkardım kaktüsü küçük bir saksıyla kendine doğru uzattım tabi kız şok ilginç ilginç bakıyo kaktüsü kafama yemeden hemen devreye girdim; Bugün sana daha önce yaptıklarımdan farklı bişi yapmak istedim ve (en sevdiği çiçek sarı güldü) gül yerine kaktüs aldım çünkü gülün ömrü az oluyor ya çöpe gidiyo ya da kitap aralarında kuruyup ölüyor. Oysa kaktüs öyle değil dünyanın en zor iklimi olan sıcaklığa ve susuzluğa dayanabiliyo yüzyıllarca hayatta kalıp yaşayabiliyo bizimde aşkımızın böyle olsun demiştim ve çitayı yükseltmiştim 😂😂😂
Alışveriş & Hediyeler konusunda 6,5b cevap paylaştı.
teknolojik biri olduğumdan ve çoğunlukla pc başında vakit geçirdiğimden ötürü benim sağlığımı düşünerek çok radyasyona maruz kalmayayım diye aldığını düşünür "ay canımm çok teşekkür ederim ne kadar da düşüncelisin" derdim :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 723 cevap paylaştı.
bence kaktüs ya da başka bir çiçek olarak ayrım olmamalı. şahsen beğenirdim ben. saksıda olan her çiçek kabulumdur. ama dışarıda satılan çiçeklere karşıyım. çiçeklerin toprakta olması gerektiğine inanıyorum ben.
kötü bir şey düşünmem kaktüs gülden daha yararlı bir bitki zaten olumsuz enerjiyi çekiyor. gül ise 2 güne solacak falan :) teşekkür ettiğimi söyler yanağına öpücük kondururum düşünüp aldığı her hediye değerli olur benim için :)
Yaa kaktüs de çok güzel bir bitki ama.. Çok güzel çeşitleri ve kendine ait özellikleri var. Sevgilim verdiyse bunu gözüm gibi bakar kollarım. Bazı şeylerin anlamı vardır. Ezbere hareket etmemek gerekli diye düşünüyorum.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,2b cevap paylaştı.
Benim daha çok hoşuma gider Gül sevmem zaten bilir kaktus cicekler içinde en güzeli bence o kadar dikenli bir bitkiden o güzellikte bir çiçek çıkması muhteşem
En sevdiğim bitkidir Sukulent ve Kaktüslerden oluşan koleksiyonum var erkek arkadaşım bana aldığında çok mutlu olurum gülden çok daha güzel ve evimde çok şık duruyorlar.
ben de icim, su gibi yumusak disim dikenli gibi sert gorunsem de.. bir okdr da sevimli ve hos bir bitki misaliyim ayrica dayanikli bir bitki misali.. 😊😊😊😇
En İyi Cevaplar